En brandgul folkfest väntar nästa helg när LIF Lindesberg firar 50 år som förening. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

LIF Lindesberg redo att fira 50: ”Blir en stor helg för alla LIF-are”

Om exakt en vecka invigs årets kanske maffigaste fest i Arenan. LIF Lindesberg smäller då igång firandet av sitt 50-årsjubileum, med öppningsceremoni och Allsvensk premiär mellan LIF Lindesberg och Anderstorp. Jubileumshelgen bjuder på ett späckat program och LIF-oraklet Börje Larsson berättar i detalj om vad som väntar.

LIF Lindesberg firar den här hösten 50 år. Föreningen, som grundar sig i Lindesbergs Läroverks Idrottsförening (LLIF), formades 1965 när den nya gymnasieskolan stod klar. Den dåvarande idrottsläraren döpte då om LLIF till Lindeskolans IF, som sedermera blev LIF Lindesberg. Att just 1966 ses som föreningens startpunkt är av anledningen att det var första året som klubben hade lag med i seriespelet.

Allt detta berättar Börje Larsson, LIF-profil ända in i benmärgen. Tillsammans med Anders Sjöberg och nyss tillträdde ordföranden Sören Holm sitter Börje med i arrangörsgruppen för LIF:s 50-årsfirande. Jubileet har sedan en längre tid varit planerat och allt tar sin början fredag den 23:e september.

– Pulsen är rätt hög, det här har man så klart sett fram emot. Vi började att planera för ett år sen och det är ändå nästan så att det brinner i knutarna nu. Men det är framförallt jättekul att det blir av och det ser ut att komma väldigt mycket folk, konstaterar Börje Larsson glatt.

Själva 50-årsceremonin kommer att hållas i Lindeskolans aula med start 18.00 på fredagskvällen. Tidigare spelare och aktiva inom föreningen är inbjudna, men invigningen är öppen för allmänheten och ingen anmälan krävs. Ceremonin följs sedan upp av den stekheta Allsvenska premiären mellan LIF Lindesberg och Anderstorp, en match som har avkast 19.30. Börje Larsson hoppas på en stor uppslutning på Arenans läktare och rekommenderar förköp vid 37:an.

– Vi uppmanar alla i Lindesberg att komma och se den Allsvenska premiärmatchen på fredag. Det är viktigt att våra A-herrar får en bra start och att vi sätter en hög nivå för upplevelsen i Arenan, som det var i kvalet. När det är över 1500 i publiken blir det stämning.

Lyfter fram resan från skollag till elitförening

Programmet fortsätter sedan på lördagen med USM-spel för både flickor och pojkar. Cupspelet är utspritt över Lindesberg, men samtliga LIF-lagens matcher kommer att spelas i Arenan. Dessutom väntar veteranmatcher där tidigare upplagor av LIF:s dam-, herr- och ungdomslag ställs mot varandra i nostalgiska möten. Slutligen avslutas lördagen med den stora jubileumsfesten i Arenan med underhållning och gott om besökare på menyn.

– Hallen är ju stor, 300-350 gäster är inga problem! Vi hoppas att alla känner att man vill vara på plats. Delad glädje är dubbel glädje, menar Börje Larsson och ger sin syn på LIF:s 50-årsfirande.

– Det betyder att man får träffa gamla vänner och bekanta och minnas tillbaka till alla fantastiska upplevelser man haft i föreningen. Allra mest kanske det är alla resorna sedan 70-talet. Det är inte så mycket resultat, utan mer dråpliga händelser som man kommer ihåg.

Vid sidan av de många handbollsmatcherna och festligheterna kommer LIF även att hålla en utställning samt frågesport. Helgen blir med andra ord fullmatad av både skratt och gemenskap. Efter 50 år är det alltså nu dags att minnas LIF Lindesbergs resa, en resa som varit lång.

– Att ha gått hela den här vägen från att ha varit ett skollag till en elitförening är det vi vill återspegla. Jag har pratat med gänget som var med på 60-talet och som flyttade iväg. De har fortsatt att följa föreningens utveckling och glatts över framgångarna, som de kanske inte hade räknat med skulle bli så här stora, berättar Börje och avslutar med att konstatera;

– Det blir en stor helg för alla LIF-are.

Jubileumshelgens samtliga hålltider:

Fredag:
18.00 – Invigning och officiellt 50-årsfirande i Lindeskolans aula
19.30 – Allsvensk premiär LIF Lindesberg-Anderstorp
Efter matchen – Pubkväll på Lindegårdens Värdshus

Lördag:
11.00-16.00 – Utställning och tipspromenad i Arenan
12.00-15.30 – Matcher i Arenan
18.00 – Jubileumsfest i Arenan

Söndag:
09.30 – Avslutning med brunch på Lindegårdens Värdshus

För anmälan och ytterligare information besök LIF Lindesbergs hemsida

Publicerad 16 september 2016 klockan 18:51


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-21 10:46