LIF körde över bottenlaget och säkrade kvalplatsen

LIF Lindesberg har säkrat en plats i kvalspelet mot Elitserien! Detta står klart sedan laget på lördagen fullständigt kört över Alstermo hemma i Arenan, via siffrorna 39-16 (17-5). Samtidigt föll Varberg i sin match och det innebär att LIF med en omgång kvar att spela redan säkrat kval mot Elitserieelvan.

Under sin formtoppade vår har LIF Lindesberg fått slita för flertalet av sina vinster. Så blev dock inte alls fallet på lördagen när Alstermo kom på besök. Inför den avslutande hemmamatchen i Allsvenskan hade LIF chansen att säkra kvalspel mot Elitserien, men då krävdes seger samt att övriga resultat gick vägen.

Mötet med det bottenkämpande Alstermo började tätt och avvaktande. LIF fick omedelbart ett bra grepp om motståndet med sin stabila defensiv, men framåt stötte man på en annorlunda utmaning. Redan från start valde gästerna att punktmarkera både Gustaf Ekström och Jesper Nilsson, som därmed fick ont om utrymme i offensiven. Duon kontrade dock in varsitt tidigt mål och LIF skaffade sig en tvåmålsledning.

Den ledningen skulle komma att växa. Först räddade Sébastien Ehnevid en straff och därefter skickade Jacob Nelson in 5-1, ett mål som kom med elva minuter på klockan. LIF-rycket höll även i sig och med 17 minuter spelat var avståndet uppe i sju bollar. En starkt bidragande faktor till det var lagets defensiv, som fortsatte att skörda framgångar.

– Grunden är att de som spelar längst fram i vårat försvar gör ett hejdlöst bra jobb. Deras spelare kommer inte innanför den streckade linjen. Vi gör ett fantastiskt jobb där med Jesper Jakobsson, Jesper Nilsson, Karlo och Fatlum, förklarar Herman Arenvang.

”Varit jättenära två år, fantastiskt skönt”

Tack vare defensiven såg LIF till att Alstermo inte alls kom till i sina attacker, samtidig som man själva öste in mål. Trots dubbla utvisningar höll laget ångan uppe och Ehnevid svarade för en ny straffparad. Halvtidssiffrorna skrevs till förkrossande 17-5 och vid samma tidpunkt kom även rapporterna om att Varberg förlorat sin match mot Skånela. Det innebar att LIF endast behövde hålla undan sin ledning, men laget öste på framåt.

– Vi hade ingen aning om det andra resultatet, utan gick på att det skulle vara målskillnad. Det kändes som att vi verkligen hade bestämt oss och försvaret är fantastiskt bra hela matchen, berömmer Sébastien Ehnevid.

Med en fortsatt hunger såg LIF till att göra den andra halvleken till en transportsträcka. Med tre snabba mål gick brandgult upp till 20-5, ett ryck som definitivt tog udden av Alstermo. Gästerna fick visserligen upp produktionen, men när Ehnevid efter 46 minuters spel lämnade plats för Niklas Jansson hade målvakten endast släppt tio bollar förbi sig.

Ersättaren Jansson klev även fram med två fina räddningar och visade klassen mellan stolparna. Matchens slutkvart öppnade upp sig åt båda håll, med mängder av mål. De flesta stod hemmalaget för och Freddy Lindblad satte punkt för målskyttet med sitt 39-16. LIF säkrade därmed de två poäng som krävdes och är klara för kvalspel mot Elitserien.

– Vi har jobbat för det här sen jag kom tillbaka till LIF Lindesberg. Vi har varit jättenära två år i rad, men nu är vi äntligen där och det känns fantastiskt skönt och fantastiskt kul!, strålar ”Sebban” Ehnevid efter slutsignalen.

”Skulle helst vilja ha Skövde”

Segern innebär att LIF förlänger säsongen och Herman Arenvangs sista dans med laget går därmed vidare. Tränaren hade inga tankar på att dagens match kunde vara hans sista hemma i Arenan, utan blickar istället fram mot vad som komma skall. Den säkrade kvalbiljetten är kulmen på flera års arbete.

– Det är fantastiskt skönt. Vi har försökt under så lång tid att komma till det här kvalet, de två tidigare säsongerna har varit liknande och vi grejar det nu på det tredje försöket, konstaterar Arenvang och förklarar vad som skiljer denna upplaga av LIF från tidigare.

– Dels att vi har de här två åren med oss, där vi lär oss saker hela tiden. En annan anledning är hur vi hanterar den här typen av match, hur vi fortsätter att spela och i sista minuten tar killarna stenhårt jobb i försvaret trots att det är klart. Sen är den viktigaste saken tror jag sättet som vi hanterar svåra situationer som grupp. Vi har ställts inför jättesvåra situationer och det har killarna tillsammans klarat av.

I och med vinsten över Alstermo höll LIF dessutom sin fantastisk form levande. Laget har sedan serien vände vunnit nio av tolv matcher, en positiv trend som Arenvang är stolt över.

– Det är ju kul att gå till ett kval. Men framförallt tycker jag att det är kul att gå till ett kval när vi är bra. Om vi hade kommit halvstukade är en sak, men nu har vi en utvecklingskurva som är jättebra och vi kommer in med en positiv känsla, förklarar tränaren.

Med en omgång kvar att spela av Allsvenskan står det klart att LIF landar på en fjärde plats. Det ger kvalspel mot Elitserieelvan, en matchserie som kommer att avgöras i bäst av fem matcher. Ricoh, Skövde, HIF Karlskrona och Aranäs slåss för tillfället i bottenstriden av Elitserien och det blir något av dessa lag som väntar för LIF. Kvalspelet börjar med match hemma i Arenan den 13:e april och Arenvang har sin favoritmotståndare.

– Jag skulle helst vilja ha Skövde. För där har vi en nära resa och vi har en historik där vi fått med oss publik dit. Det hade varit jätteroligt.

Matchfakta LIF Lindesberg-Alstermo:
Resultat: 39-16 (17-5)
Publik: 1120
Mål LIF: Oskar Erixon 9, Jesper Nilsson 7, Jacob Nelson 5, Fatlum Ahmeti 3, Freddy Lindblad 3, Jesper Jakobsson 3, Gustaf Ekström 3, Joakim Bååk 2, Bashkim Gashi 2, Sebastian Hammar, Karlo Seric

Övriga resultat från Allsvenskan:
Tyresö-OV Helsingborg 22-22
Önnered-Rimbo HK 31-36
Skånela-Varberg 32-22
VästeråsIrsta-Vinslöv 37-31
Country-IFK Tumba 30-31
IFK Ystad-Warta 27-22

Tabellen från Svensk Handboll:
Allsvenskan tabell

Publicerad 19 mars 2016 klockan 18:32


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Jimmi Ehlers hade en bra dag när Fornaboda körde sin säsongspremiär. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi Ehlers, som tidigt säkrade säsongens första hemmaseger. Detta med Danois Simoni, som var helt överlägsen på upploppet.
– Han var jättebra idag, säjer Jimmi efter loppet.

8 maj 2021 klockan 20:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

En 2500 kvadratmeter stor padelhall är det senaste tillskottet på Charlottenlunds Handelsplats. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu den drygt 2500 kvadratmeter stora hallen av 6 stycken sprillans nya padelbanor.
– Det som är så bra med padel är ju att det är något som går att utöva även i coronatider, förklarar Per Eriksson som står bakom Lindesbergs nya padelhall.

31 mars 2021 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande
En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i ...
21 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats
Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den ...
19 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Efter söndagens match mot Surahammar kom Max Lalander med beskedet att karriären är över Foto: Hasse Persson

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare Max Lalander med beslutet, att vänsterforwardens hockeykarriär har nått sitt slut.
– Jag har tagit beslutet att dagens match mot Surahammar var den sista i min hockeykarriär, säjer Max Lalander.

14 mars 2021 klockan 21:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och ...

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. ...

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans...

Annons

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Ida Larsson är redo för slutspel Foto: Hasse Persson

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett utvecklande spel på planen och en stark spelarform, står Lindelaget laddade mot säsongens tuffaste uppgift.
– Vi är redo för att gå vidare, säjer Ida Larsson.

1 mars 2021 klockan 21:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas
Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, f...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo
Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg...
28 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

En förlust avrundade grundspelet
Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde ...
27 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-05-10 01:11