LIF föll klart mot Elitserie-laget

Försäsongen bjöd knappast på någon mjukstart för LIF Lindesberg. I sin första träningsmatch för året gick laget upp mot Elitserie-jätten Guif, som även visade prov på sin klass. Med slutresultatet 20-40 led LIF ett klart nederlag hemma i Arenan.

Det var på söndagseftermiddagen äntligen dags att inleda träningsspelandet för LIF Lindesberg. Motståndet stod Guif för och Elitserielaget dröjde inte länge med att ta ledningen i matchen. Bashkim Gashi utjämnade med LIF:s första mål för säsongen, innan gästerna snabbt drog ifrån till 2-5.

LIF såg dock till att hålla kontakten, sedan Jesper Jakobsson gått på genombrott och belönats med en straff. En straff som rutinerade Oskar Erixon distinkt satte i nät. Men det var annars Guif som var i trygg ledning och en kvart in i matchen var ställningen 6-9 till gästerna.

Vid denna tidpunkt hade LIF:s anfallsspel dessutom helt gått i stiltje. Hemmalaget kom ingenvart i sina attacker, något som gjorde att Guif kunde dubbla sin ledning. Även defensivt hade LIF fortsatta problem med att hålla gästerna i schack.

Slutligen lyckades dock Bashkim Gashi sätta punkt för den tio minuter långa måltorkan. Möjligen gav det laget ny energi, för mot slutskedet av halvleken drev man upp tempot och Jesper Nilsson hittade rätt ett par gånger om. Efter att LIF avslutat med två mål klev lagen in till halvtid med ställningen 12-17.

”Vi orkar inte riktigt stå emot”

Väl tillbaka för den andra halvleken trampade gästande Guif direkt gasen i botten. Med tre kontringsmål såg man redan under de inledande minuterna till att krydda ledningen till 13-21. Därefter följde några minuter med ett mer låst spel, där målvakterna istället fick chansen att visa upp sig. Bland annat bjöd Sébastien Ehnevid i LIF-målet på ett par vassa frilägesparader.

Men efterhand öppnade matchen upp sig igen och det var inte till LIF:s fördel. Laget hade visserligen sina kreativa stunder, men alltför ofta stängdes anfallen ner av Guif som i sin tur var mer effektiva. Bortaledningen växte därför rejält och landade slutligen vid de klara siffrorna 20-40.

– Jag tycker att vi spelar rätt okej i första halvlek. Men sen blir vi för tama. De visar att de är tyngre och starkare och vi orkar inte riktigt stå emot, summerar Herman Arenvang innan han fortsätter.

– Några anfall är jättebra där vi rullar ut dem. Men det är ju alldeles för sällan mot ett så här bra lag. Och när vi inte lyckas med det så blir vi straffade.

Nya matcher nästa helg

Under helgen har LIF varit på träningsläger i Arboga, där mycket fokus låg på försvarsspel. Mot Guif skulle laget därför försöka praktisera det som man hunnit träna på. Med matchen avverkad kan Arenvang ge sin dom kring hur väl man lyckades med det.

– Ibland gör vi det, men för sällan och då straffar de oss. Försvarsspelet blev lite svårt, för de spelar med fyra niometerspelare och så har vi inte tränat försvar ännu. Men aggressiviteten måste vi få upp, slår LIF-tränaren fast.

Förlustsiffrorna mot Guif blev visserligen stora, men matchen var LIF:s första och laget kom dessutom till spel utan flera tunga pjäser. Nästa helg finns förhoppningsvis både Joakim Bååk och Jacob Nelson med på planen. Då tar LIF emot Bodö (fredag) och Hammarby (lördag) i Arenan, två matcher som Arenvang vet blir tuffa.

– Vi jobbar precis som alla andra lag på försäsongen med vårat eget och för att göra det bättre. Men vi måste bli tuffare och elakare i försvarsspelet. Det måste vi ta med oss, speciellt när vi möter så här bra lag.

Matchfakta LIF Lindesberg-Guif:
Resultat: 20-40 (12-17)
Mål LIF: Jesper Nilsson 6, Sebastian Hammar 4, Bashkim Gashi 3, Jesper Jakobsson 3, Oskar Erixon 2, Gustaf Ekström, Freddy Lindblad

Publicerad 9 augusti 2015 klockan 16:56


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-20 16:37