Knapp förlust för LIF – pressade serieledarna

LIF Lindesberg såg ut att gå mot en tung seger hemma mot HIF Karlskrona. Men i andra halvlek förvandlades lagets femmålsledning till ett underläge med fyra mål. Vändningen gav serieledarna segern, samtidigt som LIF nu tappar mark i kvalstriden.

Det var Davids kamp mot Goliat när LIF Lindesberg på söndagen tog emot serieledande HIF Karlskrona. Men det var storfavoriten som började i uppförsbacke. Jacob Nelson gav med två tidiga mål LIF ledningen, en ledning man sedan höll fast vid i matchupptakten.

Hemmalaget visade upp ett mycket vasst anfallsspel, där man ständigt kom till bra skottlägen. Även defensivt var man stabila och lyckades dra ner på Karlskronas tempo. Med elva minuter på klockan gjorde sedan Gustaf Ekström och Freddy Linblad varsitt mål, något som gav LIF ett ryck till 9-6. Karlskrona såg dock snabbt till att minska gapet och när Richard ”Solis” Eriksson prickade stolpen luktade det kvittering.

Den luktade viftade dock Sébastien Ehnevid bort, då han med ett lysande spel stängde igen bakåt. Mot slutet av halvleken körde LIF fast alltmer i anfallen och med femton sekunder kvar fick gästerna ännu en chans till kvittering. Skottet smet dock utanför Ehnevids mål och LIF ställde snabbt om. Bollen hittade fram till Jacob Nelson som fick en sista möjlighet, något han utnyttjade till att sätta 15-13.

– Vi släpper loss i spelet. Framförallt anfallsmässigt så ger vi varandra bra lägen, bra bollar och har några situationer där vi rullar ut dem helt. Vi suger inte på bollen som vi ibland har gjort utan det är många som skapar lägen, summerar Herman Arenvang den fina halvleken.

Tappade allt på en kvart

Med en tvåmålsledning gick LIF ut från halvtidsvilan och fortsatte att gasa. Albin Järlstam skickade in ett frikast, Oskar Erixon ökade på via en kontring och Karlskrona hängde inte alls med. När Albin med ytterligare ett mål ökade på till 19-14 var halvleken blott fem minuter gammal.

Där började dock gästerna att skjuta in sig. LIF:s tidigare så kompakta försvar löstes upp, något som gav mer utrymme till Karlskronas distansskyttar. Ledningen krympte alltmer och med tretton minuter på klockan var det till slut kvitterat. Serieledarna stannade dock inte där, utan mer mål ramlade in och plötsligt var LIF i underläge för första gången i matchen.

– Vi får inte tag på Johannes Sandgren. Han har ett väldigt bra skott och det är lätt att man lägger mycket energi på Lars Möller Madsen. Då är Sandgren en så pass bra spelare att han kan kliva fram och idag visar han vilket jäkla skott han har, berättar Oskar Erixon om raset.

Oturen fortsatta sedan att grina laget i ansiktet och i samband ännu ett Karlskrona-mål drog William Domås på sig ett rött kort. Detta gjorde att LIF med nio minuter kvar att spela var fyra mål under, efter att ha spelat 3-12 på en kvart. Laget vägrade dock att ge upp och med varsitt mål kunde Sebastian Hammar och Richard Eriksson halvera avståndet.

Målen gav LIF en nytändning och när Albin Järlstam strax därpå skickade in en straff var det kvitterat. Men HIF Karlskrona är serieledare av en anledning och den visade man upp i slutminuterna. Laget spände musklerna, gick snabbt ifrån med två mål och såg till att döda matchen. LIF orkade inte resa sig ännu en gång och slutresultatet skrevs till 27-30.

”Idag gick det för snabbt”

– Det var synd när vi hade en så pass stor ledning. Men det är så det är i handboll, det kan gå väldigt snabbt och idag gick det för snabbt. Hade vi bara hållit ledningen lite längre så hade vi kunnat få dem mer stressade, säger en besviken Oskar efter nederlaget.

Förlusten mot HIF Karlskrona sätter LIF i en fortsatt svår sits i kvalstriden. Där heter två av de främsta konkurrenterna IFK Ystad och VästeråsIrsta. Båda lagen spelade på söndagen, där Ystad gav LIF ett glädjeämne genom att tappa poäng mot nästjumbon Varberg.

Tabellen haltar något men för LIF:s del återstår det sex matcher att spela. Näst på tur står bortamöte med Rimbo Roslagen nästa lördag, en match där en seger verkligen är ett måste. Trots nederlaget mot Karlskrona finns det mycket gott att ta med sig framöver.

– Absolut. Nu sitter man ju inte och tänker på det, men när vi kommer att analysera matchen så är det att vi spelar en bra handboll som är det viktiga. Spelar vi inte bra handboll så kan vi titta hur mycket vi vill på tabellen och hoppas, menar Arenvang och utvecklar sig.

– Man kan prata resultat och man kan prata prestation. Vi måste alltid som lag börja med prestationen, för det enda som vi kan påverka är den egna prestationen.

Matchfakta LIF Lindesberg-HIF Karlskrona:
Resultat: 27-30 (15-13)
Publik: 770
Mål LIF: Freddy Lindblad 8, Jacob Nelson 5, Albin Järlstam 4, Richard Eriksson 3, Sebastian Hammar 2, Gustaf Ekström 2, Ricky Nordahl, Jesper Jakobsson, Oskar Erixon

Övriga resultat från Allsvenskan:
Varberg-IFK Ystad 26-26
IFK Tumba-VästeråsIrsta 22-24

Tabellen från Svensk Handboll:

Publicerad 8 februari 2015 klockan 18:30

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Elin Kämpe och Amanda Orrbo fick med sig ett silver hem från Nederländerna. Foto: Frövi judo

Dubbla medaljer för Frövi judo efter mäktig tävlingshelg

Efter en intensiv tävlingshelg kan Frövi judo återigen stoltsera med två nya mästerskapsmedaljer. Amanda Orrbo och Elin Kämpe tog ett välförtjänt silver vid World Kata Games i Nederländerna, medan Ingrid Nilsson kämpade hem en bronsmedalj vid Junior European Cup i Polen.

15 april 2024 klockan 10:58 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Hemmatrenden håller i sig! IFK Lindesberg höll nollan i 89 minuter mot IFK Askersund och tog en behaglig seger i Frövi. IFK Lindesberg har med detta ännu inte förlorat en hemmamatch sedan juni 2023. Foto: Timmy Lundegård

Storslagen seger efter tidig fyramålsledning

Trots hårda vindar så blev det en klar och mersmakande seger för IFK Lindesberg, som under lördagen gjorde sin första hemmamatch för säsongen. Hemmatruppen gick ut hårt till den första halvleken och svarade för en toppinsats med 3-0 efter matchens första tjugo minuter. Nollan höll sig länge och även om det blev trötta ben mot slutet, så blev det en behaglig seger som gav tre poäng.

10 april 2024 klockan 23:16 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Inför IFK-IFK Askersund: Hemmapremiären spelas i Frövi

Säsongens första match inom Fotbollsfemman är avgjord, där det blev en snöplig förlust för IFK ...

IFK Lindesberg inleder säsongen på bortaplan

Efter fem matcher under försäsongen så är det äntligen dags för IFK Lindesberg att inleda årets ...

Andreas Svahn (S). Foto: Camilla Lagerman

Svahns utspel – antydde att media sprider ”fake news”

Onsdagens stora politikerdebatt i Lindesberg fokuserade till största del på frågorna gällande besparingar inom vården i den norra länsdelen. Regionrådet Andreas Svahn (S) tog dock tillfället i akt att vid flera tillfällen påtala att man inte ska tro allt man läser i tidningen.
– Man ska inte tro allt man läser i tidningen eller på nätet. Hjälp till att döda fake news, uppmanade han församlingen.

28 mars 2024 klockan 14:36 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ingemar Engstrand visade upp fotot på det numera beryktade handslaget, som många ifrågasatte under kvällen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Enormt intresse för politisk utfrågning om vården i Lindesberg – hundratal kom inte in

Onsdagskvällens debatt gällande besparingsförslagen inom vården i den norra länsdelen blev en välbesökt sådan. Över hundra åhörare kom inte ens in i biografsalongen då den var fullsatt, utan fick istället vända hemåt. Debatten blev bitvis het, med mycket frågor och upprörda känslor från både sjukvårdspersonal och allmänhet.
– Är det billigare att renovera människan i Örebro än i Lindesberg? undrar Peter Larsson.

27 mars 2024 klockan 23:36 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

LIF Lindesberg återvänder till Ettan som jumbo
Trots otroliga matcher på hemmaplan så faller LIF Lindesberg på sina tunnare bortamöten. Tisdagens bortamatch mot IFK Ystad HK var säsongens ...
26 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Amanda Orrbo tilldelas prestigefyllt pris
Vartannat år delar Svenska Downföreningen ut det prestigefyllda UPP-priset i syfte att lyfta fram personer som bidrar till att förbättra mö...
25 mars 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lindlövens slutspelsäventyr är över
Resan i säsongens slutspel till Allsvenskan är över för Lindlövens del. Trots att man inte har släppt in ett enda mål mot Brödernas/Väsby IK ...
20 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Jimmi Ehlers plockade hem flest priser bland de aktiva från Fornaboda. Däribland titeln Årets Häst som gick till stallets V75-vinnare Deeply Express. Foto: Christian Gorski

bildspel Fornaboda plockade flest priser på Travgalan

Varje år så har Örebro och Fornaboda en gemensam travgala där man tillsammans hyllar regionens största prestationer. Båda banorna har sju egna priser att dela ut, där man även har totalt åtta priser som de aktiva från de båda banorna har chans att ta för sig av. Under helgens gala så plockade Fornaboda flest titlar och landade på tolv priser mot Örebros tio.
– Vi på Fornaboda kan vi också, säger Jimmi Ehlers.

18 mars 2024 klockan 17:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

LIF Lindesberg har slagit topplag efter topplag på hemmaplan. Totalt åtta av säsongens tretton hemmamatcher slutar med seger. Nu väntar en ödesmatch mot Ystad. Arkivbild: Hasse Persson

LIF Lindesberg avgör mot tabellsexan

Det var vinna eller försvinna när LIF Lindesberg skulle spela sin sista hemmamatch inom Allsvenskans grundserie. En hemmaförlust mot tabellsexan IFK Karlskrona skulle öka LIF Lindesbergs risker att halka tillbaka till Division 1. Trots en svagare första halvlek, så lyckades hemmatruppen att komma tillbaka och avgöra måstematchen till sin fördel.

17 mars 2024 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Dubbla hemmaförluster i Lindlövens första semi

Lindlöven har stått för en av de större skrällarna, både inom AllEttan och slutspelet till Allsvenskan. ...

LIF Lindesberg jagar poäng i sista hemmamatchen

Tabellpoäng är ett måste för LIF Lindesbergs överlevnad i Allsvenskan. Innan helgen så placerar sig ...

Lindlöven kan få slutspelsrevansch mot Väsby

För två säsonger sedan så slogs Lindlöven ut ur kvartsfinalen mot ett då favorittippat Väsby. Nu möts de ...

På lördag kan Isabella Jansson Wiklund bli landets yngsta kusk att ta emot pris som Årets Kusk. En av hästarna som Isabella vann med under året var Sweet Breeze som från årsskiftet står i stallet utanför Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Isabella kan bli landets yngsta Årets Kusk

Det är inte ofta som en juniorkusk blir nominerad till ett större pris på travgalorna. Efter en segerrik säsong som landets segerrikaste kusk under 18 år, så har det nu inträffat för Isabella Jansson Wiklund. På lördag har 17-åringen möjligheten att bli landets första juniorkusk till att mottaga priset som Årets Kusk när Fornaboda har sin travgala i Örebro.
– Det är ju väldigt mäktigt att ens vara nominerad, säger Isabella.

13 mars 2024 klockan 14:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlöven till semifinal!

De lyckades! Efter två segrar i Lindehov och en tredje seger på bortais så gör Lindlöven en så kallad ”Clean sweep” i ...

Lindlöven är en seger från historisk semi

Två matcher inom kvartsfinalen, två segrar. Lindlövens vecka har nog inte kunnat börjat på något bättre sätt...

Lindlöven inleder slutspelet med seger

Det börjar bra för Lindlöven när slutspelet drog igång under tisdagskvällen. Trots en snabbspelad första period s...

Nu börjar slutspelet: ”Det är vi mot världen nu”

Vid 19-slaget på tisdag så släpps pucken i Lindehov till Lindlövens fjärde slutspel mot ...

LIF Lindesberg i fara efter helgens förlust

Det är bara viktiga matcher kvar i LIF Lindesbergs spelschema. Till helgen tog man resan till Torslanda, där båda...

Lindlöven väljer Vallentuna till slutspelet

Under söndagen skulle kvartsfinalen till HockeyAllsvenskans kval få sitt spelschema. Lindlöven fick välja som ...

LIF Lindesbergs klubbchef Ricky Nordahl är stolt att kunna presentera den femte upplagan i Libo Cup. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Till helgen gör Libo Cup sin femte upplaga

Ungdomsturneringen Libo Cup blev en succé redan under sitt första år i Lindesberg Arena. På rekordtid så har cupen etablerats i handbollssverige, där 90 lag har anmält intresse inför den femte upplagan som spelas till helgen. De sista finslipningarna är i full gång under torsdagen, där man även bygger om Lindehov till en handbollsplan.
– Vi är inte störst, men vi har blivit större än en vanlig cup, säger Ricky Nordahl.

29 februari 2024 klockan 17:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Stabila Lindlöven segrar men missar semin
Under onsdagskvällen skulle det avgöras hur Lindlöven spelar sitt kommande slutspel. Av kvällens fem matcher så var tre av dessa viktiga att fö...
28 februari 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fri entré när Lindlöven kan gå till semifinal
Semifinal i ett kval till Allsvenskan eller att bli ett av de första lagen att välja motståndare i kvartsfinalen är belöningen om Lindlöven tar ...
27 februari 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlövens drömmar om semifinal lever
Det blev en tuff norrlandsturné för Lindlöven där man inleder med en stor förlust mot Boden för att dagen därefter, ta en övertidseger mot ...
25 februari 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-02-25

2024-02-21

2024-02-21

2024-02-08

2024-02-07

2024-02-07

2024-02-05

2024-02-05

2024-02-01

2024-02-01

2024-01-30

2024-01-29

2024-01-25

2024-01-25

2024-04-24 04:54