Kylig straff gav två poäng

Med Lindens tidigare avgörande mot tabellettan Dalen i straffar så höjdes pulsen rejält när Lindlövens nästsista hemmamatch såg ut att få samma avslut. Trots flera tidigare avgörande lägen så kom Alexander Sunnefors till lagets räddning och kunde med en kylig straffläggning, rädda två poäng till Lindlöven.

Tabellpoängen för Lindlöven blir allt viktigare. Inför onsdagskvällen kvarstod två hemmamatcher i Lindehov där Grums och Eskilstuna Linden avslutar året där sex otroligt viktiga poäng ska delas ut.

De sistnämnda gästade Lindehov under onsdagen där en seger för Lindlöven är viktig om man vill behålla sin position i ”toppfemman”, för att således gå vidare till AllEttan under nästa år.

Bortalaget tog dock tidigt kontroll av den inledande perioden, med en tidig utvisning på hemmalagets Jesper Broeng bjöds Linden på ett spel i powerplay.

Linden tog utnyttjade det numerära övertaget och efter ett passningsspel vid hemmamålet, med en lättare puck lyckades man lura hemmalaget där pucken gled mellan benen på de försvarande utespelarna.

Revanschen kom snabbt därefter. Efter ett aggressivare spel från Lindlöven kunde Christoffer Anrén ge en snabb passning till en perfekt placerad Alexander Ternblad, som utan större problem kunde peta in ett kvitteringsmål.

Med ställningen kvitterad var hemmalaget nära att utöka sin målskörd. Detta genom den tidigare utvisade Jesper Broeng som med en snabb passning framför bortamålet gav Anton Toolanen chans till skott på mål, ett skott som räddades av Lindens målvakt precis innan powerbreak.

En jämn drabbning höll sig genom resterande perioden där flera lägen uppstod för båda lagen, dock utan utbetalning vilket gjorde den inledande perioden oavgjord.

Det var en slarvspelad period som följde för Lindlövens del. Flertalet passningar landade fel för hemmalaget där hemmaspelaren David Berg fick med sig en skaplig smäll i periodens tredje minut.

Fyra minuter in i perioden kom Lindlövens första powerplayspel och även om man trots detta inte kunde spela igenom något mål, tog det inte lång tid innan en ny ledning tog vid.

Med hela hemmalaget i bortazonen fick Anton Karlsson till ett högt skott som studsade på en bortaspelare, pucken gick efter detta in i mål och Lindlöven fick därmed en viktig ledning.

Målchanserna fortsatte för hemmalaget. Med dubbla utvisningar på Lindens räkning fick hemmalaget en lovande chans i numerärt överläge med fem mot tre på isen, Linden lyckades hålla kontroll på pucken och kunde efter det spela bort de 29, till synes, gyllene sekunderna.

Trots att skotten från hemmalaget ökades till hela 17 skott längs periodens gång så uteblev chanserna till utökande ledningsmål, vilket gav hemmalaget en minimal ledning inför den tredje perioden.

Efter två raka perioder till Lindlövens fördel fick nu Linden ta del av den bästa inledningen, efter en utvisning på Alexander Kovalonok i periodens sjätte minut så fick bortalaget en stor fördel som de utnyttjade. Genom målgöraren Hugo Ollila lyckades man finta bort samtliga spelare på isen och kunde genom ett högt skott framför målvakt Jägbring, spela in ett kvitteringsmål.

Samma Ollila kunde bara efter någon minut lura hemmalaget på nytt, efter ett nytt spel framför hemmamålet spelades ett nytt mål in och Linden stod med en farlig 2-3-ledning med mindre än halva perioden kvar.

Skotten på mål ökades för Lindlöven och efter flera missar som antingen hamnade utanför mål eller räddades av bortalagets målvakt, så fick Christoffer Anrén chans till en retur framför målvakten som spelades i nätet.

Efter ett fem minuters spel i övertid övergick matchen till en straffläggning, något som Linden var obesegrade inom för säsongen efter ett tidigare avgörande mot tabellettan Dalen.

Straffarna blev minst sagt pulsökande och med 2-2 hade båda lagen en sista chans vardera.

Alexander Sunnefors tog den sista straffen för hemmalaget där två viktiga poäng stod på spel, med Sunnefors i spel låg pucken aldrig stilla på isen och genom ett kyligt spel från hemmaspelaren kunde man sätta in 3-2 i straffar.
Straffmålet blev avgörande för matchen då Lucas Jägbring såg till att stänga ihop målet för Lindens sista straff.

Resultat Lindlöven-Eskilstuna Linden Hockey
Slutresultat: 4-3 (1-1, 1-0, 1-2, 0-0, 1-0)
Publik: 158 personer via HockeyEttans sändning

Målgörare:
1-1 Alexander Ternblad (Christoffer Anrén, Alexander Sunnefors)
2-1 Anton Karlsson (Joshua Karlsson, Anton Widmark)
3-3 Christoffer Anrén (Alexander Sunnefors, Elias Lindgren)
4-3 Alexander Sunnefors

Läget i tabellen: Lindlöven placeras fortsatt som femma men ligger farligare till än innan onsdagens match, efter en överlägsen seger mot Grums med 5-0 så närmar sig Forshaga och har nu enbart fyra poäng upp till Lindlöven.
På grund av coronavirusets framfart har Forshaga två framflyttade matcher som båda avgörs innan jul, vid två segrar så är seger ett måste för Lindlöven när Grums gästar Lindehov den 28:e december.

Nästa match: Måndag den 28:e december vs Grums IK i Lindehov med nedsläpp kl. 19.00
Publik hänvisas till HockeyEttans sändning

Publicerad 16 december 2020 klockan 22:12

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Ali Hayjiev från Frövi judo lyckas med ett snyggt kast. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Judofestivalen slog nytt rekord – igen

Frövi judos omåttligt populära evenemang Judofestivalen slog storartat rekord, när man i helgen välkomnade mer än 900 aktiva från hela Sverige till Lindesberg arena. Med ett strålande solsken och högsommarvärme blev det en magisk inramning på festivalen, som bjöd på aktiviteter från morgon till kväll.

20 maj 2024 klockan 10:36 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Real News blev tävlingsdagens första vinnare bland varmbloden. Treåringen har en framgångsrik syskonskara och kan mycket väl bli att jämföras med dessa i framtiden. Foto: Timmy Lundegård

Blandade händelser på ett varmt Fornaboda

Eftermiddagen på travet bjöd verkligen på en blandning av allt det goda. Alla typer av travlopp visades upp på Fornabodas tävlingsoval i det stekheta vädret, som lockade till sig drygt 180 personer till publikplatsen. Flera fina klasshästar visade upp sig i solen, med flera kändare kusk- och tränarnamn på besök. Framåt tävlingarnas slut så uppstod däremot en olycka, vilket gav tävlingarna en tråkigare avslutande ton.

19 maj 2024 klockan 22:17 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Klockars efter beskedet från LPO: ”Deras fria vilja”

Det politiska styret i Lindesberg är inte längre i majoritet efter att LPO lämnade beskedet ...

LPO avslutar samarbetet med majoriteten – blir vågmästare

Efter knappt 17 månader vid makten har det nya majoritetsstyret i Lindesbergs kommun gått i ...

bildspel Sommarkänsla när Kullgatan dukade upp för Vårmarknad

För andra året i rad hölls Vårmarknaden på Kullgatan 1 under onsdagen - ett efterlängtat evenemang...

Många ville ta bild med gymnasiechef Staffan Hörnberg. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Glammigt och känslosamt när årets idrottsprestationer prisades på Lindeskolan

Judodräkter, hockeyskydd och fotbollsskor fick ge plats åt stiliga kostymer och vackra klänningar, när årets Idrottsgala gick av stapeln på Lindeskolan under onsdagskvällen. En gala där årets främsta prestationer bland eleverna på Idrottscollege utsågs, under mycket festliga och glammiga former. Det finaste priset, Årets Idrottare, tilldelades i år Algot Eknor Grönlund, för sina framgångar inom armbrytningen.
– Det känns jättebra, jag skulle ljuga om jag sade något annat, säger han efter prisutdelningen.

15 maj 2024 klockan 22:28 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

JUST NU: 10-tal lösa småhundar har observerats i trakterna av Grönbo

Under två dagars tid har en boende i trakterna av Grönbo i Lindesbergs kommun observerat ett tiotal lösa småhundar via sin åtelkamera. Länsstyrelsen är kontaktad, som bekräftar för LindeNytt, att man startat ett ärende kring händelsen. Oron är nu stor för den till synes herrelösa flocken, på grund av de senaste dagarnas höga temperaturer.
– De behöver komma in fort, säger en boende i området.

15 maj 2024 klockan 14:37 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ekonomiskt mörker tvingar till besparingar: ”Dystra besked”
Under en pressträff på tisdagseftermiddagen meddelade Tillväxtnämnden att man tagit nya beslut för en budget i balans. Med ett beräknat ...
14 maj 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Nya sparförslaget: Avveckla förskolor
Barn- och utbildningsnämndens arbete med att nå en budget i balans fortsätter, och under måndagens sammanträde kom majoriteten med en rad nya ...
14 maj 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Vänskap över gränserna under helgens judoevenemang
Under den gångna helgen genomfördes årets upplaga av Swedish A-judo Open i Lindesberg Arena. Ett uppskattat evenemang, som lockade ett 80-tal ...
14 maj 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

200 gatbilar samlades på grusplan bakom Lindeskolan för att återskapa gruppfotot som togs för fyrtio år sedan. Foto: Jennie Einarsson

bildspel 40 år senare – Bilsport följer upp klassiskt reportage i Lindesberg

Det har gått fyrtio år sedan tidningen Bilsport besökte Lindesberg för att göra ett Gatbilsreportage. Detta blev inte bara en hyllad skildring av gatbilskulturen i Lindesberg utan även ett tidlöst minne med en gruppbild på alla deltagare. Nu 40 år senare firas jubileumet genom ett stort reportage med exakt samma tema och självklart innehåller detta även en återskapad gruppbild. Under fredagen föll blixtarna från himlen när Conny Lindh från Bilsport Classic tog en ny bild från hög höjd.
– Det var helt otroligt, det var långt över allas förväntningar, konstaterade Conny när det visade sig att över 200 gatbilar samlats för att återuppleva det nostalgiska ögonblicket.

13 maj 2024 klockan 13:47 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Lördagens cruising blev en folkfest för såväl stora som små. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Bildspecial: 149 ögonblick från cruisingen

Gatorna i centrala Lindesberg fylldes under lördagen av ljuv motorsång, glädje och gemenskap när årets Vårmönstring övergick till den sedvanliga cruisingen. Det härliga vädret höll i sig lördagskvällen ut och lockade mängder med människor till stadens centrum för att skåda de imponerande fordonen och ta del av den unika atmosfären. LindeNytt var självklart på plats och bjuder här på 149 ögonblick från lördagens folkfest.

12 maj 2024 klockan 10:54 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

bildspel Bildspecial: Vårmönstring 2024

Under en strålande sol samlades mängder med människor vid årets Vårmönstring. På Lindeskolans grönområde syntes ...

Tågtrafiken stoppad på grund av brand

Just nu (kl. 12.22) är tågtrafiken stoppad i Frövi med anledning av en gräsbrand som härjar längs spåret.

Skogsbrand var gräsbrand

UPPDATERAT KL. 12.19. Som tidigare rapporterat, har Nerikes Brandkår larmats ut till ett område i Östra Löa under lördagsfö...

Lindesbergs centrum. Foto: Fredrik Stenfelt

Festhelg stundar – polisen skickar upp drönare över Lindesberg

Vårmönstring, cruising och musikfestival på ett och samma bräde – då rustar polisen för att kunna bevaka större områden än vad som är möjligt genom sedvanlig patrullering. Den utökade bevakningen kommer att ske från luften med hjälp av drönare.

10 maj 2024 klockan 19:07 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Pressat IFK Lindesberg kämpar sig till seger

Det blev ingen enkel uppgift för IFK Lindesberg som fick en tung press på sig av det gästande IFK Örebro. Trots...

Storås framtid avgörs nu

INSÄNDARE/DEBATT: Det är inte ovanligt att mindre orter runt om i landet beskrivs i negativa ordalag. Minskande befolkning, å...

Dubbel juniorglädje när Anna tog första segern

Med dagens teknologiska målkameror så händer det inte ofta att man inte kan skilja två hästar från ...

Lindesberg får en egen stadsfest – premiär i juli

Lördagen den 6 juli är det premiär för den allra första upplagan av Lindesberg Stadsfest, ett ...

bildspel Hyrmaskinsdagen lockade både stora och små

Trots en kylslagen och bitvis regnig väderlek lockade årets upplaga av Hyrmaskinsdagen många nyfikna besökare ...

Martin Almgren gästar ungdomsfestivalen Vårskrik

Med start idag, onsdag, inleds 2024 års upplaga av festivalen Vårskrik på Hillstreet. Ett tjugotal artister...

Arkivfoto: Camilla Lagerman

Kommunen ökar närvaron under Vårmönstringen – riskhelg för ungdomar

I en gemensam insats mellan socialtjänsten, skolan, polisen och övriga kommuner i norra länsdelen kommer man öka närvaron under lördagens Vårmönstring, som man anser är en så kallad riskhelg. Syftet är att visa kommunens närvaro och därmed minska förekomsten av oönskade händelser. På plats kan de erbjuda stöd och samtal till barn och unga som behöver det.

8 maj 2024 klockan 10:59 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Martin Almgren satte extra glans på årets BEL-ceremoni
Lindeskolans årliga BEL-ceremoni genomfördes under tisdagseftermiddagen under, som alltid, mycket festliga och högtidliga former. Totalt prisades ...
7 maj 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Kommunen söker ambassadörer – vill att fler ska upptäcka det positiva Lindesberg
Nu söker Lindesbergs kommun efter invånare som vill bli ambassadörer och bidra till en positiv utveckling av kommunen. Tisdag 14 maj håller man ...
6 maj 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Vårdcentralernas nedläggning i Storå och Frövi-Fellingsbro – Ett svek mot norra länets väljare
INSÄNDARE/DEBATT: I skuggan av politiska löften om förbättrad tillgänglighet till vård och stärkt lokalsamhälle, har beslutet från S, C och ...
3 maj 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-05-02

2024-05-02

2024-05-01

2024-04-30

2024-04-30

2024-04-29

2024-04-26

2024-04-26

2024-04-25

2024-04-25

2024-04-24

2024-04-24

2024-04-24

2024-04-24

Evenemangstips
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2024-05-20 10:59