Med en kontrollerad insats lade LIF Lindesberg beslag på två nya poäng. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

LIF äntligen kvar på vinnarspåret: ”Skönt att följa upp en seger”

Drott stretade emot hela vägen och det var länge dramatiskt, men till sist var det LIF Lindesberg som vägde tyngst. Med siffrorna 31-28 (16-12) säkrade LIF sin andra raka seger – för första gången sedan mitten på oktober.

– Jag tycker att vi har ett fint lugn och tålamod, en bra disciplin i det vi gör. Vi är väldigt konsekventa och det var vi även senast mot Hallby. Då blir det oftast ett bra resultat, säger LIF Lindesbergs tränare Tobias Pettersson efter vinsten.

Brandgult hade med sig en tvåpoängare från förra helgen inför hemmamötet med Drott. Motståndet slåss i botten av Allsvenskan och var i stort behov av ett bra resultat. Det var även hallänningarna som tog en tidig ledning, men det knappa övertaget vändes snabbt till LIF:s fördel.

Med tio minuter spelat satte Oskar Erixon upp laget i en 7-4-sits, men tre raka Drottmål jämnade ut siffrorna. LIF återtog snabbt greppet och i slutskedet av den första halvleken sprang brandgult ifrån till 16-12 efter att Jesper Nilsson satt det sista målet. Övertaget höll i sig en bra bit efter halvtidsvilan, men Drott kröp allt närmare.

Tre utvisningar på LIF inom loppet av bara fem minuter lade även upp för gästerna som med åtta minuter kvar var ikapp. Ställningen var då 26-26 och det var osäkert i vilken riktning matchen skulle då. Ganska snabbt visade LIF att det här var deras match och Albin Järlstam och Jacob Nelson tog upp laget till ledning med tre bollar. Det rycker avgjorde, för efter en kontrollerad avslutning stod LIF som vinnare med 31-28.

– Det är skönt att vi kan följa upp en seger med en ny seger. Vi har spelat bra på slutet och främst i de senaste matcherna. Det är ju alltid roligare att vinna än att förlora, det var en ganska stabil insats idag från alla håll och kanter, summerar LIF-tränaren Tobias Pettersson.

Albin i form: ”Har tagit stora kliv framåt”

Vinsten över Drott kom bara en vecka efter styrkebeskedet i Jönköpings Idrottshus, där alltså Hallby hade besegrats. Det betyder att LIF Lindesberg för första gången sedan mitten på oktober står på två raka vinster.

– Jag har så klart reflekterat över att vi inte vunnit tillräckligt många matcher totalt sett. Sen om vi vinner matcher i rad eller inte är inget som jag tänker på, kommenterar Pettersson.

Tränaren hade för dagen Joakim Bååk borta med skada och Gustaf Ekström vilades, även om lagkaptenen fanns med i truppen. Istället klev Albin Järlstam fram och styrde från nio meter. Mittnian noterades för sex mål och hans framfart på slutet imponerar på Pettersson.

– Albin har gjort det jättebra! Han har tagit stora kliv framåt, både i sitt målgörande men också som spelfördelare.

Tack vare lördagens hemmaseger kliver LIF Lindesberg upp på 22 poäng. Åtta poäng skiljer upp till kvalstrecket med fyra omgångar kvar, men att hämta ikapp det avståndet blir givetvis omöjligt. Istället berättar Tobias Pettersson vad han vill se i säsongens slutfas.

– Att vi fortsätter på den inslagna vägen, som vi gjort i några matcher nu på slutet. Jag vill att vi fortsätter hålla disciplin och energi i laget. Det känns som att vi har ett bra fokus och jag hoppas att vi kan prestera en fin handboll med starka insatser.

Matchfakta LIF Lindesberg-Drott:
Resultat: 31-28 (16-12)
Publik: 440
Mål LIF: Fatlum Ahmeti 8, Albin Järlstam 6, Jesper Jakobsson 4, Jesper Nilsson 3, Bashkim Gashi 3, Jacob Nelson 3, Oskar Erixon 2, Fredrik Karlsson, Linus Olausson

Övriga resultat från Allsvenskan:
Varberg-RP Linköping 28-32
Rimbo HK-Amo 34-41
Tyresö-Skånela 25-35

Tabellen från Svensk Handboll:
Allsvenskan tabell

Publicerad 4 mars 2017 klockan 18:45


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto: Hannes Feldin

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snöplig förlust i slutsekunden av den andra matchen.
– Jag är otroligt besviken, det var inte så här jag ville att dagen skulle se ut, sade Anna i en Tv-intervju strax efter förlusten.

28 juli 2021 klockan 14:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt ...

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Trav och golf, två sporter som hör ihop. Kollagebild, foto: Timmy Lundegård och Hannes Feldin.

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangör för travsportens första golfchampionat. En värdig vinnare ska koras där en segerkavaj väntar vinnaren, samt ett prisbord med priser till ett värde av 100 000 kr.

6 juli 2021 klockan 13:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp
Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje onsdagskväll under somrarna. Efter ett...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”
Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsfö...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet
Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även kö...
26 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Annons

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi ...

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall
Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det ...
15 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret
Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger ...
4 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-07-31 20:24