LIF segrade i ”Jockes” avsked: ”Bra, konstigt och lite tomt”

Två mål och framförallt seger – det blev ett fint avslut för Joakim Bååk hemma i Arenan. LIF Lindesberg stod för en stark insats och tog revansch på tabellsjuan Varberg, ett motstånd som besegrades med 34-30 (20-15).

Joakim Bååks avskedsföreställning, då gick LIF Lindesberg ut och spelade skjortan av Varberg. Den kvaljagande tabellsjuan hamnade tidigt på efterkälken när LIF satte fart på sin offensiv. Längst bak visade Niklas Jansson klass mellan stolparna och målvaktens räddningar och utspel satte upp för fina kontringslägen. Det utnyttjade Bashkim Gashi och brandgult gick upp till 10-3.

Framåt hade laget en grym genombrottskraft och de offensiva kombinationerna fungerade fint. Varberg minskade ledningen till fyra bollar, men ett nytt ryck av LIF tog laget upp till åtta bollars ledning. I takt med att halvleken gick fick även huvudfiguren Bååk speltid och mittnian svarade för två fullträffar innan halvtid.

– Det är en fantastisk start. Historiskt sett har vi haft problem mot offensiva försvar, men vi luckrade upp dem jättetidigt. Många i laget som gör superfina prestationer, bland annat Albin och Jakobsson som är helt magiska, berömmer ”Jocke” Bååk.

Till vilan gick LIF in med 20-15, ett försprång som laget gavs chansen att öka på tidigt i andra. För ett desperat Varberg valde direkt att gå över på sju spelare i anfallen och det utnyttjade Jesper Nilsson som lyfte in 22-15 från egen planhalva. Matchbilden i sig blev rätt märklig, med öppna ytor och många bortkastade chanser från båda håll.

Det gjorde att Varberg kunde närma sig målmässigt. Med tolv minuter kvar att spela var ställningen 28-25, samtidigt som LIF hade kört fast i sina attacker. De offensiva problemen höll i sig och slutligen var den tidigare klara ledningen kvitterad.

Till sist kunde Jacob Nelson från sin högerkant bryta den nio minuter långa måltorkan, något som följdes upp av två snabba Varbergsutvisningar. Då passade LIF Lindesberg på att stänga igen matchen. Jesper Nilsson skickade in ett par bollar och en sen straffräddning av Sébastien Ehnevid gjorde att segern landade vid 34-30.

Påverkades av alla intryck: ”Det berörde mig väldigt”

– Bra, konstigt och lite tomt. Även om vi har en match kvar blir det någonstans det här som man kommer ihåg som avslutning, berättar Joakim Bååk om känslorna.

Mittnian gjorde karriärens allra sista match i Lindesberg Arena och hyllades stort, både före och efter. LIF-ikonen Börje Larsson räckte över en blombukett till ”Jocke”, som i sin tur tackade publiken för allt stöd. Två mål blev facit från 29-åringen i hans sista brandgula show.

– Show och show haha! Handbollsmässigt är det en katastrofal match från min sida. Laget gör det skitbra, men från mitt håll är det inget att komma ihåg, skrattar ”Jocke” och blir sedan snabbt allvarlig kring sitt avsked.

– Jag tror att det påverkade mig mer än vad jag hade tänkt mig. Hade du frågat mig innan hade jag sagt att ”nej, det kommer inte vara några problem att hålla fokus”. Men det berörde mig väldigt.

Även om ”Jocke” inte är nöjd med sin insats var det många i det yngre gardet som klev fram. Albin Järlstam slungade in åtta mål, samtidigt som Jesper Jakobsson och Jesper Nilsson visade vägen från nio meter. I och med segern spelade LIF Lindesberg bort Varberg från kvalstriden och brandgult vred åt greppet om åttondeplatsen. Allsvenskan stängs igen nästa onsdag, då LIF gästar bottenplacerade Anderstorp.

– De slåss för sin existens. Det kommer att bli knökfullt därnere i den lilla hallen som de har. Det tror jag absolut sporrar oss, det blir en rolig match att spela, menar ”Jocke” som är fortsatt trygg i sitt beslut att lägga av.

– Grabbarna håller på och bråkar med mig därinne och säger att det kommer bli två-tre comebacker. Jag själv har väldigt svårt att tro det, sen vet jag att jag kommer vara verksam i den här föreningen på något sätt framöver. Men efter onsdagen behöver jag ett break för att verkligen få koppla av. Jag har varit medlem i LIF sedan jag föddes, nu blir det både annorlunda och spännande.

Matchfakta LIF Lindesberg-Varberg:
Resultat: 34-30 (20-15)
Publik: 520
Mål LIF: Albin Järlstam 8, Jesper Nilsson 6, Jacob Nelson 5, Bashkim Gashi 4, Fatlum Ahmeti 4, Joakim Bååk 2, Jesper Jakobsson 2, Axel Rämhed 2, Linus Olausson

Övrigt resultat från Allsvenskan:
Tyresö-RP Linköping 37-24

Tabellen från Svensk Handboll:
Allsvenskan tabell

Publicerad 23 mars 2017 klockan 20:30


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Jimmi Ehlers hade en bra dag när Fornaboda körde sin säsongspremiär. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi Ehlers, som tidigt säkrade säsongens första hemmaseger. Detta med Danois Simoni, som var helt överlägsen på upploppet.
– Han var jättebra idag, säjer Jimmi efter loppet.

8 maj 2021 klockan 20:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

En 2500 kvadratmeter stor padelhall är det senaste tillskottet på Charlottenlunds Handelsplats. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu den drygt 2500 kvadratmeter stora hallen av 6 stycken sprillans nya padelbanor.
– Det som är så bra med padel är ju att det är något som går att utöva även i coronatider, förklarar Per Eriksson som står bakom Lindesbergs nya padelhall.

31 mars 2021 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande
En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i ...
21 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats
Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den ...
19 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Efter söndagens match mot Surahammar kom Max Lalander med beskedet att karriären är över Foto: Hasse Persson

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare Max Lalander med beslutet, att vänsterforwardens hockeykarriär har nått sitt slut.
– Jag har tagit beslutet att dagens match mot Surahammar var den sista i min hockeykarriär, säjer Max Lalander.

14 mars 2021 klockan 21:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och ...

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. ...

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans...

Annons

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Ida Larsson är redo för slutspel Foto: Hasse Persson

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett utvecklande spel på planen och en stark spelarform, står Lindelaget laddade mot säsongens tuffaste uppgift.
– Vi är redo för att gå vidare, säjer Ida Larsson.

1 mars 2021 klockan 21:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas
Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, f...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo
Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg...
28 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

En förlust avrundade grundspelet
Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde ...
27 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-05-09 20:55