LIF nära cupseger – sänkte Elitserie-laget

Ricoh fick ta emot segerpokalen när Bergslagens Sparbank Cup avslutades på söndagen. Men avgörandet blev mycket dramatiskt, då LIF Lindesberg stundtals bara var två mål ifrån förstaplatsen. LIF vann till slut mot Elitserie-motståndet med 27-22 och hyllades för sin cupinsats.

Samtidigt som Ricoh firade sin vinst i Bergslagens Sparbank Cup fick LIF Lindesberg ta emot hyllningar från publiken. Det var hyllningar som laget gjort sig väl värda, genom en stor laginsats präglad av hårt jobb.

– Vi är tydliga, vi maler på hela tiden och det som funkar kör vi vidare på. De är väldigt stora i försvaret så då försökte vi trycka så mycket som möjligt för att få lätta mål via kontringar, summerar Oskar Erixon vinsten över Ricoh.

För via siffrorna 27-22 satte LIF punkt för helgen med att vinna mot Elitserie-nykomlingarna. Det var även mycket nära att man nådde hela vägen till cupvinst.

Stundtals två mål från förstaplatsen

LIF:s segerryck kom i början av den andra halvleken. Precis som genom hela matchen utnyttjade laget sitt fina omställningsspel, något som gjorde att man stundtals var uppe i en sjumålsledning. I det läget var man dessutom endast två mål från förstaplatsen.

Om det var något som rörde sig i LIF-spelarnas huvuden är oklart. Oskar Erixon var i efterhand själv förvånad över andraplatsen och den assisterande tränaren Ola Anto menade att man inte kände till förutsättningarna. Prestationen i sig var dock mer värd än resultatet.

– Framförallt så har vi velat visa upp de steg som jag vet att vi har tagit även för våran hemmapublik. Därför var det kanske mer viktigt för oss att vinna matchen idag än turneringen, förklarar Anto.

Växte under helgens gång

Den sköna vinsten mot Ricoh innebar en fin avslutning på LIF:s cupspel. Helgen utvecklade sig på så vis att man växte sig starkare ju längre den led. Inom laget var man dessutom överens om att det var en stor skillnad i fredagens prestation och de övriga matcherna.

– Det blev bättre och bättre, precis som det ska vara. Man ska se att det går framåt. Det var kul att vi kunde resa oss efter fredagen och bjuda på ett bättre spel för vår publik, säger Oskar Erixon och får medhåll från Ola Anto.

– Om man ser till fredagen var vi inte nöjda någonstans och det tror jag inte de på läktarna var heller. Den matchen var inte bra, men det är en klart godkänd helg sett till hur vi avslutar den.

”Har en annan bredd i år”

Redan inför cupen hade LIF skadebesvär med Richard Eriksson, William Domås och Sébastien Ehnevid borta. Till mötet med Ricoh saknades dessutom Jacob Nelson. Att man trots detta kunde vinna är ett gott tecken enligt Anto.

– Vi är rätt vingklippta med fyra spelare borta som vi har tänkt att använda oss ganska mycket av. Det visar ju på att vi har en annan bredd i år.

I de skadade spelarnas ställe tog de unga killarna chansen att visa upp sig. En av dessa var 96:an Karlo Seric, som med sin respektlöshet och spelförståelse imponerade på Anto.

– Det är aldrig kul när spelare är skadade. Men det finns andra som har växt den här helgen och det kommer vi som lag ha jättestor nytta av, konstaterar han.

Nu väntar ett två veckor långt matchuppehåll för LIF. Laget kommer under perioden att träna hårt och försöka få tillbaka de skadade spelarna. Nästa helg tar man dock helt ledigt, en ledighet man gjort sig väl värda av.

Matchfakta LIF Lindesberg-Ricoh:
Resultat: 27-22 (13-11)
Publik: 310
Mål LIF: Gustaf Ekström 6, Oskar Erixon 5, Jesper Jakobsson 5, Albin Järlstam 3, Fatlum Ahmeti 3, Ricky Nordahl 3, Sebastian Hammar 2

Tabellen:
1 Ricoh                    3     2     0     1     +14     4
2 LIF Lindesberg     3     2     0     1     +6       4
3 Önnered               3     2     0     1     0         4
4 Lilleström              3     0     0     3     -20     0

Publicerad 24 augusti 2014 klockan 15:50

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-20 18:40