LIF kvar i Allsvenskan – vinnare i jätterysaren: ”Glädje!”

LIF Lindesberg spelar vidare i Allsvenskan! Kontraktet säkrades inför en kokande Arena, där LIF-spelarna efter seger över RP Linköping (29-25) väntade in övriga resultat. När rapporterna kom att Amo förlorat sin match utbröt det brandgula jublet.

– En dag på jobbet! Haha, jag skojar bara! Det här betyder en månads extra semester och framförallt en garanterad Allsvensk plats, ler en lycklig Fatlum Ahmeti.

Mittsexan var med om att skriva ett stycke ny historia i LIF Lindesberg på onsdagen. Klubbens självaste Allsvenska existens stod på i slutomgången, där LIF tog emot RP Linköping med ett utgångsläge två poäng under kvalstrecket. På andra håll gick tian Rimbo upp mot Skånela samtidigt som nian Amo gästade Önnered och de båda matcherna skulle få stor betydelse under kvällens gång.

I Arenan var det LIF som kom ut mest laddat. Bashkim Gashi slungade in ledningsbollen och firade hejdlöst, innan Fatlum Ahmeti och Albin Järlstam fyllde på till en ledning som växte till 6-2. Defensiven satt fint till en början, men ganska snart lyckades RP få hål på det brandgula försvaret. Trots att ledningen krympte såg den ändå ut att stå sig fram till vilan. Men en svag sekvens av LIF bjöd in RP och sex sekunder från halvtid satt kvitteringen i nät till 15-15.

Pressen var där stor på LIF – då svarade brandgult upp till de högt ställda kraven. När andra halvlek blåstes igång kom det matchvinnande rycket direkt och på sju minuter hade LIF ryckt loss med fem raka mål. Ledningen på fem bollar minskade sedan något, men var aldrig riktigt hotad. I slutminuterna skickade Oskar Erixon tre straffar i nät och i samma ögonblick som kantspringaren skrek ut sin glädje var segern i hamn.

LIF vann till sist med 29-25, men dramatiken hade bara börjat. Ett av övriga resultat var tvungen att gå lagets väg och rapporter hade först kommit om att Rimbo förlorat. I själva verket hade dock konkurrenten utjämnat med matchens sista kast och det hängde därför helt på utfallet i Önnered-Amo. Efter en flera minuter lång väntan kom beskedet att Önnered vunnit, något som innebar att LIF Lindesbergs Allsvenska kontrakt var säkrat.

– Glädje! Helt jävla fantastiskt att vi i de pressade veckor som varit lyckas göra en så sjukt bra match här ikväll. Det är så härligt att se alla unga killar som kliver fram i de mest pressade situationerna, berömmer en lyrisk Oskar Erixon efter nagelbitaren.

Ehnevids beröm: ”Jättestolt över gruppen, speciellt de unga”

Det blev till sist en tiondeplats i Allsvenskan 2017-18 för LIF Lindesberg. Det brandgula laget som för alldeles nyligen var totalt uträknat, en bra bit under säker mark och med en förlustrad på fem raka matcher under bältet. Två urstarka segrar senare är miraklet ett faktum och mot RP visade LIF upp en fin helhet i sitt spel. Främsta nyckel till rycket i andra halvlek menade spelarna själva var lagets offensiv.

– Det är vårt tålamod som gör det. Så strukturerat anfall som vi har idag har vi inte spelat med på jättelänge. Vi skjuter inte på chans, därför gör vi en riktigt bra match offensivt. Varje anfall och varje rörelse sitter, förklarar Fatlum Ahmeti som fostrats i klubben och nu räddat LIF Lindesberg kvar i serien.

– Det betyder mycket. Vi har haft en turbulent säsong med spelare som försvunnit, inga nyförvärv, skador på slutet, tränarbyten till höger och vänster… Någonstans var det vi spelare som var tvungna att knyta ihop säcken. Vi har rest oss och det är så jävla gött.

Inför den sista uppgörelsen på seriespelet stod det mellan fyra lag om två platser ovanför kvalstrecket. Tränare Richard ”Solis” Nelson-Eriksson hade förklarat att LIF skulle fokusera på sin match och inte på konkurrenternas. Spelarna fick heller ingen information om övriga resultat under spelets gång, men Fatlum erkänner att han ändå påverkades.

– Jag vet att vi skulle fokusera på vårt, men fan vi är människor och tabeller ljuger aldrig. Det är klart man tittar upp på läktaren. Ingen av oss spelare hade koll, så man försökte läsa av ansiktsuttryck hur det gick på andra håll.

När kvällen summeras och säsongen räknas samman är alltså LIF Lindesberg ett fortsatt Allsvenskt lag. Två spelare som däremot inte kommer att vara med på den fortsatta resan är Sébastien Ehnevid och Oskar Erixon. Veteranerna, med över 20 år som spelare i brandgult, tackades båda av efter slutsignalen. Att få avsluta på detta sätt blev den perfekta slutpunkten.

– Jag är jättestolt över gruppen, speciellt de unga! Det är en jobbig match att spela för mig, Oskar och Fatlum som varit med länge. Sen har det varit mycket skador och när Jesper Nilsson blir sjuk det sista som händer summerar det lite säsongen. Men vi löser det ändå!, säger ”Sebban” Ehnevid.

Matchfakta LIF Lindesberg-RP Linköping:
Resultat: 29-25 (15-15)
Mål LIF: Oskar Erixon 8, Fatlum Ahmeti 7, Albin Järlstam 4, Karl Zetterlund 3, Bashkim Gashi 3, Fredrik Karlsson 2, Gustaf Ekström 2

Publicerad 21 mars 2018 klockan 20:35


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto: Hannes Feldin

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snöplig förlust i slutsekunden av den andra matchen.
– Jag är otroligt besviken, det var inte så här jag ville att dagen skulle se ut, sade Anna i en Tv-intervju strax efter förlusten.

28 juli 2021 klockan 14:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt ...

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Trav och golf, två sporter som hör ihop. Kollagebild, foto: Timmy Lundegård och Hannes Feldin.

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangör för travsportens första golfchampionat. En värdig vinnare ska koras där en segerkavaj väntar vinnaren, samt ett prisbord med priser till ett värde av 100 000 kr.

6 juli 2021 klockan 13:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp
Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje onsdagskväll under somrarna. Efter ett...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”
Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsfö...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet
Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även kö...
26 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Annons

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi ...

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall
Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det ...
15 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret
Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger ...
4 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-08-02 10:29