Jesper Nilsson var en av LIF:s mest framträdande spelare. FOTO: Hannes Feldin

LIF poänglösa i målrik premiär: ”Vi gör för många naiva saker”

LIF Lindesberg stod länge upp i premiären och hade även ledningen flera gånger om. Det föryngrade laget fick ändå lämna Sporthallen utan poäng, efter förlust mot RP Linköping med 30-35 (16-17).

LIF Lindesberg gick säsongens första test på tisdagskvällen. I premiären ställdes laget mot RP Linköping, ett motstånd som tog kommandot i Sporthallen. Albin Järlstam blev första LIF-målskytt för säsongen, men det var RP som var i ledning genom matchupptakten. Med åtta minuter spelat kvitterade Fatlum Ahmeti och linjespelaren gav också LIF övertaget fint framspelad av Järlstam.

Vändningen kom samtidigt som de brandgula hittade rätt bakåt, med ett tätare försvar som tvingade fram avslut från distans. Matchbilden ledde till slarv från RP och det var inte LIF sena med att utnyttja. Bashkim Gashi sprang först in med ett friläge och följde upp med en straff till 12-8.

Som mest var LIF-ledningen uppe i fem bollar, men en svag period av gästerna kapade det övertaget totalt. Istället var det RP som gick in till heltid i förarsätet, mycket på grund av missade straffar från både Ahmeti och Gashi. Den oskarpa offensiven fortsatte från LIF Lindesbergs sida i andra halvlek och man körde fast centralt. Det gjorde att det målmässiga avståndet hastigt växte till tre mål.

Två enorma bjudningar skulle dock bjuda in brandgult och från ingenstans skickade Jesper Nilsson dit 21-21. Kort därefter satte Albin Järlstam även ledningsbollen i nät – då återstod 20 minuter att spela. Övertaget käkades tyvärr snabbt upp av RP Linköping, som med tre raka mål vände och sedan trampade på.

Ett läckade LIF-försvar kunde inte stänga till och dåligt skytte öppnade upp för defensiva omställningar. Med tio minuter kvar skiljde hela fem bollar och någon vidare slutforcering mäktade Beergslagsgänget inte med. LIF Lindesberg föll slutligen med 30-35 och det på många sätt unga lagbygget får vänta på säsongens första poäng.

Hoppas ungdomarna vågar ta plats: ”En unik chans för dem”

– VI står ändå upp rätt bra stundtals, men vi gör för många naiva saker och för många misstag. Det kan vara att jag gör något i mål, att vi tar tidiga avslut och åker på kontring, att vi räknar fel i försvaret. Räknar vi ihop allt det blir det skillnaden mellan vinst och förlust, analyserar LIF-målvakten Sébastien Ehnevid som inte är nöjd med de 35 insläppta målen.

– Det läcker lite överallt bakåt, det är svårt att sätta fingret på exakt var. Vi ska kunna slå RP, men då måste vi bort de här misstagen.

Målvakten känner att LIF ändå satte försvarsspelet bättre till andra halvlek, då man lyckades bort RP:s niometersskytte. Problemet var att man själva började att ge bort omställningslägen och motståndet kunde kontra in mål efter mål. Dessutom drog LIF på sig mängder med utvisningar, något som straffade sig i längden.

Förlusten landade alltså vid fem mål, ett klart steg i rätt riktning ändå sett till att man föll mot RP med tolv bollar så sent som den 3:e september. LIF Lindesberg är mitt uppe i omstart med många nya ansikten i truppen. I premiären i Linköping mönstrade tränare Tobias Pettersson ett lag med fem spelare födda 1998 eller senare. Det betyder en ny typ av utmaning för brandgults äldre garde.

– Ja, vi har en förstasexa som varit med ganska länge och som är någon form av kärna. Sen har vi fått upp många unga som är födda framåt 2000-talet, så det är lite nytt och vi ser det som en nystart. Jag tycker det är kul att se deras ungdomliga entusiasm, säger ”Sebban” Ehnevid och vänder sig till ungtupparna.

– De är lite blyga fortfarande. Jag vill att de ska ta för sig ännu mera och ta plats, för det här är en unik chans för dem. Det är inte ofta man blir andragubbe som 17-åring. Blir det fel lär de sig något, men om de inte vågar ta chansen blir det tufft.

Matchfakta RP Linköping-LIF Lindesberg:
Resultat: 35-30 (17-16)
Publik: 317
Mål LIF: Jesper Nilsson 6, Albin Järlstam 5, Fatlum Ahmeti 5, Jesper Jakobsson 5, Bashkim Gashi 4, Oskar Erixon 4, Freddy Lindblad

Publicerad 19 september 2017 klockan 20:15


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-23 13:08