Lindlövens unge lagkapten Felix Scharnke blickar framåt; "Otroligt mycket hockey kvar att spela". FOTO: Hannes Feldin

Lagkaptenen om starten: ”Vi kommer att bli bättre”

Säsongen i HockeyEttan Västra är sex omgångar långt gången. Lindlöven laddar för tillfället om batterierna för söndagens heta derby mot Kumla, en match där man siktar på tre härliga pinnar. Med två dagar kvar till match tar lagkaptenen Felix Scharnke helg från jobbet och delar med sig av sina tankar.

Skönt med helg och att bara kunna fokusera på hockeyn?
– Ja riktigt skönt, jag slutade precis jobba. Fredag är vår enda lediga dag men vi tränar imorgon bitti vid tio på is, sen kör vi lite fys efter så att vi är redo för söndagen. Det passar perfekt för då får man en skön kväll på fredagen. Det är det bästa vi kan få ut, för när det är söndagsmatch så måste man träna på lördagen.

Om vi kollar på onsdagen så blev det ett nytt tungt bakslag mot Skövde IK, även om ni var nära att hämta igen i sista perioden. Vart känner du att ni förlorar matchen?
– Det är på grund av våra misstag i egen zon, misstag som vi inte haft i tidigare matcher. Vi står rätt men har inte koll på spelaren bakom oss och då smäller det när de får lägena. Vi har diskuterat det ganska mycket under träningen i veckan så förhoppningsvis ser det mycket bättre ut på söndag.

Hur mycket tänker man som spelare på att det gått lite tyngre med resultaten?
– Vi får väl gå mer efter prestationerna från match till match. Man får inte tänka att det är ett par förluster i rad och fokusera på det negativa, utan se till det positiva och försöka vända på det så snabbt som möjligt. För vi vet att vi spelar bra och att vi har det i oss. Vi måste bara se till att få ut det i 60 minuter, för då blir det jobbigt för våra motståndare.

Är det viktigaste just att hålla ett positivt snack och inte se tillbaka?
– Ja det är väl att vi försöka sprida positiv energi och försöka tänka på det man är bra på. Det är bara att tänka framåt hela tiden, annars blir man ju dum i huvudet till slut. Vi vet att det inte är någon kris och att vi kan spela hockey riktigt bra.

Tränare Daniel pekar på att ni är ett ungt lag som kommer att lära sig med tiden?
– Det stämmer, för vi är ett väldigt nytt lag fortfarande och har bara haft runt 12 matcher ihop. Det tar lite tid och många spelare är unga som lär sig efter ett tag. Vi kommer att bli bättre och bättre. Det är en lång säsong och det är otroligt mycket hockey kvar att spela.

Hur har det känts för egen i säsongsinledningen?
– Det har väl gått lite som för laget, upp och ned. Men på det hela taget så är jag nöjd med mitt spel. Min kedja har väl inte gjort så många mål men vi är samtidigt den defensiva kedjan.

Ja för du har ju spelat tillsammans med Niklas Nooni och Nick Larzoko. Hur tycker du att det har fungerat?
– Jag trivs att spela med dem, Nooni har en bra fart på kanten. Visst har vi haft lite otur med avsluten i de senaste matcherna men det gäller bara att få det att släppa. Det räcker med att det kommer ett mål så kan det släppa för alla tre.

Nu väntar en ny match på söndag borta mot Kumla. Det blir säkert speciellt med tanke på att det är ett derby?
– Ja det är alltid kul att möta Kumla. Jag spelade lite med dem förra året och känner igen ett par grabbar. Det blir mer krig och grinigare förhoppningsvis, framförallt när vi har så pass mycket revansch att utkräva.

Du nämnde att du känner några killar i Kumla. Vad vet du om laget?
– Om laget vet jag inte så mycket mer än att de verkar ha fått ihop det bra. Jag har hört att de har ett starkt försvar och det ryktas om att Örebro Hockeys målvakt Henrik Lundberg ska spela på söndag. Men vem som står i mål spelar ingen roll, vi ska göra vårat jobb.

Det är tidigt på säsongen och det är inga större avstånd i tabellen än. Tre poäng mot Kumla skulle ta er klart närmare många av topplagen?
– Ja det är ju så pass jämnt och det kan gå väldigt snabbt. Det är absolut ingen katastrofstart för oss, men det är så klart aldrig kul att förlora. Vi ska försöka att vända på den här trenden och ta så många poäng vi kan framöver.

Publicerad 10 oktober 2014 klockan 16:07

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-17 23:09