Nedräkningen till onsdagens avkast går vidare för Bashkim Gashi och hans LIF. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

LIF-profilerna har ordet inför kvalet: ”Attityd kommer man långt på”

På onsdag börjar LIF Lindesberg sin kvalkamp mot IFK Skövde, med målet att åter nå Elitserien. I en artikelserie på tre delar tar därför LindeNytt kvaltempen på klubben. Nästa trio att tycka till om kvalet är den pensionerade publikfavoriten Ricky Nordahl, Elitseriemålvakten Nathalie Fernandez Nilsson och LIF:s ordförande Leif Karlsson.

Hur är kvaltempen hos dig?

Ricky: Den är hög givetvis. Det roliga börjar nu.

Nathalie: Kvaltempen hos mig är bra, jag har en bra känsla och jag tror på att LIF klarar detta kvalet. Jag och mitt lag tog oss vidare till semifinal i lördags så jag är själv mitt uppe i det.

Leif: Febern är hög. Pannan hettar och man svettas vid bara tanken på kval!

Vad skulle en uppflyttning till Elitserien betyda för LIF Lindesberg som förening och Lindesberg som stad?

Ricky: För laget och individerna blir allt ett snäpp seriösare och det blir än viktigare med detaljer, som träning och kosten. Men föreningens största utmaning har styrelsen, det är de som ska ge förutsättningarna för att föreningen ska kunna stanna kvar. Man har ju även några duktiga årskullar som ska tas om hand, samt ett damlag som nosade på division 1 och som förhoppningsvis tar klivet nästa år. Man behöver samla fler krafter som kan dela på ett ännu större arbete än det som redan finns idag. För Lindesberg som stad så får du ännu fler sökande till gymnasiet, då Elitserien lockar de unga talangerna. Dessa stannar kvar här, jobbar här och berikar kommunen i långa loppet.

Nathalie: Det kommer självklart att betyda mycket för Lindesberg som stad, men främst för föreningen. Det är alltid stort att ha ett lag i högsta serien i Sverige. Plus att det kommer locka fler ungdomar till att söka till det bra och utbildande handbollsgymnasiet som LIF Lindesberg har.

Leif: För LIF innebär det en ny plats i finrummet. Medieexponeringen ökar ju kraftigt, det gör att vi blir mer attraktiva både för publik och sponsorer då TV kommer att visa många av våra matcher. För vår stad innebär det naturligtvis mycket. Kommunens satsning på idrottsturism skulle skulle få en push och stoltheten över att vara en lindesbergare tror jag skulle öka väsentligt. För vår publik blir det mer fest!

Hur kommer du att följa matcherna?

Ricky: Jag ska givetvis försöka se så mycket som möjligt på plats. En femte avgörande i Skövde kan bli aktuell att kika på med.

Nathalie: Då jag själv är mitt uppe i vårt slutspel så kommer jag att följa matcherna på livescore och få uppdatering från min familj och vänner som kommer vara på plats.

Leif: Match ett och två ser jag på plats. Match tre kommer jag troligen inte att kunna se i Skövde, men om det blir en match fyra och fem så ska de självklart ses på plats!

Vad ser du som den främsta styrkan i denna upplaga av LIF?

Ricky: Man har tagit ett kliv till individuellt och som lag. Jag ser en tydligare rollfördelning och matchplan än tidigare, fortsatt hård träning har gett resultat. Därför är det ett jämnare LIF idag än tidigare.

Nathalie: Att de är farliga på alla positioner och LIF har en bra gruppdynamik.

Leif: Styrkan i årets lag är just LAGET. Att aldrig ge upp i pressade lägen, att arbeta tillsammans och sedan försvarsspelet så klart. Sen är det många som kan avgöra.

Vilket typ av motstånd är IFK Skövde?

Ricky: Har dålig koll på årets upplaga, men minns dem framförallt som gnälliga. De har några spelare som är riktigt duktiga och gillar att spela med högt tempo, där det gäller att snabbt vara med hemåt då det går undan. Dock så ligger de kanske där dom ligger på grund av en tunnare trupp än lagen ovanför sig i Elitserien. Det kan ju förhoppningsvis vara en nackdel även i kvalet, att deras bensin kostar lite mer än LIF:s.

Nathalie: Skövde är ett bra lag som springer mycket. De har en bra målvakt i Robert Lechte. Sen har Markus Stegefelt ett bra skott och Rasmus Wremer styr mycket när han kommer upp på nio meter.

Leif: Skövdes styrka? Fråga någon som vet haha!

Vad kommer att bli avgörande för att LIF ska lyckas i kvalet?

Ricky: Både målvakts- och försvarsspel måste hålla en hög nivå över fem matcher. De har säkert kollat mycket video och har i grunden en plan som de tror kommer kunna funka för att störa Skövde. Håller man den och jobbar tillräckligt hårt så kan det gå.

Nathalie: Försvars- och målvaktsspelet, samt trycket och kontring. Även disciplin och fokus i anfallsspelet. I stort sett anser jag att allt är viktigt, men attityd och inställning kommer man långt på.

Leif: Det får du fråga Herman om.

Sist men inte minst; hur slutar matchserien?

Ricky: Jag drömmer att någon av Skövdes nyckelspelare går sönder tidigt och att det blir avgörande för en matchserie över fem matcher. Det ger resultatet 3-2 i matcher till LIF.

Nathalie: 3-1 till LIF.

Leif: Som ordförande kan ju mitt svar på den frågan bara bli 3-0 till LIF!

Publicerad 11 april 2016 klockan 14:13


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Målglädje från en tidigare match. Arkivfoto: Hasse Persson

Hemmapremiären i Lindehov slutar med seger

Den nya säsongen i HockeyEttan har börjat bra för Lindlöven. Till säsongspremiären mot Surahammar så slog man på en seger med fem mål i målskillnad, där det trots ett fint resultat fanns vissa premiärnerver. Segertrenden fortsatte även när hemmalaget satte skridskorna på isen i Lindehov, där Borlänge blev nästa motstånd.

4 oktober 2023 klockan 22:30 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Filip Nyängen. Foto: Camilla Lagerman

Flera nyheter att vänta för hockeybesökare: ”Kommer se att det händer grejer”

Inför onsdagens stora hemmapremiär i Lindehov presenterar klubbchef Filip Nyängen ett par nyheter som de hockeyälskande besökarna kommer att upptäcka. Bland annat öppnar man den sprillans nya puben, men man kommer också att börja visitera besökarna innan insläpp i Lindehov.
– Vi har fått striktare säkerhetsregler från förbundet för att stärka säkerhetsrutinerna, det innebär att alla ska visiteras innan man går in i arenan i en förbundsserie, förklarar Filip.

3 oktober 2023 klockan 14:48 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Inför Lindlöven-Borlänge HF: Hemmapremiär efter seger

Under lördagen rivstartade HockeyEttan sin nya säsong, där det inte kunde ha slutat bättre för ...

Bingo Rimér donerar pris till helgens minnescup

Söndagens minnescup, som arrangeras av IFK Lindesbergs pojklag födda 2010 i samarbete med LindeNytt, får ä...

bildspel IFK Lindesbergs jakt på kvalplatsen lever

Fotbollssäsongens sista hemmamatch slutade med seger! Trots en mållös första halvlek så fick publiken ta del av ...

Båda av LIF Lindesbergs A-lag gick poänglösa från helgens matcher. Herman Bosson blev en av de bästa målgörarna i oranget med sju bollar i nätet på bortaplan. Arkivfoto: Hasse Persson

Dubbla förluster för LIF Lindesberg

Handbollssäsongen har rivstartat och i helgen kunde LIF Lindesberg följa båda sina A-lag. Damerna hade säsongspremiär på hemmaplan, medan herrarna tog resan till Västerås men i båda fallen så slutade matcherna med förlust. Medan herrarna fick tuffa slutminutrar på bortaplan, så fick damerna en tuff premiär på hemmaplan med en rejäl målskillnad.

2 oktober 2023 klockan 13:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Inför IFK-Kumla BK: Hemmamatch under IFK-Dagen

Det blev ingen seger mot Askersund på bortaplan, men chansen mot Division 4 lever ännu. På lördag spelar IFK Lindesberg sin sista hemmamatch för säsongen inom grundspelet, där en seger är extremt viktig för att öka chanserna för att kvala sig uppåt. Med fin sol i luften så lär även stödet finnas, då lördagen även bjuder på IFK-Dagen.

29 september 2023 klockan 12:19 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Säsongspremiär i Division 1 för LIF-damerna: ”Härlig utmaning”
Det var ett stort jubel i våras när LIF Lindesbergs båda A-lag tog sig segrande ur sina serier. Precis som herrlaget så har även damlaget klä...
29 september 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Gymnasiemässan gav högstadiets elever mersmak
Under tisdagen bjöd Lindeskolan in till sin årliga gymnasiemässa, där högstadieelever från hela kommunen kom på besök för att bekanta sig med...
26 september 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Ny idrottsförening vill minska segregationen: ”Få en meningsfull fritid”
Visionen bakom nystartade Bergslagens Idrottsförening handlar om att arbeta förebyggande, att ge ungdomar en meningsfull fritid och en tillhörighet...
26 september 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

bildspel Linde Judo Open blev större än någonsin

Med närmare 500 tävlingsstarter från hela 49 klubbar, både från Sverige och övriga Norden, blev helgens Linde Judo Open precis den idrottsfest man hade hoppats på. Det bjöds på jubel, skratt och tårar när den sjätte upplagan av tävlingen genomfördes i Lindesberg arena. LindeNytt kan här bjuda på några ögonblick från lördagens tävling.

25 september 2023 klockan 17:20 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivfoto: Camilla Lagerman

Rekordmånga starter på helgens Linde Judo Open

Sedan starten 2016 har Linde Judo Open vuxit till att bli ett av Judosveriges största evenemang. I år är tävlingen dessutom större än någonsin, med närmare 500 tävlingsstarter på lördagen.
– Om den här trenden håller i sig till nästa år behöver vi nog köpa lite mer grejer, skrattar Johan Orrbo.

22 september 2023 klockan 11:43 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Seriefavoriten blev för tuff när de gästade LIF

Det blev seger i säsongspremiären efter en säsong i Division 1, under torsdagen blev det andra siffror. ...

bildspel Soliga ponnytävlingar avslutar Fornabodas säsong

Ponnytravet fick inleda Fornabodas travsäsong och då var det väl inte mer än rätt att de även fick sä...

bildspel Brutal utklassning av IFK Lindesberg

Inför lördagens hemmamatch mot Hovsta så kvarstår fyra matcher inom Fotbollsfemman, där poängen blir avgörande för ...

Annons

Det blev segerjubel när LIF Lindesberg återvände till Allsvenskan. Två poäng i säsongspremiären mot IFK Ystad HK. Foto: Hasse Persson

Seger i den Allsvenska comebacken

Det blir jubel redan i comebacken! Efter en säsong som obesegrade i Division 1 så kommer LIF Lindesberg tillbaka till Allsvenskan, starkare än på länge. Det starka IFK Ystad HK höll ett starkt spel när man gästade Lindesberg för en efterlängtad säsongspremiär, där hemmalaget höll längst och säkrade säsongens två första poäng.

16 september 2023 klockan 22:41 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Inför IFK Lindesberg-Hovsta IF: ”Är i bättre form än senast”

Fyra matcher återstår av säsongens Fotbollsfemma. I nuläget är det bara två poäng ...

Det är dags för comeback i Allsvenskan!

I våras var det ett stort jubel efter att LIF Lindesberg tog sig igenom Division 1 som obesegrade. Placeringen som ö...

Benjamins minne spelas för andra året: ”Det här är stort”

Söndagen den 8 oktober spelas minnescupen Benjamins Minne för andra året, i ...

EM-GULD till Amanda Orrbo

Frövi Judos Amanda Orrbo tog under fredagen ett efterlängtat EM-guld i italienska Padova, där hon tävlade i mästerskapet för ...

bildspel Hög svansföring under helgens svenska mästerskap

SM-helgen i Fritidsbyn bjöd på en hel del regn, sol och värme, men framförallt en uppvisning av Sveriges ...

Jenny Brunzell blev travsäsongens sista vinnare

Örebrotjejen Alice Molin blev först med att vinna lopp under årets travsäsong på Fornaboda, medan Jenny ...

Foto: Camilla Lagerman

bildspel Här invigs helgens SM-tävlingar i Lindesberg

Till tonerna av Guldsmedshyttans Musikkår invigdes helgens SM-tävlingar i bruks och mondioring med pompa och ståt under fredagen.
– Hunden, människans bästa vän genom tiderna. Jag googlade lite och hittade grottmålningar som sträcker sig åtminstone 11 500 år tillbaka i tiden, där människan och hunden har jobbat ihop, sade kommunstyrelsens ordförande Tomas Klockars i sitt invigningstal.

25 augusti 2023 klockan 13:46 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

IFK Lindesberg tappade poäng efter avgörande straff
När slutminuten närmade sig såg det ut som att IFK Lindesberg skulle gå segrande med 2-1 ur torsdagens match mot tabellettan. Bortalaget Östansj...
25 augusti 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Inför IFK-Östansjö IF: Tabellettans segertrend ska brytas
IFK Lindesberg kommer från, vad som kan vara, säsongens bästa match när de segrade över Latorp med 2-0 på hemmaplan. Under torsdagen kan ...
23 augusti 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hemmaseger trots en kortare galopp
Det blev en kortare galopp för hemmahästen Cersei Gene när de tävlande ekipagen kom ur den första svängen. Det var däremot inget som bekom det ...
20 augusti 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-08-18

2023-08-17

2023-08-16

2023-08-16

2023-08-11

2023-08-11

2023-08-10

2023-08-09

2023-08-09

2023-08-08

2023-07-31

2023-07-26

2023-07-24

2023-07-19

2023-10-04 22:49