Oskar Erixon stod för tre mål, varav två på straff, när hans LIF föll tungt hemma mot Aranäs. FOTO: Hannes Feldin

LIF föll i slutsekunderna

Det blev ännu ett jättedrama i Allsvenskans kvalstrid. Och återigen var det LIF Lindesberg som fick stå som förlorare. Detta efter att Aranäs i slutsekunderna avgjort till 25-26, ett resultat som släcker LIF:s hopp om kvalspel.

Avgörande poäng i kvalstriden stod på spel när LIF Lindesberg tog emot Aranäs på lördagen. Det var gästerna som öppnade bäst och klev upp i en 0-2-ledning. Men ett laddat LIF gick snabbt ikapp, det via mål av Oskar Erixon och Ricky Nordahl.

Hemmalaget hade även ett bra flyt i anfallsspelet, där man gång efter gång hittade igenom till fina lägen. Det var något som gav effekt och tio minuter in hade LIF kopplat ledningen med 5-4. Där föll man dock in i en tyngre period.

Laget började att missa sina chanser och tappade även greppet i försvaret. Det gjorde att Aranäs både kunde vända och rycka ifrån till en tremålsledning. Men LIF åt sig tillbaka, mycket tack vare en pigg Jesper Nilsson.

Sju minuter före halvtid kunde sedan Richard Eriksson skicka in kvitteringen till 10-10. Åt det andra hållet klev Sébastien Ehnevid fram och höll tätt. Det blev överlag en låst avslutning av halvleken, där LIF till slut kunde gå till vila i ledning 12-11.

”Lite talande för oss”

Även upptakten av den andra halvleken blev målfattig. Efterhand öppnade det dock upp sig och Richard Eriksson och Bashkim Gashi gav LIF ledningen med 14-12 fyra minuter in. Inom kort var dock Aranäs ikapp, varpå lagen följdes åt målmässigt.

Totalt sett var det gästerna som mestadels var i ledning och LIF fick jaga i perioder. Med kvarten spelad fick man sedan sin biljett in i matchen. Aranäs åkte på en fyra-minutersutvisning, något som LIF tog tillvara på genom att utjämna till 22-22.

Därmed var det status quo inför de avslutande tio minuterna. Minuter som till en början blev väldigt låsta, där inget av lagen lyckades koppla något grepp. Med arton sekunder kvar var det till slut Aranäs som på straff tog ledningen. LIF fick ett sista anfall, men chansen gick om intet och slutsifforna skrev till tunga 25-26.

– Det var en jämn match hela vägen, vi hade lika gärna kunnat vinna den. Precis samma känsla som förra helgen. Men det är väl lite talande för oss, konstaterar Ricky Nordahl efter förlusten.

– Det tråkiga är ju att i de 5-6 senaste matcherna så har vi gjort bra prestationer. Den här känslan skulle man ju velat haft på hösten, att ha något att bygga vidare på. Just nu vill man ju egentligen ligga på topp och vara knivspark.

”För dålig lägstanivå”

Förlusten var LIF:s andra i rad och laget har dragits med problem att hålla en jämn nivå genom matcherna. Ricky förklarar att man i halvtid hade en bra känsla, men att man inte fick den utdelning man ville i starten på andra. Dessutom hade man fortsatt svårt att hålla kvaliteten i spelet.

– Vi är inte bra nog tillräckligt länge. Det är fortfarande alldeles för många dåliga anfall, vissa är jättebra och vissa är katastrofala. Det är en för dålig lägstanivå under för långa perioder, menar Ricky.

Inför mötet med Aranäs var LIF piskat att vinna för att haka på i kvalstriden. Nederlaget gör att man nu har sju poäng upp till just Aranäs på fjärdeplatsen. Endast tre matcher återstår och Ricky är medveten om att loppet nu är kört.

– Ja, visst är det så. Det är väl bara att inse fakta att chansen är borta nu med tre omgångar kvar. Men vi kan inte lägga oss ner och dö bara för det, vi har heder kvar att spela för.

Matchfakta LIF Lindesberg-Aranäs:
Resultat: 25-26 (12-11)
Publik: 453
Mål LIF: Jesper Nilsson 6, Ricky Nordahl 5, Oskar Erixon 3, Jacob Nelson 3, Richard Eriksson 3, Freddy Lindblad 2, Bashkim Gashi 2, Albin Järlstam

Övriga resultat från Allsvenskan:
Warta-VästeråsIrsta 25-25
Rimbo Roslagen-IFK Ystad 33-33

Tabellen från Svensk Handboll:

Publicerad 7 mars 2015 klockan 18:30

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-23 16:14