LIF Lindesberg äntligen vinnare igen

Trots att  LIF Lindesberg tog tag i taktpinnen redan från start och var det bättre laget blev det högdramatiskt borta mot HP Warta. Men laget redde ut stormen och kunde vinna med 27-24 (17-11).- Det var en jätteskön seger och bra att vi kunde knipa poäng på bortaplan, konstaterade tränaren Herman Arenvang efteråt.

Det var två lag med sviktande form som klev ut till match i Lundby Strand i Göteborg. Hemmalaget HP Warta med några förluster i bagaget och LIF Lindesberg med en ynka poäng på de tre senaste kamperna. Men någon osäkerhet syntes inte hos gästerna. Lindesberg gick ut med stort fokus och tog tag i taktpinnen direkt.
Med riktigt taggat försvarsspel och bra tryck i anfallsspelet hade man ryckt åt sig en 4-0-ledning efter sex minuter utan att HP Warta knappt ens hunnit blinka. Det var ingen ögonfängnande, men ack så effektiv handboll som bjöds av gästerna.
– Vi spelar bra försvarsspel och vi spelar metodiskt, det är på den nivån det gäller att hålla sig. De var kanske lite konfunderade hur vi skulle spela i försvarsspelet, konstaterade den nöjde tränaren Herman Arenvang efter matchen.
Hemmalaget stressades till mycket slarv av det taggade Lindesbergslaget och tvingades ta en tidig timeout varpå de gick ut i utgrupperat försvar. Men Lindesberg lät sig inte påverkas. I det läget klev Jesper Nilsson fram och sköt två raka mål. Överlag tog niometersspelarna med Richard Eriksson och Jacob Nelson i spetsen ett riktigt stort ansvar i första halvlek.
– Vi lyckades hantera när de ändrade försvarsspel väldigt bra. Det är lätt hänt att det blir lite stirrigt då, men vi har snabbare spelare än vad de har så det passade oss ganska bra.
Inte ens när LIF Lindesberg drog på sig utvisningar förmådde hemmalaget äta sig närmare. Gästerna vann två raka perioder med en man mindre på banan med 1-0 och kunde, mycket tack vare fint målvaktsspel av Alexander Johnsson, segla iväg till en ledning med 11-4 efter knappt tjugo minuter.
Första halvlekens tio sista minuter blev dock inte mycket att skriva hem om. HP Warta fortsatte att spela slarvig handboll och när LIF Lindesberg dessutom tappade koncentrationen blev det tio minuter av Hawaii-handboll utan mycket till riktlinjer eller finess. Oskar Erixon fastslog pausresultatet till 17-11 på straff i den sista sekunden.
– Jag är relativt nöjd med hela första halvlek, det är klart att vi kanske släpper in några billiga mål, men det är svårt att hålla riktigt samma koncentration hela vägen ut. Vi gör ändå 17 mål i första halvlek trots att jag tycker att vi kastar bort några onödiga bollar, sammanfattade tränaren.
Onödigt dramatiskt
Andra halvlek inleddes lite som den första slutade med småslarvigt spel. Men Alexander Johnsson fortsatte att spela stabilt mellan LIF Lindesbergs stolpar och gästerna kunde dryga ut sin ledning till 22-14 trots att stjärnan Richard Eriksson tvingades stå vid sidan i tio minuter efter att ha ådragit sig en smäll i samband med att han stänkte dit 18-11-målet.
Lindesberg hade vid det laget full kontroll på händelserna och såg i det läget överlägsna ut. Men sedan hände något. Spelet gick plötsligt helt i stå och HP Warta kunde sakta men säkert mål för mål äta sig närmare på resultattavlan. LIF Lindesberg slutade få stopp på hemmalaget och spelet blev lite stressat.
– De jobbar sig in i matchen. Under den sekvensen tar vi för många felaktiga och krångliga beslut och de kan kämpa sig ikapp. De stressar oss lite, vi får inte till flytet och skapar heller inte lika många målchanser under den perioden. Vårt anfallsspel blir lite krampaktigt och de får energi, menade Arenvang.
Med fyra minuter kvar att spela var ledningen plötsligt nere i ynka två mål, 25-23. I det läget klev Sebastian Hammar fram och sköt livsviktiga 26-23 för Linde-krigarna. Det var målet som fick luften att gå ur hemmalaget och trots att det länge var högdramatiskt kunde gästerna få en skapligt lugn resa fram till slutresultatet 27-24.
– Jag tycker att vi dippar lite för länge och de får vittring, men det är ändå starkt av oss att hålla emot.
27-24 var ändå ett resultat som var klart rättvist sett över 60 effektiva minuter och innebär att LIF Lindesberg fick stopp på sin dystra trend med tre raka matcher utan seger.
– Vi gjorde fler mål så det är rättvist, skrattade tränaren efteråt. Vi gör en jättebra prestation trots att vi tappar lite i andra halvlek.
Stora segerorganisatörer var förutom duktige målvakten Alexander Johnsson även niometersskyttarna Jacob Nelson och Jesper Nilsson. Tränare Arenvang ville även lyfta fram Ricky Nordahl för hans lagspel och det ansvar han klev in och tog när det osade katt i andra halvlek.
På söndag väntar nästa tuffa toppmatch för Lindesberg, då hemma mot OV Helsingborg.

Tabellen från Svensk Handboll:

Publicerad 30 november 2014 klockan 17:16

Mikael Mjörnberg , 070-299 38 29

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-16 19:01