Förlusten gjorde att LIF Lindesberg tappade en placering i den Allsvenska tabelltoppen. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

LIF återigen överkört på bortaplan: ”Släppa in 33 mål är för mycket”

Bortaspelet fortsätter att halta för LIF Lindesberg. Mot tabelltrean Amo blev brandgult rejält avklädda och föll med klara 25-33 (11-14), sedan laget varit i underläge genom i princip hela matchen. Förlusten var LIF:s tredje på fem spelade bortamatcher den här säsongen.

Det blev platt fall för LIF Lindesberg på söndagen. Laget inledde visserligen bortamötet med tabelltrean Amo genom att öppna målskyttet, men det skulle också visa sig vara enda gången som LIF var i ledning. Amo vände snabbt med tre raka mål och höll sig i förarsätet under resterande första halvlek.

LIF å sin sida halkade efter med tre mål två gånger om, men hade chansen precis före halvtid att minska avståndet. Brandgult fick då ett sista anfall, men slarvade bort möjligheten och istället kunde Amo skjuta 14-11 med fyra sekunder kvar på klockan. Det psykologiskt tunga målet gav en uppförsbacke som blev än brantare tidigt i andra halvlek.

Inom loppet av fem minuter hade underläget dubblats till sex bollar och LIF var i rejäl brygga. Bergslagsgänget tog timeout för att samla sig och stod därefter för en stark period, något som gav ställningen 24-20 med tolv minuter kvar att spela. Men när laget skulle trycka för en upphämtning var det istället Amo som drog ifrån. LIF Lindesberg sköljdes över totalt i slutminuterna och föll med klara 25-33.

– Vi är kort sagt inte tillräckligt bra, även om det spelmässigt är jämnt. Att släppa in 33 mål är för mycket så klart. Sen vad det beror på är däremot svårt att svara på just nu, säger Tobias Pettersson.

Tränaren kom till spel med en något stukad trupp. Såväl Joakim Bååk som Sébastien Ehnevid stannade hemma i väntan på tillökning, men Pettersson vill inte fastna i funderingar på hur det hade gått med duon tillgänglig.

– Det kan man bara spekulera i, det är en hypotetisk fråga. Vi har de spelare som är tillgängliga till respektive match och det får vi alltid rätta oss efter.

Passerades i tabellen av nästa motstånd

Bland de spelare som däremot fanns med mot Amo var Sebastian Hammar. Den mångsidiga anfallsspelaren gjorde comeback efter sin knäskada och imponerade, med tre gjorda mål.

Det hjälpte tyvärr föga i sammanhanget och LIF gick alltså poänglösa av planen. Förlusten skrevs till klara åtta mål, vilket var lagets tredje nederlag för säsongen. Samtliga har kommit på bortaplan, där LIF endast står på en vinst och tre inspelade poäng efter fem spelade matcher. Tillfälligheter eller ett mönster?

– Tillfälligheter kan det ju vara, men samtidigt är Alstermo tvåa i tabellen och vi har mött bra lag borta. Där ligger nog en del av förklaringen, menar Pettersson och fortsätter.

– Sen är det här något som gäller många av motståndarna i serien. I alla lagidrotter känner man en större trygghet på hemmaplan, det är inget konstigt med det. Men det är klart att vi gärna hade haft fler poäng med oss från bortaspelet.

Söndagens resultat innebär att LIF Lindesberg tappar en placering och laget är nu sexa. Med hjälp av målskillnad passerade Tyresö i tabellen, vilket just är det motstånd som kommer till Arenan nästa helg. LIF har till dess tid att skaka av sig förlusten mot Amo och tränare Pettersson är redan laddad.

– Det gäller nog alla när jag säger att vi kommer att vara revanschlystna efter den här matchen. Vi ska se till att göra en bra vecka med träningar och komma redo för söndagens match. Då ska vi kunna fightas om poängen.

Matchfakta Amo HK-LIF Lindesberg:
Resultat: 33-25 (14-11)
Publik: 356
Mål LIF: Fatlum Ahmeti 5, Bashkim Gashi 4, Jesper Nilsson 4, Sebastian Hammar 3, Jacob Nelson 3, Linus Olausson 2, Oskar Erixon, Albin Järlstam, Gustaf Ekström, Jesper Jakobsson

Övriga resultat från Allsvenskan:
VästeråsIrsta-Hallby 30-40
Skånela-Anderstorp 23-26

Tabellen från Svenska Handboll:
Allsvenskan tabell

Publicerad 20 november 2016 klockan 17:50


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Det gästande BK Ett Fyra var för stabila under torsdagen. Trots att gästerna släppte in tre snabba mål så åkte man hem med tabellpoängen. Foto: Timmy Lundegård

Nykomlingarna bröt IFK Lindesbergs segersvit

Under torsdagskvällen bröts IFK Lindesbergs långa segersvit på hemmaplan inom Division 5, där det slutade med åtta raka triumfer. Seriens nykomlingar BK Ett Fyra visade sig stabila mot det skadedrabbade IFK Lindesberg, som ändå stod för en rejäl insats inom matchens sista kvart när de ändrade 0-5 till 3-5.
– Jag är kluven över dagens match, säger Niklas Christensson.

23 maj 2024 klockan 22:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Trots ett tidigt 0-1, så slutade den senaste hemmamatchen med seger. Då mot det rutinerade IFK Örebro, nu gästas Fritidsbyn av nykomlingarna Ett Fyra. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Inför IFK-BK Ett Fyra: ”Gäller bara att få allt att sitta”

Det är ett skadedrabbat men hemmastarkt IFK Lindesberg som tar emot nykomlingarna BK Ett Fyra under torsdagen. Även om bortamötet mot topptippade Laxå slutade med en 4-0-förlust, där IFK Lindesbergs skadebänk var en stor orsak till förlusten så är det optimistiska tankar från hemmalaget.
– Vi är ett bra lag, det gäller bara att få allt att sitta, säger Martin Eriksson.

22 maj 2024 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Stort intresse för nya cykelleder i trollskogarna

Genom djupa trolska skogar, på rullstensåsar, längs sjöar och gamla gruvhål går den helt nya cykelleden ...

bildspel Anna Bernholm hyllades under Judofestivalen

Efter en lång och mycket framgångsrik karriär som en av världens bästa kvinnor inom judon, bestämde sig Anna ...

bildspel Judofestivalen slog nytt rekord – igen

Frövi judos omåttligt populära evenemang Judofestivalen slog storartat rekord, när man i helgen välkomnade mer...

Real News blev tävlingsdagens första vinnare bland varmbloden. Treåringen har en framgångsrik syskonskara och kan mycket väl bli att jämföras med dessa i framtiden. Foto: Timmy Lundegård

Blandade händelser på ett varmt Fornaboda

Eftermiddagen på travet bjöd verkligen på en blandning av allt det goda. Alla typer av travlopp visades upp på Fornabodas tävlingsoval i det stekheta vädret, som lockade till sig drygt 180 personer till publikplatsen. Flera fina klasshästar visade upp sig i solen, med flera kändare kusk- och tränarnamn på besök. Framåt tävlingarnas slut så uppstod däremot en olycka, vilket gav tävlingarna en tråkigare avslutande ton.

19 maj 2024 klockan 22:17 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Många ville ta bild med gymnasiechef Staffan Hörnberg. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Glammigt och känslosamt när årets idrottsprestationer prisades på Lindeskolan

Judodräkter, hockeyskydd och fotbollsskor fick ge plats åt stiliga kostymer och vackra klänningar, när årets Idrottsgala gick av stapeln på Lindeskolan under onsdagskvällen. En gala där årets främsta prestationer bland eleverna på Idrottscollege utsågs, under mycket festliga och glammiga former. Det finaste priset, Årets Idrottare, tilldelades i år Algot Eknor Grönlund, för sina framgångar inom armbrytningen.
– Det känns jättebra, jag skulle ljuga om jag sade något annat, säger han efter prisutdelningen.

15 maj 2024 klockan 22:28 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Vänskap över gränserna under helgens judoevenemang
Under den gångna helgen genomfördes årets upplaga av Swedish A-judo Open i Lindesberg Arena. Ett uppskattat evenemang, som lockade ett 80-tal ...
14 maj 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Pressat IFK Lindesberg kämpar sig till seger
Det blev ingen enkel uppgift för IFK Lindesberg som fick en tung press på sig av det gästande IFK Örebro. Trots ett tidigt 1-1 så hittade de gä...
10 maj 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Dubbel juniorglädje när Anna tog första segern
Med dagens teknologiska målkameror så händer det inte ofta att man inte kan skilja två hästar från varandra efter en jämn målgång. Under ...
9 maj 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Även om Björn Goop blev säsongspremiärens största vinnare med totalt fyra segrar, så var det Jörgen Westholm som inledde säsongen med Kurtz. Foto: Timmy Lundegård

En fin och solig lunch inleder travsäsongen

Travsäsongen på Fornaboda är officiellt igång! Åtta lopp inledde travveckan där det blev två kuskar som tog fokuset när tävlingarna skulle summeras. Trots att Jörgen Westholm blev tränaren att inleda säsongen med två raka segrar, så var det Björn Goop som avslutade lunchen med en fyrling i de tre sista loppen. Båda kuskarna var även snabba på att berömma tävlingsovalen.
– Det ska grabbarna som sköter banan ha cred för, sade Jörgen Westholm.

2 maj 2024 klockan 18:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

På torsdag är det årspremiär på Fornaboda. Årets travsäsong är rekordlång där säsongsavslutningen körs i början av september. Arkivfoto: Timmy Lundegård

På torsdag öppnar Fornaboda för en lång travsäsong

På torsdag så öppnas dörrarna till vad som kan vara den längsta travsäsongen på Fornaboda. Rekordmånga tävlingsdagar körs på Fornaboda Travbana där man strösslar säsongen med både Breeders Crown och STL Sommar med dubbla kallblodslopp. Ett väskförbud har däremot blivit uppsnackat men inför torsdag så gäller enbart restriktioner.
– Skulle det bli beslut på ett väskförbud så kommer vi att erbjuda picknickkorgar, säger Björn Andersson.

30 april 2024 klockan 17:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

IFK Lindesberg rivstartar till ny seger

Inte ens en bortaspelare som tidigare har varit aktiv i Lille och FC Zürich kunde stoppa IFK Lindesbergs hemmaform. Ä...

Inför IFK Lindesberg-Pålsboda GoIF: Hemmalaget i favoritposition

Med ett rejält flyt på hemmaplan så är det inte samma tryck borta. I lördags blev det fö...

Dubbla medaljer för Frövi judo efter mäktig tävlingshelg

Efter en intensiv tävlingshelg kan Frövi judo återigen stoltsera med två nya mä...

Hemmatrenden håller i sig! IFK Lindesberg höll nollan i 89 minuter mot IFK Askersund och tog en behaglig seger i Frövi. IFK Lindesberg har med detta ännu inte förlorat en hemmamatch sedan juni 2023. Foto: Timmy Lundegård

Storslagen seger efter tidig fyramålsledning

Trots hårda vindar så blev det en klar och mersmakande seger för IFK Lindesberg, som under lördagen gjorde sin första hemmamatch för säsongen. Hemmatruppen gick ut hårt till den första halvleken och svarade för en toppinsats med 3-0 efter matchens första tjugo minuter. Nollan höll sig länge och även om det blev trötta ben mot slutet, så blev det en behaglig seger som gav tre poäng.

10 april 2024 klockan 23:16 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Inför IFK-IFK Askersund: Hemmapremiären spelas i Frövi

Säsongens första match inom Fotbollsfemman är avgjord, där det blev en snöplig förlust för IFK ...

IFK Lindesberg inleder säsongen på bortaplan

Efter fem matcher under försäsongen så är det äntligen dags för IFK Lindesberg att inleda årets ...

Svahns utspel – antydde att media sprider ”fake news”

Onsdagens stora politikerdebatt i Lindesberg fokuserade till största del på frågorna g...

LIF Lindesberg återvänder till Ettan som jumbo

Trots otroliga matcher på hemmaplan så faller LIF Lindesberg på sina tunnare bortamöten. Tisdagens ...

Amanda Orrbo är årets mottagare av UPP-priset. Foto: Privat

Amanda Orrbo tilldelas prestigefyllt pris

Vartannat år delar Svenska Downföreningen ut det prestigefyllda UPP-priset i syfte att lyfta fram personer som bidrar till att förbättra möjligheterna för personer med Downs syndrom. I år heter pristagaren Amanda Orrbo från Lindesberg.
– Hon blev väldigt rörd och känner sig hedrad, säger pappa Johan Orrbo.

25 mars 2024 klockan 11:35 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindlövens slutspelsäventyr är över
Resan i säsongens slutspel till Allsvenskan är över för Lindlövens del. Trots att man inte har släppt in ett enda mål mot Brödernas/Väsby IK ...
20 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Fornaboda plockade flest priser på Travgalan
Varje år så har Örebro och Fornaboda en gemensam travgala där man tillsammans hyllar regionens största prestationer. Båda banorna har sju egna ...
18 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF Lindesberg avgör mot tabellsexan
Det var vinna eller försvinna när LIF Lindesberg skulle spela sin sista hemmamatch inom Allsvenskans grundserie. En hemmaförlust mot tabellsexan ...
17 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-03-17

2024-03-15

2024-03-14

2024-03-13

2024-03-09

2024-03-06

2024-03-05

2024-03-04

2024-03-04

2024-03-03

2024-02-29

2024-02-28

2024-02-27

2024-02-25

2024-05-24 14:36