Kylig straff gav två poäng

Med Lindens tidigare avgörande mot tabellettan Dalen i straffar så höjdes pulsen rejält när Lindlövens nästsista hemmamatch såg ut att få samma avslut. Trots flera tidigare avgörande lägen så kom Alexander Sunnefors till lagets räddning och kunde med en kylig straffläggning, rädda två poäng till Lindlöven.

Tabellpoängen för Lindlöven blir allt viktigare. Inför onsdagskvällen kvarstod två hemmamatcher i Lindehov där Grums och Eskilstuna Linden avslutar året där sex otroligt viktiga poäng ska delas ut.

De sistnämnda gästade Lindehov under onsdagen där en seger för Lindlöven är viktig om man vill behålla sin position i ”toppfemman”, för att således gå vidare till AllEttan under nästa år.

Bortalaget tog dock tidigt kontroll av den inledande perioden, med en tidig utvisning på hemmalagets Jesper Broeng bjöds Linden på ett spel i powerplay.

Linden tog utnyttjade det numerära övertaget och efter ett passningsspel vid hemmamålet, med en lättare puck lyckades man lura hemmalaget där pucken gled mellan benen på de försvarande utespelarna.

Revanschen kom snabbt därefter. Efter ett aggressivare spel från Lindlöven kunde Christoffer Anrén ge en snabb passning till en perfekt placerad Alexander Ternblad, som utan större problem kunde peta in ett kvitteringsmål.

Med ställningen kvitterad var hemmalaget nära att utöka sin målskörd. Detta genom den tidigare utvisade Jesper Broeng som med en snabb passning framför bortamålet gav Anton Toolanen chans till skott på mål, ett skott som räddades av Lindens målvakt precis innan powerbreak.

En jämn drabbning höll sig genom resterande perioden där flera lägen uppstod för båda lagen, dock utan utbetalning vilket gjorde den inledande perioden oavgjord.

Det var en slarvspelad period som följde för Lindlövens del. Flertalet passningar landade fel för hemmalaget där hemmaspelaren David Berg fick med sig en skaplig smäll i periodens tredje minut.

Fyra minuter in i perioden kom Lindlövens första powerplayspel och även om man trots detta inte kunde spela igenom något mål, tog det inte lång tid innan en ny ledning tog vid.

Med hela hemmalaget i bortazonen fick Anton Karlsson till ett högt skott som studsade på en bortaspelare, pucken gick efter detta in i mål och Lindlöven fick därmed en viktig ledning.

Målchanserna fortsatte för hemmalaget. Med dubbla utvisningar på Lindens räkning fick hemmalaget en lovande chans i numerärt överläge med fem mot tre på isen, Linden lyckades hålla kontroll på pucken och kunde efter det spela bort de 29, till synes, gyllene sekunderna.

Trots att skotten från hemmalaget ökades till hela 17 skott längs periodens gång så uteblev chanserna till utökande ledningsmål, vilket gav hemmalaget en minimal ledning inför den tredje perioden.

Efter två raka perioder till Lindlövens fördel fick nu Linden ta del av den bästa inledningen, efter en utvisning på Alexander Kovalonok i periodens sjätte minut så fick bortalaget en stor fördel som de utnyttjade. Genom målgöraren Hugo Ollila lyckades man finta bort samtliga spelare på isen och kunde genom ett högt skott framför målvakt Jägbring, spela in ett kvitteringsmål.

Samma Ollila kunde bara efter någon minut lura hemmalaget på nytt, efter ett nytt spel framför hemmamålet spelades ett nytt mål in och Linden stod med en farlig 2-3-ledning med mindre än halva perioden kvar.

Skotten på mål ökades för Lindlöven och efter flera missar som antingen hamnade utanför mål eller räddades av bortalagets målvakt, så fick Christoffer Anrén chans till en retur framför målvakten som spelades i nätet.

Efter ett fem minuters spel i övertid övergick matchen till en straffläggning, något som Linden var obesegrade inom för säsongen efter ett tidigare avgörande mot tabellettan Dalen.

Straffarna blev minst sagt pulsökande och med 2-2 hade båda lagen en sista chans vardera.

Alexander Sunnefors tog den sista straffen för hemmalaget där två viktiga poäng stod på spel, med Sunnefors i spel låg pucken aldrig stilla på isen och genom ett kyligt spel från hemmaspelaren kunde man sätta in 3-2 i straffar.
Straffmålet blev avgörande för matchen då Lucas Jägbring såg till att stänga ihop målet för Lindens sista straff.

Resultat Lindlöven-Eskilstuna Linden Hockey
Slutresultat: 4-3 (1-1, 1-0, 1-2, 0-0, 1-0)
Publik: 158 personer via HockeyEttans sändning

Målgörare:
1-1 Alexander Ternblad (Christoffer Anrén, Alexander Sunnefors)
2-1 Anton Karlsson (Joshua Karlsson, Anton Widmark)
3-3 Christoffer Anrén (Alexander Sunnefors, Elias Lindgren)
4-3 Alexander Sunnefors

Läget i tabellen: Lindlöven placeras fortsatt som femma men ligger farligare till än innan onsdagens match, efter en överlägsen seger mot Grums med 5-0 så närmar sig Forshaga och har nu enbart fyra poäng upp till Lindlöven.
På grund av coronavirusets framfart har Forshaga två framflyttade matcher som båda avgörs innan jul, vid två segrar så är seger ett måste för Lindlöven när Grums gästar Lindehov den 28:e december.

Nästa match: Måndag den 28:e december vs Grums IK i Lindehov med nedsläpp kl. 19.00
Publik hänvisas till HockeyEttans sändning

Publicerad 16 december 2020 klockan 22:12

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Timmy Lundegård

Målrik seger efter tidig femmålsledning

Det blev en ny hemmaseger för WSK Lindesberg! Med en överlägsen femmålsledning efter den första perioden, såg matchen ut att kunna låsas redan i den andra perioden. Tunga försvarsspel följde hemmalaget därefter och matchen höll sig länge vid liv.
– Vi börjar väl helt okej, sedan tappar vi det totalt, säger William Ardesjö.

22 oktober 2021 klockan 23:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Efter en härlig match från LIF, var det besvikelse efteråt. Foto: Hasse Persson

bildspel Välförtjänt seger blev uddamålsförlust

Med skadade fick LIF Lindesberg ta in nödspelare, som i sin tur gjorde en härlig insats i laget. Med en storspelande ”Robban” Mjörnander i målet såg det länge ut som en stor seger mot HIF Karlskrona. Ledningen höll länge, men inte när det är som viktigast. Den sista minuten.

22 oktober 2021 klockan 22:30 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Vinnarna av biljetter till julfesten utsedda

Det var rekordvarning på antalet deltagare i tävlingen om biljetter till julfesten, signerad Martin Almgren och ...

Nytt förslag om ökad tillgänglighet på akuten

Nästan tretton månader har gått sedan hälso- och sjukvårdsnämnden beslutade att stänga den primära ...

bildspel Politiker åt lunch med elever för att fira måltidens dag

Lindbackaskolans skolrestaurang fick ett något annorlunda besök under torsdagens lunch, då ...

Behovet av jourhem till hemlösa katter är otroligt stort. Foto: Privat

Stor brist på jourhem för hemlösa missar

Antalet hemlösa katter i Sverige är stort, något som den lokalt förankrade föreningen Hemlösa Tassar märker av. Just nu har man 98 katter inskrivna, vilket är rekordmånga, och behovet av jourhem är mycket stort.
– Vi har bara tre jourhem i Lindesberg, och behovet är mycket större än så, berättar föreningens ordförande Melissa Andersson.

21 oktober 2021 klockan 13:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Oktober i årets almanacka pryds av Christina Ohlssons bild som visar Kyrkbacken i Fellingsbro. Foto: Fredrik Norman

Din bild kan pryda nästa års almanacka

Har du tagit ett tjusigt foto som du vill att resten av invånarna skall få se? Då har du chansen nu när nästa års lokala almanacka utformas.

21 oktober 2021 klockan 11:59 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel En tabellpoäng efter straffar
Forshaga bjöd på ett högt tempo i Lindehov under onsdagen, i en match som inte var den roligaste för säsongen. Bortalaget har vunnit hälften av ...
20 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Jonathan laddar mot fredagens hemmamatch
Lif Blå-spelaren Jonathan Riihimäki har gjort succé i LIF Lindesbergs Allsvenska lag. På tre matcher har 20-åringen gått upp till en sjätte ...
20 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tävling: Vinn biljetter till Almgren och Hugossons julfest
För några veckor sedan kunde LindeNytt avslöja att den stora julfesten, signerad Martin Almgren och Jesper Hugosson, skulle göra comeback efter ...
20 oktober 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Privat

Landsbygden avvecklas!

INSÄNDARE/DEBATT: 2021-10-19 åker Moderaterna med buss 308 från Löa till Lindesberg och avstiger vid Lindesbergs lasarett (akutmottagningen). Detta för att visa vår motsättning mot majoritetens beslut att avveckla vår landsbygd.

20 oktober 2021 klockan 10:06 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Foto: Lindesbergs kommun

Årets höstlovsprogram släppt

Det drar ihop sig till ett efterlängtat höstlov för kommunens barn och ungdomar, vilket också innebär att ett rykande färskt höstlovsprogram presenteras. Bland aktiviteterna det här året finns till exempel bibblans monstervecka, skridskoåkning och luftgevärsskytte på schemat.

19 oktober 2021 klockan 15:01 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Slamsugbil ”tappade lasten”: ”Luktar väldigt illa”

Stora delar av vägbanan samt gång- och cykelvägen vid Prästbron i centrala ...

bildspel Unghästutställningen på Fornaboda gjorde succé

Många poäng delades ut när Fornaboda Travbana, i lördags, hade sin första unghästutställning för ...

Annons

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Tre misstänkta drograttfyllerister på kort tid

Från i söndags eftermiddag till måndag morgon, har polisen tagit tre personer som misstänks ha kört bil narkotikapåverkade. Två av förarna misstänks även för grov olovlig körning.

18 oktober 2021 klockan 10:35 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Upphämtning gav en poäng

Lindlöven gästade Nyköping under söndagen. Efter ett tvåmålsunderläge med 3-1 i den andra perioden, så var Lindelaget nära ...

WSK var nära poäng efter upphämtning

5-1 blev 6-5. Efter en sur inledning så var WSK Lindesberg nära att vända matchen till sin fördel. Efter ett tidigt f...

Ny förlust mot Sollentuna

Trots flera ljusa stunder under mot Sollentuna, så åkte Linde Volley lottlösa från söndagens elitseriematch. Med 3-7 i det tredje...

Stor bortaförlust mot Tyresö

Med lagets första poäng säkrad så åkte LIF Lindesberg till Tyresöhallen under lördagen. Tyresö är normalt sett ett lag ...

bildspel Ny hemmaseger för Lindlöven

Det blev seger i säsongens tredje hemmamatch! Gästande Eskilstuna Linden bjöds på flera spel i powerplay, medan Lindlöven hade...

Barnen serverades mat i fyra dagar – förskolan får straffavgift på 75 000 kronor

Den mobila förskoleavdelningen Utforskaren var ett efterlängtat ...

Arkivfoto: Fredrik Norman

Stabilt smittläge i de flesta av länets kommuner

Antalet bekräftade fall av covid-19 i Örebro län fortsätter att ligga stabilt, under vecka 40 konstaterades cirka 180 fall, vilket är i stort sett lika många som veckan innan. Även smittspridningen i de olika åldersgrupperna var i det närmaste oförändrad, där unga i åldern 6-19 år fortfarande står för flest antal fall.

15 oktober 2021 klockan 10:52 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lastbilar kolliderade med älg
Två lastbilar var inblandade i en viltolycka med älg på fredagsmorgonen. Inga personskador har rapporterats i samband med händelsen.
15 oktober 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Familjeteamet erbjuder ett nytt föräldrastöd för tonårsföräldrar
Som tonårsförälder står man ofta inför en hel del utmaningar i vardagen. Nu kan Lindesbergs kommun erbjuda ett helt nytt föräldrastöd kallat ...
14 oktober 2021 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Mer insamlat till Världens Barn i år
Lindesbergs kommun placerar sig på tredje plats i länet, när insamlingen för Världens Barn nu har summerat kommunkampen. 121 316 kronor har ...
14 oktober 2021 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-12

2021-10-12

2021-10-11

2021-10-10

2021-10-10

2021-10-10

2021-10-10

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-10-24 17:24