Jesper Nilsson var en av LIF:s mest framträdande spelare. FOTO: Hannes Feldin

LIF poänglösa i målrik premiär: ”Vi gör för många naiva saker”

LIF Lindesberg stod länge upp i premiären och hade även ledningen flera gånger om. Det föryngrade laget fick ändå lämna Sporthallen utan poäng, efter förlust mot RP Linköping med 30-35 (16-17).

LIF Lindesberg gick säsongens första test på tisdagskvällen. I premiären ställdes laget mot RP Linköping, ett motstånd som tog kommandot i Sporthallen. Albin Järlstam blev första LIF-målskytt för säsongen, men det var RP som var i ledning genom matchupptakten. Med åtta minuter spelat kvitterade Fatlum Ahmeti och linjespelaren gav också LIF övertaget fint framspelad av Järlstam.

Vändningen kom samtidigt som de brandgula hittade rätt bakåt, med ett tätare försvar som tvingade fram avslut från distans. Matchbilden ledde till slarv från RP och det var inte LIF sena med att utnyttja. Bashkim Gashi sprang först in med ett friläge och följde upp med en straff till 12-8.

Som mest var LIF-ledningen uppe i fem bollar, men en svag period av gästerna kapade det övertaget totalt. Istället var det RP som gick in till heltid i förarsätet, mycket på grund av missade straffar från både Ahmeti och Gashi. Den oskarpa offensiven fortsatte från LIF Lindesbergs sida i andra halvlek och man körde fast centralt. Det gjorde att det målmässiga avståndet hastigt växte till tre mål.

Två enorma bjudningar skulle dock bjuda in brandgult och från ingenstans skickade Jesper Nilsson dit 21-21. Kort därefter satte Albin Järlstam även ledningsbollen i nät – då återstod 20 minuter att spela. Övertaget käkades tyvärr snabbt upp av RP Linköping, som med tre raka mål vände och sedan trampade på.

Ett läckade LIF-försvar kunde inte stänga till och dåligt skytte öppnade upp för defensiva omställningar. Med tio minuter kvar skiljde hela fem bollar och någon vidare slutforcering mäktade Beergslagsgänget inte med. LIF Lindesberg föll slutligen med 30-35 och det på många sätt unga lagbygget får vänta på säsongens första poäng.

Hoppas ungdomarna vågar ta plats: ”En unik chans för dem”

– VI står ändå upp rätt bra stundtals, men vi gör för många naiva saker och för många misstag. Det kan vara att jag gör något i mål, att vi tar tidiga avslut och åker på kontring, att vi räknar fel i försvaret. Räknar vi ihop allt det blir det skillnaden mellan vinst och förlust, analyserar LIF-målvakten Sébastien Ehnevid som inte är nöjd med de 35 insläppta målen.

– Det läcker lite överallt bakåt, det är svårt att sätta fingret på exakt var. Vi ska kunna slå RP, men då måste vi bort de här misstagen.

Målvakten känner att LIF ändå satte försvarsspelet bättre till andra halvlek, då man lyckades bort RP:s niometersskytte. Problemet var att man själva började att ge bort omställningslägen och motståndet kunde kontra in mål efter mål. Dessutom drog LIF på sig mängder med utvisningar, något som straffade sig i längden.

Förlusten landade alltså vid fem mål, ett klart steg i rätt riktning ändå sett till att man föll mot RP med tolv bollar så sent som den 3:e september. LIF Lindesberg är mitt uppe i omstart med många nya ansikten i truppen. I premiären i Linköping mönstrade tränare Tobias Pettersson ett lag med fem spelare födda 1998 eller senare. Det betyder en ny typ av utmaning för brandgults äldre garde.

– Ja, vi har en förstasexa som varit med ganska länge och som är någon form av kärna. Sen har vi fått upp många unga som är födda framåt 2000-talet, så det är lite nytt och vi ser det som en nystart. Jag tycker det är kul att se deras ungdomliga entusiasm, säger ”Sebban” Ehnevid och vänder sig till ungtupparna.

– De är lite blyga fortfarande. Jag vill att de ska ta för sig ännu mera och ta plats, för det här är en unik chans för dem. Det är inte ofta man blir andragubbe som 17-åring. Blir det fel lär de sig något, men om de inte vågar ta chansen blir det tufft.

Matchfakta RP Linköping-LIF Lindesberg:
Resultat: 35-30 (17-16)
Publik: 317
Mål LIF: Jesper Nilsson 6, Albin Järlstam 5, Fatlum Ahmeti 5, Jesper Jakobsson 5, Bashkim Gashi 4, Oskar Erixon 4, Freddy Lindblad

Publicerad 19 september 2017 klockan 20:15


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Skinny Dipping med segerkusken Kenneth Gorski och delar av ägarkretsen. Foto: Timmy Lundegård

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnarglädjen var däremot större där man även fick ta del av en svalkande hemmaseger, genom Skinny Dipping och Kenneth Gorski.
– Det var tacksamt att de körde i ett långsammare tempo där framme, säger vinnarkusken.

18 juli 2021 klockan 17:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Double Exposure och Örjan Kihlström vinner Bergslagsloppet på nytt banrekord. Foto: Timmy Lundegård

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt banrekord från Double Exposure som segrade i Bergslagsloppet, så bjöds segrarna på höga jubel och applåder från den glada publiken.
– Det här måste vara ett nytt publikrekord i landet efter den eländiga pandemin, menar Örjan Kihlström.

8 juli 2021 klockan 00:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista ...

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde ...

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp

Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje ...

Foto: Hasse Persson

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”

Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsföreningar. Nu öppnas möjligheter för restauranger och serveringsställen att hålla öppet längre, och dessutom kan idrottsföreningar släppa in sin efterlängtade publik på matcherna igen.

2 juli 2021 klockan 09:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Mika Forss och Lady Zappa segrar Midsommarloppet 2021. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet

Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även körde hem dagens stora huvudlöpning Midsommarloppet. Detta efter seger i både försök och final.
– Det är första gången som jag tar fem segrar i Sverige, säger Mika Forss.

26 juni 2021 klockan 20:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nystartat juniorlag i Lindlöven
I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, ...
20 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Fornaboda inledde travveckan
Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes ...
14 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!
Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas publikplats. Ett insl...
6 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivfoto: Timmy Lundegård

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina första entrébiljetter sedan säsongen 2019. Enbart hundra platser får fyllas, vilket enbart sker genom förköp via tickster.com.

1 juni 2021 klockan 18:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Piri-Piri segrade i årets upplaga av Lindesbergs Stora Pris Foto: Anna Frössevi

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade med mycket glädje. I ett av huvudloppen, Lindesbergs Stora Pris, kryddades det dessutom med snabba fartresurser. Segrande Piri-Piri vann nämligen loppet på den hittills snabbaste tiden, i loppets historia.

29 maj 2021 klockan 22:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina...

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

Annons

Hemmahästen Danois Simoni inledde dagen med en seger Foto: Timmy Lundegård

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois Simoni travade in som dagens första vinnare. Glada känslor blev det där kuskande Jeanette Holmskov, bjöd på en vinnargest när duon passerade mål.

16 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter
Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu ...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande
En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i ...
21 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-03-03

2021-03-02

2021-03-01

2021-07-27 10:41