LIF segrade i ”Jockes” avsked: ”Bra, konstigt och lite tomt”

Två mål och framförallt seger – det blev ett fint avslut för Joakim Bååk hemma i Arenan. LIF Lindesberg stod för en stark insats och tog revansch på tabellsjuan Varberg, ett motstånd som besegrades med 34-30 (20-15).

Joakim Bååks avskedsföreställning, då gick LIF Lindesberg ut och spelade skjortan av Varberg. Den kvaljagande tabellsjuan hamnade tidigt på efterkälken när LIF satte fart på sin offensiv. Längst bak visade Niklas Jansson klass mellan stolparna och målvaktens räddningar och utspel satte upp för fina kontringslägen. Det utnyttjade Bashkim Gashi och brandgult gick upp till 10-3.

Framåt hade laget en grym genombrottskraft och de offensiva kombinationerna fungerade fint. Varberg minskade ledningen till fyra bollar, men ett nytt ryck av LIF tog laget upp till åtta bollars ledning. I takt med att halvleken gick fick även huvudfiguren Bååk speltid och mittnian svarade för två fullträffar innan halvtid.

– Det är en fantastisk start. Historiskt sett har vi haft problem mot offensiva försvar, men vi luckrade upp dem jättetidigt. Många i laget som gör superfina prestationer, bland annat Albin och Jakobsson som är helt magiska, berömmer ”Jocke” Bååk.

Till vilan gick LIF in med 20-15, ett försprång som laget gavs chansen att öka på tidigt i andra. För ett desperat Varberg valde direkt att gå över på sju spelare i anfallen och det utnyttjade Jesper Nilsson som lyfte in 22-15 från egen planhalva. Matchbilden i sig blev rätt märklig, med öppna ytor och många bortkastade chanser från båda håll.

Det gjorde att Varberg kunde närma sig målmässigt. Med tolv minuter kvar att spela var ställningen 28-25, samtidigt som LIF hade kört fast i sina attacker. De offensiva problemen höll i sig och slutligen var den tidigare klara ledningen kvitterad.

Till sist kunde Jacob Nelson från sin högerkant bryta den nio minuter långa måltorkan, något som följdes upp av två snabba Varbergsutvisningar. Då passade LIF Lindesberg på att stänga igen matchen. Jesper Nilsson skickade in ett par bollar och en sen straffräddning av Sébastien Ehnevid gjorde att segern landade vid 34-30.

Påverkades av alla intryck: ”Det berörde mig väldigt”

– Bra, konstigt och lite tomt. Även om vi har en match kvar blir det någonstans det här som man kommer ihåg som avslutning, berättar Joakim Bååk om känslorna.

Mittnian gjorde karriärens allra sista match i Lindesberg Arena och hyllades stort, både före och efter. LIF-ikonen Börje Larsson räckte över en blombukett till ”Jocke”, som i sin tur tackade publiken för allt stöd. Två mål blev facit från 29-åringen i hans sista brandgula show.

– Show och show haha! Handbollsmässigt är det en katastrofal match från min sida. Laget gör det skitbra, men från mitt håll är det inget att komma ihåg, skrattar ”Jocke” och blir sedan snabbt allvarlig kring sitt avsked.

– Jag tror att det påverkade mig mer än vad jag hade tänkt mig. Hade du frågat mig innan hade jag sagt att ”nej, det kommer inte vara några problem att hålla fokus”. Men det berörde mig väldigt.

Även om ”Jocke” inte är nöjd med sin insats var det många i det yngre gardet som klev fram. Albin Järlstam slungade in åtta mål, samtidigt som Jesper Jakobsson och Jesper Nilsson visade vägen från nio meter. I och med segern spelade LIF Lindesberg bort Varberg från kvalstriden och brandgult vred åt greppet om åttondeplatsen. Allsvenskan stängs igen nästa onsdag, då LIF gästar bottenplacerade Anderstorp.

– De slåss för sin existens. Det kommer att bli knökfullt därnere i den lilla hallen som de har. Det tror jag absolut sporrar oss, det blir en rolig match att spela, menar ”Jocke” som är fortsatt trygg i sitt beslut att lägga av.

– Grabbarna håller på och bråkar med mig därinne och säger att det kommer bli två-tre comebacker. Jag själv har väldigt svårt att tro det, sen vet jag att jag kommer vara verksam i den här föreningen på något sätt framöver. Men efter onsdagen behöver jag ett break för att verkligen få koppla av. Jag har varit medlem i LIF sedan jag föddes, nu blir det både annorlunda och spännande.

Matchfakta LIF Lindesberg-Varberg:
Resultat: 34-30 (20-15)
Publik: 520
Mål LIF: Albin Järlstam 8, Jesper Nilsson 6, Jacob Nelson 5, Bashkim Gashi 4, Fatlum Ahmeti 4, Joakim Bååk 2, Jesper Jakobsson 2, Axel Rämhed 2, Linus Olausson

Övrigt resultat från Allsvenskan:
Tyresö-RP Linköping 37-24

Tabellen från Svensk Handboll:
Allsvenskan tabell

Publicerad 23 mars 2017 klockan 20:30


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto: Hannes Feldin

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snöplig förlust i slutsekunden av den andra matchen.
– Jag är otroligt besviken, det var inte så här jag ville att dagen skulle se ut, sade Anna i en Tv-intervju strax efter förlusten.

28 juli 2021 klockan 14:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt ...

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Trav och golf, två sporter som hör ihop. Kollagebild, foto: Timmy Lundegård och Hannes Feldin.

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangör för travsportens första golfchampionat. En värdig vinnare ska koras där en segerkavaj väntar vinnaren, samt ett prisbord med priser till ett värde av 100 000 kr.

6 juli 2021 klockan 13:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp
Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje onsdagskväll under somrarna. Efter ett...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”
Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsfö...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet
Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även kö...
26 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Annons

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi ...

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall
Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det ...
15 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret
Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger ...
4 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-08-03 08:43