LIF segrade i ”Jockes” avsked: ”Bra, konstigt och lite tomt”

Två mål och framförallt seger – det blev ett fint avslut för Joakim Bååk hemma i Arenan. LIF Lindesberg stod för en stark insats och tog revansch på tabellsjuan Varberg, ett motstånd som besegrades med 34-30 (20-15).

Joakim Bååks avskedsföreställning, då gick LIF Lindesberg ut och spelade skjortan av Varberg. Den kvaljagande tabellsjuan hamnade tidigt på efterkälken när LIF satte fart på sin offensiv. Längst bak visade Niklas Jansson klass mellan stolparna och målvaktens räddningar och utspel satte upp för fina kontringslägen. Det utnyttjade Bashkim Gashi och brandgult gick upp till 10-3.

Framåt hade laget en grym genombrottskraft och de offensiva kombinationerna fungerade fint. Varberg minskade ledningen till fyra bollar, men ett nytt ryck av LIF tog laget upp till åtta bollars ledning. I takt med att halvleken gick fick även huvudfiguren Bååk speltid och mittnian svarade för två fullträffar innan halvtid.

– Det är en fantastisk start. Historiskt sett har vi haft problem mot offensiva försvar, men vi luckrade upp dem jättetidigt. Många i laget som gör superfina prestationer, bland annat Albin och Jakobsson som är helt magiska, berömmer ”Jocke” Bååk.

Till vilan gick LIF in med 20-15, ett försprång som laget gavs chansen att öka på tidigt i andra. För ett desperat Varberg valde direkt att gå över på sju spelare i anfallen och det utnyttjade Jesper Nilsson som lyfte in 22-15 från egen planhalva. Matchbilden i sig blev rätt märklig, med öppna ytor och många bortkastade chanser från båda håll.

Det gjorde att Varberg kunde närma sig målmässigt. Med tolv minuter kvar att spela var ställningen 28-25, samtidigt som LIF hade kört fast i sina attacker. De offensiva problemen höll i sig och slutligen var den tidigare klara ledningen kvitterad.

Till sist kunde Jacob Nelson från sin högerkant bryta den nio minuter långa måltorkan, något som följdes upp av två snabba Varbergsutvisningar. Då passade LIF Lindesberg på att stänga igen matchen. Jesper Nilsson skickade in ett par bollar och en sen straffräddning av Sébastien Ehnevid gjorde att segern landade vid 34-30.

Påverkades av alla intryck: ”Det berörde mig väldigt”

– Bra, konstigt och lite tomt. Även om vi har en match kvar blir det någonstans det här som man kommer ihåg som avslutning, berättar Joakim Bååk om känslorna.

Mittnian gjorde karriärens allra sista match i Lindesberg Arena och hyllades stort, både före och efter. LIF-ikonen Börje Larsson räckte över en blombukett till ”Jocke”, som i sin tur tackade publiken för allt stöd. Två mål blev facit från 29-åringen i hans sista brandgula show.

– Show och show haha! Handbollsmässigt är det en katastrofal match från min sida. Laget gör det skitbra, men från mitt håll är det inget att komma ihåg, skrattar ”Jocke” och blir sedan snabbt allvarlig kring sitt avsked.

– Jag tror att det påverkade mig mer än vad jag hade tänkt mig. Hade du frågat mig innan hade jag sagt att ”nej, det kommer inte vara några problem att hålla fokus”. Men det berörde mig väldigt.

Även om ”Jocke” inte är nöjd med sin insats var det många i det yngre gardet som klev fram. Albin Järlstam slungade in åtta mål, samtidigt som Jesper Jakobsson och Jesper Nilsson visade vägen från nio meter. I och med segern spelade LIF Lindesberg bort Varberg från kvalstriden och brandgult vred åt greppet om åttondeplatsen. Allsvenskan stängs igen nästa onsdag, då LIF gästar bottenplacerade Anderstorp.

– De slåss för sin existens. Det kommer att bli knökfullt därnere i den lilla hallen som de har. Det tror jag absolut sporrar oss, det blir en rolig match att spela, menar ”Jocke” som är fortsatt trygg i sitt beslut att lägga av.

– Grabbarna håller på och bråkar med mig därinne och säger att det kommer bli två-tre comebacker. Jag själv har väldigt svårt att tro det, sen vet jag att jag kommer vara verksam i den här föreningen på något sätt framöver. Men efter onsdagen behöver jag ett break för att verkligen få koppla av. Jag har varit medlem i LIF sedan jag föddes, nu blir det både annorlunda och spännande.

Matchfakta LIF Lindesberg-Varberg:
Resultat: 34-30 (20-15)
Publik: 520
Mål LIF: Albin Järlstam 8, Jesper Nilsson 6, Jacob Nelson 5, Bashkim Gashi 4, Fatlum Ahmeti 4, Joakim Bååk 2, Jesper Jakobsson 2, Axel Rämhed 2, Linus Olausson

Övrigt resultat från Allsvenskan:
Tyresö-RP Linköping 37-24

Tabellen från Svensk Handboll:
Allsvenskan tabell

Publicerad 23 mars 2017 klockan 20:30


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Elin Kämpe och Amanda Orrbo fick med sig ett silver hem från Nederländerna. Foto: Frövi judo

Dubbla medaljer för Frövi judo efter mäktig tävlingshelg

Efter en intensiv tävlingshelg kan Frövi judo återigen stoltsera med två nya mästerskapsmedaljer. Amanda Orrbo och Elin Kämpe tog ett välförtjänt silver vid World Kata Games i Nederländerna, medan Ingrid Nilsson kämpade hem en bronsmedalj vid Junior European Cup i Polen.

15 april 2024 klockan 10:58 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Hemmatrenden håller i sig! IFK Lindesberg höll nollan i 89 minuter mot IFK Askersund och tog en behaglig seger i Frövi. IFK Lindesberg har med detta ännu inte förlorat en hemmamatch sedan juni 2023. Foto: Timmy Lundegård

Storslagen seger efter tidig fyramålsledning

Trots hårda vindar så blev det en klar och mersmakande seger för IFK Lindesberg, som under lördagen gjorde sin första hemmamatch för säsongen. Hemmatruppen gick ut hårt till den första halvleken och svarade för en toppinsats med 3-0 efter matchens första tjugo minuter. Nollan höll sig länge och även om det blev trötta ben mot slutet, så blev det en behaglig seger som gav tre poäng.

10 april 2024 klockan 23:16 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Inför IFK-IFK Askersund: Hemmapremiären spelas i Frövi

Säsongens första match inom Fotbollsfemman är avgjord, där det blev en snöplig förlust för IFK ...

IFK Lindesberg inleder säsongen på bortaplan

Efter fem matcher under försäsongen så är det äntligen dags för IFK Lindesberg att inleda årets ...

Andreas Svahn (S). Foto: Camilla Lagerman

Svahns utspel – antydde att media sprider ”fake news”

Onsdagens stora politikerdebatt i Lindesberg fokuserade till största del på frågorna gällande besparingar inom vården i den norra länsdelen. Regionrådet Andreas Svahn (S) tog dock tillfället i akt att vid flera tillfällen påtala att man inte ska tro allt man läser i tidningen.
– Man ska inte tro allt man läser i tidningen eller på nätet. Hjälp till att döda fake news, uppmanade han församlingen.

28 mars 2024 klockan 14:36 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ingemar Engstrand visade upp fotot på det numera beryktade handslaget, som många ifrågasatte under kvällen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Enormt intresse för politisk utfrågning om vården i Lindesberg – hundratal kom inte in

Onsdagskvällens debatt gällande besparingsförslagen inom vården i den norra länsdelen blev en välbesökt sådan. Över hundra åhörare kom inte ens in i biografsalongen då den var fullsatt, utan fick istället vända hemåt. Debatten blev bitvis het, med mycket frågor och upprörda känslor från både sjukvårdspersonal och allmänhet.
– Är det billigare att renovera människan i Örebro än i Lindesberg? undrar Peter Larsson.

27 mars 2024 klockan 23:36 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

LIF Lindesberg återvänder till Ettan som jumbo
Trots otroliga matcher på hemmaplan så faller LIF Lindesberg på sina tunnare bortamöten. Tisdagens bortamatch mot IFK Ystad HK var säsongens ...
26 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Amanda Orrbo tilldelas prestigefyllt pris
Vartannat år delar Svenska Downföreningen ut det prestigefyllda UPP-priset i syfte att lyfta fram personer som bidrar till att förbättra mö...
25 mars 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lindlövens slutspelsäventyr är över
Resan i säsongens slutspel till Allsvenskan är över för Lindlövens del. Trots att man inte har släppt in ett enda mål mot Brödernas/Väsby IK ...
20 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Jimmi Ehlers plockade hem flest priser bland de aktiva från Fornaboda. Däribland titeln Årets Häst som gick till stallets V75-vinnare Deeply Express. Foto: Christian Gorski

bildspel Fornaboda plockade flest priser på Travgalan

Varje år så har Örebro och Fornaboda en gemensam travgala där man tillsammans hyllar regionens största prestationer. Båda banorna har sju egna priser att dela ut, där man även har totalt åtta priser som de aktiva från de båda banorna har chans att ta för sig av. Under helgens gala så plockade Fornaboda flest titlar och landade på tolv priser mot Örebros tio.
– Vi på Fornaboda kan vi också, säger Jimmi Ehlers.

18 mars 2024 klockan 17:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

LIF Lindesberg har slagit topplag efter topplag på hemmaplan. Totalt åtta av säsongens tretton hemmamatcher slutar med seger. Nu väntar en ödesmatch mot Ystad. Arkivbild: Hasse Persson

LIF Lindesberg avgör mot tabellsexan

Det var vinna eller försvinna när LIF Lindesberg skulle spela sin sista hemmamatch inom Allsvenskans grundserie. En hemmaförlust mot tabellsexan IFK Karlskrona skulle öka LIF Lindesbergs risker att halka tillbaka till Division 1. Trots en svagare första halvlek, så lyckades hemmatruppen att komma tillbaka och avgöra måstematchen till sin fördel.

17 mars 2024 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Dubbla hemmaförluster i Lindlövens första semi

Lindlöven har stått för en av de större skrällarna, både inom AllEttan och slutspelet till Allsvenskan. ...

LIF Lindesberg jagar poäng i sista hemmamatchen

Tabellpoäng är ett måste för LIF Lindesbergs överlevnad i Allsvenskan. Innan helgen så placerar sig ...

Lindlöven kan få slutspelsrevansch mot Väsby

För två säsonger sedan så slogs Lindlöven ut ur kvartsfinalen mot ett då favorittippat Väsby. Nu möts de ...

På lördag kan Isabella Jansson Wiklund bli landets yngsta kusk att ta emot pris som Årets Kusk. En av hästarna som Isabella vann med under året var Sweet Breeze som från årsskiftet står i stallet utanför Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Isabella kan bli landets yngsta Årets Kusk

Det är inte ofta som en juniorkusk blir nominerad till ett större pris på travgalorna. Efter en segerrik säsong som landets segerrikaste kusk under 18 år, så har det nu inträffat för Isabella Jansson Wiklund. På lördag har 17-åringen möjligheten att bli landets första juniorkusk till att mottaga priset som Årets Kusk när Fornaboda har sin travgala i Örebro.
– Det är ju väldigt mäktigt att ens vara nominerad, säger Isabella.

13 mars 2024 klockan 14:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlöven till semifinal!

De lyckades! Efter två segrar i Lindehov och en tredje seger på bortais så gör Lindlöven en så kallad ”Clean sweep” i ...

Lindlöven är en seger från historisk semi

Två matcher inom kvartsfinalen, två segrar. Lindlövens vecka har nog inte kunnat börjat på något bättre sätt...

Lindlöven inleder slutspelet med seger

Det börjar bra för Lindlöven när slutspelet drog igång under tisdagskvällen. Trots en snabbspelad första period s...

Nu börjar slutspelet: ”Det är vi mot världen nu”

Vid 19-slaget på tisdag så släpps pucken i Lindehov till Lindlövens fjärde slutspel mot ...

LIF Lindesberg i fara efter helgens förlust

Det är bara viktiga matcher kvar i LIF Lindesbergs spelschema. Till helgen tog man resan till Torslanda, där båda...

Lindlöven väljer Vallentuna till slutspelet

Under söndagen skulle kvartsfinalen till HockeyAllsvenskans kval få sitt spelschema. Lindlöven fick välja som ...

LIF Lindesbergs klubbchef Ricky Nordahl är stolt att kunna presentera den femte upplagan i Libo Cup. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Till helgen gör Libo Cup sin femte upplaga

Ungdomsturneringen Libo Cup blev en succé redan under sitt första år i Lindesberg Arena. På rekordtid så har cupen etablerats i handbollssverige, där 90 lag har anmält intresse inför den femte upplagan som spelas till helgen. De sista finslipningarna är i full gång under torsdagen, där man även bygger om Lindehov till en handbollsplan.
– Vi är inte störst, men vi har blivit större än en vanlig cup, säger Ricky Nordahl.

29 februari 2024 klockan 17:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Stabila Lindlöven segrar men missar semin
Under onsdagskvällen skulle det avgöras hur Lindlöven spelar sitt kommande slutspel. Av kvällens fem matcher så var tre av dessa viktiga att fö...
28 februari 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fri entré när Lindlöven kan gå till semifinal
Semifinal i ett kval till Allsvenskan eller att bli ett av de första lagen att välja motståndare i kvartsfinalen är belöningen om Lindlöven tar ...
27 februari 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlövens drömmar om semifinal lever
Det blev en tuff norrlandsturné för Lindlöven där man inleder med en stor förlust mot Boden för att dagen därefter, ta en övertidseger mot ...
25 februari 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-02-25

2024-02-21

2024-02-21

2024-02-08

2024-02-07

2024-02-07

2024-02-05

2024-02-05

2024-02-01

2024-02-01

2024-01-30

2024-01-29

2024-01-25

2024-01-25

2024-04-21 15:49