Efter fyra år i HV71 går nu Mattias Karlssons karriär vidare i Ryssland och KHL. FOTO: SHL

KHL nästa för Mattias Karlsson

Om tre veckor kliver Mattias Karlsson ombord på flyget mot Ryssland. Vart han ska är i dagsläget hemligt, men kontraktet är redan påskrivet. LindeNytt ringde upp pojken från Guldsmedshyttan som snart spelar på den största europeiska hockeyscenen.

”En chartervecka i turklandet är perfekt uppladdning för att vänja sig vid ryssen!!”. Med de orden på Twitter tog Mattias Karlsson förra veckan farväl av Sverige och åkte på semester med familjen. Väl hemma från några soliga dagar i Turkiet har Guldsmedshytte-pojken börjat förbereda sig för nästa stora utlandsäventyr.

– Jag har skrivit ett kontrakt som gör att jag spelar i KHL nästa år. Jag kan tyvärr inte säga mer än att jag åker om tre veckor, berättar Mattias.

Backen meddelade kort efter avslutad SHL-säsong att han inte skulle fortsätta i HV71. Siktet var redan då inställt på utlandet och rykten om hans framtida klubbval har florerat i svensk media en tid. Vart han exakt kommer att spela är dock inte officiellt ännu. Mattias förklarar att den ryska klubben inte släppt nyheten, men att det blir en flytt österut är definitivt klart.

– Vi har pratat med flera klubbar och vissa faller ju ifrån av olika orsaker. Om man som i mitt fall kanske inte är den mest eftertraktade spelaren på marknaden och det kommer en klubb som har konkret intresserat så får man lyssna. Man måste alltid vara beredd att hugga, för man vet inte hur länge budet gäller. Så jag är jätteglad att jag har ett påskrivet kontrakt, säger Mattias och berättar vad det är med just KHL som lockar.

– Det är klart att man vill tjäna bättre pengar, det är den största anledningen. Men sen är ju den ryska ligan den bästa i Europa. Så det ska bli kul att testa på och se hur man klarar av hockeyn där.

”Kände att nu fanns chansen på riktigt”

För tillfället tränar Mattias på egen hand. Det är en ny upplevelse för honom, men 30-åringen känner att träningen ger bra resultat. Förberedelserna för Rysslands-äventyret innebär även ett avsked till HV71 och Jönköping, där familjen Karlsson under sina fyra år blev väldigt hemmastadda. Men när KHL-intresset dök upp var Mattias tvungen att ta chansen.

– Jag hade en ganska bra säsong och kände att nu fanns chansen på riktigt. Då ville jag inte vänta längre, för de ryska klubbarna har dålig ekonomi och man vet inte hur länge KHL kommer att finnas kvar. Därför ville jag passa på nu när det fanns en möjlighet. Så det var egentligen inget svårt beslut att ta.

Bakom sig lämnar han ett HV71 i stor oro. Klubben har ända sedan säsongsavslutningen skakats av interna stridigheter och såväl tränare som spelare har försvunnit från laget. Men Mattias själv väljer att helt koppla bort det och istället blicka framåt.

– Vi nådde en överenskommelse mellan mig och HV och sen dess har jag hållit en väldigt låg profil. Det som händer det händer och det är ingeting som jag tänker lägga någon energi på. Jag har viktigare saker att fokusera på nu, det där får de som vill prata om.

Flytten till Ryssland sker dock på egen hand för Mattias. Med två barn i skolan valde familjen att stanna kvar i Sverige, men Mattias kommer under säsongen att få åtskilliga besök av dem. När det kommer till själva hockeyn blir det dessutom en stor omställning från SHL till KHL.

– Jag kan tänka mig att det är många bra skyttespelare, så man får vara på sin vakt hela tiden. Annars är det svårt att säga. Jag vet inte så mycket om KHL, mer än att det är många skickliga spelare, konstaterar Mattias som redan om tre veckor inleder den långa försäsongen i Ryssland.

– Det är bara att gilla läget och köra på. Det ska bli riktigt kul det här!

Publicerad 9 juni 2015 klockan 16:03

Hannes Feldin

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

22-åriga Simon Gorski, Fornabodas yngsta kusk, tog sin första kuskseger på Solvalla Arkivfoto: Timmy Lundegård

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att Fornabodas yngsta travkusk, 22-åriga Simon Gorski, kört hem sin första seger tillsammans med Skall Ha på Solvalla.
– Jag har väl sett om loppet minst fem gånger efteråt, säjer Simon.

10 maj 2021 klockan 14:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Jimmi Ehlers hade en bra dag när Fornaboda körde sin säsongspremiär. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi Ehlers, som tidigt säkrade säsongens första hemmaseger. Detta med Danois Simoni, som var helt överlägsen på upploppet.
– Han var jättebra idag, säjer Jimmi efter loppet.

8 maj 2021 klockan 20:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter
Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu ...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande
En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i ...
21 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom d...

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och ...

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. ...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

Axel Magnusson blev 100%-ig som straffskytt Foto: Hasse Persson

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under matchens gång, kunde inget av lagen komma till kritan och spela in något större avgörande. Trots fem straffmål från Axel Magnusson och en storspelande Simon Ongeri i målet, fick båda lagen dela på poängkakan.

2 mars 2021 klockan 21:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley laddar mot slutspel
Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett ...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas
Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, f...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo
Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg...
28 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-27

2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-05-12 03:28