Jacob Nelson och hans LIF kunde inte följa upp höstens derbyseger mot VästeråsIrsta. FOTO: Hannes Feldin

LIF föll mot nytt topplag

Den negativa trenden håller i sig för LIF Lindesberg. I bortaderbyt mot VästeråsIrsta kom lagets tredje raka förlust. Slutsiffrorna skrevs till 27-20 (13-12) och innebär att LIF riskerar att förlora sin sjätteplats.

Hoppet om Elitserie-kval är redan över för LIF Lindesberg, men det hindrar inte säsongen från att dra vidare. På fredagskvällen ställdes man mot tabelltrea VästeråsIrsta i Bombardier Arena. LIF inledde målskyttet i derbyt via Bashkim Gashi, samtidigt som man visade upp ett mycket bra försvar i matchupptakten.

En viktig faktor till det var en storspelande Sébastien Ehnevid. Men målvakten hade sällskap av VästeråsIrstas Anton Hellberg, som även han stod för flera vassa räddningar. Det fina målvaktsspelet gjorde att ställningen efter tretton minuter endast var 5-5.

Målskyttet kom dock till slut igång för de båda lagen, något som till större delen gynnade VästeråsIrsta. En svag period från LIF gjorde att hemmalaget kunde rycka ifrån till en femmålsledning. Mot slutet lyckades dock LIF hitta rätt och man gick till halvtidsvila endast i underläge med 13-12.

– Där tycker jag att vi spelar ett mycket bra försvarsspel. Vi är aggressivare i försvaret och gör det bra, säger Herman Arenvang om LIF:s starka avslutning.

Utnyttjade inte möjligheten

När andra halvlek väl kom igång dröjde det sedan inte länge innan kvitteringen kom via Oskar Erixon. Upptakten av halvleken var överlag jämn, där LIF lyckades hålla fast vid det fina spelet från slutet på första. Efterhand kunde dock VästeråsIrsta på nytt göra ett ryck via tre snabba mål.

Men LIF gav sig inte utan kamp, utan hakade på och försökte arbeta sig tillbaka. Laget hade dock förtvivlat svårt att få hål på den fenomenale Hellberg. Målvaktens storspel gjorde att ställningen inför slutkvarten var 20-18 till VästeråsIrstas favör.

LIF fick en sista biljett in i matchen, då VästeråsIrsta drabbades av en utvisning. Men man lyckades inte alls utnyttja den möjligheten och underläget ökade istället till fyra mål. Slutminuterna blev odramatiska och VästeråsIrsta kunde hålla undan till seger med slutresultatet 27-20.

”De tar oss bit för bit”

– Vi är med långt in i matchen, men sen får de greppet på oss. De tar oss bit för bit. Men jag tycker att under ganska långa stunder så hänger vi med, sammanfattar Arenvang nederlaget.

LIF-tränaren konstaterar att laget inte tog tillvara på de utvisningar som man fick med sig. Förlusten var den tredje i rad för LIF, som nu fallit mot samtliga sina tre ursprungliga kvalkonkurrenter. Trots det kan Arenvang finna saker att bära med sig.

– Det är att vi är med i alla matcherna. Den här är vi längst ifrån i, de andra två är vi med hela vägen till det ska avgöras. På det sättet så är det bra. Men samtidigt når vi inte ända fram i de här matcherna i och med att vi förlorar.

Derbynederlaget gör att LIF riskerar att se sin sjätteplats gå förlorad till Tyresö. Två omgångar återstår av säsongen och Arenvang har siktet klart för sig.

– Vi ska försöka att göra det bättre i de två sista. Det är så vi ser det, att vi ska spela en bra handboll. Nu var det ett tag sen vi vann och det är vad allt går ut på.

Matchfakta VästeråsIrsta-LIF Lindesberg:
Resultat: 27-20 (13-12)
Publik: 306
Mål LIF: Oskar Erixon 5, Albin Järlstam 3, Jacob Nelson 3, Freddy Lindblad 2, Bashkim Gashi 2, Jesper Nilsson 2, Gustaf Ekström, Sebastian Hammar, Jesper Jakobsson

Tabellen från Svensk Handboll:

Publicerad 13 mars 2015 klockan 20:49

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-23 16:05