FOTO: Hannes Feldin

LIF revanschsugna – ska nu jaga kvalspel

Tre raka förluster, en förlorad kvalplats och tungt tapp senast. Samtidigt som kvalstriden går mot sitt avgörande är LIF Lindesberg inne i säsongens tyngsta period. Men inför söndagens ödesresa till Skåne och möte med OV Helsingborg laddar laget om.

För någon månad sedan såg LIF Lindesberg ut att storma mot kvalspel. Decembers vacklande bortastatistik hade bytts ut mot segrar, laget låg trea i serien och marginalen ner till femteplatsen var stabil. Men när OV Helsingborg i måndags vann innebar det att LIF sjönk ner under kvalstrecket.

Med tre omgångar kvar att spela är läget pressat för Lindesbergs-laget. Man har precis som Helsingborg 28 poäng, men är långt efter i målskillnaden. Anledningen till raset i tabellen är tre raka förluster.

– Ska jag vara helt ärlig hade jag aldrig trott att vi skulle hamna i den här situationen när vi hade skaffat oss det utgångsläget. Men vi har fortfarande allt i egna händer och nu är det inte vi som har pressen på oss. Vi slår alltid bättre ur underläge. Det är synd att det ska behöva vara så, men så har det alltid varit under min tid här, förklarar Ola Anto.

Ett steg i rätt riktning togs dock i söndags. Även om LIF förlorade hemma mot serieledande Ricoh stod laget för en stor insats, framförallt i den första halvleken där man hade en konstant ledning. Slutresultatet blev 25-27, men den knappa förlusten förvånade inte Faltum Ahmeti.

– Nej men vad fan, det är inget speciellt med Ricoh. De har inga stjärnor. De är ett bra lag men vi är bra hemma, även om vi varit mindre bra i de två senaste hemmamatcherna. Så att vi stod upp bra förvånar mig inte, menar linjespelaren.

Fatlum har under säsongens gång varit en frekvent målskytt för LIF. Men precis som för hela laget har det gått aningen tyngre den senaste tiden, något han själv känt av.

– Senaste matchen (Ricoh) hade jag inte så mycket att jobba på. Det har varit lite upp och ner kanske. Jag hade kunnat gjort det bättre känner jag, men det är svårt. Man måste jobba hårt för att göra mål, förklarar Faltum som har svårt att peka på vad som orsakat lagets svaga form.

– Jag vet faktiskt inte, det är svårt att sätta fingret på det. Men det är klart att det saknas något, annars hade vi inte förlorat tre raka.

På söndag gäller det dock att hitta rätt i spelet igen. Säsongens öde kommer med största sannolikhet att fastställas, när LIF tar sig söderut för att möta OV Helsingborg. Vid seger tar man klivet förbi upp på kvalplats och har då allt i egna händer inför de två avslutande matcherna.

Under veckan tränar LIF gemensamt tisdag och torsdag, samt hade en individuell träning under gårdagen. Anto berättar att man har en lättare värmning på lördag, då man ska gå igenom detaljer och finslipa inför matchen. Redan efter lördagens träning åker sedan laget och man planerar att övernatta i Värnamo. För spelarnas del innebär det en annan typ av uppladdning.

– Alltså för mig spelar det ingen roll. För vissa i laget känns det bättre och för vissa sämre. Vissa tycker det är skönt att inte behöva åka 60-70 mil precis innan match. Men det är olika för var och en, förklarar Faltum.

Anto berättar att under tiden i Elitserien åkte laget snudd på alltid iväg dagen före bortamatch. Han förstår att de som har familj känner att de hellre skulle vara hemma en lördagskväll, men inför en så pass viktig match som söndagens måste uppladdningen vara optimal.

– Laget såg så där lagom förbannat ut på träningen i tisdags. Vi är laddade och nu är det revansch för de senaste matcherna som gäller. Det är inte svårt att motivera killarna inför en sån här match, avslutar Anto.

Publicerad 13 mars 2014 klockan 11:27

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Slarvig förlust i den Allsvenska premiären

Premiären i Allsvenskan blev nog inte som LIF Lindesberg hade tänkt sig. Trots en tidig tremålsledning mot Torslanda så började slarvspelet att visa sig, vilket bjöd tillbaka motståndarlaget in i matchen. I den andra halvleken låg LIF dessutom i ett åttamålsunderläge, vilket blev för många mål att hämta in.

18 september 2021 klockan 17:57 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto från förra säsongen Foto: Hasse Persson

Dags för Allsvensk premiär!

På lördag är det äntligen dags för säsongspremiär i Handbollsallsvenskan! Försäsongen är färdigspelad och till helgen gästas Torslanda av det laddade LIF Lindesberg. Efter förra säsongens elfte plats, så har LIF värvat till sig nya och intressanta namn som ska hjälpa laget till en högre placering.

16 september 2021 klockan 14:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ingrid Nilsson knep brons på ungdoms-EM i judo

16-åriga Ingrid Nilsson från Lindesberg knep ett brons vid ungdoms-EM i judo i lettiska Riga. Mästerskapet ...

Hemmaseger avslutar travsäsongen

Det var årsfinal på Fornaboda under torsdagen och vad passar då bättre att avsluta säsongen, än med en hemmaseger? Det ...

bildspel Finsk femling på Fornaboda Travbana

Åtta Solvallavinnare och en överraskning från Årjäng blev facit när torsdagslunchens travtävlingar från Fornaboda ...

Lea sköt sig till 91 poäng i luftgevärskyttet, vilket var onsdagens bästa resultat. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Linde Sports Camp är igång!

Under onsdag förmiddag gick startskottet för det årliga sportlägret Linde Sports Camp. ”Sport Campen” arrangeras för åttonde året i rad och riktar sig till ungdomar som börjar i årkurs 4 till 6, där ungdomarna får chansen att testa på alla möjliga sporter från fotboll till karate.
– Syftet är att de deltagande ungdomarna ska få hitta något nytt, säger fritidskonsulent Jonas Andersson.

11 augusti 2021 klockan 15:59 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Anders Svanstedt vinner med Juni Rapid Foto: Timmy Lundegård

Lunchvinnare på Fornaboda Travbana

Torsdagslunchen bjöd på soliga travtävlingar ute på Fornaboda Travbana. Flera fina återseende gjordes, där Fornabodapubliken dels fick återse den tidigare hemmahästen Certainly som vinnare, men även en möjlig deltagare i Stoderbyt.

5 augusti 2021 klockan 15:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg
Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är ...
29 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust
OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snö...
28 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana
Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade dessutom vinnarcirkeln direkt...
27 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Skinny Dipping med segerkusken Kenneth Gorski och delar av ägarkretsen. Foto: Timmy Lundegård

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnarglädjen var däremot större där man även fick ta del av en svalkande hemmaseger, genom Skinny Dipping och Kenneth Gorski.
– Det var tacksamt att de körde i ett långsammare tempo där framme, säger vinnarkusken.

18 juli 2021 klockan 17:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Double Exposure och Örjan Kihlström vinner Bergslagsloppet på nytt banrekord. Foto: Timmy Lundegård

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt banrekord från Double Exposure som segrade i Bergslagsloppet, så bjöds segrarna på höga jubel och applåder från den glada publiken.
– Det här måste vara ett nytt publikrekord i landet efter den eländiga pandemin, menar Örjan Kihlström.

8 juli 2021 klockan 00:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista ...

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde ...

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp

Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje ...

Annons

Foto: Hasse Persson

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”

Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsföreningar. Nu öppnas möjligheter för restauranger och serveringsställen att hålla öppet längre, och dessutom kan idrottsföreningar släppa in sin efterlängtade publik på matcherna igen.

2 juli 2021 klockan 09:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet

Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska...

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens fö...

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp...

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan
Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda nyheter för sportkulturen, då ...
19 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”
Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma lös vid 15-tiden under tisdagen. Hästen tog sig ut på ...
18 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda
Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois ...
16 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-05-10

2021-05-08

2021-05-07

2021-05-03

2021-04-15

2021-04-04

2021-03-31

2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-09-19 10:06