FOTO: Hannes Feldin

LIF hoppas på mirakel: ”Större under har hänt”

På söndag stänger med största sannolikhet LIF Lindesberg sin säsong. I den sista grundserieomgången krävs ett smärre mirakel för att laget ska kunna ta klivet förbi OV Helsingborg och nå kvalspel. LindeNytt direktsänder matchen borta mot BK Heid och Richard Eriksson summerar utgångsläget.

Den sista omgången i herrhandbollens Allsvenska närmar sig. På söndag kliver LIF Lindesberg in till seriens sista match, då man möter BK Heid borta. Matchen ser även ut att bli hela säsongens sista, något som inte är så jätteinspirerande för spelarna.

– Det hade varit roligare att spela den här matchen om den hade gällt mer. Givetvis kommer vi att försöka gå på vad vi kan liksom. Vi ska hämta in 20 mål och större under har ju faktiskt hänt. Vi får helt enkelt gå på det, se hur långt det räcker, berättar en uppriktig Richard Eriksson.

För läget är dystert inför den sista omgången för LIF. Laget har under i princip hela säsongen placerat sig ovanför kvalstrecket och innehaft en topp fyra-plats. Men via fyra raka förluster i februari och mars månad, varav två mot lag som IFK Ystad och Alstermo, har LIF rasat i tabellen. Laget är inför den sista förvisso femma, men med två poäng och 29 mål upp till OV Helsingborg på fjärdeplatsen.

Den negativa trenden lyckades laget dock bryta senast. Då vann LIF hemma med i slutändan enkla 38-28 mot Hästö IF. Richard medger att det var skönt att äntligen bryta förlustsviten och få avsluta med en seger hemma.

– Visst är det så! Bra att få in lite positivt i laget igen. Kul att få ge publiken något också, de har ju stått bakom oss och stöttat oss hela säsongen.

Slutomgången på söndag har trots allt potential till att bli dramatisk. För OV Helsingborgs del ska laget möta uppflyttningsklara Ricoh. Richard säger att det finns anledning att hålla koll på händelserna i Helsingborg, men att man i första hand ska fokusera sig på sitt eget. Även VästeråsIrsta är ett lag som man teoretiskt kan gå om, men det hoppet är inte realistiskt då 51 mål skiljer lagen åt.

Om det inte går vägen på söndag tycker Richard att det svaga bortaspelet är en del av förklaringen. I slutändan är det dock många små misstag som lett hit.

– Det är väldigt små marginaler som vi faller på egentligen. Både att vi inte räcker och att vi hade några matcher där vi skulle vinna men inte gjorde det. Men vi räcker inte till. Vi förlorar fyra raka matcher i ett läge där vi inte får göra det.

Matchen på söndag blir LIF:s första på elva dagar. Under mellanperioden har laget tränat på som vanligt. Richard berättar att man arbetat på detaljer i spelet, samt tittat på vad som krävs i kommande match. Att göra något mer dramatiskt än så finns det ingen anledning till, trots tabelläget.

– Livet tar ju inte slut bara för att säsongen kanske tar slut på söndag. Vi måste bli bättre till nästa säsong, så att vi kan vara med och tampas där uppe fullt ut, förklarar Richard.

Efter den senaste vinsten mot Hästö talade lagets assisterande tränare Ola Anto om en överlag bra säsong. Anto menade att oavsett hur den sista omgången slutar har säsongen varit ett stort steg i rätt riktning för LIF, som förra våren slogs för sin överlevnad i Allsvenskan. Richard instämmer men konstaterar att laget visat sig otillräckligt.

– Det är ju inte någon fiaskoartad säsong som många vill påstå. Det är en okej säsong, inte mer. Givetvis hade vi gärna velat ta oss till kvalspel. Men vad man än säger ligger vi för långt efter. Det gäller att vara ännu bättre och ännu mer fysiskt tränade till nästa år.

På söndag avgörs LIF:s säsongsöde. Klockan 16.00 kastas åtta matcher igång, där LIF spelar borta mot BK Heid. Du ser som vanligt hela matchen helt utan kostnad här på LindeNytt.

Streckstriden i Allsvenskan:
3 VästeråsIrsta            25     719-608     +111     32
4 OV Helsingborg        25     718-629     +89     32
5 LIF Lindesberg         25     752-692     +60     30

Slutomgången:

Caperiotumba-VästeråsIrsta
BK Heid-LIF Lindesberg
OV Helsingborg-Ricoh

Publicerad 28 mars 2014 klockan 08:19

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto: Hannes Feldin

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snöplig förlust i slutsekunden av den andra matchen.
– Jag är otroligt besviken, det var inte så här jag ville att dagen skulle se ut, sade Anna i en Tv-intervju strax efter förlusten.

28 juli 2021 klockan 14:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt ...

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Trav och golf, två sporter som hör ihop. Kollagebild, foto: Timmy Lundegård och Hannes Feldin.

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangör för travsportens första golfchampionat. En värdig vinnare ska koras där en segerkavaj väntar vinnaren, samt ett prisbord med priser till ett värde av 100 000 kr.

6 juli 2021 klockan 13:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp
Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje onsdagskväll under somrarna. Efter ett...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”
Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsfö...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet
Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även kö...
26 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Annons

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi ...

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall
Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det ...
15 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret
Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger ...
4 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-07-31 18:31