Gustaf Ekström, till vänster, stod för fyra mål när LIF vann mot Tyresö. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

LIF tillbaka på vinnarspåret: avgjorde i slutkvarten

Efter två raka förluster tog LIF Lindesberg en härlig seger på onsdagskvällen. Hemma mot Tyresö var det länge jämnt, men en stark slutkvart avgjorde till brandgults fördel. LIF vann med siffrorna 30-26 och tog två viktiga poäng.

Med två raka förluster bakom sig gick LIF Lindesberg för revansch på onsdagskvällen. Inför 1012 åskådare tog man emot Tyresö, i en match som öppnade målglatt med god utdelning åt båda håll. Lagen följdes länge åt innan LIF med tre snabba mål kunde gå ifrån till 11-8.

Övertaget blev dock kortvarigt, då gästerna lika snabbt hämtade upp till tolv lika. Ställningen var sedan fortsatt jämn ända in i halvlekens slutminut. Där fick Jacob Nelson sista ordet och med sitt 15-14 tog han LIF in till vilan med knapp ledning.

– Vi förvaltar inte ledningen bra, vi missar något läge och de kan kontra på oss. Vi leder ändå med ett i paus, men det hade kunnat vara mer, säger Herman Arenvang om den första halvleken.

I andra halvlek dröjde det sedan inte länge innan Tyresö både kvitterade och gick förbi. Med sju minuter spelat valde därför Arenvang att korrigera laget, något som gjorde att Niklas Jansson fick ge plats åt Sébastien Ehnevid mellan stolparna. Med den rutinerade målvakten som siste utpost fick LIF ett tydligare grepp om Tyresö-attackerna och man kunde äta sig tillbaka målmässigt.

Den starka defensiven tog laget upp i ledning och med kvarten kvar kopplade man greppet. Inom loppet av fem minuter gick LIF från 21-21 till 25-21. Avståndet krympte sedan till ett mål och en viss oro infann sig, men med en utvisning på Tyresö och ett straffmål av Oskar Erixon avgjorde LIF. Gustaf Ekström avslutade målskyttet i slutsekunderna och segern skrevs till 30-26.

”Nu är vi tillbaka på spåret igen”

– Det var skönt och det som var bra är att vi spelar en bra handboll. Det hänger ju ihop, att både spela bra och att kunna vinna, summerar Arenvang vinsten.

Efter förluster mot både Önnered och VästeråsIrsta var vinsten mot Tyresö efterlängtad i LIF-lägret. Tränare Arenvang förklarar vad man gör bättre i förhållande till matchen mot Västerås.

– Vi är tuffare och aggressivare i försvarsspelet. Tyresö har gjort över 30 mål i varje match, nu håller vi dem till 26 och det är bra. Sen är vi lugna i anfallsspelet, lite mer metodiska än vad vi varit i de två senaste matcherna. Även när vi har problem och är i underläge så jobbar vi oss igenom, säger Arenvang och ger beröm till sina spelare.

– ”Barre” (Bashkim) är riktigt bra och han har en hög procent. Karlo Seric och Jesper Jakobsson är också riktigt bra i mittblocket, framförallt i andra halvlek. ”Jocke” Bååk kan inte skjuta så hårt med sin axel, men han ger ett lugn till de andra och är taktiskt slipad. Sen är Sébastien Ehnevid riktigt bra när han kommer in i mål.

I och med vinsten klättrar LIF upp på åtta inspelade poäng, vilket ger en fjärdeplats i en haltande tabell. Laget får nu chansen till att slicka sina sår efter ett tätt matchande. LIF möter härnäst Warta söndag nästa helg, en utmaning som Arenvang ser hoppfullt på.

– Det är en match som vi har goda möjligheter att vinna. Nu är vi tillbaka på spåret igen.

Matchfakta LIF Lindesberg-Tyresö:
Resultat: 30-26 (15-14)
Publik: 1012
Mål LIF: Bashkim Gashi 6, Oskar Erixon 5, Jesper Nilsson 5, Gustaf Ekström 4, Fatlum Ahmeti 3, Jacob Nelson 3, Jesper Jakobsson 2, Sebastian Hammar, Joakim Bååk

Övrigt resultat från Allsvenskan:
Vinslöv-IFK Ystad 23-32

Tabellen från Svensk Handboll:
Tabell Allsvenskan

Publicerad 21 oktober 2015 klockan 20:33


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-20 21:51