FOTO: Hannes Feldin

LIF skrattade bort spöket

Med bortaspöket hängandes över sig reste LIF Lindesberg till Linköping och spelade hem två nya poäng. Mötet mot bottenlaget RP Linköping var länge jämnt, men i andra halvlek drog LIF ifrån. Slutresultatet 30-20 innebar ett bevis på vart man står menar Ola Anto.- Det var kul! Vi trummade på, vi vet att vi är så här bra. Det är stabilt, det är i första halvlek vi inte håller trycket, konstaterar en glad assisterande tränare efter segern. 

För även om det länge var tight läge slutade onsdagskvällen med vinst. I halvtid var bottenkämpande RP Linköping med målmässigt, där ställningen var tolv lika. Men därefter drog LIF ifrån och sköljde över hemmalaget i den andra halvleken. På trettio minuter spelade man 18-8, utan att ha gjort några större korrigeringar i spelet.

– Egentligen så ändrade vi inte så mycket. Jag sa där i andra halvlek att om vi trummar på, inte tar utvisningar och hamrar på så kommer de att vika sig. Det är den skillnaden som tabellen visar i matchen, menar Anto.

Han väljer att främst lyfta fram Sebastien Ehnevids prestation. I sin återkomst efter sjukdomen var målvakten fenomenal i mål, något som gav hela laget en stor trygghet. I övrigt får Gustaf Ekström och Erik Persson beröm för sitt hårda jobb. Extra glädjande enligt Anto var att unge Freddy Lindblad gjorde sin debut, något han kryddade med två mål.

Segern som helhet var nyttig på flera sätt för LIF. Laget har varit omutliga i sin hemmaborg, men bortaspelet har hackat rejält poängmässigt. Just därför kan Anto och övriga laget nu skratta gott åt allt bortafokus.

– Ja, det har vi skrattat om hela bussresan haha. Vi förlorade ju i och för sig mot Varberga och Tumba, men vi har vunnit svåra matcher också. Det är inget som vi tänker på och vi tror inte på spöken haha.

Segern innebar att LIF knappade in på toppduon, där avståndet upp till ettan Ricoh dock troligen är för stort. Men man har i nuläget 26 poäng och har marginal ner till kvalstrecket. Dessutom föll VästeråsIrsta oväntat ihop mot Alstermo, vilket är välkommet.

– Javisst det är inget att hymla med. Det är klart att vi blir glada när våra konkurrenter tappar poäng, precis som de blir glada när vi tappar poäng, förklarar Anto och blickar framåt.

– Nu har vi två raka hemmamatcher, vinner vi dem så ser det riktigt bra ut. Vi har skapat oss ett guldläge inför de sista matcherna. Men än är vi inte där och vi ska kämpa på.

Matchfakta RP Linköping-LIF Lindesberg:
Resultat: 20-30 (12-12)
Publik: 199
Mål LIF: Ricky Nordahl 5, Jesper Jakobsson 5, Richard Eriksson 5, Gustaf Ekström 4, Oskar Erixon 2, Freddy Lindblad 2, Bashkim Gashi 2, Jacob Nelson 2, Sebastian Hammar 2, Erik Persson 1

Övriga resultat från Allsvenskan:
VästeråsIrsta-Alstermo 27-35
Varberg-BK Heid 33-26
Caperiotumba-OV Helsingborg 19-26
IF Hallby-IFK Ystad 28-33

Tabellen:
1 Ricoh                     18     551-436     33
2 Skånela                 19     518-470     31
3 LIF Lindesberg      19     576-522     26
4 VästeråsIrsta         19     559-464     23
5 OV Helsingborg     19     540-473     22
6 Aranäs                   18     487-489     21
7 IFK Ystad              19     514-509     19
8 Hästö                     19     472-515     18
9 Caperiotumba        19     504-524     15
10 RP Linköping       19     495-529     15
11 Varberg                19     500-544     15
12 BK Heid               19     490-521     13
13 Alstermo              19     471-604     7
14 IF Hallby              19     455-532     6

Publicerad 12 februari 2014 klockan 23:18

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Årets Elitlopps-6:a Missle Hill segrade Bergslagsloppet på nytt banrekord Foto: Robin Falk

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med 100 000:- till vinnaren som huvudlopp, trots att dagen som brukar ses som en stor travfest för alla travälskare saknade sin publik så var travovalen i bästa skick där nya banrekord slogs.

2 juli 2020 klockan 00:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Kenneth Haugstad segrade Midsommarloppets final med Manuzio Hanover Foto: Timmy Lundegård

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet

Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade hamburgare och snabbtravande hästar, det traditionella Midsommarloppet som kördes med två försök och en final stod som huvudlopp och bjöd på flera imponerande uppvisningar.

20 juni 2020 klockan 20:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation

Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av ...

Montéryttare tog en kuskdubbel

Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning ...

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att ...

Robin Thörn tar över som ny sportchef från och med augusti Foto: Örebrotravet

Han är Fornabodas nya sportchef

I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande sportchefen Claes Broberg, redan under mars, meddelat att han kommer att avsluta sin tjänst under juni för att jobba i högre positioner.

2 juni 2020 klockan 10:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Den svenska stjärnkusken Björn Goop deltog under Fornabodas söndagstävlingar. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet regnskurar bjöds det på snabba farter där man under dagen körde den sjätte upplagan av Stonas Stayerpokal, ett lopp som fick en överraskande vinnare.

24 maj 2020 klockan 20:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda
På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en ...
17 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären
Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för säsongspremiär, trots en tom ...
9 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Publikfri säsongspremiär på travet
Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan är för många en tradition...
7 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild: Hannes Feldin

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. I vanliga fall sker utbetalningen i november månad, men i ett led att hjälpa föreningar under rådande omständigheter har Svenska Spel valt att göra en förskottsutbetalning, vilket gör att flera föreningar i Lindesbergs kommun får ett välkommet tillskott.

22 april 2020 klockan 15:01 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF Lindesberg. Foto: Timmy Lundegård

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det blir nu Stefan Karlsson som ska ta LIF Lindesbergs A-lag vidare. Detta presenterades under en pressträff som föreningen hade under måndagseftermiddagen i samband med A-lagets fysträning.

6 april 2020 klockan 17:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på ...

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska ...

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan ...

Annons

Arkivfoto: Timmy Lundegård

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för människor som löper större risk att drabbas allvarligt vid smitta av coronaviruset. Nu erbjuds hjälp från ytterligare håll, när LIF Lindesberg sträcker ut en hand till de som behöver.
– Många i samhället har en koppling till föreningen och känner igen oss, vilket kan kännas tryggt, berättar LIF Lindesbergs sportchef Ricky Nordahl.

19 mars 2020 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen ...

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik

Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så ...

Foto: Timmy Lundegård

Nu börjar kvalet till herrettan

I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar igång på hemmaplan, WSK slutade trea i Division 2-tabellen och hade därför ingen talan i val av motståndare där tabelltvåan IFK Arboga blev tilldelad att spela sitt slutspel mot Lindesberg.

11 mars 2020 klockan 13:18 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan
Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med flertalet medaljer för sina tävlingsinsatser. ...
10 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Sista hemmamatchen väntar för LIF
På onsdag spelar LIF Lindesberg sin sista match inför hemmapubliken i Lindesberg Arena där en seger skulle göra att LIF är garanterade en plats i...
9 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Libo Cup blev en succé
Det var en intensiv helg för LIF Lindesberg som för andra gången någonsin arrangerade sin ungdomscup Libo Cup, hela 50 lag stod redo att spela sig...
8 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-08

2020-03-07

2020-03-07

2020-03-05

2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-27

2020-02-26

2020-07-07 15:08