Kylig straff gav två poäng

Med Lindens tidigare avgörande mot tabellettan Dalen i straffar så höjdes pulsen rejält när Lindlövens nästsista hemmamatch såg ut att få samma avslut. Trots flera tidigare avgörande lägen så kom Alexander Sunnefors till lagets räddning och kunde med en kylig straffläggning, rädda två poäng till Lindlöven.

Tabellpoängen för Lindlöven blir allt viktigare. Inför onsdagskvällen kvarstod två hemmamatcher i Lindehov där Grums och Eskilstuna Linden avslutar året där sex otroligt viktiga poäng ska delas ut.

De sistnämnda gästade Lindehov under onsdagen där en seger för Lindlöven är viktig om man vill behålla sin position i ”toppfemman”, för att således gå vidare till AllEttan under nästa år.

Bortalaget tog dock tidigt kontroll av den inledande perioden, med en tidig utvisning på hemmalagets Jesper Broeng bjöds Linden på ett spel i powerplay.

Linden tog utnyttjade det numerära övertaget och efter ett passningsspel vid hemmamålet, med en lättare puck lyckades man lura hemmalaget där pucken gled mellan benen på de försvarande utespelarna.

Revanschen kom snabbt därefter. Efter ett aggressivare spel från Lindlöven kunde Christoffer Anrén ge en snabb passning till en perfekt placerad Alexander Ternblad, som utan större problem kunde peta in ett kvitteringsmål.

Med ställningen kvitterad var hemmalaget nära att utöka sin målskörd. Detta genom den tidigare utvisade Jesper Broeng som med en snabb passning framför bortamålet gav Anton Toolanen chans till skott på mål, ett skott som räddades av Lindens målvakt precis innan powerbreak.

En jämn drabbning höll sig genom resterande perioden där flera lägen uppstod för båda lagen, dock utan utbetalning vilket gjorde den inledande perioden oavgjord.

Det var en slarvspelad period som följde för Lindlövens del. Flertalet passningar landade fel för hemmalaget där hemmaspelaren David Berg fick med sig en skaplig smäll i periodens tredje minut.

Fyra minuter in i perioden kom Lindlövens första powerplayspel och även om man trots detta inte kunde spela igenom något mål, tog det inte lång tid innan en ny ledning tog vid.

Med hela hemmalaget i bortazonen fick Anton Karlsson till ett högt skott som studsade på en bortaspelare, pucken gick efter detta in i mål och Lindlöven fick därmed en viktig ledning.

Målchanserna fortsatte för hemmalaget. Med dubbla utvisningar på Lindens räkning fick hemmalaget en lovande chans i numerärt överläge med fem mot tre på isen, Linden lyckades hålla kontroll på pucken och kunde efter det spela bort de 29, till synes, gyllene sekunderna.

Trots att skotten från hemmalaget ökades till hela 17 skott längs periodens gång så uteblev chanserna till utökande ledningsmål, vilket gav hemmalaget en minimal ledning inför den tredje perioden.

Efter två raka perioder till Lindlövens fördel fick nu Linden ta del av den bästa inledningen, efter en utvisning på Alexander Kovalonok i periodens sjätte minut så fick bortalaget en stor fördel som de utnyttjade. Genom målgöraren Hugo Ollila lyckades man finta bort samtliga spelare på isen och kunde genom ett högt skott framför målvakt Jägbring, spela in ett kvitteringsmål.

Samma Ollila kunde bara efter någon minut lura hemmalaget på nytt, efter ett nytt spel framför hemmamålet spelades ett nytt mål in och Linden stod med en farlig 2-3-ledning med mindre än halva perioden kvar.

Skotten på mål ökades för Lindlöven och efter flera missar som antingen hamnade utanför mål eller räddades av bortalagets målvakt, så fick Christoffer Anrén chans till en retur framför målvakten som spelades i nätet.

Efter ett fem minuters spel i övertid övergick matchen till en straffläggning, något som Linden var obesegrade inom för säsongen efter ett tidigare avgörande mot tabellettan Dalen.

Straffarna blev minst sagt pulsökande och med 2-2 hade båda lagen en sista chans vardera.

Alexander Sunnefors tog den sista straffen för hemmalaget där två viktiga poäng stod på spel, med Sunnefors i spel låg pucken aldrig stilla på isen och genom ett kyligt spel från hemmaspelaren kunde man sätta in 3-2 i straffar.
Straffmålet blev avgörande för matchen då Lucas Jägbring såg till att stänga ihop målet för Lindens sista straff.

Resultat Lindlöven-Eskilstuna Linden Hockey
Slutresultat: 4-3 (1-1, 1-0, 1-2, 0-0, 1-0)
Publik: 158 personer via HockeyEttans sändning

Målgörare:
1-1 Alexander Ternblad (Christoffer Anrén, Alexander Sunnefors)
2-1 Anton Karlsson (Joshua Karlsson, Anton Widmark)
3-3 Christoffer Anrén (Alexander Sunnefors, Elias Lindgren)
4-3 Alexander Sunnefors

Läget i tabellen: Lindlöven placeras fortsatt som femma men ligger farligare till än innan onsdagens match, efter en överlägsen seger mot Grums med 5-0 så närmar sig Forshaga och har nu enbart fyra poäng upp till Lindlöven.
På grund av coronavirusets framfart har Forshaga två framflyttade matcher som båda avgörs innan jul, vid två segrar så är seger ett måste för Lindlöven när Grums gästar Lindehov den 28:e december.

Nästa match: Måndag den 28:e december vs Grums IK i Lindehov med nedsläpp kl. 19.00
Publik hänvisas till HockeyEttans sändning

Publicerad 16 december 2020 klockan 22:12

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Zila Conejeros enhetschef Arbetsmarknadsenheten. Foto: Camilla Lagerman

Snart dags för kommunens unga att söka sommarjobb

Nu är det snart dags för ungdomarna i Lindesbergs kommun att söka ferieplats för sommaren, och i år kan unga få pröva på att driva eget företag som feriejobb.
– Kanske har någon ungdom en idé som den vill pröva eller ett intresse av att få lära sig mer om hur det är att driva eget företag? säger Zila Conejeros, enhetschef på arbetsmarknadsenheten, Tillväxtförvaltningen, i ett pressmeddelande.

25 februari 2021 klockan 11:14 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Foto: Hasse Persson

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon

Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in bortalaget trots tre fina mål i den andra perioden. Matchen fick i slutändan avgöras i straffläggning, där tabelljumbon spelade in 1-2.

24 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Smittspridningen i länet ökar samtidigt som det råder brist på vaccin

Region Örebro län ser nu en svag ökning när det gäller smittspridningen av covid-...

Regionens genomgång av hanteringen av överblivna vaccindoser klar

Region Örebro län har i en genomgång granskat hur de överblivna doserna vid inledningen ...

Lastbil av vägen på R68: ”Krockat med ett träd”

UPPDATERAD. En lastbil har åkt av riksväg 68 och kört in i ett träd, enligt tidiga uppgifter ...

Per Nelzén instruerar Christina Orrbo och Ann Björklund bakom kassan. Foto: Camilla Lagerman

Historisk bokrea är igång

För det 34:e året i ordningen välkomnade bröderna Nelzén sina kunder till bokrean, som faktiskt blir den sista i brödernas regi. Med på plats fanns även de nya ägarna Christina Orrbo och Ann Björklund, som nu passar på att suga åt sig så mycket kunskap de kan innan det är dags att stå på egna ben.
– Vi övningskör för fullt, skrattar Ann bakom kassan.

23 februari 2021 klockan 13:38 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivfoto: Fredrik Norman

Minskade öppettider på kommunens bibliotek

Från och med den 1 mars kommer biblioteken i Lindesbergs kommun att minska sina öppettider. Bakgrunden till åtgärden är minskade resurser till biblioteken som därför behövt minska personal. Detta meddelade Kulturenheten i ett pressmeddelande under måndagen.

23 februari 2021 klockan 09:29 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Tävlingen avslutad och två vinnare utsedda
Det var väldigt många som ville vara med och tävla om de signerade exemplaren av Anders Johnssons debutkokbok ”Härifrån. Råvaror, recept och ...
22 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Nya siffror: Befolkningen ökar i Lindesberg
I dag, måndag, publicerar Statistiska Centralbyrån färska befolkningssiffror för 2020 för kommuner runt om i landet. Bilden är tydlig, och visar...
22 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Inbrottstjuvar stal bil vid ishallen – dumpade fordonet i Frövi
Någon gång mellan fredag och lördag har inbrottstjuvar härjat vid ishallen Lindehov i Lindesberg. Enligt polisen skall man ha tagit sig in i den l...
22 februari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Magnus Storm vald till ny ordförande efter Jonas Kleber. Foto: Centerpartiet

Det blåser nya vindar i Centerpartiet – Storm tar över efter Kleber

Centerpartiet i Lindesbergs starke man, Jonas Kleber, lämnar nu över klubban efter tio år som ordförande.

22 februari 2021 klockan 08:43 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Jubel från bänken Foto: Hasse Persson

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger

Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, LIF Lindesbergs uppskruvade spel. Hela 23 mål spelades in i den andra halvleken, där ett lättat LIF kunde räkna in två nya poäng.
– Det här var en riktig ”måstematch” som vi bara skulle vinna, säjer Asso Eliassi.

21 februari 2021 klockan 18:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla

Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt...

bildspel Förlust mot snabbspelande Engelholm

Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt ...

Partiell distansundervisning även efter sportlovet

Stadsskogsskolan i Lindesberg har vid ett flertal tillfällen under hösten och vintern fått övergå till ...

Annons


Foto: Fredrik Norman

Halkan så extrem att även halkbekämpande maskiner måste krypa fram

Regn och minusgrader har resulterat i att det råder blixthalka i vårt område. Halkbekämpning pågår sedan flera timmar tillbaka – men inte i den takt man hade hoppats på. Halkan är nämligen så svår att även maskinerna haft svårigheter att ta sig fram.
– Det är extremt, kommenterar Jan Gustafsson, som är arbetsledare för Samhällsbyggnads avdelning Park/Idrott.

19 februari 2021 klockan 10:03 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Färre nya coronafall i Lindesberg

Efter att ha legat på en platå under en period om 14 dagar, rapporteras nu allt färre nya coronasmittade personer i ...

Bibblan erbjuder digitalt sportlovsprogram

På måndag startar årets sportlov för kommunens barn och ungdomar, och precis som så mycket annat i pandemitider ...

Begränsade vaccinleveranser ger få tider att boka

I dagsläget har cirka 14 000 länsbor vaccinerats mot covid-19, men leveranserna av vaccin är fortfarande ...

Befarad ladugårdsbrand var kontrollerad eldning

UPPDATERAD. Strax före klockan 11 på torsdagsförmiddagen larmades Nerikes Brandkår ut till en befarad brand ...

Varnar för plötslig ishalka i samband med väderomslag

SMHI har på torsdagen utfärdat en klass 1-varning för plötslig ishalka. Varningen gäller för hela ...

Man anhållen misstänkt för misshandel

En man i 40-årsåldern greps på onsdagskvällen misstänkt för misshandel. Enligt polisen skall det röra sig om ett...

Årets Ekokock, Anders Johnsson, har tagit fram två helt nya röror till 37:an nyöppning. Foto: Camilla Lagerman

bildspel 37:an nyöppnar med nyheter från Årets Ekokock

Om allt går enligt plan öppnar 37:an på fredag, i sin nya och betydligt större kostym. Dessutom håller man som bäst på att ta fram helt nya röror till sina omåttligt populära baguetter, och till sin hjälp har man en av de ursprungliga upphovsmakarna till just rörorna, tillika Årets Ekokock, Anders Johnsson.
– Nu ska vi ta 37:an in i framtiden med lite nya smaker, och jag tror att det kommer bli riktigt bra, säger Anders med ett brett leende.

17 februari 2021 klockan 12:06 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Vintern ger Linde energi möjlighet att gräva ner kablar utan att störa fågellivet
PRESSMEDDELANDE: Linde energi inleder nu nästa etapp med att väder- och framtidssäkra elnätet kring Österhammar, strax öster om Blixterboda. ...
17 februari 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Hyresförhandlingarna klara – så mycket höjs hyrorna med i år
PRESSMEDDELANDE: Efter beslut i Hyresmarknadskommittén är LIBO’s hyresnivå för 2021 klar. Hyrorna höjs med 1,7 % från och med den 1 januari ...
17 februari 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

bildspel Kicki bytte Alicante mot Lindesberg och startade Bed & Breakfast
I mars 2016 sålde Kicki Seton sitt städföretag Kixon och flyttade med hela familjen till ett soligt Alicante i Spanien. Men efter fyra år på den ...
16 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-16

2021-02-15

2021-02-15

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-11

2021-02-11

2021-02-11

2021-02-10

2021-02-10

Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-02-26 05:04