FOTO: Hannes Feldin

Läsårets prestationer hyllades på galan

På onsdagen arrangerade Lindeskolan sin Idrottsgala i Arenan. Det var tredje året i följd för galan, som är till för att hylla och prisa eleverna vid Idrottscollege. Utmärkelsen som årets bästa idrottare gick till duon Amanda Håkansson och Niklas Jansson.

Idrottscollege har en gedigen historia som en del av Lindeskolans läroverk. Men inte förrän våren 2013 tog man initiativet till att starta upp en egen gala. Galan fick, passande nog, namnet Idrottsgalan och på onsdagskvällen hölls den tredje upplagan.

Platsen för galan var judohallen i Arenan. Där judomattan normalt sett vilar stod nu långbord uppradade, scener framställda och ett dansgolv utbrett. Dörrarna öppnades vid 18-tiden och bland gästerna fanns elever, lärare och representanter från kommun och företag.

– När vi startade det här för tre år sen var det för att visa upp den fina verksamheten som vi har. Det handlar inte bara om att ge priser till ungdomarna, utan det är också för att visa upp våra samarbetspartners och att kommuninvånarna får se vad som händer här. Att de får se vad Idrottscollege betyder för Lindesberg, förklarar eventansvarige Mikael Martinsson.

I första hand är dock kvällen till för eleverna. Martinsson hoppas att galan ska kännas som en speciell upplevelse, något som sticker ut från vardagen på Idrottscollege.

– De träffas ju nästan alltid i tränings- och matchsammanhang annars. Nu får de träffas i andra former och det är jätteviktigt för oss.

Två överraskade vinnare

Efter mingel och välkomstal i Utsikten förflyttade sig sedan sällskapet vidare in till judohallen. Där väntade en trerätters middag, något som serverades av restaurangskolans elever. I takt med att tallrikarna tömdes fylldes även scenen av både prisutdelare och vinnare.

En av de som fick kliva upp var Niklas Jansson. Handbollsmålvakten var tillsammans med Adrian Gissberg nominerad till den tunga titeln som Bästa manliga idrottare. När sedan vinnaren lästes upp var det Niklas namn som stod där, något som förvånande honom själv.

– Det är väl egentligen hårt jobb. Att man har jobbat på träningar och att det sen har gett resultat på matcher och att det gick rätt bra i SM, förklarar Niklas sin vinst.

Utmärkelsen är målvaktens allra första på det individuella planet. Med ett nyskrivet A-lagskontrakt hoppas nu 19-åringen att hans prishylla kommer att växa ju längre karriären lider.

– Ja det får man hoppas haha! Man ska börja samlingen någonstans.

En annan lika förvånad vinnare fann man till priset Bästa kvinnliga idrottare. Där hette pristagaren Amanda Håkansson. 17-åringen har under läsåret bytt från kadett till junior men fortsatt att prestera fin judo, något hon själv tror fällde avgörandet.

– Jag är ny i min ålderklass och ändå har det gått så pass bra för mig på de tävlingar jag varit på. Sen kom jag direkt in i juniorlandslaget från kadettlandslaget. Så det är väl det som gör att jag vinner.

”Man har sett fram emot det här”

Medan Niklas tog hem sitt första individuella pris har Amanda erfarenhet sedan tidigare. Även förra året fick hon pris på galan, då som Årets rookie. Just chansen att få uppskattning för sina prestationer gör att eleverna värderar Idrottsgalan högt.

– Det är verkligen jättekul! Hela gemenskapen med mat och dans och allting. Nu det senaste året har man sett fram emot det här och funderat på vilken klänning man ska ha på sig, berättar Amanda och får medhåll från Niklas.

– Jag tycker att det är kul, de började med det när vi gick i ettan och då var helt nytt. Det är en rolig grej där alla klär upp sig.

Duon var alltså de två som tog hem de allra främsta priserna. Men det fanns gott om andra pristagare, den totala siffran landade på 23. Fyra kategorier fanns med och Mikael Martinsson riktar ett extra stort fokus mot det senaste inslaget som är Årets ungdomsledare.

– Det tycker jag är fantastiskt roligt. Alla blir inte elitidrottare, utan vi fostrar väldigt många ungdomsledare och det är jag jättenöjd med. Sen är det kul för Niklas och Amanda att de får sina priser, det är de väl värda.

 Samtliga pristagare på Idrottsgalan:
Årets rookie judo: Matilda Östling
Årets rookie handboll: Felix Samuelsson
Årets rookie rytmisk gymnastik: Alexandra Eriksson
Årets rookie volleyboll: Elsa Arrestad
Årets rookie fotboll: Sandra Kindström
Årets rookie ishockey: William Zetterberg
Årets rookie innebandy: William Svensson
Årets rookie övriga idrotter: Olle Lindheden
Årets prestation judo: Ida Eriksson
Årets prestation handboll: Årskurs 1 pojkar
Årets prestaton rytmisk gymnastik: Josefin Karlsson
Årets prestation volleyboll: Alice Lindstedt
Årets prestation fotboll: Alexander Wester
Årets prestation ishockey: Oskar Carlsson
Årets prestation innebandy: Isa Jansson
Årets prestation övriga idrotter: Johan Håkansson
Årets unga ledare judo: Sofie Eriksson
Årets unga ledare handboll: Oskar Wallin
Årets unga ledare rytmisk gymnastik: Frida Persson
Årets unga ledare ishockey: Pontus Sand
Årets unga ledare innebandy: Viktor Larsson
Bästa kvinnliga idrottare: Amanda Håkansson (judo)
Bästa manliga idrottare: Niklas Jansson (handboll)

Publicerad 27 maj 2015 klockan 23:06

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-18 02:31