Kylig straff gav två poäng

Med Lindens tidigare avgörande mot tabellettan Dalen i straffar så höjdes pulsen rejält när Lindlövens nästsista hemmamatch såg ut att få samma avslut. Trots flera tidigare avgörande lägen så kom Alexander Sunnefors till lagets räddning och kunde med en kylig straffläggning, rädda två poäng till Lindlöven.

Tabellpoängen för Lindlöven blir allt viktigare. Inför onsdagskvällen kvarstod två hemmamatcher i Lindehov där Grums och Eskilstuna Linden avslutar året där sex otroligt viktiga poäng ska delas ut.

De sistnämnda gästade Lindehov under onsdagen där en seger för Lindlöven är viktig om man vill behålla sin position i ”toppfemman”, för att således gå vidare till AllEttan under nästa år.

Bortalaget tog dock tidigt kontroll av den inledande perioden, med en tidig utvisning på hemmalagets Jesper Broeng bjöds Linden på ett spel i powerplay.

Linden tog utnyttjade det numerära övertaget och efter ett passningsspel vid hemmamålet, med en lättare puck lyckades man lura hemmalaget där pucken gled mellan benen på de försvarande utespelarna.

Revanschen kom snabbt därefter. Efter ett aggressivare spel från Lindlöven kunde Christoffer Anrén ge en snabb passning till en perfekt placerad Alexander Ternblad, som utan större problem kunde peta in ett kvitteringsmål.

Med ställningen kvitterad var hemmalaget nära att utöka sin målskörd. Detta genom den tidigare utvisade Jesper Broeng som med en snabb passning framför bortamålet gav Anton Toolanen chans till skott på mål, ett skott som räddades av Lindens målvakt precis innan powerbreak.

En jämn drabbning höll sig genom resterande perioden där flera lägen uppstod för båda lagen, dock utan utbetalning vilket gjorde den inledande perioden oavgjord.

Det var en slarvspelad period som följde för Lindlövens del. Flertalet passningar landade fel för hemmalaget där hemmaspelaren David Berg fick med sig en skaplig smäll i periodens tredje minut.

Fyra minuter in i perioden kom Lindlövens första powerplayspel och även om man trots detta inte kunde spela igenom något mål, tog det inte lång tid innan en ny ledning tog vid.

Med hela hemmalaget i bortazonen fick Anton Karlsson till ett högt skott som studsade på en bortaspelare, pucken gick efter detta in i mål och Lindlöven fick därmed en viktig ledning.

Målchanserna fortsatte för hemmalaget. Med dubbla utvisningar på Lindens räkning fick hemmalaget en lovande chans i numerärt överläge med fem mot tre på isen, Linden lyckades hålla kontroll på pucken och kunde efter det spela bort de 29, till synes, gyllene sekunderna.

Trots att skotten från hemmalaget ökades till hela 17 skott längs periodens gång så uteblev chanserna till utökande ledningsmål, vilket gav hemmalaget en minimal ledning inför den tredje perioden.

Efter två raka perioder till Lindlövens fördel fick nu Linden ta del av den bästa inledningen, efter en utvisning på Alexander Kovalonok i periodens sjätte minut så fick bortalaget en stor fördel som de utnyttjade. Genom målgöraren Hugo Ollila lyckades man finta bort samtliga spelare på isen och kunde genom ett högt skott framför målvakt Jägbring, spela in ett kvitteringsmål.

Samma Ollila kunde bara efter någon minut lura hemmalaget på nytt, efter ett nytt spel framför hemmamålet spelades ett nytt mål in och Linden stod med en farlig 2-3-ledning med mindre än halva perioden kvar.

Skotten på mål ökades för Lindlöven och efter flera missar som antingen hamnade utanför mål eller räddades av bortalagets målvakt, så fick Christoffer Anrén chans till en retur framför målvakten som spelades i nätet.

Efter ett fem minuters spel i övertid övergick matchen till en straffläggning, något som Linden var obesegrade inom för säsongen efter ett tidigare avgörande mot tabellettan Dalen.

Straffarna blev minst sagt pulsökande och med 2-2 hade båda lagen en sista chans vardera.

Alexander Sunnefors tog den sista straffen för hemmalaget där två viktiga poäng stod på spel, med Sunnefors i spel låg pucken aldrig stilla på isen och genom ett kyligt spel från hemmaspelaren kunde man sätta in 3-2 i straffar.
Straffmålet blev avgörande för matchen då Lucas Jägbring såg till att stänga ihop målet för Lindens sista straff.

Resultat Lindlöven-Eskilstuna Linden Hockey
Slutresultat: 4-3 (1-1, 1-0, 1-2, 0-0, 1-0)
Publik: 158 personer via HockeyEttans sändning

Målgörare:
1-1 Alexander Ternblad (Christoffer Anrén, Alexander Sunnefors)
2-1 Anton Karlsson (Joshua Karlsson, Anton Widmark)
3-3 Christoffer Anrén (Alexander Sunnefors, Elias Lindgren)
4-3 Alexander Sunnefors

Läget i tabellen: Lindlöven placeras fortsatt som femma men ligger farligare till än innan onsdagens match, efter en överlägsen seger mot Grums med 5-0 så närmar sig Forshaga och har nu enbart fyra poäng upp till Lindlöven.
På grund av coronavirusets framfart har Forshaga två framflyttade matcher som båda avgörs innan jul, vid två segrar så är seger ett måste för Lindlöven när Grums gästar Lindehov den 28:e december.

Nästa match: Måndag den 28:e december vs Grums IK i Lindehov med nedsläpp kl. 19.00
Publik hänvisas till HockeyEttans sändning

Publicerad 16 december 2020 klockan 22:12

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

En överlycklig Péter Ratkai med dagens första firre. Foto: Stefan Nordqvist

Många nappade på fritt ädelfiske: ”Vilken succé!”

Premiären för ädelfisket i Dalkarlshytteån blev välbesökt och uppskattat. Och visst nappade det också! För Péter Ratkai blev det dessutom dubbel lycka. Han landade den första regnbågen för dagen – som också var hans livs allra första regnbåge. Dubbel lycka blev det även för Solveig Börjel, som drog upp två fina bågar på fluga.

11 maj 2021 klockan 10:07 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons

22-åriga Simon Gorski, Fornabodas yngsta kusk, tog sin första kuskseger på Solvalla Arkivfoto: Timmy Lundegård

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att Fornabodas yngsta travkusk, 22-åriga Simon Gorski, kört hem sin första seger tillsammans med Skall Ha på Solvalla.
– Jag har väl sett om loppet minst fem gånger efteråt, säjer Simon.

10 maj 2021 klockan 14:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Dags för riskgrupperna att vaccineras – planeringen för fas fyra i full gång

Under vecka 19 vaccinerar Region Örebro län med 13 000 doser vaccin. Nu...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Förlupen kula träffade bostad – två personer misstänkta

En bostad i Löa blev på torsdagskvällen träffad av en förlupen kula från ett jaktvapen. Polisen kunde under kvällen höra flera personer varav två nu misstänks för brott.

7 maj 2021 klockan 09:55 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Grafik och data från Region Örebro län.

Fortsatt hög smittspridning

Antalet bekräftade fall av covid-19 är fortsatt på en hög nivå i Lindesbergs kommun.

7 maj 2021 klockan 09:28 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Lokalt samarbete ger fritt ädelfiske i ån
Nu på lördag är det premiär för ädelfiske i Dalkarlshyttan. Detta har gjorts möjligt genom ett lokalt samarbete mellan en rad olika företag ...
6 maj 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Barndietistens råd ger mindre matkrångel
Det kan vara svårt att veta om barnen får i sig den mat och näring de behöver. Många föräldrar oroar sig. Ibland kan det vara krångel med ...
6 maj 2021 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

bildspel Nyöppning för Café Oscar med ny jätteservering
Efter åtta månaders stängning öppnar nu Café Oscar igen, nu med en betydligt större kostym och framförallt längre öppettider, året runt nä...
5 maj 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Edvin, Victor, Maja, Alfred, Viktor, Nelly, Tage och Aylyne är årets Drömjobbare. Foto: Camilla Lagerman

10-årsjubileum för Drömjobbet – möt årets deltagare

För tionde sommaren i rad erbjuder Bergslagens Sparbank traktens unga entreprenörer ett riktigt drömjobb under sommarlovet. I sann jubileumsanda har man utsett extra många drömjobbare, åtta stycken för att vara exakt, som kommer få chansen att utveckla sitt entreprenörskap och prova livet som egna företagare.

5 maj 2021 klockan 08:29 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Dags att blicka fram emot ett roligt och fartfyllt sommarlov. Foto: Lindesbergs kommun

Statligt tillskott möjliggör ett aktivt sommarlov för barn och unga

Efter att förra årets statliga bidrag uteblev, kom regeringens vårbudget som en glad nyhet, då kommunen återigen får ekonomiskt stöd för att arrangera kostnadsfria lovaktiviteter för traktens barn och ungdomar. Totalt kan man nu erbjuda 12 läger samt 2 simskolor och anmälan öppnar redan imorgon, onsdag.

4 maj 2021 klockan 10:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Nu kan du få fatt i poeten Arne Johnsson digitalt

Under de digitala församlingsaftnar, som Linde bergslags församling bjuder in till den här pandemi-våren, ...

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

Annons

VD Cecilia Jeffner. Foto: Rolf Karlsson/Bildmakarna

Över en miljon kronor i Sparbanksbonus ska stötta den lokala handeln

Årets Sparbanksbonus från Bergslagens Sparbank skickas även i år ut redan nu på våren, vilket är ett initiativ för att stötta den lokala handeln i tuffa tider. Värdechecken gäller återigen ända fram till den 30 september, det betyder att personer som är sjuka eller tillhör en riskgrupp kan vänta med att handla tills de frisknat till, vaccinerat sig fullt ut eller tills smittorisken minskat.

3 maj 2021 klockan 09:52 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Man i 30-årsåldern död i trafikolycka

En allvarlig singelolycka inträffade tidigt på lördagsmorgonen i norra kommundelen. Polisen har nu bekräftat att ...

bildspel Kika in i Handelsträdgårdens nya café

Med knappt ett dygn kvar till invigningen av Lindesbergs Handelsträdgårds café råder det febril aktivitet för att f...

Lastbil rammade fällda bommar – och smet från platsen

Polisen söker nu föraren av en lastbil som på fredagsmorgonen sågs ramma bommarna vid en järnv...

Uppmaningen inför Valborg: Våga ta samtalet med era ungdomar!

Valborgsmässoafton står för dörren, och därmed även en av årets stora riskhelger för barn...

KD, M och L släpper inte greppet om Loppholmsbadet

PRESSMEDDELANDE: Frågan om badet på Loppholmarna i centrala Lindesberg har blivit en politisk prestigefrå...

68 procent av lärarna i kommunen är behöriga

Sju av tio lärare i Lindesbergs kommun är behöriga, det visar färska siffror från SCB. Sedan förra året ...

Arkivfoto: Fredrik Norman

Vuxen man misstänks för sexbrott mot tonårsflicka

Polisen har inlett en förundersökning gällande sexuellt ofredande mot en flicka i lägre tonåren. Den misstänkte uppges vara i 35-årsåldern.
– Det misstänkta brottet skall ha skett för ett par veckor sedan, men flickan har varit tyst om det av olika anledningar, bland annat då den misstänkte skall ha lovat att ge henne gåvor om hon inte berättar för någon om vad som hänt, berättar Gabriel Henning, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

28 april 2021 klockan 10:25 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

BergslagsBurger säsongsöppnar med jättenyhet
För fjärde sommaren i rad slår BergslagsBurger upp luckorna till sin serveringsvagn, som även i år står placerad vid den mellersta infarten till...
27 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Valborgsmässofirandet inställt även i år
Inte heller i år kommer något Valborgsmässofirande att ske i Lindesberg. Detta meddelar Manskören Harmoni, som på uppdrag av Lindesbergs kommun ...
27 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Trafikstörningar att vänta när ny GC-väg byggs i Brodalen
En ny gång- och cykelväg skall byggas i Brodalsområdet, för att göra resan till och från den nya Lindbackaskolan säkrare för eleverna. Bygget ...
26 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-04-26

2021-04-23

2021-04-23

2021-04-22

2021-04-21

2021-04-21

2021-04-21

2021-04-21

2021-04-20

2021-04-20

2021-04-19

2021-04-19

2021-04-16

2021-04-16

2021-05-11 12:28