Jesper Nilsson var en av LIF:s mest framträdande spelare. FOTO: Hannes Feldin

LIF poänglösa i målrik premiär: ”Vi gör för många naiva saker”

LIF Lindesberg stod länge upp i premiären och hade även ledningen flera gånger om. Det föryngrade laget fick ändå lämna Sporthallen utan poäng, efter förlust mot RP Linköping med 30-35 (16-17).

LIF Lindesberg gick säsongens första test på tisdagskvällen. I premiären ställdes laget mot RP Linköping, ett motstånd som tog kommandot i Sporthallen. Albin Järlstam blev första LIF-målskytt för säsongen, men det var RP som var i ledning genom matchupptakten. Med åtta minuter spelat kvitterade Fatlum Ahmeti och linjespelaren gav också LIF övertaget fint framspelad av Järlstam.

Vändningen kom samtidigt som de brandgula hittade rätt bakåt, med ett tätare försvar som tvingade fram avslut från distans. Matchbilden ledde till slarv från RP och det var inte LIF sena med att utnyttja. Bashkim Gashi sprang först in med ett friläge och följde upp med en straff till 12-8.

Som mest var LIF-ledningen uppe i fem bollar, men en svag period av gästerna kapade det övertaget totalt. Istället var det RP som gick in till heltid i förarsätet, mycket på grund av missade straffar från både Ahmeti och Gashi. Den oskarpa offensiven fortsatte från LIF Lindesbergs sida i andra halvlek och man körde fast centralt. Det gjorde att det målmässiga avståndet hastigt växte till tre mål.

Två enorma bjudningar skulle dock bjuda in brandgult och från ingenstans skickade Jesper Nilsson dit 21-21. Kort därefter satte Albin Järlstam även ledningsbollen i nät – då återstod 20 minuter att spela. Övertaget käkades tyvärr snabbt upp av RP Linköping, som med tre raka mål vände och sedan trampade på.

Ett läckade LIF-försvar kunde inte stänga till och dåligt skytte öppnade upp för defensiva omställningar. Med tio minuter kvar skiljde hela fem bollar och någon vidare slutforcering mäktade Beergslagsgänget inte med. LIF Lindesberg föll slutligen med 30-35 och det på många sätt unga lagbygget får vänta på säsongens första poäng.

Hoppas ungdomarna vågar ta plats: ”En unik chans för dem”

– VI står ändå upp rätt bra stundtals, men vi gör för många naiva saker och för många misstag. Det kan vara att jag gör något i mål, att vi tar tidiga avslut och åker på kontring, att vi räknar fel i försvaret. Räknar vi ihop allt det blir det skillnaden mellan vinst och förlust, analyserar LIF-målvakten Sébastien Ehnevid som inte är nöjd med de 35 insläppta målen.

– Det läcker lite överallt bakåt, det är svårt att sätta fingret på exakt var. Vi ska kunna slå RP, men då måste vi bort de här misstagen.

Målvakten känner att LIF ändå satte försvarsspelet bättre till andra halvlek, då man lyckades bort RP:s niometersskytte. Problemet var att man själva började att ge bort omställningslägen och motståndet kunde kontra in mål efter mål. Dessutom drog LIF på sig mängder med utvisningar, något som straffade sig i längden.

Förlusten landade alltså vid fem mål, ett klart steg i rätt riktning ändå sett till att man föll mot RP med tolv bollar så sent som den 3:e september. LIF Lindesberg är mitt uppe i omstart med många nya ansikten i truppen. I premiären i Linköping mönstrade tränare Tobias Pettersson ett lag med fem spelare födda 1998 eller senare. Det betyder en ny typ av utmaning för brandgults äldre garde.

– Ja, vi har en förstasexa som varit med ganska länge och som är någon form av kärna. Sen har vi fått upp många unga som är födda framåt 2000-talet, så det är lite nytt och vi ser det som en nystart. Jag tycker det är kul att se deras ungdomliga entusiasm, säger ”Sebban” Ehnevid och vänder sig till ungtupparna.

– De är lite blyga fortfarande. Jag vill att de ska ta för sig ännu mera och ta plats, för det här är en unik chans för dem. Det är inte ofta man blir andragubbe som 17-åring. Blir det fel lär de sig något, men om de inte vågar ta chansen blir det tufft.

Matchfakta RP Linköping-LIF Lindesberg:
Resultat: 35-30 (17-16)
Publik: 317
Mål LIF: Jesper Nilsson 6, Albin Järlstam 5, Fatlum Ahmeti 5, Jesper Jakobsson 5, Bashkim Gashi 4, Oskar Erixon 4, Freddy Lindblad

Publicerad 19 september 2017 klockan 20:15


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Upphämtning gav en poäng

Lindlöven gästade Nyköping under söndagen. Efter ett tvåmålsunderläge med 3-1 i den andra perioden, så var Lindelaget nära att vända matchen. Kvitteringen kom vilket tvingade in matchen i övertid. Väl där kunde Nyköping få med sig bonuspoängen, medan Lindlöven fick nöja sig med en poäng.

17 oktober 2021 klockan 22:28 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild. Foto: Timmy Lundegård

WSK var nära poäng efter upphämtning

5-1 blev 6-5. Efter en sur inledning så var WSK Lindesberg nära att vända matchen till sin fördel. Efter ett tidigt försprång av Sala Silverstaden med hela fyra måls marginal, så bjöd WSK på en stark avslutning där man var nära att spela hem poäng till tabellen.

17 oktober 2021 klockan 22:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust mot Sollentuna

Trots flera ljusa stunder under mot Sollentuna, så åkte Linde Volley lottlösa från söndagens elitseriematch. Med 3-7 i det tredje...

Stor bortaförlust mot Tyresö

Med lagets första poäng säkrad så åkte LIF Lindesberg till Tyresöhallen under lördagen. Tyresö är normalt sett ett lag ...

bildspel Ny hemmaseger för Lindlöven

Det blev seger i säsongens tredje hemmamatch! Gästande Eskilstuna Linden bjöds på flera spel i powerplay, medan Lindlöven hade...

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Lindlövens segerrad bröts i Borlänge

Efter två raka storsegrar, så bröts den fina segertrenden efter onsdagens besök i Borlänge. Trots en fin första period med 0-2, så kunde dalalaget vända matchen helt i den andra perioden. Åtta minuter in i avslutningen så var matchen låst och Lindlöven kunde gratulera Borlänge till sina första poäng.

13 oktober 2021 klockan 21:24 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Precis som under förra mötet så kunde Alexander Sunnefors titulera sig målgörare mot Kumla. Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Storslagen derbyseger i Lindehov!

Matchens första period blev ett stort avgörande i söndagens länsderby mellan Lindlöven och Kumla. Hela fem mål på tjugo minuter gjordes för hemmalaget, som blev ett för stort försprång för det gästande Kumla. Målfesten fortsatte vilket skrev slutsiffrorna till makalösa 9-5.

10 oktober 2021 klockan 19:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tabellens första poäng är säkrad
Det tog fyra matcher, men under söndagen kunde LIF Lindesberg hämta in en mycket välförtjänt poäng till tabellen. Hemmapubliken bjöds på ett ...
10 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ingen tur mot Engelholm
Det blev över tolv timmar tur och retur på vägarna för Linde Volley, när man gästade skånska Engelholm under söndagen. Tre set spelades som ä...
10 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Uddamålsförlust trots snabb upphämtning
Trots en stark upphämtning, så slutade säsongens första bortamatch med en förlust för WSK Lindesberg. Lindelaget fick en tuff inledning med ...
10 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild från hemmapremiären. Foto: Hasse Persson

LIF vill vända den inledande trenden!

Det har varit en tuff serieinledning för LIF Lindesberg, som efter tre matcher står med tre raka förluster. På söndag kan det däremot vara fjärde gången gillt, när Skånela gästar arenan. Ett lag som LIF redan har hunnit besegrat under försäsongen.

8 oktober 2021 klockan 14:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Amanda Orrbo kan nu titulera sig dubbel EM-silvermedaljör. Foto: Privat

Dubbla EM-silver till Amanda Orrbo i Italien

Frövi Judos Amanda Orrbo blev under onsdagen silvermedaljör vid judo-EM för personer med Downs Syndrom, som hålls i italienska Ferrera. För bara några timmar sedan tog hon ytterligare ett silver, då hon tävlade tillsammans med ett polskt lag som tog sig hela vägen till final.
– Det känns jättebra! hälsar en glad Amanda från prisutdelningen.

7 oktober 2021 klockan 13:38 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Utklassning i säsongens bortapremiär!

Lindlöven gick inte att stoppa när laget gästade Köping för seriens första bortamatch. Hemmalaget Köping HC bjöd ...

Amo blev för tufft för LIF Lindesberg

En bortamatch mot det topptippade Amo HK slutade med LIF Lindesbergs tredje raka förlust. En mycket tråkig halvlek ...

Hemmaförlust i seriepremiären

Tråkiga resultat i boxplay och matchstraff på en hemmaspelare. Det blev avgörande för Lindlöven, när den efterlängtade ...

Annons

Linde Volley fick med sig en setseger i hemmapremiären mot Lund. Foto: Timmy Lundegård

Förlust mot Lund i hemmapremiären

Linde Volley fick den tuffaste möjliga serieinledningen, där man direkt fick ställa sig mot SM-vinnarna Hylte/Halmstad på bortaplan. Inför lördagens hemmapremiär var det däremot Lund som stod som gästande lag. Trots en inledande setseger för hemmalaget, fick man svårt att jaga ikapp bortalaget som till slut gick mot en säker seger.

2 oktober 2021 klockan 16:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Storslagen seger i Lindbackahallens seriedebut!

Det blev seger när den nya Lindbackahallen gjorde debut i seriespel. WSK Lindesberg hade uppvisning efter nä...

Seriepremiär i Lindbacka Sporthall!

Ikväll är det äntligen dags igen! Det är tredje gången gillt för WSK Lindesberg, som har fått avbryta de två ...

Populära Disco Ball Night tillbaka med nytt koncept

Nästan två år har gått sedan det senaste Disco Ball Night gick av stapeln i Lindesberg Arena, men snart...

Förlust mot de svenska mästarinnorna

Det blev förlust för Linde Volley som inledde den färska Elitseriesäsongen med ett besök i Halmstad under söndagen. ...

Femmålsförlust i hemmapremiären

Slarvspelandet och de tekniska felen fortsätter i LIF Lindesberg, vilket ställde till det för laget även under lördagens ...

Hemmapubliken gör comeback i Allsvenskan!

På lördag är det hemmapremiär i Handbollsallsvenskan! Med de lättade restriktionerna innebär även detta att ...

Foto: Victor Friberg/Svensk Ultimate

Dubbla USM-guld i Ultimate Frisbee för Frövi IK!

I den gångna helgen avgjordes Ungdoms-SM i Ultimate Frisbee i skånska Kävlinge. Frövi IK deltog med lag i samtliga fyra klasser, där föreningen blev turneringens framgångsrikaste. Två SM-guld och ett silver blev resultatet, vilket är Frövi IKs framgångsrikaste USM någonsin!
– Att åka hem med två guld och ett silver är verkligen inte fy skam, säger Tim Tegin.

23 september 2021 klockan 13:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Frövi Judos Ida och Alexander får elitidrottsstipendium
50 aktiva idrottare från hela landet tilldelas Riksidrottsförbundets och Svenska Spels elitidrottsstipendium 2021–2022, på vardera 50 000 kronor...
21 september 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Slarvig förlust i den Allsvenska premiären
Premiären i Allsvenskan blev nog inte som LIF Lindesberg hade tänkt sig. Trots en tidig tremålsledning mot Torslanda så började slarvspelet att ...
18 september 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Dags för Allsvensk premiär!
På lördag är det äntligen dags för säsongspremiär i Handbollsallsvenskan! Försäsongen är färdigspelad och till helgen gästas Torslanda av ...
16 september 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-08-25

2021-08-19

2021-08-12

2021-08-11

2021-08-05

2021-07-29

2021-07-28

2021-07-27

2021-07-18

2021-07-08

2021-07-07

2021-07-06

2021-07-02

2021-07-02

2021-10-18 09:17