FOTO: Hannes Feldin

LIF återigen vinnare – men är kvalet kört?

Efter fyra sorger kom slutligen en seger för LIF Lindesberg. På onsdagskvällen säkrade laget sin första vinst på över en månad, via 38-28 mot Hästö IF. LIF började matchen trögt, men stod sedan för en mycket stark andra halvlek. Segern till trots är chanserna att nå kvalspel minimala.

I grundseriens sista hemmamatch klev LIF Lindesberg ut med ett litet halmstrå att greppa. Laget behövde vinna sin hemmamatch mot Hästö IF för att ha fortsatt teoretisk chans till kvalspel. LIF inledde även bra och tog en tvåmålsledning, men hamnade sedan i en djup svacka.

Den utnyttjade Hästö som gick och ikapp och förbi. Långt förbi dessutom, så pass långt som till en 7-12-ledning. Det fick Herman Arenvang att agera och ta time-out. Där valde laget att ändra i försvarsspelet, något som fick igång hela laget. Sekunden före halvtid satte Fatlum Ahmeti 16-15 och LIF var därmed i ledning.

– Första 7-8 minuterna var bra. Sen tror jag att de här senaste fyra matcherna sitter lite i huvudet på allihopa. Det är därför vi tappar som vi gör, summerar Fatlum den första halvleken.

När den andra halvleken sedan kom igång satte LIF punkt för dramatiken. Med ett vasst omställningsspel, kraftfullt försvar och stor effektivitet gick laget ifrån mer och mer. Ledningen bara fortsatte att växa halvleken igenom och när slutsignalen gick stod LIF som vinnare med siffrorna 38-28.

Vändningen i den första halvleken gladde Ola Anto efteråt, även om han önskat en större segermarginal. För segern till trots är det uppförsbacke i kvalstriden. LIF är två poäng och 29 mål efter OV Helsingborg och fjärdeplatsen.

– Vi hämtar ändå upp ett femmålsunderläge i första. Det är väl de bitarna som vi haft problem med innan, att vända när det går emot. Det hade gärna kunnat blivit några mål till. Men det är svårt att springa runt och tänka på målskillnad, det vet jag själv som spelat, menar den assisterande tränaren och Fatlum Ahmeti fyller i.

– Vi täpper till jävligt bra bakåt i andra och sen kör vi bara. Vi ser inte på Helsingborg-matchen utan ser på vår match, vi vill visa publiken att vi inte har gett upp. Sebastien gör en bra match och han visar att gammal är äldst haha, skrattar en glad Fatlum efter segern.

Med sina elva mål blev han även LIF:s bäste målskytt för kvällen. Men helt nöjd var han inte med sin insats.

– Äh, jag missade en hel del. Jag fick mycket lägen idag och mycket att jobba på. Men jag gjorde väl ingen riktigt bra match, fast jag gjorde mycket mål. Men en bra andra halvlek skulle jag säga.

Med de svaga resultaten bakom sig roterade LIF en aning inför matchen. Bland annat valde tränarduon att inleda matchen med Richard Eriksson på bänken. Det öppnade upp för mer speltid för unge Albin Järlstam, något som han såg ut att fullkomligt älska. 18-åringen spelade en stor roll matchen igenom och kunde efteråt stoltsera med hela nio mål.

– Det är ju jättekul för Albin. Han gillar det här och nu går han in och levererar så här. Framförallt så vill jag berömma hans tålamod, idag fick han chansen och han tog den, berömmer Anto.

Segern satte en fin punkt på hemmaspelet i grundserien. Men Anto är noggrann med att poängtera att LIF inte avslutat något än. Chansen till kvalspel finns fortfarande, även om han själv inser att den kanske inte är fullt realistisk.

Endast en omgång återstår nu av Allsvenskan. LIF är som bekant två poäng bakom OV Helsingborg, som avslutar mot klara serieettan Ricoh. För LIF väntar bortamatch mot BK Heid och möjlig kvalkamp in i det sista. Oavsett utgång kan Anto se tillbaka på en framgångsrik säsong.

– Nu har vi säkrat en femteplats i alla fall. Ser man på hela året så är det en avsevärd förbättring mot förra säsongen, vi är ju på väg åt rätt håll. Sen är ju inte loppet helt kört och det är ju en fin säsong som har lagt grunden för det.

Matchfakta LIF Lindesberg-Hästö IF:
Resultat: 38-28 (16-15)
Publik: 609
Mål LIF: Fatlum Ahmeti 11, Albin Järlstam 9, Gustaf Ekström 5, Jacob Nelson 5, Oskar Erixon 4, Bashkim Gashi 2, Ricky Nordahl 2

Övriga resultat från Allsvenskan:
IF Hallby-BK Heid 27-35
Alstermo-OV Helsingborg 21-26
Ricoh-IFK Ystad 29-21
RP Linköping-Varberg 33-28

Tabellen:
1 Ricoh                        25     761-597     45
2 Skånela                    23     621-559     37
3 VästeråsIrsta            24     693-580     32
4 OV Helsingborg        25     718-629     32
5 LIF Lindesberg         25     752-692     30
6 IFK Ystad                 25     662-673     25
7 Hästö IF                   24     615-654     23
8 HK Aranäs               23     611-634     22
9 BK Heid                   25     644-667     21
10 Caperiotumba        24     629-659     19
11 RP Linköping         25     658-695     19
12 Varberg                  25     657-718     18
13 Alstermo                25     622-781     11
14 IF Hallby                24     596-701     8

Publicerad 19 mars 2014 klockan 20:34

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto: Hannes Feldin

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snöplig förlust i slutsekunden av den andra matchen.
– Jag är otroligt besviken, det var inte så här jag ville att dagen skulle se ut, sade Anna i en Tv-intervju strax efter förlusten.

28 juli 2021 klockan 14:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt ...

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Trav och golf, två sporter som hör ihop. Kollagebild, foto: Timmy Lundegård och Hannes Feldin.

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangör för travsportens första golfchampionat. En värdig vinnare ska koras där en segerkavaj väntar vinnaren, samt ett prisbord med priser till ett värde av 100 000 kr.

6 juli 2021 klockan 13:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp
Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje onsdagskväll under somrarna. Efter ett...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”
Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsfö...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet
Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även kö...
26 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Annons

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi ...

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall
Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det ...
15 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret
Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger ...
4 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-08-04 12:30