Dramatik i LIF:s nya tunga förlust: ”Är så klart deppigt”

Den negativa perioden fortsätter för LIF Lindesberg. Hemma mot OV Helsingborg kom lagets fjärde förlust på de sex senaste matcherna, men det efter stor dramatik. En jätteräddning stoppade Jacob Nelson från att kvittera i slutminuten och istället fick LIF se gästerna avgöra till 26-28.

LIF Lindesberg kom ut starkt i det tuffa hemmamötet med OV Helsingborg. Laget inledde målskyttet och kopplade även ett tidigt grepp om matchupptakten, där brandgult gick upp till en tvåmålsledning. Bakåt såg det väldigt säkert ut och Niklas Jansson svarade bland annat för dubbla straffräddningar i LIF-målet.

Som mest var den brandgula ledningen uppe i tre bollar, men OV skulle gå ikapp. När sedan Karlo Seric fick syna det röda kortet började problemen att torna upp sig för LIF, som drog på sig flera ytterligare utvisningar. Trots det återtog Bergslagsgänget kommandot och övertaget stod sig till halvlekens slutskede. Där kunde dock OV Helsingborg vända och med det sista kastet innan halvtid skickade gästerna 14-16 i nät på ett frikast.

Andra halvlek öppnades sedan piggt av LIF, som via två snabba mål från Bashkim Gashi utjämnade. Därefter kom laget in i en tung period och fyra raka Helsingsborgsmål såg till att siffrorna rann iväg till 16-20. Ett rött kort på gästerna och en efterföljande klumpig utvisning sedan en skadad spelare för tidigt återvänt till spel gav LIF en biljett in i matchen.

Hemmalaget var inte sena att utnyttja den chansen. ”Barre” Gashi snodde åt sig bollen till reducering till 22-23 och i den andra änden av planen stoppade nyinbytte Sébastien Ehnevid ett friläge. Målvakten fortsatte att visa storspel mellan stolparna, men offensivt körde LIF fast och underläget stod sig. Med sex minuter kvar att spela var ställningen 23-25.

Då visades Gustaf Ekström ut två minuter, men det stoppade inte LIF som kunde väcka liv genom reducering av Jesper Jakobsson. OV lyckades därefter dryga ut ledningen på nytt till två bollar, följt av en ny reducering från hemmalaget. Med en halvminut kvar att spela fick sedan Jacob Nelson det gyllene kvitteringsläget, men en fotparad grusade LIF:s hopp om poäng. Istället fastställde OV Helsingborg slutsiffrorna till 26-28 och LIF föll för andra matchen i följd.

– Det var ett bra läge på slutet, men det ville sig inte. Det såg ut som att han blev lite dragen i skottögonblicket, säger Fatlum Ahmeti om Nelsons missade chans i slutminuten.

Många utvisningar: ”Jag tycker några är billiga”

Mittsexan är nedstämd efter den knappa förlusten. Själv gjorde dock Fatlum sitt yttersta och med sina sju mål var han LIF:s vassaste offensiva vapen för kvällen. I slutändan gav det tyvärr inte någon poäng för laget, som genom hela matchen drogs med problem att hålla sig på banan. Förutom det röda kortet på Karlo Seric åkte LIF på en rad utvisningar och domarinsatsen var ett samtalsämne efter matchen.

– Jag tycker att det är några billiga, om jag ska vara ärlig. Speciellt de som vi får på våra kanter, de är jättebilliga. Sen är vissa utvisningar väldigt klara och det är en del av spelet. Det får man köpa, men vissa av de utvisningar som vi får förstår jag inte, menar Fatlum.

Mötet med OV Helsingborg var jämnt matchen igenom och LIF hade ledningen under stora delar av den första halvleken. Trots det blev det alltså förlust, något Fatlum till viss del förklarar med att laget stressade i anfallsfasen. Speciellt när LIF jagade kvittering upplever 26-åringen att man blev för ivriga med att ta avslut. Överlag ger Fatlum ändå laget godkänt och mittsexan vet exakt var matchen förlorades.

– Jag tycker att vi gör en bra match i spel sex mot sex, men vi får det inte att funka när vi är en man mindre. Det är naturligt att man får utvisningar. Tyvärr blir vi väldigt hårt straffade där. Vi åker dit på deras sex mot femspel och sen tycker jag samtidigt inte att vi är särskilt bra när vi är en man mer.

Resultatet på lördagen innebär att LIF är kvar som sjua i tabellen, men med risken att tappa kontakten med kvalstrecket. Laget har en jobbig period bakom sig och förlusten mot OV Helsingborg, ny tabelltvåa, var brandgults fjärde på de sex senaste matcherna. Nästa helg väntar Rimbo på bortaplan innan julvilan. Fatlum hoppas kunna avsluta med en seger och få ett stopp på formsvackan.

– Det är så klart deppigt. Vi tränar inte för att förlora, utan vill spela så bra som möjligt och det sätter sig lite i huvudet när vi inte får till det. Men nu ska vi göra en bra träningsvecka och gå all in i den sista matchen. Vi ska åka dit och fightas.

Matchfakta LIF Lindesberg-OV Helsingborg:
Resultat: 26-28 (14-16)
Publik: 478
Mål LIF: Fatlum Ahmeti 7, Bashkim Gashi 5, Gustaf Ekström 5, Jesper Nilsson 4, Jesper Jakobsson 2, Jacob Nelson 2, Linus Olausson

Övriga resultat från Allsvenskan:
IFK Tumba-Skånela 23-28
Varberg-Tyresö 31-21

Tabellen från Svensk Handboll:
Allsvenskan tabell

Publicerad 10 december 2016 klockan 18:30


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

En efterlängtad syn på läktaren! I sommar kommer publiktaket att höjas till utomhusarrangemang Arkivfoto: Hasse Persson

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda nyheter för sportkulturen, då publik kan komma att tillåtas under sommaren. För att få en bättre inblick inför den nya månaden, tog Lindenytt kontakt med tre stora lokala publiksporter, som ger sina synvinklar av de kommande restriktionerna.

19 maj 2021 klockan 14:30 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”
Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma lös vid 15-tiden under tisdagen. Hästen tog sig ut på ...
18 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda
Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois ...
16 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Simon tog första kusksegern på Solvalla
Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att ...
10 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Jimmi Ehlers hade en bra dag när Fornaboda körde sin säsongspremiär. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi Ehlers, som tidigt säkrade säsongens första hemmaseger. Detta med Danois Simoni, som var helt överlägsen på upploppet.
– Han var jättebra idag, säjer Jimmi efter loppet.

8 maj 2021 klockan 20:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort må...

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen...

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom d...

Foto: Hasse Persson

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget till ett målkalas. Linden tar däremot Play In-platsen, vilket gör att Lindlöven således avslutar säsongen med tre raka vinster.

14 mars 2021 klockan 18:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlövens kvalchanser lever!
Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till ...
12 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs
Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade m...
7 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-03-03

2021-03-02

2021-03-01

2021-03-01

2021-02-28

2021-02-27

2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-06-21 15:50