Sebastian Hammar gjorde fyra mål när LIF vann finalen i Husaren Open. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

LIF cupsegrare – tog revansch på VästeråsIrsta

LIF Lindesberg vänder hem från Skövde som vinnare av Husaren Open! Tidigare på försäsongen hade man förlorat mot VästeråsIrsta, men i söndagens final mot samma motstånd tog man revansch. Slutresultatet skrevs till 30-22 efter att LIF ryckt ifrån i andra halvlek.

Via dubbla segrar i lördagens gruppspel säkrade LIF Lindesberg en plats i finalen i Husaren Open. Där ställdes man mot VästeråsIrsta, ett lag man redan mött en gång den här försäsongen. Då blev det förlust för LIF med siffrorna 19-28, men idag var rollerna ombytta.

Finalen i Skövde började dock eländigt. VästeråsIrsta öppnade starkt och sköljde över LIF, som fick se underläget öka till hela 2-8. Men brandgult arbetade sig sakta men säkert in i matchen och lagom före halvtid tog man ledningen med 13-12. Det trots en tuff inledning på matchen.

– Ja, men det blir lätt så. De var aggressiva i början och vi fick inte bort dem bakåt, samtidigt som vi inte hade något bra anfallsspel och fick mycket kontringar på oss. Men efterhand får vi till ett bättre försvarsspel och det ger oss en trygghet och ett lugn, förklarar Herman Arenvang.

I andra halvlek fortsatte sedan LIF att hålla sin knappa ledning intakt. Lagen följdes åt upp till 22-20, där LIF lade in en högre växel. Med ett bestämt försvar och en enorm effektivitet framåt kunde man dra ifrån mål för mål. Slutresultatet skrevs till 30-22, efter att LIF vunnit andra halvlek med klara 17-10.

– Jag är mest nöjd med tålamodet och lugnet i spelet. Även när vi hamnar i underläge med 8-2 så fortsätter vi att spela på och vi förhastar oss inte, summerar Arenvang.

”Vi är på rätt väg”

Finalsegern mot VästeråsIrsta innebär att LIF kan titulera sig som vinnare av Husaren Open. Helgens tre matchvinster kom nog dessutom efterlängtat. Inför cupspelet i Skövde hade LIF spelat sex träningsmatcher, men endast vunnit en.

– Framförallt är det kul att vinna, sen tycker jag att det känns som att vi är på rätt väg. Vi har tagit stora kliv jämfört med de tidigare träningsmatcherna. Vi gör en klart mycket bättre match idag mot när vi mötte VästeråsIrsta senast. Det är många som är med och bidrar och vi känns stabila över hela helgen, både framåt och bakåt, menar Sébastien Ehnevid.

LIF-målvakten delade på ansvaret med Niklas Jansson. Duon stod varsin halvlek genom hela cupspelet och ”Sebban” är nöjd med sin insats i målet.

– Det känns som att formen är på väg. Jag tycker att Niklas också spelar bra. Sen har vi ett bra försvar och det gör vårat arbete lättare, det är en kombination där.

LIF återvänder till träningsplanen nu i veckan, där man kommer fortsätta att slipa på detaljer inför seriespelet. Den Allsvenska premiären hemma mot Rimbo Roslagen är två veckor bort i tiden. LIF har inga fler träningsmatcher inbokade och tränare Arenvang förklarar varför.

– Vi hade väl kanske kunnat spela en match till. Men vi har fått en riktig genomkörare med fyra matcher nu i helgen, så då känner vi att vi inte riktigt behöver mer. Vi får hålla formen ändå.

Matchfakta LIF Lindesberg-VästeråsIrsta:
Resultat: 30-22 (13-12)
Mål LIF: Jesper Nilsson 6, Oskar Erixon 5, Freddy Lindblad 4, Bashkim Gashi 4, Sebastian Hammar 4, Jesper Jakobsson 4, Joakim Bååk 2, Gustaf Ekström

Publicerad 6 september 2015 klockan 16:39


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-19 08:17