LIF kvar i Allsvenskan – vinnare i jätterysaren: ”Glädje!”

LIF Lindesberg spelar vidare i Allsvenskan! Kontraktet säkrades inför en kokande Arena, där LIF-spelarna efter seger över RP Linköping (29-25) väntade in övriga resultat. När rapporterna kom att Amo förlorat sin match utbröt det brandgula jublet.

– En dag på jobbet! Haha, jag skojar bara! Det här betyder en månads extra semester och framförallt en garanterad Allsvensk plats, ler en lycklig Fatlum Ahmeti.

Mittsexan var med om att skriva ett stycke ny historia i LIF Lindesberg på onsdagen. Klubbens självaste Allsvenska existens stod på i slutomgången, där LIF tog emot RP Linköping med ett utgångsläge två poäng under kvalstrecket. På andra håll gick tian Rimbo upp mot Skånela samtidigt som nian Amo gästade Önnered och de båda matcherna skulle få stor betydelse under kvällens gång.

I Arenan var det LIF som kom ut mest laddat. Bashkim Gashi slungade in ledningsbollen och firade hejdlöst, innan Fatlum Ahmeti och Albin Järlstam fyllde på till en ledning som växte till 6-2. Defensiven satt fint till en början, men ganska snart lyckades RP få hål på det brandgula försvaret. Trots att ledningen krympte såg den ändå ut att stå sig fram till vilan. Men en svag sekvens av LIF bjöd in RP och sex sekunder från halvtid satt kvitteringen i nät till 15-15.

Pressen var där stor på LIF – då svarade brandgult upp till de högt ställda kraven. När andra halvlek blåstes igång kom det matchvinnande rycket direkt och på sju minuter hade LIF ryckt loss med fem raka mål. Ledningen på fem bollar minskade sedan något, men var aldrig riktigt hotad. I slutminuterna skickade Oskar Erixon tre straffar i nät och i samma ögonblick som kantspringaren skrek ut sin glädje var segern i hamn.

LIF vann till sist med 29-25, men dramatiken hade bara börjat. Ett av övriga resultat var tvungen att gå lagets väg och rapporter hade först kommit om att Rimbo förlorat. I själva verket hade dock konkurrenten utjämnat med matchens sista kast och det hängde därför helt på utfallet i Önnered-Amo. Efter en flera minuter lång väntan kom beskedet att Önnered vunnit, något som innebar att LIF Lindesbergs Allsvenska kontrakt var säkrat.

– Glädje! Helt jävla fantastiskt att vi i de pressade veckor som varit lyckas göra en så sjukt bra match här ikväll. Det är så härligt att se alla unga killar som kliver fram i de mest pressade situationerna, berömmer en lyrisk Oskar Erixon efter nagelbitaren.

Ehnevids beröm: ”Jättestolt över gruppen, speciellt de unga”

Det blev till sist en tiondeplats i Allsvenskan 2017-18 för LIF Lindesberg. Det brandgula laget som för alldeles nyligen var totalt uträknat, en bra bit under säker mark och med en förlustrad på fem raka matcher under bältet. Två urstarka segrar senare är miraklet ett faktum och mot RP visade LIF upp en fin helhet i sitt spel. Främsta nyckel till rycket i andra halvlek menade spelarna själva var lagets offensiv.

– Det är vårt tålamod som gör det. Så strukturerat anfall som vi har idag har vi inte spelat med på jättelänge. Vi skjuter inte på chans, därför gör vi en riktigt bra match offensivt. Varje anfall och varje rörelse sitter, förklarar Fatlum Ahmeti som fostrats i klubben och nu räddat LIF Lindesberg kvar i serien.

– Det betyder mycket. Vi har haft en turbulent säsong med spelare som försvunnit, inga nyförvärv, skador på slutet, tränarbyten till höger och vänster… Någonstans var det vi spelare som var tvungna att knyta ihop säcken. Vi har rest oss och det är så jävla gött.

Inför den sista uppgörelsen på seriespelet stod det mellan fyra lag om två platser ovanför kvalstrecket. Tränare Richard ”Solis” Nelson-Eriksson hade förklarat att LIF skulle fokusera på sin match och inte på konkurrenternas. Spelarna fick heller ingen information om övriga resultat under spelets gång, men Fatlum erkänner att han ändå påverkades.

– Jag vet att vi skulle fokusera på vårt, men fan vi är människor och tabeller ljuger aldrig. Det är klart man tittar upp på läktaren. Ingen av oss spelare hade koll, så man försökte läsa av ansiktsuttryck hur det gick på andra håll.

När kvällen summeras och säsongen räknas samman är alltså LIF Lindesberg ett fortsatt Allsvenskt lag. Två spelare som däremot inte kommer att vara med på den fortsatta resan är Sébastien Ehnevid och Oskar Erixon. Veteranerna, med över 20 år som spelare i brandgult, tackades båda av efter slutsignalen. Att få avsluta på detta sätt blev den perfekta slutpunkten.

– Jag är jättestolt över gruppen, speciellt de unga! Det är en jobbig match att spela för mig, Oskar och Fatlum som varit med länge. Sen har det varit mycket skador och när Jesper Nilsson blir sjuk det sista som händer summerar det lite säsongen. Men vi löser det ändå!, säger ”Sebban” Ehnevid.

Matchfakta LIF Lindesberg-RP Linköping:
Resultat: 29-25 (15-15)
Mål LIF: Oskar Erixon 8, Fatlum Ahmeti 7, Albin Järlstam 4, Karl Zetterlund 3, Bashkim Gashi 3, Fredrik Karlsson 2, Gustaf Ekström 2

Publicerad 21 mars 2018 klockan 20:35


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

En 2500 kvadratmeter stor padelhall är det senaste tillskottet på Charlottenlunds Handelsplats. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu den drygt 2500 kvadratmeter stora hallen av 6 stycken sprillans nya padelbanor.
– Det som är så bra med padel är ju att det är något som går att utöva även i coronatider, förklarar Per Eriksson som står bakom Lindesbergs nya padelhall.

31 mars 2021 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Zeinab Kamara är nominerad till "Säsongens Rookie" Arkivfoto: Hasse Persson

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmärkelser”, ett rikstäckande pris med tre olika kategorier. Två Lindespelare hittas bland de nominerade, Martina Konecna och Zeinab Kamara.
– Det är såklart jättestort att jag får vara nominerad, säjer Zeinab Kamara.

24 mars 2021 klockan 21:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande
En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i ...
21 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats
Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den ...
19 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Efter söndagens match mot Surahammar kom Max Lalander med beskedet att karriären är över Foto: Hasse Persson

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare Max Lalander med beslutet, att vänsterforwardens hockeykarriär har nått sitt slut.
– Jag har tagit beslutet att dagens match mot Surahammar var den sista i min hockeykarriär, säjer Max Lalander.

14 mars 2021 klockan 21:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget till ett målkalas. Linden tar däremot Play In-platsen, vilket gör att Lindlöven således avslutar säsongen med tre raka vinster.

14 mars 2021 klockan 18:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. ...

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans...

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i åttondelsfinalen, lyckades laget från Jönköping att segra i returmötet när Linde stod som gäster. Säsongen har därmed satt sin punkt för Linde Volley, som har en minst sagt udda säsong att se tillbaka på.

6 mars 2021 klockan 21:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Kollagebild Foto: Lindlöven och Hasse Persson

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, för fjärde året i rad, väljer att hylla sin stora eldsjäl Ernst Röös.
– Han har på ett eller annat sätt, hjälpt till med allt som han kan bidra med, berättar Henry Nordlund.

1 mars 2021 klockan 10:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo
Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg...
28 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

En förlust avrundade grundspelet
Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde ...
27 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-05-08 11:55