LIF förlorade på nytt hemma: ”Klart att det är tungt”

LIF Lindesberg var med ända fram till slutet av första halvlek och hade tvåmålsunderläge i halvtid – sen sprang Skånela ifrån. Gästerna dödade matchen tidigt i andra halvlek och LIF föll till sist med 25-29 (13-15), lagets andra raka hemmaförlust.

– Det känns tungt, speciellt att förlora hemma. Det ska man inte göra. Men de var hungriga och vi fick inte till det där flowet någon gång i matchen, suckar Fatlum Ahmeti.

Det blev som så många gånger förr under säsongen. LIF Lindesberg lyckades inte följa upp ett positivt resultat med en ny vinst, utan istället blev det förlust. Skillnaden var att det denna gång blev en plump i hemmaprotokollet, sedan LIF senast tagit sin blott andra bortaseger för säsongen mot RP Linköping. Men på lördagen väntade match hemma mot Skånela och det gick tidigt åt fel håll.

Gästerna trampade direkt ifrån till en 1-5-ledning, vilket inte alls var den start som LIF hade önskat. Först med tio minuter spelade kunde Oskar Erixon från straffpunkten göra brandgults andra mål i matchen. Det blev samtidigt starten på en fin period för LIF och laget hämtade sakta men säkert upp avståndet, något som gav ledning med 12-11. Men strax före halvtidsvilan kom LIF in i en ny svacka och Skånela vann den första halvleken med 13-15.

Rycket skulle fortsätta med ökad kraft i andra, där det kvickt rann iväg till 15-21. LIF fick inte alls till sitt anfallsspel, körde fast på nio meter och utdelningen framåt sjönk därför rejält. När 22 minuter hade spelats av den anda halvleken hade LIF Lindesberg bara producerat sex mål.

– De är ute tidigt och smäller på, de spelar ett helt annat försvarsspel. Vi kommer inte igenom dem och det blir tufft då, förklarar Fatlum.

Slutdelen av matchen blev klart bättre i offensiv riktning, men även Skånela växlade upp sin målskörd. LIF kom aldrig särskilt nära på resultattavlan och tillställningen var avslagen under de avslutande minuterna. Ett straffmål för Skånela fick sätta punkt för matchen och gästerna vann med 25-29.

Kvaltruppen nu ett mittenlag: ”Vi får inte till extraprocenten”

Förlusten var LIF:s tredje på hemmaplan för säsongen, men den andra i rad i Arenan. Samtidigt var det även ett stort steg tillbaka från förra helgens seger över RP Linköping och brandgult blandar vidare i sina prestationer. Faktum är att LIF tagit två raka vinster vid ett enda tillfälle under säsongen.

– Det är för jävligt egentligen. Jag vet inte vad det beror på, för det är lätt att bara kolla på tabellen och tycka att vi blandar. Vi är ojämna helt enkelt, menar Fatlum Ahmeti och försöker sätta ord på hur förra vårens kvallag nu kan prestera så pass svagt.

– Jag tycker att vi tränar bra, men när det blir match och när det gäller är något som händer. Vi får inte till det till 100 procent. Det var de där extraprocenten som vi hade förra året och då vann vi också många matcher.

Lördagens hemmaförlust mot Skånela stänger med all sannolikhet dörren till kvalspel uppåt. Med sex omgångar kvar att spela får LIF istället fokusera på att försöka hålla sig kvar på åttondeplatsen, där laget står på 18 poäng. Är det tungt att spela handboll i LIF Lindesberg just nu?

– Ja, det är tungt för jag börjar bli gammal, svarar Fatlum ironiskt innan han fortsätter.

– Nej, men det är klart att det är tungt. När man tränar så mycket som vi gör vill man ligga högre upp och slåss om något. Men vi ger fan inte upp, det har varit en lärorik säsong och vi ska göra det bästa av de här sista matcherna.

Matchfakta LIF Lindesberg-Skånela:
Resultat: 25-29 (13-15)
Publik: 425
Mål LIF: Joakim Bååk 5, Oskar Erixon 4, Jesper Nilsson 4, Fatlum Ahmeti 3, Jesper Jakobsson 3, Bashkim Gashi 3, Linus Olausson, Albin Järlstam, Jacob Nelson

Övriga resultat från Allsvenskan:
Rimbo HK-Önnered 36-32
Tyresö-VästeråsIrsta 32-14
Varberg-Drott 29-25

Tabellen från Svensk Handboll:
Allsvenskan tabell

Publicerad 18 februari 2017 klockan 15:40


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-23 14:37