FOTO: Hannes Feldin

LIF skrattade bort spöket

Med bortaspöket hängandes över sig reste LIF Lindesberg till Linköping och spelade hem två nya poäng. Mötet mot bottenlaget RP Linköping var länge jämnt, men i andra halvlek drog LIF ifrån. Slutresultatet 30-20 innebar ett bevis på vart man står menar Ola Anto.- Det var kul! Vi trummade på, vi vet att vi är så här bra. Det är stabilt, det är i första halvlek vi inte håller trycket, konstaterar en glad assisterande tränare efter segern. 

För även om det länge var tight läge slutade onsdagskvällen med vinst. I halvtid var bottenkämpande RP Linköping med målmässigt, där ställningen var tolv lika. Men därefter drog LIF ifrån och sköljde över hemmalaget i den andra halvleken. På trettio minuter spelade man 18-8, utan att ha gjort några större korrigeringar i spelet.

– Egentligen så ändrade vi inte så mycket. Jag sa där i andra halvlek att om vi trummar på, inte tar utvisningar och hamrar på så kommer de att vika sig. Det är den skillnaden som tabellen visar i matchen, menar Anto.

Han väljer att främst lyfta fram Sebastien Ehnevids prestation. I sin återkomst efter sjukdomen var målvakten fenomenal i mål, något som gav hela laget en stor trygghet. I övrigt får Gustaf Ekström och Erik Persson beröm för sitt hårda jobb. Extra glädjande enligt Anto var att unge Freddy Lindblad gjorde sin debut, något han kryddade med två mål.

Segern som helhet var nyttig på flera sätt för LIF. Laget har varit omutliga i sin hemmaborg, men bortaspelet har hackat rejält poängmässigt. Just därför kan Anto och övriga laget nu skratta gott åt allt bortafokus.

– Ja, det har vi skrattat om hela bussresan haha. Vi förlorade ju i och för sig mot Varberga och Tumba, men vi har vunnit svåra matcher också. Det är inget som vi tänker på och vi tror inte på spöken haha.

Segern innebar att LIF knappade in på toppduon, där avståndet upp till ettan Ricoh dock troligen är för stort. Men man har i nuläget 26 poäng och har marginal ner till kvalstrecket. Dessutom föll VästeråsIrsta oväntat ihop mot Alstermo, vilket är välkommet.

– Javisst det är inget att hymla med. Det är klart att vi blir glada när våra konkurrenter tappar poäng, precis som de blir glada när vi tappar poäng, förklarar Anto och blickar framåt.

– Nu har vi två raka hemmamatcher, vinner vi dem så ser det riktigt bra ut. Vi har skapat oss ett guldläge inför de sista matcherna. Men än är vi inte där och vi ska kämpa på.

Matchfakta RP Linköping-LIF Lindesberg:
Resultat: 20-30 (12-12)
Publik: 199
Mål LIF: Ricky Nordahl 5, Jesper Jakobsson 5, Richard Eriksson 5, Gustaf Ekström 4, Oskar Erixon 2, Freddy Lindblad 2, Bashkim Gashi 2, Jacob Nelson 2, Sebastian Hammar 2, Erik Persson 1

Övriga resultat från Allsvenskan:
VästeråsIrsta-Alstermo 27-35
Varberg-BK Heid 33-26
Caperiotumba-OV Helsingborg 19-26
IF Hallby-IFK Ystad 28-33

Tabellen:
1 Ricoh                     18     551-436     33
2 Skånela                 19     518-470     31
3 LIF Lindesberg      19     576-522     26
4 VästeråsIrsta         19     559-464     23
5 OV Helsingborg     19     540-473     22
6 Aranäs                   18     487-489     21
7 IFK Ystad              19     514-509     19
8 Hästö                     19     472-515     18
9 Caperiotumba        19     504-524     15
10 RP Linköping       19     495-529     15
11 Varberg                19     500-544     15
12 BK Heid               19     490-521     13
13 Alstermo              19     471-604     7
14 IF Hallby              19     455-532     6

Publicerad 12 februari 2014 klockan 23:18

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Chasse Royale Rick blev en av två hemmahästar som fick en silverplacering under söndagen. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Framtidskuskarna tog för sig på travet

Säsongens nästsista tävlingsdag på Fornaboda kördes under söndagslunchen, där flera av sportens framtidsnamn fick chansen att visa upp sig. Bara ett lopp slutade med seger, där den segrande kusken var över 35 års åldern, samtidigt som 31-åringarna var framgångsrikast i vinnarcirkeln.

14 augusti 2022 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Foto: Timmy Lundegård

Kraftmätning väntas när Bergslagens Snabbaste ska avgöras

Lördagen den 20 augusti är det åter dags för kommunens bilentusiaster att besöka Linde Raceway, där den andra och sista tävlingen i Bergslagens Snabbaste ska avgöras. SHRA:s tävlingsgeneral Mikael ”Blomman” Blomberg avslöjar för LindeNytt att en kraftmätning inom familjen kommer att äga rum på rakan, då hans båda söner ställer upp – med varsin bil.
– Ena grabben vann förra gången, så nu håller vi på att fixa en till bil, så det blir slaget mellan Blombergsbröderna som ska slåss mot varandra, skrattar han.

12 augusti 2022 klockan 09:31 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Uddamålseger mot Sveriges bästa lag!

Det färska SM-vinnande laget Ystads IF gästade Lindesberg Arena under onsdagskvällen, för en match inom Svenska Cupen...

bildspel Linde Sports Camp igång för nionde året i ordningen

För nionde året i ordningen är omåttligt populära Linde Sports Camp i full gång, i och runt ...

LIF Lindesberg möter SM-vinnande Ystads IF

Försäsongen har bara börjat för LIF Lindesberg där man på en match mot VästeråsIrsta, håller sig obesegrade...

Det blev en stor glädje på publikplats när Fläsk Ken tog sin andra raka seger med Valentin Prevost. Foto: Isabella Jansson Wiklund.

Familjeglädje på Fornaboda

Inför fredagens lunchtävlingar så hade kusken, Valentin Prevost, stora delar av familjen på plats för en trevlig lunch på travet. När Gävlekusken senare under dagen skrällde till med seger, tillsammans med Fläsk Ken, så hördes den stora glädjen från familjen som hejade vid mållinjen.
– Det är kul att de är på plats, säger Valentin Prevost.

5 augusti 2022 klockan 19:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Carlos Ferreira

Ingrid Nilsson uttagen till U18-VM

I slutet av förra veckan kammade Frövi Judos supertalang Ingrid Nilsson hem ett välförtjänt guld vid Ungdoms-OS i Slovakien. Nu väntar nya utmaningar för 17-åringen som nyligen blivit uttagen till U18-VM som avgörs i Sarajevo senare i augusti.

3 augusti 2022 klockan 08:29 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Axel från Lindesberg segrare i O-ringens H15-klass
Efter två års uppehåll kunde världens största orienteringstävling, O-ringen, återigen hållas i Uppsala under helgen. Tusentals tävlingssugna ...
1 augusti 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

GULD till Ingrid Nilsson på Ungdoms-OS
Frövi Judos supertalang Ingrid Nilsson kammade under torsdagen hem ett guld vid Ungdoms-OS i slovakiska Banská Bystrica. Därmed skriver hon även ...
29 juli 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Ehlers säkrar en ny hemmaseger!
Det var fina tävlingar när Fornaboda körde eftermiddagstrav under onsdagen. För 17:e året i rad skulle Fornaboda Grand Prix avgöras, medan den ...
27 juli 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Preimärupplagan av Gammelstock. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Läskiga figurer och mycket skratt när Gammelstock hade premiär

Med inspiration hämtad från det franska maratonloppet Médoc Maraton gick den allra första upplagan av Gammelstock av stapeln i Gammelbo under lördagen. Ett tjugotal deltagare hade anammat årets tema ”domedagen” och kom utklädda till allt från liemannen till byns egen präst.
– Det här är ett testår för att prova arrangemanget, så vi hade tänkt oss runt tio deltagare med det blev det dubbla. Så till nästa år slår vi på stort och siktar på 200 personer, säger Johanna Ställberg som är en arrangörerna i Gammelbo byalag.

23 juli 2022 klockan 16:49 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Aleksander Lazarevic förlänger sitt uppdrag som ungdomsansvarig för IFK Lindesbergs pojklag. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Aleksander Lazarevic om framtidsvisionerna för IFK: ”Behöver hjälp”

Aleksander Lazarevic förlänger sitt uppdrag som ungdomsansvarig för pojklagen inom IFK Lindesberg ytterligare ett år. För LindeNytt berättar han om visionerna för klubbens framtid, pojklaget han själv tränar, samt en uppmaning till kommunen om att föreningen behöver hjälp.
– Jag vill hävda att vi är den största ungdomsföreningen i kommunen, men vi behöver hjälp för att kunna utveckla verksamheten, säger han.

22 juli 2022 klockan 19:48 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Glada vinnarkänslor på Fornaboda

Fornaboda Travbana invigde den nya veckan med flera långväga gäster. Trots deltagande av ett kallblod från Jägersro och ...

Hör motorerna vråla på Linde Raceway

Med 5000 personer i publiken och en mängd hungriga hästkrafter under huvarna blev StreetWeek 2022 en rekordstor ...

bildspel Motorfest blev folkfest med rekordpublik

Med en rekordstor publik på Linde Raceway gjorde StreetWeek återtåg med råge och visade att motorsport kan vara en ...

Annons

Foto: Jennie Einarsson

bildspel Motorfesten har anlänt till Lindesberg

Under torsdagskvällen rullade de första ekipagen tillhörande motorfesten StreetWeek in i Lindesberg inför fredagens stora tävling på Linde Raceway. Torget framför Lindeskolans aula fylldes snabbt med bilar som anlände från dagens tävling som gick av stapeln på Tallhed Dragway i Orsa. Nu väntar en kvälls gemenskap med god mat och fixande med bilarna, innan de imorgon blir konkurrenter igen.

14 juli 2022 klockan 21:07 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ida Eriksson uttagen till SOK:s stödprogram inför OS-satsningen

Sveriges Olympiska Kommitté utökar nu sitt framgångsrika stödprogram Topp och Talang med ...

Händelserika söndagstävlingar på travet

Det blev en utdragen och minst sagt händelserikt när Fornaboda avslutade veckan med säsongens sjunde tävlingsdag...

Deeply Express hade stor uppvisning

Tre starter, tre segrar. Hemmahästen Deeply Express vet fortfarande inte hur det är att förlora och har, trots tunga lopp ...

Joakim blev femte vinnaren i minnescupen

I helgen spelades tenniscupen, Thomas Erikssons Cup 2022, på Lindesbergs Tennisklubbs enda grusbana. Segern gick till ...

bildspel SHRA är tillbaka med högljudda krafter!

Det var högljudda och häftiga hästkrafter som visades upp när SHRA arrangerade sin första tävling på Linde ...

Noraseger i Midsommarloppet

Fri entré, väl använda gratisbussar och trettio plusgrader. Det var travfest på Fornaboda när banan arrangerade sina årliga ...

Det blev mycket glädje under helgens mästerskap. Foto: Ann Björklund

bildspel Fina resultat för Frövi Judo på Special Olympic Games

4 guld, 3 silver och 1 brons blev resultatet för Frövi Judo efter helgens Special Olympic Games som gick av stapeln i Malmö. Tävlingen, som är Sveriges största idrottsevenemang för personer med intellektuell funktionsnedsättning, lockade närmare 1000 deltagare från hela landet som gjorde upp i 12 olika sporter. För judons del var tävlingen även en uttagning till nästa års Special Olympics World Games i Berlin.

20 juni 2022 klockan 15:42 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Säsongens första hemmaseger är säkrad!
Trots en hel del teknikproblem under torsdagens lunchtävlingar så fick Fornabodapubliken ta del av säsongens första hemmaseger. Irqua Soleil Am ...
16 juni 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

SHRA tar dragracingen åter till sitt ursprung med ”Bergslagens Snabbaste”
Den numera klassiska dragracingtävlingen Linde Open förblir liggande i dvala även i år, men motorklubben SHRA har nya planer för sommaren, nä...
15 juni 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Solig aktivitetsvecka lockar till lek och skratt
Det fullkomligt bubblar av skratt och lek vid det lilla grönområdet på Björkhyttevägen där LIBO fram till och med torsdag anordnar sin ...
15 juni 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-06-09

2022-06-06

2022-06-01

2022-05-31

2022-05-30

2022-05-24

2022-05-23

2022-05-22

2022-05-21

2022-05-18

2022-05-17

2022-05-16

2022-05-11

2022-05-10

2022-08-17 16:29