LIF firade 50 med premiärvinst

Den Allsvenska säsongen startade med seger och två poäng för LIF Lindesberg. När klubben på fredagskvällen invigde sitt 50-årsjubileum slog A-herrarna tillbaka gästande Anderstorp, trots ett krampaktigt anfallsspel i första halvlek. Segersiffrorna skrevs till 27-23 (11-12) efter bland annat sju mål av Fatlum Ahmeti.

Med en fantastisk inramning klev LIF Lindesbergs A-herrar på fredagskvällen ut i Arenan för att öppna den nya säsongen. Klubben firade 50 år och det märktes väl. När spelarna marscherade in gjorde de det hand i hand med forna A-lagsspelare, samtidigt som klubbhymnen framfördes av gruppen Harmoni.

Stämningen var med andra på topp inför premiären hemma mot Anderstorp och LIF inledde även lovande. Via en kvick omställning öppnade Jacob Nelson efter två minuters spel målskyttet genom att skicka 1-0 i nät. Anderstorp skulle dock snabbt vända på siffrorna i en matchupptakt som länge var trevande och målfattig.

Spelet var från båda håll slarvigt, med många tekniska misstag och gott om felpassningar. Målmässigt var det jämnt, men det var gästerna som oftast satt i förarsätet. Efter att Karlo Seric dragit på sig sin andra utvisning kunde Anderstorp även gå ifrån till 5-7. Det trots att Sébastien Ehnevid levererade storspel i hemmamålet.

En annan spelare som visade framfötterna i hemmalaget var Linus Olausson. Nyförvärvet såg via två mål till att ta LIF ikapp till 7-7, ett likaläge som länge stod sig. I slutskedet av halvleken kunde dock Anderstorp på nytt koppla greppet och gästerna hade i halvtid en uddamålsledning.

– De är jobbiga att möta. Stora, kämpar på och krigar. Då är det klart att om man då släpper in några mål och missar framåt så lever matchen, analyserar Fatlum Ahmeti första 30.

Avgjorde med ryck i slutkvarten

Andra halvlek rivstartade sedan med tidig kvittering från Gustaf Ekström. Jacob Nelson tog därefter upp LIF i ledning, men den brandgula offensiven hade fortsatt problem och laget fick ingen riktig fart. Istället kunde Anderstorp vända tillbaka och LIF Lindesberg tvingades återigen att jaga i underläge.

Med nio minuter på klockan och ställningen 14-15 satte tränare Tobias Pettersson slutligen in Joakim Bååk, som dittills tillbringat matchen vid sidan om. Efter att ha öppnat genom att dra på sig en olycklig utvisning dröjde det inte länge innan ”Jocke” presenterade sig på allvar. Först vände 28-åringen bort sin försvarare och sköt 18-18, därefter satte han upp Fatlum Ahmeti till 19-18.

Jesper Jakobsson fyllde snabbt på och med kvarten kvar att spela hade LIF för första gången i matchen en tvåmålsledning. Hemmalaget växlade då även upp anfallsspelet. Mycket gick via Fatlum Ahmeti, som fick alltfler bollar att jobba på och utnyttjade sina chanser med både styrka och finess.

Samtidigt fick gästande Anderstorp slita ont i offensiven och laget släpptes inte in i matchen igen. LIF såg nämligen till att öka på avståndet mer och mer. Med fyra minuter kvar skiljde hela sex bollar och matchen var avgjord. Segersiffrorna skrevs slutligen till 27-23, vilket innebar premiärvinst och två sköna poäng.

– Underbart! Första matchen hemma i Arenan, då är det skönt att vinna, konstaterar Fatlum.

Drömstart på jubileumshelgen: ”Var lite press på oss”

Mittsexan stod för en fin insats och prisades som matchens bästa spelare, kanske inte helt väntat på förhand. Under försäsongen har Fatlum hållits borta på grund av en näsfraktur och kvällens premiär var 26-åringens första match sedan sommarvilan. Efter att ha inlett i försvar växte han alltmer in i matchen, något som slutade med hela sju mål och en nöjd Fatlum.

– Som sagt så var det här min första match. Jag började i försvar, fick komma in i det lite lätt och missade något skott. Men med tiden släppte det mer och mer.

Spelmässigt såg det annars länge krampaktigt ut för LIF:s del. Laget hade stora problem i framförallt första halvlek, men under matchens avslutande tredjedel släppte det rejält. Att målskyttet lossnade har mittsexan sin förklaring till.

– Vi har mer koll på deras målvakt i andra. Sen kör vi egentligen på med samma spel som vi gjorde i första, vi har ingen dipp. Det känns som att de blir trötta den sista kvarten, förklarar Fatlum som vet att LIF har en förmåga att mala ner motstånd.

– Absolut, vi är bra tränade och håller samma nivå hela matchen. Sen gäller det bara att sätta bollarna så ger det utdelning till slut.

Premiärvinsten över Anderstorp gav LIF Lindesberg två poäng in på sitt Allsvenska konto. Samtidigt fungerade det även som bästa tänkbara start på jubileumshelgen, ett 50-årsfirande som sporrade Fatlum till seger.

– Helt underbart! Jävligt skönt att kunna ge något tillbaka till alla gäster och inte förlora den här matchen, för då hade hela festen förstörts. Det var lite press på oss från de där äldre gubbarna haha!

Matchfakta LIF Lindesberg-Anderstorp:
Resultat: 27-23 (11-12)
Publik: 1775
Mål LIF: Fatlum Ahmeti 7, Jacob Nelson 5, Linus Olausson 4, Oskar Erixon 3, Jesper Jakobsson 2, Gustaf Ekström 2, Sebastian Hammar 2, Jesper Nilsson, Joakim Bååk

Övriga resultat från Allsvenskan:
RP Linköping-Rimbo HK 29-27

Tabellen från Svensk Handboll:
Allsvenskan tabell

Publicerad 23 september 2016 klockan 21:02


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons


Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Annons


Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-01-30

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-04-15 11:00