Nedräkningen till onsdagens avkast går vidare för Bashkim Gashi och hans LIF. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

LIF-profilerna har ordet inför kvalet: ”Attityd kommer man långt på”

På onsdag börjar LIF Lindesberg sin kvalkamp mot IFK Skövde, med målet att åter nå Elitserien. I en artikelserie på tre delar tar därför LindeNytt kvaltempen på klubben. Nästa trio att tycka till om kvalet är den pensionerade publikfavoriten Ricky Nordahl, Elitseriemålvakten Nathalie Fernandez Nilsson och LIF:s ordförande Leif Karlsson.

Hur är kvaltempen hos dig?

Ricky: Den är hög givetvis. Det roliga börjar nu.

Nathalie: Kvaltempen hos mig är bra, jag har en bra känsla och jag tror på att LIF klarar detta kvalet. Jag och mitt lag tog oss vidare till semifinal i lördags så jag är själv mitt uppe i det.

Leif: Febern är hög. Pannan hettar och man svettas vid bara tanken på kval!

Vad skulle en uppflyttning till Elitserien betyda för LIF Lindesberg som förening och Lindesberg som stad?

Ricky: För laget och individerna blir allt ett snäpp seriösare och det blir än viktigare med detaljer, som träning och kosten. Men föreningens största utmaning har styrelsen, det är de som ska ge förutsättningarna för att föreningen ska kunna stanna kvar. Man har ju även några duktiga årskullar som ska tas om hand, samt ett damlag som nosade på division 1 och som förhoppningsvis tar klivet nästa år. Man behöver samla fler krafter som kan dela på ett ännu större arbete än det som redan finns idag. För Lindesberg som stad så får du ännu fler sökande till gymnasiet, då Elitserien lockar de unga talangerna. Dessa stannar kvar här, jobbar här och berikar kommunen i långa loppet.

Nathalie: Det kommer självklart att betyda mycket för Lindesberg som stad, men främst för föreningen. Det är alltid stort att ha ett lag i högsta serien i Sverige. Plus att det kommer locka fler ungdomar till att söka till det bra och utbildande handbollsgymnasiet som LIF Lindesberg har.

Leif: För LIF innebär det en ny plats i finrummet. Medieexponeringen ökar ju kraftigt, det gör att vi blir mer attraktiva både för publik och sponsorer då TV kommer att visa många av våra matcher. För vår stad innebär det naturligtvis mycket. Kommunens satsning på idrottsturism skulle skulle få en push och stoltheten över att vara en lindesbergare tror jag skulle öka väsentligt. För vår publik blir det mer fest!

Hur kommer du att följa matcherna?

Ricky: Jag ska givetvis försöka se så mycket som möjligt på plats. En femte avgörande i Skövde kan bli aktuell att kika på med.

Nathalie: Då jag själv är mitt uppe i vårt slutspel så kommer jag att följa matcherna på livescore och få uppdatering från min familj och vänner som kommer vara på plats.

Leif: Match ett och två ser jag på plats. Match tre kommer jag troligen inte att kunna se i Skövde, men om det blir en match fyra och fem så ska de självklart ses på plats!

Vad ser du som den främsta styrkan i denna upplaga av LIF?

Ricky: Man har tagit ett kliv till individuellt och som lag. Jag ser en tydligare rollfördelning och matchplan än tidigare, fortsatt hård träning har gett resultat. Därför är det ett jämnare LIF idag än tidigare.

Nathalie: Att de är farliga på alla positioner och LIF har en bra gruppdynamik.

Leif: Styrkan i årets lag är just LAGET. Att aldrig ge upp i pressade lägen, att arbeta tillsammans och sedan försvarsspelet så klart. Sen är det många som kan avgöra.

Vilket typ av motstånd är IFK Skövde?

Ricky: Har dålig koll på årets upplaga, men minns dem framförallt som gnälliga. De har några spelare som är riktigt duktiga och gillar att spela med högt tempo, där det gäller att snabbt vara med hemåt då det går undan. Dock så ligger de kanske där dom ligger på grund av en tunnare trupp än lagen ovanför sig i Elitserien. Det kan ju förhoppningsvis vara en nackdel även i kvalet, att deras bensin kostar lite mer än LIF:s.

Nathalie: Skövde är ett bra lag som springer mycket. De har en bra målvakt i Robert Lechte. Sen har Markus Stegefelt ett bra skott och Rasmus Wremer styr mycket när han kommer upp på nio meter.

Leif: Skövdes styrka? Fråga någon som vet haha!

Vad kommer att bli avgörande för att LIF ska lyckas i kvalet?

Ricky: Både målvakts- och försvarsspel måste hålla en hög nivå över fem matcher. De har säkert kollat mycket video och har i grunden en plan som de tror kommer kunna funka för att störa Skövde. Håller man den och jobbar tillräckligt hårt så kan det gå.

Nathalie: Försvars- och målvaktsspelet, samt trycket och kontring. Även disciplin och fokus i anfallsspelet. I stort sett anser jag att allt är viktigt, men attityd och inställning kommer man långt på.

Leif: Det får du fråga Herman om.

Sist men inte minst; hur slutar matchserien?

Ricky: Jag drömmer att någon av Skövdes nyckelspelare går sönder tidigt och att det blir avgörande för en matchserie över fem matcher. Det ger resultatet 3-2 i matcher till LIF.

Nathalie: 3-1 till LIF.

Leif: Som ordförande kan ju mitt svar på den frågan bara bli 3-0 till LIF!

Publicerad 11 april 2016 klockan 14:13


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivfoto: Camilla Lagerman

Stort intresse för helgens Linde Judo Open

På lördag arrangeras Linde Judo Open i Lindesberg arena, ett evenemang som lockar hundratals aktiva från både Sverige, Norge och Åland. Arrangerande hemmaklubben Frövi Judo ställer upp med hela 58 starter, från U11 ända upp till senior.
– Det ska bli jättehäftigt! Vi har hela tiden haft en målsättning att det här ska bli ett stort evenemang, och det känns som att vi är på rätt väg, säger Johan Orrbo.

22 september 2022 klockan 17:22 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Adrian Andersson är starkast i Sverige. Foto: Torbjörn Mark

bildspel Adrian från Lindesberg är Sveriges starkaste man

Trots ett krossat finger och en spökande ryggskada lyckades Adrian Andersson från Lindesberg uppfylla sitt mål att ro hem segern i Sveriges Starkaste Man på hemmaplan.
– Det känns jätteroligt, grundplanen höll! Tanken om att vinna hade jag nästan lagt ner efter skadorna, men det gick, säger han till LindeNytt.

19 september 2022 klockan 16:48 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Sveriges Starkaste Man utses i Lindesberg

På lördag väntas en rejäl kraftmätning äga rum vid Lindesbergs Träningscenter, då finalen av Sveriges Starkaste...

bildspel Höga utställningspoäng på Fornaboda

För andra året i rad så arrangerade flera av Fornaboda Travbanas intresseföreningar en unghästutställning för ...

Förlust i första åttondelen

Efter seger mot VästeråsIrsta och SM-mästarna Ystad, så blev LIF Lindesberg klara för slutspel i Svenska Cupen. Hammarby blev...

LIF är klara för Svenska Cupens åttondelsfinal, trots förlust mot Redbergslid under onsdagen Foto: Hasse Persson

LIF till slutspel trots förlust

Efter seger mot både Ystad och VästeråsIrsta så var LIF Lindesberg klara för åttondelsfinal i Svenska Cupen, redan innan den sista cupmatchen mot Redbergslids IK. Trots en bra inledning med 0-9 på poängtavlan, så avgjorde göteborgarna matchen inom de tio sista minuterna.

31 augusti 2022 klockan 21:38 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Carlos Ferreira

Ingrid Nilsson kammar hem brons vid U18-VM

På lördagen var det dags för Frövi Judos supertalang Ingrid Nilsson att ta sig an världseliten inom judo, då U18-VM hölls i Sarajevo. 17-åringen, som bara för några veckor sedan kammade hem ett guld vid Ungdoms-OS, kan nu även stoltsera med en bronspeng efter dagens tävlingar.

27 augusti 2022 klockan 18:22 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Isabella tog första varmblodssegern
Vid årsskiftet tog fjolårets SM-vinnare inom ponnytrav, Isabella Jansson Wiklund, ut sin kusklicens för de större travhästarna. Fem lopp har kö...
26 augusti 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Dalatränaren avslutade starkast
Dalatränaren Nicklas Westerholm har haft stora framgångar på Fornaboda under säsongen, med nästan minst en seger under varje besök. Även om ...
26 augusti 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel LIF tar en ny skrällseger i Svenska Cupen
Efter den stora skrällsegern mot SM-vinnande Ystad, så visade LIF Lindesberg att uddamålssegern inte var någon engångsföreteelse. Under sö...
21 augusti 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Det var fullt ös på Linde Raceway under hela lördagen. Foto: Hasse Persson

bildspel Regnet stoppar inte Bergslagens Snabbaste

Regnskuren som kom natten till lördagen var inte optimalt för SHRAs sista tävling för året, Bergslagens Snabbaste. Det var däremot inget som stoppade tävlingen från att köras. Funktionärerna jobbade på snabbt för att få den 201 meter långa banan i ordning och när klockan närmade sig 14.00, så var allt i tävlingsskick.
– Det var snurr på tävlingen, inget tekniskt strul, alla på plats jobbade på bra och det gick fort så in i helsike, säger ”Blomman”.

21 augusti 2022 klockan 13:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Chasse Royale Rick blev en av två hemmahästar som fick en silverplacering under söndagen. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Framtidskuskarna tog för sig på travet

Säsongens nästsista tävlingsdag på Fornaboda kördes under söndagslunchen, där flera av sportens framtidsnamn fick chansen att visa upp sig. Bara ett lopp slutade med seger, där den segrande kusken var över 35 års åldern, samtidigt som 31-åringarna var framgångsrikast i vinnarcirkeln.

14 augusti 2022 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kraftmätning väntas när Bergslagens Snabbaste ska avgöras

Lördagen den 20 augusti är det åter dags för kommunens bilentusiaster att besöka Linde Raceway...

Uddamålseger mot Sveriges bästa lag!

Det färska SM-vinnande laget Ystads IF gästade Lindesberg Arena under onsdagskvällen, för en match inom Svenska Cupen...

bildspel Linde Sports Camp igång för nionde året i ordningen

För nionde året i ordningen är omåttligt populära Linde Sports Camp i full gång, i och runt ...

Annons

Foto: Hasse Persson

LIF Lindesberg möter SM-vinnande Ystads IF

Försäsongen har bara börjat för LIF Lindesberg där man på en match mot VästeråsIrsta, håller sig obesegrade. På onsdag blir det betydligt tuffare för LIF, som får besök av de färska SM-guldmedaljörerna från Ystads IF när Svenska Cupen drar igång på hemmaplan.
– Vi kommer inte att låta dem att åka hit och bara hämta poängen, säger Joakim Bååk.

9 augusti 2022 klockan 12:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Familjeglädje på Fornaboda

Inför fredagens lunchtävlingar så hade kusken, Valentin Prevost, stora delar av familjen på plats för en trevlig lunch på ...

Ingrid Nilsson uttagen till U18-VM

I slutet av förra veckan kammade Frövi Judos supertalang Ingrid Nilsson hem ett välförtjänt guld vid Ungdoms-OS i ...

Axel från Lindesberg segrare i O-ringens H15-klass

Efter två års uppehåll kunde världens största orienteringstävling, O-ringen, återigen hållas i ...

GULD till Ingrid Nilsson på Ungdoms-OS

Frövi Judos supertalang Ingrid Nilsson kammade under torsdagen hem ett guld vid Ungdoms-OS i slovakiska Banská Bystrica...

Ehlers säkrar en ny hemmaseger!

Det var fina tävlingar när Fornaboda körde eftermiddagstrav under onsdagen. För 17:e året i rad skulle Fornaboda Grand Prix...

bildspel Läskiga figurer och mycket skratt när Gammelstock hade premiär

Med inspiration hämtad från det franska maratonloppet Médoc Maraton gick den allra första ...

Aleksander Lazarevic förlänger sitt uppdrag som ungdomsansvarig för IFK Lindesbergs pojklag. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Aleksander Lazarevic om framtidsvisionerna för IFK: ”Behöver hjälp”

Aleksander Lazarevic förlänger sitt uppdrag som ungdomsansvarig för pojklagen inom IFK Lindesberg ytterligare ett år. För LindeNytt berättar han om visionerna för klubbens framtid, pojklaget han själv tränar, samt en uppmaning till kommunen om att föreningen behöver hjälp.
– Jag vill hävda att vi är den största ungdomsföreningen i kommunen, men vi behöver hjälp för att kunna utveckla verksamheten, säger han.

22 juli 2022 klockan 19:48 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Glada vinnarkänslor på Fornaboda
Fornaboda Travbana invigde den nya veckan med flera långväga gäster. Trots deltagande av ett kallblod från Jägersro och en favoritspelad duo frå...
18 juli 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hör motorerna vråla på Linde Raceway
Med 5000 personer i publiken och en mängd hungriga hästkrafter under huvarna blev StreetWeek 2022 en rekordstor folkfest. LindeNytt ger ett litet ...
16 juli 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Motorfest blev folkfest med rekordpublik
Med en rekordstor publik på Linde Raceway gjorde StreetWeek återtåg med råge och visade att motorsport kan vara en riktig folkfest. Närmare 150 ...
15 juli 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-07-14

2022-07-11

2022-07-10

2022-07-07

2022-07-04

2022-07-03

2022-06-25

2022-06-20

2022-06-16

2022-06-15

2022-06-15

2022-06-09

2022-06-06

2022-06-01

2022-09-24 19:17