Nedräkningen till onsdagens avkast går vidare för Bashkim Gashi och hans LIF. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

LIF-profilerna har ordet inför kvalet: ”Attityd kommer man långt på”

På onsdag börjar LIF Lindesberg sin kvalkamp mot IFK Skövde, med målet att åter nå Elitserien. I en artikelserie på tre delar tar därför LindeNytt kvaltempen på klubben. Nästa trio att tycka till om kvalet är den pensionerade publikfavoriten Ricky Nordahl, Elitseriemålvakten Nathalie Fernandez Nilsson och LIF:s ordförande Leif Karlsson.

Hur är kvaltempen hos dig?

Ricky: Den är hög givetvis. Det roliga börjar nu.

Nathalie: Kvaltempen hos mig är bra, jag har en bra känsla och jag tror på att LIF klarar detta kvalet. Jag och mitt lag tog oss vidare till semifinal i lördags så jag är själv mitt uppe i det.

Leif: Febern är hög. Pannan hettar och man svettas vid bara tanken på kval!

Vad skulle en uppflyttning till Elitserien betyda för LIF Lindesberg som förening och Lindesberg som stad?

Ricky: För laget och individerna blir allt ett snäpp seriösare och det blir än viktigare med detaljer, som träning och kosten. Men föreningens största utmaning har styrelsen, det är de som ska ge förutsättningarna för att föreningen ska kunna stanna kvar. Man har ju även några duktiga årskullar som ska tas om hand, samt ett damlag som nosade på division 1 och som förhoppningsvis tar klivet nästa år. Man behöver samla fler krafter som kan dela på ett ännu större arbete än det som redan finns idag. För Lindesberg som stad så får du ännu fler sökande till gymnasiet, då Elitserien lockar de unga talangerna. Dessa stannar kvar här, jobbar här och berikar kommunen i långa loppet.

Nathalie: Det kommer självklart att betyda mycket för Lindesberg som stad, men främst för föreningen. Det är alltid stort att ha ett lag i högsta serien i Sverige. Plus att det kommer locka fler ungdomar till att söka till det bra och utbildande handbollsgymnasiet som LIF Lindesberg har.

Leif: För LIF innebär det en ny plats i finrummet. Medieexponeringen ökar ju kraftigt, det gör att vi blir mer attraktiva både för publik och sponsorer då TV kommer att visa många av våra matcher. För vår stad innebär det naturligtvis mycket. Kommunens satsning på idrottsturism skulle skulle få en push och stoltheten över att vara en lindesbergare tror jag skulle öka väsentligt. För vår publik blir det mer fest!

Hur kommer du att följa matcherna?

Ricky: Jag ska givetvis försöka se så mycket som möjligt på plats. En femte avgörande i Skövde kan bli aktuell att kika på med.

Nathalie: Då jag själv är mitt uppe i vårt slutspel så kommer jag att följa matcherna på livescore och få uppdatering från min familj och vänner som kommer vara på plats.

Leif: Match ett och två ser jag på plats. Match tre kommer jag troligen inte att kunna se i Skövde, men om det blir en match fyra och fem så ska de självklart ses på plats!

Vad ser du som den främsta styrkan i denna upplaga av LIF?

Ricky: Man har tagit ett kliv till individuellt och som lag. Jag ser en tydligare rollfördelning och matchplan än tidigare, fortsatt hård träning har gett resultat. Därför är det ett jämnare LIF idag än tidigare.

Nathalie: Att de är farliga på alla positioner och LIF har en bra gruppdynamik.

Leif: Styrkan i årets lag är just LAGET. Att aldrig ge upp i pressade lägen, att arbeta tillsammans och sedan försvarsspelet så klart. Sen är det många som kan avgöra.

Vilket typ av motstånd är IFK Skövde?

Ricky: Har dålig koll på årets upplaga, men minns dem framförallt som gnälliga. De har några spelare som är riktigt duktiga och gillar att spela med högt tempo, där det gäller att snabbt vara med hemåt då det går undan. Dock så ligger de kanske där dom ligger på grund av en tunnare trupp än lagen ovanför sig i Elitserien. Det kan ju förhoppningsvis vara en nackdel även i kvalet, att deras bensin kostar lite mer än LIF:s.

Nathalie: Skövde är ett bra lag som springer mycket. De har en bra målvakt i Robert Lechte. Sen har Markus Stegefelt ett bra skott och Rasmus Wremer styr mycket när han kommer upp på nio meter.

Leif: Skövdes styrka? Fråga någon som vet haha!

Vad kommer att bli avgörande för att LIF ska lyckas i kvalet?

Ricky: Både målvakts- och försvarsspel måste hålla en hög nivå över fem matcher. De har säkert kollat mycket video och har i grunden en plan som de tror kommer kunna funka för att störa Skövde. Håller man den och jobbar tillräckligt hårt så kan det gå.

Nathalie: Försvars- och målvaktsspelet, samt trycket och kontring. Även disciplin och fokus i anfallsspelet. I stort sett anser jag att allt är viktigt, men attityd och inställning kommer man långt på.

Leif: Det får du fråga Herman om.

Sist men inte minst; hur slutar matchserien?

Ricky: Jag drömmer att någon av Skövdes nyckelspelare går sönder tidigt och att det blir avgörande för en matchserie över fem matcher. Det ger resultatet 3-2 i matcher till LIF.

Nathalie: 3-1 till LIF.

Leif: Som ordförande kan ju mitt svar på den frågan bara bli 3-0 till LIF!

Publicerad 11 april 2016 klockan 14:13


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Jimmi Ehlers hade en bra dag när Fornaboda körde sin säsongspremiär. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi Ehlers, som tidigt säkrade säsongens första hemmaseger. Detta med Danois Simoni, som var helt överlägsen på upploppet.
– Han var jättebra idag, säjer Jimmi efter loppet.

8 maj 2021 klockan 20:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

En 2500 kvadratmeter stor padelhall är det senaste tillskottet på Charlottenlunds Handelsplats. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu den drygt 2500 kvadratmeter stora hallen av 6 stycken sprillans nya padelbanor.
– Det som är så bra med padel är ju att det är något som går att utöva även i coronatider, förklarar Per Eriksson som står bakom Lindesbergs nya padelhall.

31 mars 2021 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande
En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i ...
21 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats
Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den ...
19 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Efter söndagens match mot Surahammar kom Max Lalander med beskedet att karriären är över Foto: Hasse Persson

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare Max Lalander med beslutet, att vänsterforwardens hockeykarriär har nått sitt slut.
– Jag har tagit beslutet att dagens match mot Surahammar var den sista i min hockeykarriär, säjer Max Lalander.

14 mars 2021 klockan 21:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och ...

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. ...

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans...

Annons

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Ida Larsson är redo för slutspel Foto: Hasse Persson

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett utvecklande spel på planen och en stark spelarform, står Lindelaget laddade mot säsongens tuffaste uppgift.
– Vi är redo för att gå vidare, säjer Ida Larsson.

1 mars 2021 klockan 21:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas
Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, f...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo
Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg...
28 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

En förlust avrundade grundspelet
Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde ...
27 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-05-10 04:16