Sebastian Hammar gjorde två av målen när LIF plockade två poäng i premiären. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

LIF premiärvann efter dramatik

Den Allsvenska säsongen inleddes med två poäng för LIF Lindesberg. Men laget fick slita för premiärsegern hemma mot Rimbo. Tre måls överläge i halvtid höll i sig genom den andra halvleken, något som gav LIF segern med 26-23.

Arenan målades på lördagen brandgul, då LIF Lindesberg drog igång sitt Allsvenska spel för säsongen. I premiären väntade Rimbo HK, ett lag med en väldigt speciell spelstil baserad på intensivt spel. LIF öppnade bra och kopplade en tidig ledning på ett par mål.

Avståndet höll sig sedan intakt genom den första halvleken och till halvtid hade brandgult ledningen med 16-13. Rimbo var hela tiden hack i häl, men hade samtidigt svårt att ta sig ikapp målmässigt. Med ett stabilt försvar lyckades LIF stänga ner gästerna och hålla siffrorna nere.

– Rimbo är jobbiga att möta, men vi visar en riktigt bra moral. Det är lätt att man tappar fokus och blir irriterad om något enkelt mål trillar in. Men vi håller oss till planen och får till det bra i försvaret, menar Sébastien Ehnevid.

LIF-målvakten kunde slutligen även fira två färska premiärpoäng. Hemmalaget höll ledningen genom hela matchen och vann med siffrorna 26-23. Ovanligt lite mål för att vara en match mot oortodoxa Rimbo, men då fungerade även LIF-försvaret väl.

– Det är alltid skönt att få en bra start. Nu tar vi två poäng, trots att spelet kanske inte är bländande. Men om vi spelar på det här sättet med samma moral så kommer vi att ta fler tvåpoängare den här säsongen, slår ”Sebban” Ehnevid fast.

Fatlum målade i comebacken

Med i premiärsegern fanns Fatlum Ahmeti. Mittsexan gjorde en bejublad comeback efter ett års skadeuppehåll och spelade runt tio minuter i vardera halvlek. Fatlum hamnade även i målprotokollet två gånger om, något som gladde hans lagkamrater.

– Formen hos honom är ju inte den bästa, och det är ju inte så konstigt för han har knappt kunnat spela. Men Fatlum är Allsvenskans bästa tvåvägsspelare, även om han inte är i maximal form. Han bidrar med oerhört mycket för oss, berömmer ”Sebban”.

En annan LIF-profil som presenterade sig för hemmapubliken var Joakim Bååk. Hemvändaren stod för fyra mål i premiären, ett färre än den främste målskytten Oskar Erixon.

Med två poäng inspelade blickar nu LIF fram mot nästa match på schemat. Den spelar man nästa söndag, borta mot nykomlingen Alstermo. Stärkt av premiärtriumfen ger ”Sebban” en kort analys om det motstånd som väntar.

– Det blir väl lite samma typ av match. Alstermo har gjort en grej av att de inte ska vara som alla andra, de vill vara ett gäng bönder. Men kan vi bara spela med rätt moral och rätt koncentration så vinner vi den matchen. För i är ett bättre handbollslag än vad de är.

Matchfakta LIF Lindesberg-Rimbo HK:
Resultat: 26-23 (16-13)
Publik: 410
Mål LIF: Oskar Erixon 5, Bashkim Gashi 4, Gustaf Ekström 4, Joakim Bååk 4, Fatlum Ahmeti 2, Sebastian Hammar 2, Jacob Nelson 2, Jesper Nilsson, Freddy Lindblad, Jesper Jakobsson

Övriga resultat från Allsvenskan:
Önnered-Alstermo 29-23
IFK Ystad-OV Helsingborg 23-23
Tyresö-IFK Tumba 34-30
VästeråsIrsta-Varberg 32-25
HK Country-Vinslöv 25-27

Tabellen från Svensk Handboll:
Allsvenskan tabell

Publicerad 19 september 2015 klockan 19:13


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-19 08:30