FOTO: Hannes Feldin

LIF hoppas på mirakel: ”Större under har hänt”

På söndag stänger med största sannolikhet LIF Lindesberg sin säsong. I den sista grundserieomgången krävs ett smärre mirakel för att laget ska kunna ta klivet förbi OV Helsingborg och nå kvalspel. LindeNytt direktsänder matchen borta mot BK Heid och Richard Eriksson summerar utgångsläget.

Den sista omgången i herrhandbollens Allsvenska närmar sig. På söndag kliver LIF Lindesberg in till seriens sista match, då man möter BK Heid borta. Matchen ser även ut att bli hela säsongens sista, något som inte är så jätteinspirerande för spelarna.

– Det hade varit roligare att spela den här matchen om den hade gällt mer. Givetvis kommer vi att försöka gå på vad vi kan liksom. Vi ska hämta in 20 mål och större under har ju faktiskt hänt. Vi får helt enkelt gå på det, se hur långt det räcker, berättar en uppriktig Richard Eriksson.

För läget är dystert inför den sista omgången för LIF. Laget har under i princip hela säsongen placerat sig ovanför kvalstrecket och innehaft en topp fyra-plats. Men via fyra raka förluster i februari och mars månad, varav två mot lag som IFK Ystad och Alstermo, har LIF rasat i tabellen. Laget är inför den sista förvisso femma, men med två poäng och 29 mål upp till OV Helsingborg på fjärdeplatsen.

Den negativa trenden lyckades laget dock bryta senast. Då vann LIF hemma med i slutändan enkla 38-28 mot Hästö IF. Richard medger att det var skönt att äntligen bryta förlustsviten och få avsluta med en seger hemma.

– Visst är det så! Bra att få in lite positivt i laget igen. Kul att få ge publiken något också, de har ju stått bakom oss och stöttat oss hela säsongen.

Slutomgången på söndag har trots allt potential till att bli dramatisk. För OV Helsingborgs del ska laget möta uppflyttningsklara Ricoh. Richard säger att det finns anledning att hålla koll på händelserna i Helsingborg, men att man i första hand ska fokusera sig på sitt eget. Även VästeråsIrsta är ett lag som man teoretiskt kan gå om, men det hoppet är inte realistiskt då 51 mål skiljer lagen åt.

Om det inte går vägen på söndag tycker Richard att det svaga bortaspelet är en del av förklaringen. I slutändan är det dock många små misstag som lett hit.

– Det är väldigt små marginaler som vi faller på egentligen. Både att vi inte räcker och att vi hade några matcher där vi skulle vinna men inte gjorde det. Men vi räcker inte till. Vi förlorar fyra raka matcher i ett läge där vi inte får göra det.

Matchen på söndag blir LIF:s första på elva dagar. Under mellanperioden har laget tränat på som vanligt. Richard berättar att man arbetat på detaljer i spelet, samt tittat på vad som krävs i kommande match. Att göra något mer dramatiskt än så finns det ingen anledning till, trots tabelläget.

– Livet tar ju inte slut bara för att säsongen kanske tar slut på söndag. Vi måste bli bättre till nästa säsong, så att vi kan vara med och tampas där uppe fullt ut, förklarar Richard.

Efter den senaste vinsten mot Hästö talade lagets assisterande tränare Ola Anto om en överlag bra säsong. Anto menade att oavsett hur den sista omgången slutar har säsongen varit ett stort steg i rätt riktning för LIF, som förra våren slogs för sin överlevnad i Allsvenskan. Richard instämmer men konstaterar att laget visat sig otillräckligt.

– Det är ju inte någon fiaskoartad säsong som många vill påstå. Det är en okej säsong, inte mer. Givetvis hade vi gärna velat ta oss till kvalspel. Men vad man än säger ligger vi för långt efter. Det gäller att vara ännu bättre och ännu mer fysiskt tränade till nästa år.

På söndag avgörs LIF:s säsongsöde. Klockan 16.00 kastas åtta matcher igång, där LIF spelar borta mot BK Heid. Du ser som vanligt hela matchen helt utan kostnad här på LindeNytt.

Streckstriden i Allsvenskan:
3 VästeråsIrsta            25     719-608     +111     32
4 OV Helsingborg        25     718-629     +89     32
5 LIF Lindesberg         25     752-692     +60     30

Slutomgången:

Caperiotumba-VästeråsIrsta
BK Heid-LIF Lindesberg
OV Helsingborg-Ricoh

Publicerad 28 mars 2014 klockan 08:19

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-20 19:37