Dramatik i LIF:s nya tunga förlust: ”Är så klart deppigt”

Den negativa perioden fortsätter för LIF Lindesberg. Hemma mot OV Helsingborg kom lagets fjärde förlust på de sex senaste matcherna, men det efter stor dramatik. En jätteräddning stoppade Jacob Nelson från att kvittera i slutminuten och istället fick LIF se gästerna avgöra till 26-28.

LIF Lindesberg kom ut starkt i det tuffa hemmamötet med OV Helsingborg. Laget inledde målskyttet och kopplade även ett tidigt grepp om matchupptakten, där brandgult gick upp till en tvåmålsledning. Bakåt såg det väldigt säkert ut och Niklas Jansson svarade bland annat för dubbla straffräddningar i LIF-målet.

Som mest var den brandgula ledningen uppe i tre bollar, men OV skulle gå ikapp. När sedan Karlo Seric fick syna det röda kortet började problemen att torna upp sig för LIF, som drog på sig flera ytterligare utvisningar. Trots det återtog Bergslagsgänget kommandot och övertaget stod sig till halvlekens slutskede. Där kunde dock OV Helsingborg vända och med det sista kastet innan halvtid skickade gästerna 14-16 i nät på ett frikast.

Andra halvlek öppnades sedan piggt av LIF, som via två snabba mål från Bashkim Gashi utjämnade. Därefter kom laget in i en tung period och fyra raka Helsingsborgsmål såg till att siffrorna rann iväg till 16-20. Ett rött kort på gästerna och en efterföljande klumpig utvisning sedan en skadad spelare för tidigt återvänt till spel gav LIF en biljett in i matchen.

Hemmalaget var inte sena att utnyttja den chansen. ”Barre” Gashi snodde åt sig bollen till reducering till 22-23 och i den andra änden av planen stoppade nyinbytte Sébastien Ehnevid ett friläge. Målvakten fortsatte att visa storspel mellan stolparna, men offensivt körde LIF fast och underläget stod sig. Med sex minuter kvar att spela var ställningen 23-25.

Då visades Gustaf Ekström ut två minuter, men det stoppade inte LIF som kunde väcka liv genom reducering av Jesper Jakobsson. OV lyckades därefter dryga ut ledningen på nytt till två bollar, följt av en ny reducering från hemmalaget. Med en halvminut kvar att spela fick sedan Jacob Nelson det gyllene kvitteringsläget, men en fotparad grusade LIF:s hopp om poäng. Istället fastställde OV Helsingborg slutsiffrorna till 26-28 och LIF föll för andra matchen i följd.

– Det var ett bra läge på slutet, men det ville sig inte. Det såg ut som att han blev lite dragen i skottögonblicket, säger Fatlum Ahmeti om Nelsons missade chans i slutminuten.

Många utvisningar: ”Jag tycker några är billiga”

Mittsexan är nedstämd efter den knappa förlusten. Själv gjorde dock Fatlum sitt yttersta och med sina sju mål var han LIF:s vassaste offensiva vapen för kvällen. I slutändan gav det tyvärr inte någon poäng för laget, som genom hela matchen drogs med problem att hålla sig på banan. Förutom det röda kortet på Karlo Seric åkte LIF på en rad utvisningar och domarinsatsen var ett samtalsämne efter matchen.

– Jag tycker att det är några billiga, om jag ska vara ärlig. Speciellt de som vi får på våra kanter, de är jättebilliga. Sen är vissa utvisningar väldigt klara och det är en del av spelet. Det får man köpa, men vissa av de utvisningar som vi får förstår jag inte, menar Fatlum.

Mötet med OV Helsingborg var jämnt matchen igenom och LIF hade ledningen under stora delar av den första halvleken. Trots det blev det alltså förlust, något Fatlum till viss del förklarar med att laget stressade i anfallsfasen. Speciellt när LIF jagade kvittering upplever 26-åringen att man blev för ivriga med att ta avslut. Överlag ger Fatlum ändå laget godkänt och mittsexan vet exakt var matchen förlorades.

– Jag tycker att vi gör en bra match i spel sex mot sex, men vi får det inte att funka när vi är en man mindre. Det är naturligt att man får utvisningar. Tyvärr blir vi väldigt hårt straffade där. Vi åker dit på deras sex mot femspel och sen tycker jag samtidigt inte att vi är särskilt bra när vi är en man mer.

Resultatet på lördagen innebär att LIF är kvar som sjua i tabellen, men med risken att tappa kontakten med kvalstrecket. Laget har en jobbig period bakom sig och förlusten mot OV Helsingborg, ny tabelltvåa, var brandgults fjärde på de sex senaste matcherna. Nästa helg väntar Rimbo på bortaplan innan julvilan. Fatlum hoppas kunna avsluta med en seger och få ett stopp på formsvackan.

– Det är så klart deppigt. Vi tränar inte för att förlora, utan vill spela så bra som möjligt och det sätter sig lite i huvudet när vi inte får till det. Men nu ska vi göra en bra träningsvecka och gå all in i den sista matchen. Vi ska åka dit och fightas.

Matchfakta LIF Lindesberg-OV Helsingborg:
Resultat: 26-28 (14-16)
Publik: 478
Mål LIF: Fatlum Ahmeti 7, Bashkim Gashi 5, Gustaf Ekström 5, Jesper Nilsson 4, Jesper Jakobsson 2, Jacob Nelson 2, Linus Olausson

Övriga resultat från Allsvenskan:
IFK Tumba-Skånela 23-28
Varberg-Tyresö 31-21

Tabellen från Svensk Handboll:
Allsvenskan tabell

Publicerad 10 december 2016 klockan 18:30


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i åttondelsfinalen, lyckades laget från Jönköping att segra i returmötet när Linde stod som gäster. Säsongen har därmed satt sin punkt för Linde Volley, som har en minst sagt udda säsong att se tillbaka på.

6 mars 2021 klockan 21:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

Foto: Hasse Persson

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphämtningar gjordes av hemmalaget, som inledningsvis ändrade 11-22 till 23-24. Med 1-2 i set och ett inledande 0-5 när det sista setet tog sin start, blev det däremot för mycket.

3 mars 2021 klockan 21:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Axel Magnusson blev 100%-ig som straffskytt Foto: Hasse Persson

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under matchens gång, kunde inget av lagen komma till kritan och spela in något större avgörande. Trots fem straffmål från Axel Magnusson och en storspelande Simon Ongeri i målet, fick båda lagen dela på poängkakan.

2 mars 2021 klockan 21:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley laddar mot slutspel
Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett ...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas
Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, f...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo
Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg...
28 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon

Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlö...

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger

Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo...

Lindlöven tog en poäng mot Kumla

Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust mot snabbspelande Engelholm

Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt att möta tabelltreans spel vid flera tillfällen under matchen. Trots ett starkt hemmaspel vid sina ställen, fick Linde Volley se sig slagna efter tre set.
– De spelade mycket snabbare än oss, kommenterar Ida Larsson.

20 februari 2021 klockan 16:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny seger för Linde Volley

Efter fyra rysarset, kunde Linde Volley jubla in tre nya poäng till Elitseriens tabell. Starka prestationer gjordes från hela laget...

Jätteförlust mot Surahammar

Lindlöven hade inte sin bästa dag, när laget tog sig till Surahammar under söndagen. Bortamatchen slutade med en total ...

Bortaförlust trots upphämtning

Tabelltrean Kungälv bjöd på ett snabbt och högt tryck, när LIF gästade bohuslänningarna under lördagen. Motståndarlaget...

bildspel Lindlövens vinnarsvit avbröts på hemmaisen

Efter fyra raka triumfer såg det positivt ut för Lindlöven under fredagen. Trots brist bland hemmalagets backar...

Coronasäkrat Vasalopp för de små skidåkarna

Nästa söndag, den 21 februari, går Barnens Vasalopp av stapeln med start i Fritidsbyn i Lindesberg. Totalt ...

Lindlöven med fyra raka segrar

Lindlöven har hittat fram till ett riktigt vinnartåg. Under onsdagskvällen gästade man Grums, där man säkrade sin fjärde ...

Foto: Hasse Persson

bildspel Hemmaseger genom tre raka set

RIG Falköping bjöd upp till kamp när de gästade Arenan under lördagen. Trots tappra försök, fick man svårt att slå ett laddat Linde Volley som bjöd på ett lugnare spel än på länge. Martina Konecna var tillbaka från sjukdom och visade direkt, en stort längtan av spel i Elitserien som ledde till tre raka setsegrar.

6 februari 2021 klockan 16:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Härlig hemmaseger i tabelltoppmötet
Det blev ett stort hemmajubel när Vårserien spelade ett tabelltoppmöte i Lindehov. Lindlöven låste matchen redan i den andra perioden, för att ...
5 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Farlig förlust för LIF Lindesberg
Det blev en tung match på hemmaplan när Kärra gästade Arenan. Trots en, målmässigt, jämn inledning, fick Kärra ett för stort övertag i den ...
5 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Seger på bortais efter målrik drabbning
Målvakterna fick en tuff match, när Lindlöven gästade Malung under onsdagen. Elva mål spelades in under matchens gång, där Lindlöven kunde avg...
3 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-31

2021-01-30

2021-01-30

2021-01-24

2021-01-24

2021-01-22

2021-01-20

2021-01-19

2021-01-16

2021-01-16

2021-01-15

2021-01-15

2021-01-14

2021-01-13

2021-03-07 19:45