Kylig straff gav två poäng

Med Lindens tidigare avgörande mot tabellettan Dalen i straffar så höjdes pulsen rejält när Lindlövens nästsista hemmamatch såg ut att få samma avslut. Trots flera tidigare avgörande lägen så kom Alexander Sunnefors till lagets räddning och kunde med en kylig straffläggning, rädda två poäng till Lindlöven.

Tabellpoängen för Lindlöven blir allt viktigare. Inför onsdagskvällen kvarstod två hemmamatcher i Lindehov där Grums och Eskilstuna Linden avslutar året där sex otroligt viktiga poäng ska delas ut.

De sistnämnda gästade Lindehov under onsdagen där en seger för Lindlöven är viktig om man vill behålla sin position i ”toppfemman”, för att således gå vidare till AllEttan under nästa år.

Bortalaget tog dock tidigt kontroll av den inledande perioden, med en tidig utvisning på hemmalagets Jesper Broeng bjöds Linden på ett spel i powerplay.

Linden tog utnyttjade det numerära övertaget och efter ett passningsspel vid hemmamålet, med en lättare puck lyckades man lura hemmalaget där pucken gled mellan benen på de försvarande utespelarna.

Revanschen kom snabbt därefter. Efter ett aggressivare spel från Lindlöven kunde Christoffer Anrén ge en snabb passning till en perfekt placerad Alexander Ternblad, som utan större problem kunde peta in ett kvitteringsmål.

Med ställningen kvitterad var hemmalaget nära att utöka sin målskörd. Detta genom den tidigare utvisade Jesper Broeng som med en snabb passning framför bortamålet gav Anton Toolanen chans till skott på mål, ett skott som räddades av Lindens målvakt precis innan powerbreak.

En jämn drabbning höll sig genom resterande perioden där flera lägen uppstod för båda lagen, dock utan utbetalning vilket gjorde den inledande perioden oavgjord.

Det var en slarvspelad period som följde för Lindlövens del. Flertalet passningar landade fel för hemmalaget där hemmaspelaren David Berg fick med sig en skaplig smäll i periodens tredje minut.

Fyra minuter in i perioden kom Lindlövens första powerplayspel och även om man trots detta inte kunde spela igenom något mål, tog det inte lång tid innan en ny ledning tog vid.

Med hela hemmalaget i bortazonen fick Anton Karlsson till ett högt skott som studsade på en bortaspelare, pucken gick efter detta in i mål och Lindlöven fick därmed en viktig ledning.

Målchanserna fortsatte för hemmalaget. Med dubbla utvisningar på Lindens räkning fick hemmalaget en lovande chans i numerärt överläge med fem mot tre på isen, Linden lyckades hålla kontroll på pucken och kunde efter det spela bort de 29, till synes, gyllene sekunderna.

Trots att skotten från hemmalaget ökades till hela 17 skott längs periodens gång så uteblev chanserna till utökande ledningsmål, vilket gav hemmalaget en minimal ledning inför den tredje perioden.

Efter två raka perioder till Lindlövens fördel fick nu Linden ta del av den bästa inledningen, efter en utvisning på Alexander Kovalonok i periodens sjätte minut så fick bortalaget en stor fördel som de utnyttjade. Genom målgöraren Hugo Ollila lyckades man finta bort samtliga spelare på isen och kunde genom ett högt skott framför målvakt Jägbring, spela in ett kvitteringsmål.

Samma Ollila kunde bara efter någon minut lura hemmalaget på nytt, efter ett nytt spel framför hemmamålet spelades ett nytt mål in och Linden stod med en farlig 2-3-ledning med mindre än halva perioden kvar.

Skotten på mål ökades för Lindlöven och efter flera missar som antingen hamnade utanför mål eller räddades av bortalagets målvakt, så fick Christoffer Anrén chans till en retur framför målvakten som spelades i nätet.

Efter ett fem minuters spel i övertid övergick matchen till en straffläggning, något som Linden var obesegrade inom för säsongen efter ett tidigare avgörande mot tabellettan Dalen.

Straffarna blev minst sagt pulsökande och med 2-2 hade båda lagen en sista chans vardera.

Alexander Sunnefors tog den sista straffen för hemmalaget där två viktiga poäng stod på spel, med Sunnefors i spel låg pucken aldrig stilla på isen och genom ett kyligt spel från hemmaspelaren kunde man sätta in 3-2 i straffar.
Straffmålet blev avgörande för matchen då Lucas Jägbring såg till att stänga ihop målet för Lindens sista straff.

Resultat Lindlöven-Eskilstuna Linden Hockey
Slutresultat: 4-3 (1-1, 1-0, 1-2, 0-0, 1-0)
Publik: 158 personer via HockeyEttans sändning

Målgörare:
1-1 Alexander Ternblad (Christoffer Anrén, Alexander Sunnefors)
2-1 Anton Karlsson (Joshua Karlsson, Anton Widmark)
3-3 Christoffer Anrén (Alexander Sunnefors, Elias Lindgren)
4-3 Alexander Sunnefors

Läget i tabellen: Lindlöven placeras fortsatt som femma men ligger farligare till än innan onsdagens match, efter en överlägsen seger mot Grums med 5-0 så närmar sig Forshaga och har nu enbart fyra poäng upp till Lindlöven.
På grund av coronavirusets framfart har Forshaga två framflyttade matcher som båda avgörs innan jul, vid två segrar så är seger ett måste för Lindlöven när Grums gästar Lindehov den 28:e december.

Nästa match: Måndag den 28:e december vs Grums IK i Lindehov med nedsläpp kl. 19.00
Publik hänvisas till HockeyEttans sändning

Publicerad 16 december 2020 klockan 22:12

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

På lördag öppnar Lindlöven och Libo upp för en gemensam familjedag i Lindehov. Arkivfoto: Hasse Persson.

Lindlöven och Libo välkomnar till en gemensam familjedag

Gratis popcorn, autografskrivning och skott mot skottramp är bara några av aktiviteterna som Lindlöven och föreningens stora samarbetspartner, Libo, bjuder på under deras gemensamma familjedag. Libos hyresgäster går dessutom in gratis till en match som kan leda Lindlöven till Allettan.
– Målet är väl främst att vi alla ska ha kul och att vi ska bjuda på något lite utöver det vanliga, berättar Filip Nyängen.

30 november 2023 klockan 16:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons
Lindbackaskolan i Lindesberg. Foto: Camilla Lagerman

Elev grovt misshandlad – och avstängd från skolan

I slutet av förra veckan inträffade en grov misshandel i anslutning till Lindbackaskolan i Lindesberg. Två elever stämde träff för att slåss, något som slutade med att den yngre av pojkarna fick uppsöka sjukvård och senare blev inlagd över natten på USÖ för observation. Händelsen är polisanmäld.

30 november 2023 klockan 10:21 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Unik, fantastisk och magisk opera – från Amazonas till Linde

Det är inte många dagar kvar till jul, när Folkets Hus i Lindesberg bjuder på riktig ...

Bortaförlust i säsongens första straffläggning

Det blev en match med få skott när Lindlöven gästade tabellfemman HC Dalen, som kämpar för en säkrad ...

Inga julbelysta träd förrän nästa år

Julbelysning är ett efterlängtat inslag när vintermörkret smyger sig på och med första advent runt hörnet är ...

Anders Persson (LPO), Tom Persson (SD), Tomas Klockars (M), Sanna Jansson (L) och Markus Lundin (KD). Foto: Camilla Lagerman

Kommunen går mot ett minusresultat: ”Kommer behöva fatta väldigt tuffa beslut”

Under tisdagens sammanträde i kommunstyrelsen beslutade man att ge kommundirektören samt alla nämnder i uppdrag att skyndsamt ta fram en handlingsplan för att kunna få en budget i balans. Detta efter att årets kommunbudget går mot ett underskott om 8,4 miljoner kronor, mot prognostiserade 11 miljoner i plusresultat.
– Vi kommer behöva fatta väldigt tuffa beslut framöver, säger Tom Persson (SD), vice ordförande i kommunstyrelsen.

28 november 2023 klockan 15:26 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Pavel Koubek

Högre vårdavgifter väntar när regionen gör enormt underskott

Då den nuvarande ekonomiska prognosen för Region Örebro län pekar på ett underskott på cirka en miljard kronor, har man i regionfullmäktige beslutat om en höjning av avgifterna för bland annat Folktandvården. Detta innebär en tioprocentig höjning av patientavgifterna från och med den 15 januari 2024, meddelar Region Örebro län i ett pressmeddelande.

28 november 2023 klockan 13:05 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Elon Ljud & Bild flyttar in i Elon-butik
Elon Ljud & Bild kommer att stänga efter årsskiftet - men konceptet hemelektronik kommer fortfarande finnas kvar i Lindesberg, som en del i Elon-...
27 november 2023 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

bildspel Se läsarnas egna bilder från norrskenet
Under lördagskvällen bjöds stora delar av landet på en mäktig uppvisning över himlavalvet, när norrskenets gröna skimmer dansade över skyarna...
27 november 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Kontrollerad hemmamatch i Lindehov
Efter en bortaseger mot Tranås AIF så bjöd Lindlöven även på seger när man klev ut på hemmaisen i Lindehov. Trots många skott från gästande...
26 november 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Norrsken över Guldsmedshyttan. Foto: Josephine Norman

Fångat norrskenet? Skicka dina bilder till oss!

På många platser i Mellansverige, kunde man under lördagskvällen skåda norrsken. Så även i våra trakter, där man nu på sociala medier flitigt postar bilder på fenomenet man fick beskåda. Är du en av de som fångade norrskenet med kameran? Skicka då gärna bilderna till oss och skriv på vilken plats bilden är tagen. Samtliga läsarbilder kommer att publiceras. Skicka till info@lindenytt.com

26 november 2023 klockan 11:41 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Pressbild. Foto: Region Örebro län

Utan skattehöjning minskar vår tillgång till sjukvård

INSÄNDARE/DEBATT: Sveriges 21 regioner räknar under nästa år med ett underskott i sina budgetar på sammanlagt mellan 20 och 24 miljarder kronor. Regeringen har föreslagit att de generella statsbidragen förstärks med 10 miljarder kronor. Dessutom ytterligare 6 miljarder kronor i riktade bidrag. Likväl fattas det pengar.

26 november 2023 klockan 11:49 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

bildspel Dubbla guld och ett silver för hemmalaget i judo-RM

Det blev en gedigen medaljskörd för hemmadistriktet Värmland-Örebro under lördagens riksmästerskap i ...

Gemensamma krafter skapar en finare jul för utsatta familjer

För många är julen en högtid förknippad med familjemys, julklappar och julmat - men inte för ...

Redovisa arbetsgivaravgifter

INSÄNDARE/DEBATT: Sverige har idag en dold skatt på arbete som kallas för arbetsgivaravgift. Det gör att många betalar ...

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Person avliden i samband med trädfällning

UPPDATERAD. En allvarlig olycka inträffade vid 14-tiden på torsdagen i trakterna av Vasselhyttan, norr om Lindesberg. Olyckan skall ha skett i samband med avverkning av skog, då en man blev fastklämd under ett träd.
– Personen är avliden efter att ha blivit fastklämd. Just nu rubriceras detta som en misstänkt arbetsplatsolycka, kommenterar Anders Dahlman, polisen i region Bergslagen.

23 november 2023 klockan 15:48 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Fler avgångar för Lindesbergsresenärer när Tåg I Bergslagen förändrar tabellen

Från och med den 10 december genomför Tåg I Bergslagen en hel del ...

Socialdemokraterna i Lindesberg står upp för Lindesbergs akutsjukhus

INSÄNDARE: Vi förstår frågetecknen kring att vi inte var delaktiga i den gemensamma ...

Rejäl insats av Lindlöven ger tre poäng

Även om det blev en trög inledning i bortamatchen mot Tranås AIF, så blev det ändå en klar seger. Med en lyckad ...

Wajih klipper till förmån för Barncancerfonden

Måndagen den 18 december håller Salong Diem i Lindesberg öppet i hela 11 timmar för att göra folk julfina ...

Tryckfel i kommunens almanacka tidigarelade första advent: ”Väldigt olyckligt”

I den almanacka som Samhällsbyggnad Bergslagen delar ut till hushå...

Bil började brinna under färd

På tisdagskvällen larmades brandkåren till Storå med anledning av en bilbrand.

Donera en julklapp och se på bio gratis. Foto: Lindesbergs Biograf

Gåvobion ska sprida glädje till behövande i jultider

I samband med julskyltningen den 3 december arrangerar Lindesbergs Biograf eventet Gåvobio, med syfte att sprida extra glädje i jultider. Målet är att samla in julklappar till de familjer som har det svårt, där alla besökare som donerar en julklapp bjuds på gratis adventsbio med popcorn som tack.
– Vi hoppas att det kommer mycket folk och att vi kanske kan göra det till en tradition, säger Daniel Wiklund på Lindesbergs Biograf.

21 november 2023 klockan 13:00 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Polisvarningen: Black Week kan bli ett mörker – så skyddar du dig mot bedrägerier
Med anledning av den nu pågående Black Week, går polisen ut med smarta och viktiga tips till alla fyndjägare i hopp om förebygga kortbedrägerier...
21 november 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

En vinnare av presentkortet hos Nya Snickerifabriken utsedd
Klockan 19.00 på måndagen stängde LindeNytts tävling där ett cirkulärt presentkort hos Nya Snickerifabriken stod på spel. Trots den korta tä...
21 november 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Rekordhögt tryck på Frövifors julmarknad
Kransar, salmbärssylt, honung, kanderade äpplen och kaffe - detta och mycket mer gick att hitta på Frövifors julmarknad, som i år lockade fler ...
20 november 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-11-20

2023-11-20

2023-11-18

2023-11-17

2023-11-16

2023-11-16

2023-11-16

2023-11-15

2023-11-15

2023-11-15

2023-11-15

2023-11-14

2023-11-13

2023-11-13

Evenemangstips
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2023-12-01 00:52