Knapp förlust för LIF – pressade serieledarna

LIF Lindesberg såg ut att gå mot en tung seger hemma mot HIF Karlskrona. Men i andra halvlek förvandlades lagets femmålsledning till ett underläge med fyra mål. Vändningen gav serieledarna segern, samtidigt som LIF nu tappar mark i kvalstriden.

Det var Davids kamp mot Goliat när LIF Lindesberg på söndagen tog emot serieledande HIF Karlskrona. Men det var storfavoriten som började i uppförsbacke. Jacob Nelson gav med två tidiga mål LIF ledningen, en ledning man sedan höll fast vid i matchupptakten.

Hemmalaget visade upp ett mycket vasst anfallsspel, där man ständigt kom till bra skottlägen. Även defensivt var man stabila och lyckades dra ner på Karlskronas tempo. Med elva minuter på klockan gjorde sedan Gustaf Ekström och Freddy Linblad varsitt mål, något som gav LIF ett ryck till 9-6. Karlskrona såg dock snabbt till att minska gapet och när Richard ”Solis” Eriksson prickade stolpen luktade det kvittering.

Den luktade viftade dock Sébastien Ehnevid bort, då han med ett lysande spel stängde igen bakåt. Mot slutet av halvleken körde LIF fast alltmer i anfallen och med femton sekunder kvar fick gästerna ännu en chans till kvittering. Skottet smet dock utanför Ehnevids mål och LIF ställde snabbt om. Bollen hittade fram till Jacob Nelson som fick en sista möjlighet, något han utnyttjade till att sätta 15-13.

– Vi släpper loss i spelet. Framförallt anfallsmässigt så ger vi varandra bra lägen, bra bollar och har några situationer där vi rullar ut dem helt. Vi suger inte på bollen som vi ibland har gjort utan det är många som skapar lägen, summerar Herman Arenvang den fina halvleken.

Tappade allt på en kvart

Med en tvåmålsledning gick LIF ut från halvtidsvilan och fortsatte att gasa. Albin Järlstam skickade in ett frikast, Oskar Erixon ökade på via en kontring och Karlskrona hängde inte alls med. När Albin med ytterligare ett mål ökade på till 19-14 var halvleken blott fem minuter gammal.

Där började dock gästerna att skjuta in sig. LIF:s tidigare så kompakta försvar löstes upp, något som gav mer utrymme till Karlskronas distansskyttar. Ledningen krympte alltmer och med tretton minuter på klockan var det till slut kvitterat. Serieledarna stannade dock inte där, utan mer mål ramlade in och plötsligt var LIF i underläge för första gången i matchen.

– Vi får inte tag på Johannes Sandgren. Han har ett väldigt bra skott och det är lätt att man lägger mycket energi på Lars Möller Madsen. Då är Sandgren en så pass bra spelare att han kan kliva fram och idag visar han vilket jäkla skott han har, berättar Oskar Erixon om raset.

Oturen fortsatta sedan att grina laget i ansiktet och i samband ännu ett Karlskrona-mål drog William Domås på sig ett rött kort. Detta gjorde att LIF med nio minuter kvar att spela var fyra mål under, efter att ha spelat 3-12 på en kvart. Laget vägrade dock att ge upp och med varsitt mål kunde Sebastian Hammar och Richard Eriksson halvera avståndet.

Målen gav LIF en nytändning och när Albin Järlstam strax därpå skickade in en straff var det kvitterat. Men HIF Karlskrona är serieledare av en anledning och den visade man upp i slutminuterna. Laget spände musklerna, gick snabbt ifrån med två mål och såg till att döda matchen. LIF orkade inte resa sig ännu en gång och slutresultatet skrevs till 27-30.

”Idag gick det för snabbt”

– Det var synd när vi hade en så pass stor ledning. Men det är så det är i handboll, det kan gå väldigt snabbt och idag gick det för snabbt. Hade vi bara hållit ledningen lite längre så hade vi kunnat få dem mer stressade, säger en besviken Oskar efter nederlaget.

Förlusten mot HIF Karlskrona sätter LIF i en fortsatt svår sits i kvalstriden. Där heter två av de främsta konkurrenterna IFK Ystad och VästeråsIrsta. Båda lagen spelade på söndagen, där Ystad gav LIF ett glädjeämne genom att tappa poäng mot nästjumbon Varberg.

Tabellen haltar något men för LIF:s del återstår det sex matcher att spela. Näst på tur står bortamöte med Rimbo Roslagen nästa lördag, en match där en seger verkligen är ett måste. Trots nederlaget mot Karlskrona finns det mycket gott att ta med sig framöver.

– Absolut. Nu sitter man ju inte och tänker på det, men när vi kommer att analysera matchen så är det att vi spelar en bra handboll som är det viktiga. Spelar vi inte bra handboll så kan vi titta hur mycket vi vill på tabellen och hoppas, menar Arenvang och utvecklar sig.

– Man kan prata resultat och man kan prata prestation. Vi måste alltid som lag börja med prestationen, för det enda som vi kan påverka är den egna prestationen.

Matchfakta LIF Lindesberg-HIF Karlskrona:
Resultat: 27-30 (15-13)
Publik: 770
Mål LIF: Freddy Lindblad 8, Jacob Nelson 5, Albin Järlstam 4, Richard Eriksson 3, Sebastian Hammar 2, Gustaf Ekström 2, Ricky Nordahl, Jesper Jakobsson, Oskar Erixon

Övriga resultat från Allsvenskan:
Varberg-IFK Ystad 26-26
IFK Tumba-VästeråsIrsta 22-24

Tabellen från Svensk Handboll:

Publicerad 8 februari 2015 klockan 18:30

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Carin Hamnlund lämnar nu över stafettpinnen till den före detta eleven och tränarkollegan Frédérik Gourlay. Foto: Ingrid Nilsson

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver. Ny tränare blir en av hennes egna före detta elever, Frédérik Gourlay.

8 juli 2020 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Jorma Kontio visade körhänderna och tog en trippel på Fornaboda, här med Keira de Veluwe Foto: Timmy Lundegård

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen

Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för säsongen, ”den flygande finländaren” som han kallas för visade upp körhänderna på nytt där han efter tre segrar under samma kväll tog ett grepp om körsvenschampionatet på Fornaboda, motstånd kan dock vara på väg.

7 juli 2020 klockan 23:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med ...

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet

Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade ...

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation

Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av ...

Foto: Timmy Lundegård

Montéryttare tog en kuskdubbel

Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning Sofia Adolfsson på plats där hon fick visa körhänderna, dagen slutade med en dubbel och med Gävlekusken Annelie Leander på plats i körsvensliga-toppen så ökar chansen att Fornaboda kan få sin första kvinnliga kuskchampion.

14 juni 2020 klockan 08:00 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nationaldagstrav på Fornaboda Foto: Timmy Lundegård

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att folkfesten blev inställd fick tävlingarna köras och när dagen tog sitt slut så bjöd nationaldagen på flera nordiska inslag med vinnarkuskar från Norge, Finland och en dansk från Lindesberg.

6 juni 2020 klockan 23:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Han är Fornabodas nya sportchef
I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande ...
2 juni 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda
Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet ...
24 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda
På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en ...
17 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gävlekusken Annelie Leander blev säsongens första vinnare på Fornaboda, här med Sunday Rhyme Foto: Timmy Lundegård

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för säsongspremiär, trots en tom publikplats och inga vinnarintervjuer i högtalarna så bjöd dagen på snabba lopp och dubbla vinnarjubel från Fornabodas hemmatränare.

9 maj 2020 klockan 16:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan är för många en tradition men med den rådande pandemin som finns i samhället så kommer travet att hålla portarna stängda för samtliga åskådare som istället får följa tävlingarna från skärmen.

7 maj 2020 klockan 10:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner ...

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det...

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på ...

Annons

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med måndag 30 mars kommer man dock att öppna upp Lindesberg Arena och Badhuset Energikällan igen efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, meddelar man i ett pressmeddelande under torsdagen.

26 mars 2020 klockan 15:48 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan ...

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för mä...

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

Foto: Hasse Persson

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan lagen och precis som mot Hammarby var det inget utav lag som kunde gå undan med ledningen men med tre minuter kvar av matchen kom spiken i kistan som avgjorde till bortalagets fördel.

11 mars 2020 klockan 22:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik
Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nu börjar kvalet till herrettan
I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar igång på hemmaplan, ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan
Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med flertalet medaljer för sina tävlingsinsatser. ...
10 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-09

2020-03-08

2020-03-08

2020-03-07

2020-03-07

2020-03-05

2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-07-13 00:31