Knapp förlust i träningsderbyt

Det blev förlust när Lindesberg Volley på torsdagen inledde sin försäsong hemma i Arenan. Efter fem jämna set stod Örebro Volley som vinnare i träningsderbyt. Slutsiffrorna skrevs till 2-3 (18-25, 25-23, 23-25, 25-23, 12-15).

Lindesberg Volley tog på torsdagskvällen emot Örebro Volley i sin första träningsmatch för säsongen. Gästerna kom från en helg präglad av cupspel, men trots det kunde ett matchoprövat Linde stå upp väl. Det inledande setet var länge jämnt och lagen följdes åt till 10-10.

Därefter skaffade sig Örebro en lucka, som man såg till att göra större via ett starkt nätspel. Mot slutet tappade Linde mer mark och setet förlorades med 18-25. Men hemmalaget studsade tillbaka i ett andra set, där lagen i princip låg jämsides hela vägen till 20-strecket. Efter att Örebro kopplat greppet lyckades Linde vända och vinna via 25-23.

Det efterföljande setet började sedan illa för hemmalaget. Örebro gick direkt upp till 0-4, ett avstånd som rann iväg till hela åtta poäng. Marjorie Giordano och Martina Konecna hjälpte visserligen Linde att både närma sig och gå förbi, men till slut var det gästerna som var starkast.

”Vet vad vi måste arbeta på”

Med underläge 1-2 i set hamnade Linde återigen i problem och släppte iväg Örebro i en klar ledning. Tack vare en snabb uppryckning tog sig dock hemmalaget tillbaka. Setet stod länge och vägde innan Linde kunde slå in 25-23, något som gav ett femte set.

Där halkade laget än en gång efter poängmässigt innan man hittade rätt. Linde kämpade sig tillbaka, tappade ny mark mot slutet och fick se Örebro avgöra till 12-15. Men trots den knappa förlusten var man i Linde-lägret nöjt i efterhand.

– Med tanke på att vi bara har nio spelare på träning och med tanke på att det är vår första match så är jag rätt nöjd. Nu vet vi vad vi måste arbeta på. Och jag tycker det är kul att se vad vi kunde åstadkomma, även om vi inte haft någon riktig tolvmannaträning, säger Marjorie Giordano och syftar på Lindes tunna trupp.

Matchen var Lindes första sedan uttåget i semifinalerna i våras. Men någon matchovana kände ”Margie” inte av.

– Nej, inte direkt. Jag är spelsugen och det är rätt kul också att ha med några yngre tjejer som man ska lära lite trick. Det är kul också att se vad de återvändande spelarna har förbättrat sedan den förra säsongen.

”Blir en bra helg med mycket matcher”

Träningsderbyt mot Örebro gav Linde goda svar på vart man står. Ett tydligt problem var de svaga starterna, så varför halkade man efter i tre av fem set?

– Därför att det är så som Lindesberg fungerar haha! Nej, men som jag sa så har vi inte haft så mycket erfarenhet av att spela. Vi var lite trögstartade, men Lindesberg gillar alltid att göra så och förhoppningsvis kan vi skaka av oss det framöver, resonerar ”Margie”.

Redan till helgen får Linde chansen att reparera misstagen från ikväll. Under lördag och söndag avgörs Knallecupen i Borås, där ”Margie” kan se fram emot många matcher.

– Jag är bara glad över att spela! Det spelar ingen roll vart vi spelar eller vilka vi möter. Jag tycker bara att vi behöver spela, strålar hon och fortsätter.

– Så det kommer att bli en bra helg med mycket matcher och mycket tid åt förberedelser. Om vi vinner eller förlorar spelar ingen roll. Självklart vill vi vinna, men vi vill framförallt bli bättre och det är fokus just nu.

Matchfakta Lindesberg Volley-Örebro Volley:
Resultat: 2-3 (18-25, 25-23, 23-25, 25-23, 12-15)
Publik: 82

Publicerad 10 september 2015 klockan 21:45


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-19 08:18