FOTO: Hannes Feldin

LIF skrattade bort spöket

Med bortaspöket hängandes över sig reste LIF Lindesberg till Linköping och spelade hem två nya poäng. Mötet mot bottenlaget RP Linköping var länge jämnt, men i andra halvlek drog LIF ifrån. Slutresultatet 30-20 innebar ett bevis på vart man står menar Ola Anto.- Det var kul! Vi trummade på, vi vet att vi är så här bra. Det är stabilt, det är i första halvlek vi inte håller trycket, konstaterar en glad assisterande tränare efter segern. 

För även om det länge var tight läge slutade onsdagskvällen med vinst. I halvtid var bottenkämpande RP Linköping med målmässigt, där ställningen var tolv lika. Men därefter drog LIF ifrån och sköljde över hemmalaget i den andra halvleken. På trettio minuter spelade man 18-8, utan att ha gjort några större korrigeringar i spelet.

– Egentligen så ändrade vi inte så mycket. Jag sa där i andra halvlek att om vi trummar på, inte tar utvisningar och hamrar på så kommer de att vika sig. Det är den skillnaden som tabellen visar i matchen, menar Anto.

Han väljer att främst lyfta fram Sebastien Ehnevids prestation. I sin återkomst efter sjukdomen var målvakten fenomenal i mål, något som gav hela laget en stor trygghet. I övrigt får Gustaf Ekström och Erik Persson beröm för sitt hårda jobb. Extra glädjande enligt Anto var att unge Freddy Lindblad gjorde sin debut, något han kryddade med två mål.

Segern som helhet var nyttig på flera sätt för LIF. Laget har varit omutliga i sin hemmaborg, men bortaspelet har hackat rejält poängmässigt. Just därför kan Anto och övriga laget nu skratta gott åt allt bortafokus.

– Ja, det har vi skrattat om hela bussresan haha. Vi förlorade ju i och för sig mot Varberga och Tumba, men vi har vunnit svåra matcher också. Det är inget som vi tänker på och vi tror inte på spöken haha.

Segern innebar att LIF knappade in på toppduon, där avståndet upp till ettan Ricoh dock troligen är för stort. Men man har i nuläget 26 poäng och har marginal ner till kvalstrecket. Dessutom föll VästeråsIrsta oväntat ihop mot Alstermo, vilket är välkommet.

– Javisst det är inget att hymla med. Det är klart att vi blir glada när våra konkurrenter tappar poäng, precis som de blir glada när vi tappar poäng, förklarar Anto och blickar framåt.

– Nu har vi två raka hemmamatcher, vinner vi dem så ser det riktigt bra ut. Vi har skapat oss ett guldläge inför de sista matcherna. Men än är vi inte där och vi ska kämpa på.

Matchfakta RP Linköping-LIF Lindesberg:
Resultat: 20-30 (12-12)
Publik: 199
Mål LIF: Ricky Nordahl 5, Jesper Jakobsson 5, Richard Eriksson 5, Gustaf Ekström 4, Oskar Erixon 2, Freddy Lindblad 2, Bashkim Gashi 2, Jacob Nelson 2, Sebastian Hammar 2, Erik Persson 1

Övriga resultat från Allsvenskan:
VästeråsIrsta-Alstermo 27-35
Varberg-BK Heid 33-26
Caperiotumba-OV Helsingborg 19-26
IF Hallby-IFK Ystad 28-33

Tabellen:
1 Ricoh                     18     551-436     33
2 Skånela                 19     518-470     31
3 LIF Lindesberg      19     576-522     26
4 VästeråsIrsta         19     559-464     23
5 OV Helsingborg     19     540-473     22
6 Aranäs                   18     487-489     21
7 IFK Ystad              19     514-509     19
8 Hästö                     19     472-515     18
9 Caperiotumba        19     504-524     15
10 RP Linköping       19     495-529     15
11 Varberg                19     500-544     15
12 BK Heid               19     490-521     13
13 Alstermo              19     471-604     7
14 IF Hallby              19     455-532     6

Publicerad 12 februari 2014 klockan 23:18

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-21 10:56