Brandgult segerfirande efter vinsten över serieledande Årsta tidigare i december. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

LIF-damerna tar jul som ett topplag: ”Jättenöjda med vad vi presterat”

Hösten har varit en enda lång succé för LIF Lindesbergs damer. När laget nu tar jullov gör man det som tabelltrea, med hoppet om avancemang till division 1 levande. LIF-damernas alltjämt färske tränare Erik Wallin summerar den fina höst som man lämnar bakom sig.

– Vi är jättenöjda med vad vi har presterat. Vi gick in till säsongen efter att ha kommit tredje sist i våras, jag och (Mikael) Martinsson tog över laget och det var omöjligt att sätta några mål innan vi kände tjejerna. Men ju mer tiden gick desto mer förstod vi att om vi tränade bra och tränade hårt skulle vi kunna springa ifrån många lag. Det har vi verkligen gjort, summerar Erik Wallin LIF-damernas höst.

Tillsammans med Mikael Martinsson klev han in som ny tränaruppsättning i somras. Under hösten har succén varit total, där den unga och talangfulla gruppen spelare överraskat rejält. Det började redan i premiären med en imponerande derbyvinst mot Örebro, följt av en dramatisk seger över eRPing. Därefter kom dock höstens enda riktiga plump, i form av 16-21 borta mot bottenlaget Linköpings Lejon.

– Det var en onödig förlust kan man tycka om du tittar på tabellen. Men där någonstans fick vi en läxa att vi alltid måste ge hundra, oavsett vilka det är som vi möter, resonerar Erik Wallin.

Efter det där tunga nederlaget i Linköping har LIF skördar stora framgångar. På sammanlagt tio spelade matcher har man samlat på sig åtta vinster, något som räcker till en tredjeplats med bara två poäng upp till serieledning. En bidragande faktor till de brandgula damernas fina resultat stavas Moa Henriksson, som anslöt till laget en bit in på hösten efter att ha prövat lyckan i Elitserien.

– Det var ett lyft för oss. Moa har väl nästan hunnit med att ta ledningen i skytteligan nu, och då har hon spelat fyra matcher mindre än alla andra. Vi har fått ett helt annat spel med henne, förklarar Erik och ger sin syn på de många toppspelare som LIF fostrat.

– Vi utvecklar talanger och skeppar dem vidare till Elitserien. Man hoppas ju så klart att de någon gång kan komma tillbaka och spela här. Vi kanske skulle behöva ha en riktig lagmamma, för även om några av tjejerna är lite äldre är alla födda på 90-talet.

”Vi körde fullständigt över dem”

I den lovande och unga truppen finns det gott om spelare som utmärkt sig under höstens gång. Extra fint betyg får målvakten Amanda Ingvarsson, som tränare Wallin lyfter fram som en matchvinnartyp.

– Vi har släppt in minst mål av alla lag i serien. Det är delvis tack vare ett fint försvarsspel, men sen har Amanda räddat oss väldigt många gånger.

Som slutpunkt på 2015 slog LIF-damerna till med en riktig smäll. Hemma mot serieledande Årsta klev laget ut och vann med klara 24-16, vilket gör vinsten till säsongens stora höjdpunkt.

– Vi spelade helt fantastiskt! Årsta var obesegrade och man hade väl innan kunnat gå och drömma om att vi skulle ge dem en match, för att se hur långt det räckte. Men vi körde ju fullständigt över dem, berättar Erik Wallin.

Att damerna gjort succé i seriespelet är något som LIF Lindesbergs ungdomskoordinator menar smittar av sig på hela föreningen. Nu hoppas Erik att man kan behålla den fina formen och göra en lika stark vår.

– Det har varit väldigt mycket publik och det märks att många tycker att det är kul att det går bra för damerna. Det som också är roligt är att vi nästintill använt oss av alla spelare i truppen. Nu har vi satt ett mål om att komma topp två, det vore jättehäftigt att få uppleva det.

Tabellen från Svensk Handboll:
LIF tabell

Publicerad 23 december 2015 klockan 17:36


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-21 17:15