Oskar Erixon bidrog med tre mål i LIF:s bortavinst mot Alstermo. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

LIF höll undan mot nykomlingen

LIF Lindesberg är fullpoängare efter två omgångar av Allsvenskan. Borta mot Alstermo fick brandgult återigen slita för segern. Den småländska nykomlingen tog sig tillbaka från två stora underlägen, men LIF höll undan och vann till slut med 26-31.

Med förra helgens premiärseger i ryggen ställdes LIF Lindesberg på söndagen mot Alstermo på bortaplan. Joakim Bååk gav LIF en bra start, när han i den andra matchminuten trampade runt på vänsterkanten och fick utrymme. Bashkim Gashi fyllde på till 0-2 från samma kant, men därefter stagnerade målskyttet. Karlo Seric visades ut och med ett skickligt försvarsspel och flera räddningar från Sébastien Ehnevid kunde LIF hålla tätt.

Jacob Nelson kunde sedan skicka in 1-3, ett mål som kom med sju minuter spelat. Några minuter senare låg samma Nelson ner efter en otäck närkamp där knäet tycktes ha tagit stryk. Högernian var dock snart tillbaka på planen och i hans frånvaro kunde Joakim Bååk fortsätta att leverera.

I de defensiva leden höll LIF igen och stängde ner Alstermos framstötar. Ledningen ökade därmed successivt och med tjugo minuter spelat var avståndet uppe i 7-13. Så långt hade den brandgula offensiven flutit på med bra fart, men den farten tappade man i halvlekens slutskede.

Alstermo åt sig samtidigt allt närmare och krympte avståndet från sex till två mål. Albin Järlstam kunde slutligen få LIF:s målskytte att lossna, men laget åkte sedan på två snabba utvisningar. Med två man kort tvingades Ehnevid i LIF-målet släppa ytterligare reduceringar förbi sig. När lagen gick till halvtid var ställningen endast 13-14 till brandgults fördel.

– Det var en hel del utvisningar på slutet som gjorde att de kom ifatt, samtidigt som vi brände lite lägen. Tankarna och snacket i halvtid var att vi skulle mala på och att det skulle ta ut sin rätt, säger Joakim Bååk om känslan inför andra halvlek.

Ryckte ifrån igen i andra

När matchen sedan återupptogs dröjde det inte länge innan kvitteringen föll. LIF svarade snabbt med att återta ledningen och Ehnevid klev i samma veva fram med en viktig straffräddning. Joakim Bååk kunde några minuter därpå skicka in 14-16 i krysset, något som gav laget andrum.

Med kvarten spelad lade sedan LIF i en högre växel och ryckte ifrån. När Fatlum Ahmeti skickade in 17-24 såg laget ut att gå mot seger, men Alstermo ville annat. Hemmalaget kämpade sig återigen tillbaka och inom ett par minuter hade man halverat avståndet.

Närmare än så släppte dock LIF inte upp motståndet. Brandgult stängde igen bakåt, mycket tack vare en storspelande Ehnevid och god hjälp av målramen. Jacob Nelson kunde sedan definitivt avgöra när han tre minuter från slutet ökade på avståndet till klara sex mål. LIF vann till slut med 26-31 och inkasserade därmed två nya poäng.

”En tuff bortamatch på alla sätt”

– Det är en tuff bortamatch på alla sätt. Så det känns väldigt bra att ha med oss två poäng på vägen hem, konstaterar ”Jocke” Bååk i bussen hem genom de småländska skogarna.

Vänsternian fick mycket speltid och landade på fyra mål, där flertalet kom i matchupptakten. Själv upplever ”Jocke” att laget agerade med en stor trygghet ute på planen. Även om Alstermo flera gånger om åt sig tillbaka tappade LIF aldrig sin spelidé.

– Jag var väl aldrig riktigt orolig under matchen. Även när de smög ikapp så behöll vi lugnet. På ett sätt visste vi att över 60 minuter skulle vi vinna matchen, om vi bara höll oss till vårat spel, förklarar ”Jocke” och ger sin syn på seriestarten med två raka segrar.

– Vi hoppas ju på att vinna alla matcher som vi spelar. Vi kommer att jobba hela säsongen på att inte tänka för mycket, varken fram eller tillbaka. Nu gäller det att fokusera på nästa match och se till att göra den bra.

Och nästa match för ”Jockes” och LIF:s del spelas nästa lördag. Då ställs man mot ytterligare en nykomling, i form av Country på bortaplan. Till dess kan LIF njuta av en topplacering i Allsvenskan med sina maximala fyra poäng.

Matchfakta Alstermo-LIF Lindesberg:
Resultat: 26-31 (13-14)
Publik: 401
Mål LIF: Gustaf Ekström 6, Jacob Nelson 5, Joakim Bååk 4, Bashkim Gashi 4, Oskar Erixon 3, Albin Järlstam 3, Fatlum Ahmeti 2, Sebastian Hammar 2, Freddy Lindblad, Jesper Nilsson

Övriga resultat från Allsvenskan:
IFK Tumba-Country 31-22
Warta-IFK Ystad 25-25

Tabellen från Svensk Handboll:
Allsvenskan tabell

Publicerad 27 september 2015 klockan 17:47


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Tuff inledning för LIF

Det blev en trist inledning inom Allsvenskans nya säsong för LIF Lindesberg. Det orangea laget inledde starkt med två inledande mål mot seriens stora favoriter Hammarby men fick i slutändan se sig besegrade med bred marginal efter att det aktuella hemmalaget fått upp ett starkt försvar.

12 september 2020 klockan 20:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Dags för en Allsvensk säsongsinledning

Den Allsvenska säsongen för 2020/2021 närmar sig med stormsteg och redan på lördag spelar LIF Lindesberg sin första match i serien, något som inleds med en bortamatch mot en av fjolårssäsongens mest respektingivande lag: Hammarby.

10 september 2020 klockan 10:48 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Antalet covidfall i Lindlöven ökar – nio smittade

Antalet bekräftade fall av covid-19 i Lindlövens A-lagstrupp växer, och för närvarande har nio ...

V75-seger till Stall Hurtig

I slutet av maj fick 33-åriga Malin Hurtig in en ny häst till sitt travstall som finns i Nora, den 4-åriga hästen ...

Bekräftat fall av covid-19 i Lindlövens trupp

Nästan en tredjedel av Lindlövens 30 man stora A-lagstrupp har under veckan insjuknat i förkylningsliknande ...

Arkivfoto: Hannes Feldin

Anna Bernholm uttagen till Svenska Spels drömlag

Vad har Frövi judos supertalang Anna Bernholm, stavhopparen Armand Duplantis och det svenska herrlandslaget i bordtennis gemensamt? Förutom att de alla är uttagna till OS i Tokyo 2021 är de även lagkamrater och ambassadörer i Svenska Spels eget Dreamteam, där de svenska medaljhoppen är uttagna.

26 augusti 2020 klockan 13:29 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Månstorps Quatro segrade Lindesbergs Lilla Pris 2020. Foto: Robin Falk

bildspel Snabba farter på ponnytravet

De må vara små men man ska inte underskatta snabbheten som de tävlande ponnyerna kan maximera, detta bevisades under Fornabodas ponnytravdag som kördes under söndagen där det bjöds på snabba farter, flera fina prestationer och en härlig hemmaseger.

24 augusti 2020 klockan 09:01 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Råsshallen får bidrag till nytt tak
PRESSMEDDELANDE: Guldsmedshyttan har en stark hockeytradition som skapat både sammanhållning i bygden och många duktiga spelare genom åren. När ...
21 augusti 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

bildspel Varm avslutning på Fornaboda
Med 30 grader och skinande sol i himlen var det dags för Fornaboda att avsluta sin travsäsong för 2020, trots flertalet omstarer i de första ...
16 augusti 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Linde Sports Camp drog igång för sjunde året i rad
På onsdagen var det äntligen dags för det efterlängtade daglägret Linde Sports Camp att slå upp portarna för alla förväntansfulla barn. De ...
12 augusti 2020 av Jennie Larsson
Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Ida Lindkvist

SHRA ställer in framskjuten Vårmönstring

SHRA i Lindesberg fick i våras skjuta fram deras stora motorfest Vårmönstringen med anledning av coronapandemin och rådande förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer. Då hoppades man att situationen skulle förbättras och förbuden hävas lagom till hösten, varför man planerade ordna Vårmönstringen då istället. Nu blir det dock inte så som man har planerat.
– Det går inte helt enkelt, vi har inget annat val nu än att ställa in, kommenterar Kristoffer Schöldström, ordförande för SHRA.

10 augusti 2020 klockan 17:55 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Announcement tog den bästa placeringen bland hemmaekipagen Foto: Timmy Lundegård

bildspel Sportslig bredd på Fornaboda

Montélopp, kallblodslopp och 3-åringslopp, det var en salig blandning bland det sportsliga när Fornaboda Travbana körde sin nästsista tävlingsdag för säsongen, förutom denna breda uppställning av lopp skulle Fornabodas årliga 2-åringslopp Fornaboda Grand Prix avgöras för 15:e gången i rad.

3 augusti 2020 klockan 17:57 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Säsongens fjärde hemmaseger till Nidalee

Det var en solig dag på Fornaboda när nya lunchtävlingar skulle köras under torsdagen, flertalet hemmaekipage ...

bildspel Radetzky bjöd på uppvisning efter teknikstrul

Det blev en blöt och skitig tävlingsdag som kördes när Fornaboda Travbana arrangerade sin nionde tävlingsdag...

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver...

Annons

Jorma Kontio visade körhänderna och tog en trippel på Fornaboda, här med Keira de Veluwe Foto: Timmy Lundegård

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen

Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för säsongen, ”den flygande finländaren” som han kallas för visade upp körhänderna på nytt där han efter tre segrar under samma kväll tog ett grepp om körsvenschampionatet på Fornaboda, motstånd kan dock vara på väg.

7 juli 2020 klockan 23:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med ...

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet

Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade ...

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation

Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av ...

Montéryttare tog en kuskdubbel

Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning ...

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att ...

Han är Fornabodas nya sportchef

I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef ...

Den svenska stjärnkusken Björn Goop deltog under Fornabodas söndagstävlingar. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet regnskurar bjöds det på snabba farter där man under dagen körde den sjätte upplagan av Stonas Stayerpokal, ett lopp som fick en överraskande vinnare.

24 maj 2020 klockan 20:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda
På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en ...
17 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären
Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för säsongspremiär, trots en tom ...
9 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Publikfri säsongspremiär på travet
Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan är för många en tradition...
7 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-04-22

2020-04-06

2020-04-02

2020-03-26

2020-03-20

2020-03-19

2020-03-15

2020-03-14

2020-03-13

2020-03-12

2020-03-11

2020-03-11

2020-03-11

2020-03-10

2020-09-19 02:04