Fatlum Ahmeti spelade en framträdande roll för LIF och noterades för åtta mål i bortamötet. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

LIF räddade oavgjort mot Drott: ”Får vara glada över poängen”

Segerraden tog visserligen slut, men LIF Lindesberg fick ändå med sig en viktig poäng från bortamötet med Drott. Ännu en svag brandgul start gjorde att laget tidigt tvingades jaga i underläge. Det gjorde LIF bra och Jesper Nilsson räddade ett kryss med sitt 31-31 i slutminuten.

– Det känns ändå som att vi förlorar en poäng idag. För vi har ju börjat att få det till en vana att ligga under och sen vända på matchen, suckar en besviken Fatlum Ahmeti.

Linjespelaren och hans LIF Lindesberg kom på onsdagen till spel med två raka vinster i ryggen. Båda hade kommit via en stark andra halvlek, sedan LIF dessförinnan satt sig i problem. Den trenden skulle hålla i sig och borta mot Drott stod brandgult för en patenterad svag start.

Motståndet, som i våras degraderades från Elitserien, ryckte tidigt till sig en femmålsledning. LIF hade väldiga problem i offensiven till en början och Fatlums analys är att laget gjorde Drotts målvakt onödigt bra med enkla avslut. Inte heller bakåt klaffade det för LIF, som efter 20 minuters spel var i underläge med hela 5-13. Laget kunde mot slutet av halvleken lyfta sig och halvtidssiffrorna var 12-14 till Drott.

– Första halvleken är det ingen vacker handboll. Det är mycket bolltapp och många konstigheter från båda lagen, vi gör det väldigt dåligt. Men sista fem minuterna skärper vi oss och tar ikapp några mål, där spelar vi ganska bra, summerar Fatlum.

Bashkim Gashi kunde öppna andra halvlek med en tidig reducering och LIF hade omedelbar kontakt. Det följdes dock upp av ett nytt Drott-ryck, där hemmalaget gick ifrån med fyra bollar. När så 20-25 satt i LIF-nätet med kvarten kvar att spela var läget mörkt.

Poäng som tar laget upp i serieledning

Men som så många gånger förr skulle Bergslagsgänget resa sig. Med ett rörligt anfallsspel käkades Drotts avstånd sakta men säkert upp och två minuter från slutet var LIF ikapp. Drott återtog visserligen ledningen i anfallet efter, men med sitt 31-31 kunde Jesper Nilsson kvittera 59 sekunder från slutet. Det gav LIF en med facit i hand skön poäng.

– Absolut, det var viktigt. Annars hade det känts jävligt konstigt att åka hem helt utan poäng. Vi får vara glada över poängen, även fast vi ville ha med oss båda, säger Fatlum Ahmeti.

LIF:s mittsexa svarade för en mycket stark kväll. Med åtta mål var han drivande i upphämtningen, en målmässig utdelning som Fatlum tackar sina lagkamrater för.

– Jag fick många bra passningar. De på nio meter satsade hårt på ytan, då behövde de bara släppa in den på mig så var jag ren.

Det oavgjorda resultatet i Halmstad ger LIF Lindesberg en poäng som tar laget upp i tillfällig serieledning av Allsvenskan. Brandgult står på sju poäng av tio möjliga, en fin start som kan bli ännu bättre när laget öppnar upp Arenan nästa onsdag. Då gästas LIF av nykomlingen Hallby, en match där seger är det enda som gäller.

– Det är klart att vi ska vinna, speciellt på hemmaplan. Där är vi starka och det ska vi fortsätta att vara, slår Fatlum fast.

Matchfakta Drott-LIF Lindesberg:
Resultat: 31-31 (14-12)
Publik: 380
Mål LIF: Fatlum Ahmeti 8, Jacob Nelson 7, Bashkim Gashi 5, Oskar Erixon 4, Jesper Nilsson 3, Gustaf Ekström 2, Joakim Bååk, Jesper Jakobsson

Tabellen från Svensk Handboll:
Allsvenskan tabell

Publicerad 19 oktober 2016 klockan 20:29


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

En efterlängtad syn på läktaren! I sommar kommer publiktaket att höjas till utomhusarrangemang Arkivfoto: Hasse Persson

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda nyheter för sportkulturen, då publik kan komma att tillåtas under sommaren. För att få en bättre inblick inför den nya månaden, tog Lindenytt kontakt med tre stora lokala publiksporter, som ger sina synvinklar av de kommande restriktionerna.

19 maj 2021 klockan 14:30 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”
Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma lös vid 15-tiden under tisdagen. Hästen tog sig ut på ...
18 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda
Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois ...
16 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Simon tog första kusksegern på Solvalla
Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att ...
10 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Jimmi Ehlers hade en bra dag när Fornaboda körde sin säsongspremiär. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi Ehlers, som tidigt säkrade säsongens första hemmaseger. Detta med Danois Simoni, som var helt överlägsen på upploppet.
– Han var jättebra idag, säjer Jimmi efter loppet.

8 maj 2021 klockan 20:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort må...

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen...

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom d...

Foto: Hasse Persson

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget till ett målkalas. Linden tar däremot Play In-platsen, vilket gör att Lindlöven således avslutar säsongen med tre raka vinster.

14 mars 2021 klockan 18:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlövens kvalchanser lever!
Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till ...
12 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs
Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade m...
7 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-03-03

2021-03-02

2021-03-01

2021-03-01

2021-02-28

2021-02-27

2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-06-22 01:03