FOTO: Hannes Feldin

LIF revanschsugna – ska nu jaga kvalspel

Tre raka förluster, en förlorad kvalplats och tungt tapp senast. Samtidigt som kvalstriden går mot sitt avgörande är LIF Lindesberg inne i säsongens tyngsta period. Men inför söndagens ödesresa till Skåne och möte med OV Helsingborg laddar laget om.

För någon månad sedan såg LIF Lindesberg ut att storma mot kvalspel. Decembers vacklande bortastatistik hade bytts ut mot segrar, laget låg trea i serien och marginalen ner till femteplatsen var stabil. Men när OV Helsingborg i måndags vann innebar det att LIF sjönk ner under kvalstrecket.

Med tre omgångar kvar att spela är läget pressat för Lindesbergs-laget. Man har precis som Helsingborg 28 poäng, men är långt efter i målskillnaden. Anledningen till raset i tabellen är tre raka förluster.

– Ska jag vara helt ärlig hade jag aldrig trott att vi skulle hamna i den här situationen när vi hade skaffat oss det utgångsläget. Men vi har fortfarande allt i egna händer och nu är det inte vi som har pressen på oss. Vi slår alltid bättre ur underläge. Det är synd att det ska behöva vara så, men så har det alltid varit under min tid här, förklarar Ola Anto.

Ett steg i rätt riktning togs dock i söndags. Även om LIF förlorade hemma mot serieledande Ricoh stod laget för en stor insats, framförallt i den första halvleken där man hade en konstant ledning. Slutresultatet blev 25-27, men den knappa förlusten förvånade inte Faltum Ahmeti.

– Nej men vad fan, det är inget speciellt med Ricoh. De har inga stjärnor. De är ett bra lag men vi är bra hemma, även om vi varit mindre bra i de två senaste hemmamatcherna. Så att vi stod upp bra förvånar mig inte, menar linjespelaren.

Fatlum har under säsongens gång varit en frekvent målskytt för LIF. Men precis som för hela laget har det gått aningen tyngre den senaste tiden, något han själv känt av.

– Senaste matchen (Ricoh) hade jag inte så mycket att jobba på. Det har varit lite upp och ner kanske. Jag hade kunnat gjort det bättre känner jag, men det är svårt. Man måste jobba hårt för att göra mål, förklarar Faltum som har svårt att peka på vad som orsakat lagets svaga form.

– Jag vet faktiskt inte, det är svårt att sätta fingret på det. Men det är klart att det saknas något, annars hade vi inte förlorat tre raka.

På söndag gäller det dock att hitta rätt i spelet igen. Säsongens öde kommer med största sannolikhet att fastställas, när LIF tar sig söderut för att möta OV Helsingborg. Vid seger tar man klivet förbi upp på kvalplats och har då allt i egna händer inför de två avslutande matcherna.

Under veckan tränar LIF gemensamt tisdag och torsdag, samt hade en individuell träning under gårdagen. Anto berättar att man har en lättare värmning på lördag, då man ska gå igenom detaljer och finslipa inför matchen. Redan efter lördagens träning åker sedan laget och man planerar att övernatta i Värnamo. För spelarnas del innebär det en annan typ av uppladdning.

– Alltså för mig spelar det ingen roll. För vissa i laget känns det bättre och för vissa sämre. Vissa tycker det är skönt att inte behöva åka 60-70 mil precis innan match. Men det är olika för var och en, förklarar Faltum.

Anto berättar att under tiden i Elitserien åkte laget snudd på alltid iväg dagen före bortamatch. Han förstår att de som har familj känner att de hellre skulle vara hemma en lördagskväll, men inför en så pass viktig match som söndagens måste uppladdningen vara optimal.

– Laget såg så där lagom förbannat ut på träningen i tisdags. Vi är laddade och nu är det revansch för de senaste matcherna som gäller. Det är inte svårt att motivera killarna inför en sån här match, avslutar Anto.

Publicerad 13 mars 2014 klockan 11:27

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-01-30

2021-04-15 10:18