LIF Lindesberg äntligen vinnare igen

Trots att  LIF Lindesberg tog tag i taktpinnen redan från start och var det bättre laget blev det högdramatiskt borta mot HP Warta. Men laget redde ut stormen och kunde vinna med 27-24 (17-11).- Det var en jätteskön seger och bra att vi kunde knipa poäng på bortaplan, konstaterade tränaren Herman Arenvang efteråt.

Det var två lag med sviktande form som klev ut till match i Lundby Strand i Göteborg. Hemmalaget HP Warta med några förluster i bagaget och LIF Lindesberg med en ynka poäng på de tre senaste kamperna. Men någon osäkerhet syntes inte hos gästerna. Lindesberg gick ut med stort fokus och tog tag i taktpinnen direkt.
Med riktigt taggat försvarsspel och bra tryck i anfallsspelet hade man ryckt åt sig en 4-0-ledning efter sex minuter utan att HP Warta knappt ens hunnit blinka. Det var ingen ögonfängnande, men ack så effektiv handboll som bjöds av gästerna.
– Vi spelar bra försvarsspel och vi spelar metodiskt, det är på den nivån det gäller att hålla sig. De var kanske lite konfunderade hur vi skulle spela i försvarsspelet, konstaterade den nöjde tränaren Herman Arenvang efter matchen.
Hemmalaget stressades till mycket slarv av det taggade Lindesbergslaget och tvingades ta en tidig timeout varpå de gick ut i utgrupperat försvar. Men Lindesberg lät sig inte påverkas. I det läget klev Jesper Nilsson fram och sköt två raka mål. Överlag tog niometersspelarna med Richard Eriksson och Jacob Nelson i spetsen ett riktigt stort ansvar i första halvlek.
– Vi lyckades hantera när de ändrade försvarsspel väldigt bra. Det är lätt hänt att det blir lite stirrigt då, men vi har snabbare spelare än vad de har så det passade oss ganska bra.
Inte ens när LIF Lindesberg drog på sig utvisningar förmådde hemmalaget äta sig närmare. Gästerna vann två raka perioder med en man mindre på banan med 1-0 och kunde, mycket tack vare fint målvaktsspel av Alexander Johnsson, segla iväg till en ledning med 11-4 efter knappt tjugo minuter.
Första halvlekens tio sista minuter blev dock inte mycket att skriva hem om. HP Warta fortsatte att spela slarvig handboll och när LIF Lindesberg dessutom tappade koncentrationen blev det tio minuter av Hawaii-handboll utan mycket till riktlinjer eller finess. Oskar Erixon fastslog pausresultatet till 17-11 på straff i den sista sekunden.
– Jag är relativt nöjd med hela första halvlek, det är klart att vi kanske släpper in några billiga mål, men det är svårt att hålla riktigt samma koncentration hela vägen ut. Vi gör ändå 17 mål i första halvlek trots att jag tycker att vi kastar bort några onödiga bollar, sammanfattade tränaren.
Onödigt dramatiskt
Andra halvlek inleddes lite som den första slutade med småslarvigt spel. Men Alexander Johnsson fortsatte att spela stabilt mellan LIF Lindesbergs stolpar och gästerna kunde dryga ut sin ledning till 22-14 trots att stjärnan Richard Eriksson tvingades stå vid sidan i tio minuter efter att ha ådragit sig en smäll i samband med att han stänkte dit 18-11-målet.
Lindesberg hade vid det laget full kontroll på händelserna och såg i det läget överlägsna ut. Men sedan hände något. Spelet gick plötsligt helt i stå och HP Warta kunde sakta men säkert mål för mål äta sig närmare på resultattavlan. LIF Lindesberg slutade få stopp på hemmalaget och spelet blev lite stressat.
– De jobbar sig in i matchen. Under den sekvensen tar vi för många felaktiga och krångliga beslut och de kan kämpa sig ikapp. De stressar oss lite, vi får inte till flytet och skapar heller inte lika många målchanser under den perioden. Vårt anfallsspel blir lite krampaktigt och de får energi, menade Arenvang.
Med fyra minuter kvar att spela var ledningen plötsligt nere i ynka två mål, 25-23. I det läget klev Sebastian Hammar fram och sköt livsviktiga 26-23 för Linde-krigarna. Det var målet som fick luften att gå ur hemmalaget och trots att det länge var högdramatiskt kunde gästerna få en skapligt lugn resa fram till slutresultatet 27-24.
– Jag tycker att vi dippar lite för länge och de får vittring, men det är ändå starkt av oss att hålla emot.
27-24 var ändå ett resultat som var klart rättvist sett över 60 effektiva minuter och innebär att LIF Lindesberg fick stopp på sin dystra trend med tre raka matcher utan seger.
– Vi gjorde fler mål så det är rättvist, skrattade tränaren efteråt. Vi gör en jättebra prestation trots att vi tappar lite i andra halvlek.
Stora segerorganisatörer var förutom duktige målvakten Alexander Johnsson även niometersskyttarna Jacob Nelson och Jesper Nilsson. Tränare Arenvang ville även lyfta fram Ricky Nordahl för hans lagspel och det ansvar han klev in och tog när det osade katt i andra halvlek.
På söndag väntar nästa tuffa toppmatch för Lindesberg, då hemma mot OV Helsingborg.

Tabellen från Svensk Handboll:

Publicerad 30 november 2014 klockan 17:16

Mikael Mjörnberg , 070-299 38 29

Foto: Camilla Lagerman

Extramaterial: Molly 4, susar nedför Trollrallyts bana

Med 31 startade rallyförare blev nypremiären av Trollrallyt en riktig fest, både för barn och föräldrar. LindeNytt kan nu bjuda på ett fartfyllt ögonblick från lördagens tävlingar. Trollrallyts näst yngsta förare, 4-åriga Molly, körde AB Karl Hedins lådbil under lördagens race. Publiken hjälpte till att heja fram henne med både applåder och hejarop när hon susade nedför banan, med pappa tätt efter för extra säkerhet.

24 maj 2022 klockan 16:29 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

En intensiv judohelg är till ända. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Intensiv judohelg lockade deltagare från hela landet

Över 500 judokas från hela Sverige samlades under helgen i Lindesberg Arena, där Frövi Judos omåttligt populära evenemang Judofestivalen anordnades. Den intensiva judohelgen inleddes dock redan på fredagen, då Skol-RM avgjordes i arenan, där mellan- och högstadieelever gjorde upp om vem som var bäst i landet. Hemmaklubben korades till mästerskapets bästa klubb med sina totalt 15 medaljer, varav 8 guld.

23 maj 2022 klockan 12:37 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Högt intresse till Fornabodas ponnydag

Fornabodas årliga ponnydag kördes under söndagsförmiddagen. De två klassiska loppen Lindesbergs Lilla och Stora Pris...

bildspel Trollrallyts comeback blev en riktig fullträff

40 år efter att den allra första upplagan av Trollrallyt genomfördes i Lindesberg välkomnades den tillbaka ...

bildspel Lindedagen blev succé för sjätte året i ordningen

Den sjätte upplagan av Lindedagen blev återigen succé, då kommuninvånarna gick man ur huse och fyllde ...

Fredrik Klingvall från Linde Energi, Jeanette Andersson från Besök Linde samt Annelie Bergqvist och Malin Sjöholm från FALAB/LIBO planerar det sista inför morgondagens evenemang. Foto: Camilla Lagerman

Hållbarhet i fokus när kommunägda bolagen firar LindeDagen gemensamt

När LindeDagen går av stapeln för sjätte året i ordningen under onsdagseftermiddagen visar de kommunägda bolagen upp sina styrkor gemensamt för första gången. Förutom streetbasket, lådbilar och livräddning kommer man även kunna njuta av en stunds biomys med popcorn för att vila upp sig inför vidare promenad.
– Vi vill visa att vi gör det här tillsammans för en rolig och hållbar framtid, säger Fredrik Klingvall kommunikationsansvarig på Linde Energi.

17 maj 2022 klockan 10:19 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

På lördag den 21 maj arrangerar föreningen Fiskets dag i Svarttjärn. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Det våras för flugfiske i Svarttjärn

Cirka 100 kilo ädelfisk släpptes under torsdagen ut i Svarttjärn strax söder om Lindesberg, där flugfiskeföreningen Nattsländan har sitt fiskevatten. På lördag, den 21 maj, bjuder föreningen in allmänheten till Fiskets dag där man får möjlighet att prova sin fiskelycka.
– Det är egentligen den enda gången man får fiska med annat än flugfiskespön, så det är bara att plocka fram sin fiskeutrustning och komma, säger Jenny Sahlén, vice ordförande.

16 maj 2022 klockan 15:10 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Festligt när Idrottscollege prisade sina elever vid gala
Inte en träningsoverall fanns i sikte när Lindeskolans Idrottscollege prisade sina framstående elever under en efterlängtad idrottsgala på ...
11 maj 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Jimmy siktar mot världsrekord med sin specialbyggda Audi
I 15 månader har Jimmy Perssons Audi S2 stått i garaget hos PPF i Avesta, där en totalförvandling av den tidigare gula fyrhjulsdrivna ...
10 maj 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Montédebutant inleder Fornabodasäsongen
Man vet att sommaren är på väg när Fornaboda öppnar portarna för travtävlingar, och under söndagseftermiddagen var det äntligen dags för ...
8 maj 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

För 15-åriga Masha handlar idrotten om att kunna koppla bort allt som händer runt om för ett tag. Foto: Camilla Lagerman

Flydde kriget – nu har hon funnit sin inre frid genom Frövi Judo

Masha Beseza var 14 år när hon lämnade sitt hem i Odessa, den där tidiga morgonen för snart två månader sedan. Hennes 15-årsdag firade hon i Sverige, där hon och hennes familj numera bor hos en svensk familj i Löa. Något som varit mycket viktigt under hela Mashas uppväxt är idrotten, och då framförallt judon, som ger henne avkoppling från vardagen. Sedan knappt en månad tillbaka tränar hon tillsammans med Frövi Judos ungdomsgrupp, där hon snabbt blev en en i gänget.

5 maj 2022 klockan 12:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Glada och stolta medaljörer från Frövi Judo. Foto: Frövi Judo

Glädje och medaljregn på helgens tävling i adaptiv judo

I helgen arrangerades Swedish A-Judo Open i Lindesberg arena, där 53 deltagare från 9 olika klubbar deltog, bland annat aktiva från England och Åland. För Frövi Judos trupp slutade tävlingen med en fin resultatlista, toppad med 4 guld, 4 silver och hela 6 brons.
– Det var ett fantastiskt lyckat event från alla perspektiv, säger Frövi Judos Johan Orrbo.

3 maj 2022 klockan 10:25 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Nedräkning till Trollrallyt: ”Det ska bli så roligt”

Med knappt tre veckor kvar till nypremiären av 80-talets lokala succé, lådbilstävlingen ...

bildspel Förlust i ödesmatchen – LIF lämnar Allsvenskan

En handbollsepok är i graven. Efter sex säsonger i Elitserien som följdes upp av tolv raka säsonger i...

Ida Eriksson uttagen till judolandslaget

Efter ett mycket framgångsrikt tävlingsår, där hon bland annat lyckades knipa ett brons vid Prague European Open, ...

Annons

Sarbaz Qader och Alexander Scharnke är taggade på framtiden. Foto: Camilla Lagerman

BergslagsBurger får jättekontrakt – tar över travets restaurang

När Fornaboda Travbana slår upp portarna för säsongen den 8 maj, är det med välbekanta ansikten i anläggningens restaurang. Nya travkrögare är nämligen BergslagsBurger, med Alexander Scharnke, Martin Beme och nu även Sarbaz Qader vid rodret.
– Är vädret med oss, och coronan håller sig borta, så tror vi att det här kan bli toppen, säger Alex.

25 april 2022 klockan 11:13 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Ödesmatch väntar för LIF efter förlängningsseger

Över 1 200 personer gästade Lindesberg Arena för LIF Lindesbergs, kanske viktigaste match för säsongen...

Linde Volley förlorar Elitserieplatsen

Det blev seger under lördagens huvudmatch mot Elitseriesökande Göteborg men när det serieavgörande Golden Set kom ...

Amanda Orrbo nominerad till årets prestation vid Svenska Parasportgalan

Att Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon är ...

Teodor blev första stipendiaten från Hampus Anderssons minnesfond

I slutet av 2021 förlorade LIF Lindesberg sin högt älskade eldsjäl och glädjespridare, ...

LIF Lindesbergs bortgångne eldsjäl hedras med minnesfond

I slutet av förra året förlorade LIF Lindesberg en högt älskad eldsjäl och glädjespridare, när...

LIF slipper direkt nedflyttning!

Att hurra till ett negativt kval hör inte till vanligheten, men efter LIF Lindesbergs tunga säsong så får man bryta vanan. ...

Foto: Timmy Lundegård

Segerjubel i Lindehov!

Det blev ett högt jubel i Lindehov efter att Lindlöven säkrat en seger i den första slutspelsmatchen mot Väsby! 538 personer hittade ner till Lindehov där en mycket jämn och underhållande match tog plats. Lindlöven lyckades däremot att avgöra matchen i den tredje perioden, där man fick in två puckar på en minut.
– Det är små detaljer som avgör matchen och idag var det våran fördel, säger Simon Brännvall.

22 mars 2022 klockan 22:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlöven laddar för slutspel!
På tisdag gör Lindlöven sitt tredje slutspel till HockeyAllsvenskan någonsin! Motståndet är förra säsongens Allsvenska lag, Väsby IK HK, ett ...
21 mars 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tolv Lindevinnare på årets travgala!
Precis som tidigare säsong, så höll Örebrotravet och Fornaboda sin gemensamma travgala digital. Trots att publiken fick följa den årliga galan ...
20 mars 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

WSK missar kvalplatsen efter bortaförlust
En plats i kvalspelet till Division 1 låg i prispotten när WSK gästade Arboga för en uppladdad ödesmatch. Med en poängs försprång mot motstå...
19 mars 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-03-12

2022-03-11

2022-03-06

2022-03-06

2022-03-02

2022-03-01

2022-02-27

2022-02-26

2022-02-25

2022-02-23

2022-02-23

2022-02-22

2022-02-20

2022-02-20

2022-05-25 05:28