LIF nära cupseger – sänkte Elitserie-laget

Ricoh fick ta emot segerpokalen när Bergslagens Sparbank Cup avslutades på söndagen. Men avgörandet blev mycket dramatiskt, då LIF Lindesberg stundtals bara var två mål ifrån förstaplatsen. LIF vann till slut mot Elitserie-motståndet med 27-22 och hyllades för sin cupinsats.

Samtidigt som Ricoh firade sin vinst i Bergslagens Sparbank Cup fick LIF Lindesberg ta emot hyllningar från publiken. Det var hyllningar som laget gjort sig väl värda, genom en stor laginsats präglad av hårt jobb.

– Vi är tydliga, vi maler på hela tiden och det som funkar kör vi vidare på. De är väldigt stora i försvaret så då försökte vi trycka så mycket som möjligt för att få lätta mål via kontringar, summerar Oskar Erixon vinsten över Ricoh.

För via siffrorna 27-22 satte LIF punkt för helgen med att vinna mot Elitserie-nykomlingarna. Det var även mycket nära att man nådde hela vägen till cupvinst.

Stundtals två mål från förstaplatsen

LIF:s segerryck kom i början av den andra halvleken. Precis som genom hela matchen utnyttjade laget sitt fina omställningsspel, något som gjorde att man stundtals var uppe i en sjumålsledning. I det läget var man dessutom endast två mål från förstaplatsen.

Om det var något som rörde sig i LIF-spelarnas huvuden är oklart. Oskar Erixon var i efterhand själv förvånad över andraplatsen och den assisterande tränaren Ola Anto menade att man inte kände till förutsättningarna. Prestationen i sig var dock mer värd än resultatet.

– Framförallt så har vi velat visa upp de steg som jag vet att vi har tagit även för våran hemmapublik. Därför var det kanske mer viktigt för oss att vinna matchen idag än turneringen, förklarar Anto.

Växte under helgens gång

Den sköna vinsten mot Ricoh innebar en fin avslutning på LIF:s cupspel. Helgen utvecklade sig på så vis att man växte sig starkare ju längre den led. Inom laget var man dessutom överens om att det var en stor skillnad i fredagens prestation och de övriga matcherna.

– Det blev bättre och bättre, precis som det ska vara. Man ska se att det går framåt. Det var kul att vi kunde resa oss efter fredagen och bjuda på ett bättre spel för vår publik, säger Oskar Erixon och får medhåll från Ola Anto.

– Om man ser till fredagen var vi inte nöjda någonstans och det tror jag inte de på läktarna var heller. Den matchen var inte bra, men det är en klart godkänd helg sett till hur vi avslutar den.

”Har en annan bredd i år”

Redan inför cupen hade LIF skadebesvär med Richard Eriksson, William Domås och Sébastien Ehnevid borta. Till mötet med Ricoh saknades dessutom Jacob Nelson. Att man trots detta kunde vinna är ett gott tecken enligt Anto.

– Vi är rätt vingklippta med fyra spelare borta som vi har tänkt att använda oss ganska mycket av. Det visar ju på att vi har en annan bredd i år.

I de skadade spelarnas ställe tog de unga killarna chansen att visa upp sig. En av dessa var 96:an Karlo Seric, som med sin respektlöshet och spelförståelse imponerade på Anto.

– Det är aldrig kul när spelare är skadade. Men det finns andra som har växt den här helgen och det kommer vi som lag ha jättestor nytta av, konstaterar han.

Nu väntar ett två veckor långt matchuppehåll för LIF. Laget kommer under perioden att träna hårt och försöka få tillbaka de skadade spelarna. Nästa helg tar man dock helt ledigt, en ledighet man gjort sig väl värda av.

Matchfakta LIF Lindesberg-Ricoh:
Resultat: 27-22 (13-11)
Publik: 310
Mål LIF: Gustaf Ekström 6, Oskar Erixon 5, Jesper Jakobsson 5, Albin Järlstam 3, Fatlum Ahmeti 3, Ricky Nordahl 3, Sebastian Hammar 2

Tabellen:
1 Ricoh                    3     2     0     1     +14     4
2 LIF Lindesberg     3     2     0     1     +6       4
3 Önnered               3     2     0     1     0         4
4 Lilleström              3     0     0     3     -20     0

Publicerad 24 augusti 2014 klockan 15:50

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Upphämtning gav en poäng

Lindlöven gästade Nyköping under söndagen. Efter ett tvåmålsunderläge med 3-1 i den andra perioden, så var Lindelaget nära att vända matchen. Kvitteringen kom vilket tvingade in matchen i övertid. Väl där kunde Nyköping få med sig bonuspoängen, medan Lindlöven fick nöja sig med en poäng.

17 oktober 2021 klockan 22:28 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild. Foto: Timmy Lundegård

WSK var nära poäng efter upphämtning

5-1 blev 6-5. Efter en sur inledning så var WSK Lindesberg nära att vända matchen till sin fördel. Efter ett tidigt försprång av Sala Silverstaden med hela fyra måls marginal, så bjöd WSK på en stark avslutning där man var nära att spela hem poäng till tabellen.

17 oktober 2021 klockan 22:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust mot Sollentuna

Trots flera ljusa stunder under mot Sollentuna, så åkte Linde Volley lottlösa från söndagens elitseriematch. Med 3-7 i det tredje...

Stor bortaförlust mot Tyresö

Med lagets första poäng säkrad så åkte LIF Lindesberg till Tyresöhallen under lördagen. Tyresö är normalt sett ett lag ...

bildspel Ny hemmaseger för Lindlöven

Det blev seger i säsongens tredje hemmamatch! Gästande Eskilstuna Linden bjöds på flera spel i powerplay, medan Lindlöven hade...

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Lindlövens segerrad bröts i Borlänge

Efter två raka storsegrar, så bröts den fina segertrenden efter onsdagens besök i Borlänge. Trots en fin första period med 0-2, så kunde dalalaget vända matchen helt i den andra perioden. Åtta minuter in i avslutningen så var matchen låst och Lindlöven kunde gratulera Borlänge till sina första poäng.

13 oktober 2021 klockan 21:24 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Precis som under förra mötet så kunde Alexander Sunnefors titulera sig målgörare mot Kumla. Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Storslagen derbyseger i Lindehov!

Matchens första period blev ett stort avgörande i söndagens länsderby mellan Lindlöven och Kumla. Hela fem mål på tjugo minuter gjordes för hemmalaget, som blev ett för stort försprång för det gästande Kumla. Målfesten fortsatte vilket skrev slutsiffrorna till makalösa 9-5.

10 oktober 2021 klockan 19:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tabellens första poäng är säkrad
Det tog fyra matcher, men under söndagen kunde LIF Lindesberg hämta in en mycket välförtjänt poäng till tabellen. Hemmapubliken bjöds på ett ...
10 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ingen tur mot Engelholm
Det blev över tolv timmar tur och retur på vägarna för Linde Volley, när man gästade skånska Engelholm under söndagen. Tre set spelades som ä...
10 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Uddamålsförlust trots snabb upphämtning
Trots en stark upphämtning, så slutade säsongens första bortamatch med en förlust för WSK Lindesberg. Lindelaget fick en tuff inledning med ...
10 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild från hemmapremiären. Foto: Hasse Persson

LIF vill vända den inledande trenden!

Det har varit en tuff serieinledning för LIF Lindesberg, som efter tre matcher står med tre raka förluster. På söndag kan det däremot vara fjärde gången gillt, när Skånela gästar arenan. Ett lag som LIF redan har hunnit besegrat under försäsongen.

8 oktober 2021 klockan 14:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Amanda Orrbo kan nu titulera sig dubbel EM-silvermedaljör. Foto: Privat

Dubbla EM-silver till Amanda Orrbo i Italien

Frövi Judos Amanda Orrbo blev under onsdagen silvermedaljör vid judo-EM för personer med Downs Syndrom, som hålls i italienska Ferrera. För bara några timmar sedan tog hon ytterligare ett silver, då hon tävlade tillsammans med ett polskt lag som tog sig hela vägen till final.
– Det känns jättebra! hälsar en glad Amanda från prisutdelningen.

7 oktober 2021 klockan 13:38 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Utklassning i säsongens bortapremiär!

Lindlöven gick inte att stoppa när laget gästade Köping för seriens första bortamatch. Hemmalaget Köping HC bjöd ...

Amo blev för tufft för LIF Lindesberg

En bortamatch mot det topptippade Amo HK slutade med LIF Lindesbergs tredje raka förlust. En mycket tråkig halvlek ...

Hemmaförlust i seriepremiären

Tråkiga resultat i boxplay och matchstraff på en hemmaspelare. Det blev avgörande för Lindlöven, när den efterlängtade ...

Annons

Linde Volley fick med sig en setseger i hemmapremiären mot Lund. Foto: Timmy Lundegård

Förlust mot Lund i hemmapremiären

Linde Volley fick den tuffaste möjliga serieinledningen, där man direkt fick ställa sig mot SM-vinnarna Hylte/Halmstad på bortaplan. Inför lördagens hemmapremiär var det däremot Lund som stod som gästande lag. Trots en inledande setseger för hemmalaget, fick man svårt att jaga ikapp bortalaget som till slut gick mot en säker seger.

2 oktober 2021 klockan 16:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Storslagen seger i Lindbackahallens seriedebut!

Det blev seger när den nya Lindbackahallen gjorde debut i seriespel. WSK Lindesberg hade uppvisning efter nä...

Seriepremiär i Lindbacka Sporthall!

Ikväll är det äntligen dags igen! Det är tredje gången gillt för WSK Lindesberg, som har fått avbryta de två ...

Populära Disco Ball Night tillbaka med nytt koncept

Nästan två år har gått sedan det senaste Disco Ball Night gick av stapeln i Lindesberg Arena, men snart...

Förlust mot de svenska mästarinnorna

Det blev förlust för Linde Volley som inledde den färska Elitseriesäsongen med ett besök i Halmstad under söndagen. ...

Femmålsförlust i hemmapremiären

Slarvspelandet och de tekniska felen fortsätter i LIF Lindesberg, vilket ställde till det för laget även under lördagens ...

Hemmapubliken gör comeback i Allsvenskan!

På lördag är det hemmapremiär i Handbollsallsvenskan! Med de lättade restriktionerna innebär även detta att ...

Foto: Victor Friberg/Svensk Ultimate

Dubbla USM-guld i Ultimate Frisbee för Frövi IK!

I den gångna helgen avgjordes Ungdoms-SM i Ultimate Frisbee i skånska Kävlinge. Frövi IK deltog med lag i samtliga fyra klasser, där föreningen blev turneringens framgångsrikaste. Två SM-guld och ett silver blev resultatet, vilket är Frövi IKs framgångsrikaste USM någonsin!
– Att åka hem med två guld och ett silver är verkligen inte fy skam, säger Tim Tegin.

23 september 2021 klockan 13:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Frövi Judos Ida och Alexander får elitidrottsstipendium
50 aktiva idrottare från hela landet tilldelas Riksidrottsförbundets och Svenska Spels elitidrottsstipendium 2021–2022, på vardera 50 000 kronor...
21 september 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Slarvig förlust i den Allsvenska premiären
Premiären i Allsvenskan blev nog inte som LIF Lindesberg hade tänkt sig. Trots en tidig tremålsledning mot Torslanda så började slarvspelet att ...
18 september 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Dags för Allsvensk premiär!
På lördag är det äntligen dags för säsongspremiär i Handbollsallsvenskan! Försäsongen är färdigspelad och till helgen gästas Torslanda av ...
16 september 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-08-25

2021-08-19

2021-08-12

2021-08-11

2021-08-05

2021-07-29

2021-07-28

2021-07-27

2021-07-18

2021-07-08

2021-07-07

2021-07-06

2021-07-02

2021-07-02

2021-10-18 06:31