Efter fyra år i HV71 går nu Mattias Karlssons karriär vidare i Ryssland och KHL. FOTO: SHL

KHL nästa för Mattias Karlsson

Om tre veckor kliver Mattias Karlsson ombord på flyget mot Ryssland. Vart han ska är i dagsläget hemligt, men kontraktet är redan påskrivet. LindeNytt ringde upp pojken från Guldsmedshyttan som snart spelar på den största europeiska hockeyscenen.

”En chartervecka i turklandet är perfekt uppladdning för att vänja sig vid ryssen!!”. Med de orden på Twitter tog Mattias Karlsson förra veckan farväl av Sverige och åkte på semester med familjen. Väl hemma från några soliga dagar i Turkiet har Guldsmedshytte-pojken börjat förbereda sig för nästa stora utlandsäventyr.

– Jag har skrivit ett kontrakt som gör att jag spelar i KHL nästa år. Jag kan tyvärr inte säga mer än att jag åker om tre veckor, berättar Mattias.

Backen meddelade kort efter avslutad SHL-säsong att han inte skulle fortsätta i HV71. Siktet var redan då inställt på utlandet och rykten om hans framtida klubbval har florerat i svensk media en tid. Vart han exakt kommer att spela är dock inte officiellt ännu. Mattias förklarar att den ryska klubben inte släppt nyheten, men att det blir en flytt österut är definitivt klart.

– Vi har pratat med flera klubbar och vissa faller ju ifrån av olika orsaker. Om man som i mitt fall kanske inte är den mest eftertraktade spelaren på marknaden och det kommer en klubb som har konkret intresserat så får man lyssna. Man måste alltid vara beredd att hugga, för man vet inte hur länge budet gäller. Så jag är jätteglad att jag har ett påskrivet kontrakt, säger Mattias och berättar vad det är med just KHL som lockar.

– Det är klart att man vill tjäna bättre pengar, det är den största anledningen. Men sen är ju den ryska ligan den bästa i Europa. Så det ska bli kul att testa på och se hur man klarar av hockeyn där.

”Kände att nu fanns chansen på riktigt”

För tillfället tränar Mattias på egen hand. Det är en ny upplevelse för honom, men 30-åringen känner att träningen ger bra resultat. Förberedelserna för Rysslands-äventyret innebär även ett avsked till HV71 och Jönköping, där familjen Karlsson under sina fyra år blev väldigt hemmastadda. Men när KHL-intresset dök upp var Mattias tvungen att ta chansen.

– Jag hade en ganska bra säsong och kände att nu fanns chansen på riktigt. Då ville jag inte vänta längre, för de ryska klubbarna har dålig ekonomi och man vet inte hur länge KHL kommer att finnas kvar. Därför ville jag passa på nu när det fanns en möjlighet. Så det var egentligen inget svårt beslut att ta.

Bakom sig lämnar han ett HV71 i stor oro. Klubben har ända sedan säsongsavslutningen skakats av interna stridigheter och såväl tränare som spelare har försvunnit från laget. Men Mattias själv väljer att helt koppla bort det och istället blicka framåt.

– Vi nådde en överenskommelse mellan mig och HV och sen dess har jag hållit en väldigt låg profil. Det som händer det händer och det är ingeting som jag tänker lägga någon energi på. Jag har viktigare saker att fokusera på nu, det där får de som vill prata om.

Flytten till Ryssland sker dock på egen hand för Mattias. Med två barn i skolan valde familjen att stanna kvar i Sverige, men Mattias kommer under säsongen att få åtskilliga besök av dem. När det kommer till själva hockeyn blir det dessutom en stor omställning från SHL till KHL.

– Jag kan tänka mig att det är många bra skyttespelare, så man får vara på sin vakt hela tiden. Annars är det svårt att säga. Jag vet inte så mycket om KHL, mer än att det är många skickliga spelare, konstaterar Mattias som redan om tre veckor inleder den långa försäsongen i Ryssland.

– Det är bara att gilla läget och köra på. Det ska bli riktigt kul det här!

Publicerad 9 juni 2015 klockan 16:03

Hannes Feldin

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Lindlöven med tre raka segrar

Det var en jämn drabbning i den värmländska orten Grums, med två raka segrar bakom sig stod Lindlöven för en ny stark match där lagets nykomling Maxim Semjonov skördade in matchens två gjorda mål vilket ledde till en ny triumf för ett formstarkt Lindlöven.

28 oktober 2020 klockan 23:39 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlöven avgjorde i förlängning

Det var två jämna lag som möttes när Lindlöven gästade Köping under söndagseftermiddagen, efter en mållös period började målen spelas in från båda lagen och med 2-2 i slutet av den tredje perioden så blev det ett förlängningsspel som avgjorde utdelningen av de tre poängen.

25 oktober 2020 klockan 21:37 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fjärde förlusten för Linde Volley

Med sin fjärde match inom Elitserien framför sig var det en ny bekantskap som skulle mötas i Lindesberg Arena, Umeå-...

LIF bjöd på show i Arenan

Med ett slarvigt spel, skott i stolparna och en återkommande Fatlum Ahmeti på LIF-bänken så hade inte Vinslöv någon rolig kvä...

Derbyseger för WSK

Efter att spräckt nollan med en färsk hemmaseger mot Kungsör så var det ett bortaderby mot Örebro som väntade för WSK-truppen, efter ...

Foto: Timmy Lundegård

Hemmaseger i Lindehov

Med ett segerlöst facit för säsongen gästade Surahammar Lindehov under onsdagskvällen, trots ett tidigt underläge för Lindlöven så kom de snabbt tillbaka och avgjorde matchen redan under den andra perioden och lyckades således att spräcka säsongens hemmanolla.

21 oktober 2020 klockan 23:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust efter utdragen straffläggning

Efter ett två-målsunderläge mot tabelltvåan Skövde IK med tio minuter kvar så kom Lindlöven tillbaka starkt och såg till att matchen fick avgöras på straffar, väl i straffläggning krävdes det hela åtta straffskott från vardera lagen för att matchen till slut skulle få en vinnare.

18 oktober 2020 klockan 22:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

WSK tar säsongens första hemmaseger
Med 3-3 inför den avslutande perioden mellan WSK och Kungsör var det en tillsynes jämn drabbning som väntade, trots flera mållägen under matchen...
16 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust efter en ljus inledning
Med Herman Bosson skadad stod LIF Lindesberg en huvudspelare kort när laget tog lagbussen till Göteborg för att spela mot Kärra HF, efter en ...
16 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ny förlust på hemmaisen
Med en ny spännande värvning i laget från SHL så var det ett förbättrat Lindlöven som hittades på hemmaisen under torsdagskvällen, ...
15 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivfoto från parahandbollens tidigare match i arenan Foto: Hasse Persson

Ny succé för parahandbollen

Efter en lyckad tjejkväll i arenan så lyckades LIF Lindesberg att nå en ny milstolpe under föregående helg, föreningens parahandbollslag hade åkt till Eskilstuna för sin första spelade bortamatch som slutade med succé genom en efterlängtad seger.
– Det var så mycket glädje att man inte kunde lugna dem, säjer klubbchefen Ricky Nordahl.

14 oktober 2020 klockan 19:51 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

En jämn drabbning i arenan

Det var inga stora marginaler som avgjorde söndagens Allsvenska hemmamatch mot Kungälv. Det var två jämna lag som gjorde upp redan från matchens första sekund där Gustaf Ekström med bara sekunden kvar lyckas spela in matchens avgörande mål, eller?

12 oktober 2020 klockan 00:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre nya poäng för Lindlöven

Efter en tung förlust på hemmaplan mot Kumla i fredags så väntade vad som på förhand skulle bli tyngre uppgifter, en ...

Förlust mot svårslaget Sala

Ännu utan förlust men samtidigt utan vinst var WSKs inledande facit när uppladdade Sala Silverstaden stod som nästa motstå...

bildspel Nära poäng för Linde Volley

Det var två jämna lag som drabbade samman i Lindesberg Arena under lördagseftermiddagen, Värnamo gästade arenan och trots en ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Bildspel från Lindehovs hockeyfredag

BILDSPEL Kumla stod för säsongens andra motstånd i Lindehov, trots fina inspel och lägen för hemmalaget slutade matchen med förlust som innebar att Kumla fick sina första poäng till tabellen, trots förlusten passar Lindenytt på att visa bilder från matchen, både på isen och från läkaren.

9 oktober 2020 klockan 23:40 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Bortaseger för Lindlöven

Målen blev många under säsongens första bortamatch mot Malung under onsdagen men trots ett inledande underläge så kunde Lindlö...

bildspel Straffläggning avgjorde säsongspremiären

Det var heta känslor på Lindehov när Lindlöven inledde sin nya säsong inom AllEttan under söndagen. Målmä...

Tjejkväll ska få fler flickor att idrotta

Som ett steg för att få fler unga tjejer att idrotta väljer nu LIF Lindesberg att göra en satsning som är riktad...

Välförtjänt seger för LIF Lindesberg

Rimbo fick det svårt att utmana om segern under fredagskvällen när ett revanschsuget LIF Lindesberg klev in på ...

Seger efter förlängning

Det var en målrik första period för WSK som spelade sin första Division 2-match för säsongen, det inledande bortalaget IBK Kö...

bildspel Lyft för IFK Lindesberg under pandemin

Coronapandemin ställde in ett stort antal matcher och halverade tävlingssäsongen för IFK Lindesbergs herrlag. Men ...

Foto: Hasse Persson

Oavgjort efter en jämn kamp

LIF Lindesberg bjöd upp till jämn kamp mot det elitseriesatsande Amo HK. Trots en del slarv i anfallet under matchens gång visade LIF upp sitt bästa försvarsspel för säsongen, trots detta fick Amo sista skriket och blev laget som fick avgöra poängutdelningen genom ett avslutande frikast.

25 september 2020 klockan 22:40 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley inleder Elitserien i arenan
Ifjol blev det en 6:e plats i Elitseriens tabell men med tio nya namn och ett helt nytt lag i laguppställningen så står Linde Volley redo för en ...
24 september 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Säsongens första hemmamatch väntar
Med två tunga förluster bakom sig så gör LIF Lindesberg sin första hemmamatch för säsongen, på grund av situationen med covid-19 kommer dock ...
23 september 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Storförlust i Västerås
VästeråsIrsta är tillbaka i Allsvenskan efter att spelat upp sig från Division 1 och blev LIF Lindesbergs andra motståndare för säsongen. ...
20 september 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-09-12

2020-09-10

2020-09-07

2020-09-06

2020-09-04

2020-08-26

2020-08-24

2020-08-21

2020-08-16

2020-08-12

2020-08-10

2020-08-03

2020-07-23

2020-07-14

2020-10-29 05:26