För andra bortamatchen i rad kunde LIF Lindesberg fira två viktiga poäng. FOTO: Hannes Feldin

LIF tog andra raka bortasegern

Det blev som väntat målglatt när LIF Lindesberg gästade Rimbo Roslagen på lördagen. Efter 60 minuter av ren offensivlusta stod LIF som vinnare, via slutresultatet 30-37. Segern gör att laget nu tar upp kampen om kvalspel.

Ett pressat LIF Lindesberg rullade på lördagen till Sparbankshallen för möte med Rimbo Roslagen. Motståndet är känt sin irrationella spelstil, något som skulle komma att forma matchen. Efter att Rimbo tagit ledningen öppnade Albin Järlstam LIF:s målskytte till 1-1. Sebastién Ehnevid klev kort därefter fram med en fin räddning och Freddy Lindblad kunde kontra in 1-3.

Som väntat spelade Rimbo fartfyllt, aggressivt och öppnade upp enorma ytor. Det ledde till en extremt händelserik matchupptakt, något som LIF tog bäst till vara på och gästerna kopplade en fyramålsledning. Efterhand började dock laget att slå bort passningar och tappa udden i sina anfall. Det gjorde att Rimbo med 16 minuter spelat kunde gå ikapp till 11-11.

LIF återtog dock snabbt sin ledning och målen fortsatte att ramla in i en strid ström. Gästerna fick bättre grepp om matchbilden och kunde även rycka ifrån med fyra mål. Längst bak bjöd Sébastien Ehnevid på storspel mellan stolparna, bland annat via flera straffräddningar. Tack vare det kunde LIF gå till halvtid i ledning med 17-20.

– Det blir ju så otroligt många anfall om man jämför med andra matcher. Det är alltid konstigt att spela mot dem, konstaterar Ricky Nordahl och förklarar varför Rimbo är så unika.

– De har ju inte fysiken att spela traditionellt försvarsspel, så då väljer de ett annorlunda sätt. Man kan ju heller inte säga något annat än att killarna är duktiga individuellt. Sen försöker de att hetsa mycket och är på både spelare och domare och redan inför matchen så känner man ett hat mot dem.

Avgjorde med tio minuter kvar

Andra halvlek inledde LIF och Ehnevid i samma stil som man avslutade den första. Med fyra raka räddningar satte målvakten stopp för Rimbos framfart och laget kunde gå ifrån till 17-22, efter mål av Oskar Erixon. Det var ett avstånd som man höll intakt under halvlekens första tio minuter.

Spelmässigt gick tempot ner allteftersom. En anledning till det var LIF:s fina försvarsspel, något man visade upp i samband med dubbla utvisningar. Med sitt bästa försvar för dagen kunde LIF trots fyra man på planen spela oavgjort och strax därefter dundrade Jacob Nelson in 23-29.

Gästerna hade även en hel del tur, då Rimbo prickade målramen flera gånger om. LIF å andra sidan var effektiva. Tio minuter före slutet ökade Ricky Nordahl på ledningen till åtta mål och såg till att avgöra matchen.

– Vi tryckte mycket på varianten där jag springer in i mitten och det gav resultat. Det här är någonting som vi ska ta med oss till framtida matcher, att köra på det anfallsspel som fungerar. Ofta ändrar man bara för att man har flera kombinationer att välja mellan, menar Ricky som blev LIF:s bäste målskytt.

Med en säker ledning kunde sedan LIF spela av återstående tid. Ehnevid krönte även sin fina kväll med ytterligare parader och stannade på närmare 25 räddningar. När målfesten var över kunde slutresultatet skrivas till 30-37, något som tar LIF tillbaka in i kvalkampen.

”Huvudsaken är att vi gör flest mål”

I och med segern minskar man nu gapet till endast två poäng. Extra glädjande för LIF var IFK Ystads poängtapp, då tabellfyran kryssade mot Warta. Gällande LIF:s egna seger var det lagets andra i rad på bortaplan.

– Man vet att det kommer att bli mycket mål mot Rimbo, huvudsaken är vi gör flest. Det var två poäng som vi ville åt. Det här är en match där tålamod, disciplin och konstruktivitet var det som avgjorde, summerar Ricky.

Nästa match för LIF spelas först den 7:e mars. Då väntar IFK Ystad, Aranäs och VästersåsIrsta i tur och ordning och Ricky ser fram emot toppmatcherna.

– Ja, nu gäller att steppa upp och visa om vi har stake eller inte.

Matchfakta Rimbo Roslagen-LIF Lindesberg:
Resultat: 30-37 (17-20)
Publik: 494
Mål LIF: Ricky Nordahl 9, Bashkim Gashi 7, Jacob Nelson 6, Albin Järlstam 5, Oskar Erixon 4, Richard Eriksson 3, Freddy Lindblad 3

Övriga resultat från Allsvenskan:
IFK Ystad-Warta 24-24

Tabellen från Svensk Handboll:

Publicerad 14 februari 2015 klockan 17:37

Hannes Feldin , 070-46 03 603

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

En 2500 kvadratmeter stor padelhall är det senaste tillskottet på Charlottenlunds Handelsplats. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu den drygt 2500 kvadratmeter stora hallen av 6 stycken sprillans nya padelbanor.
– Det som är så bra med padel är ju att det är något som går att utöva även i coronatider, förklarar Per Eriksson som står bakom Lindesbergs nya padelhall.

31 mars 2021 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Zeinab Kamara är nominerad till "Säsongens Rookie" Arkivfoto: Hasse Persson

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmärkelser”, ett rikstäckande pris med tre olika kategorier. Två Lindespelare hittas bland de nominerade, Martina Konecna och Zeinab Kamara.
– Det är såklart jättestort att jag får vara nominerad, säjer Zeinab Kamara.

24 mars 2021 klockan 21:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande
En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i ...
21 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats
Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den ...
19 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Efter söndagens match mot Surahammar kom Max Lalander med beskedet att karriären är över Foto: Hasse Persson

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare Max Lalander med beslutet, att vänsterforwardens hockeykarriär har nått sitt slut.
– Jag har tagit beslutet att dagens match mot Surahammar var den sista i min hockeykarriär, säjer Max Lalander.

14 mars 2021 klockan 21:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget till ett målkalas. Linden tar däremot Play In-platsen, vilket gör att Lindlöven således avslutar säsongen med tre raka vinster.

14 mars 2021 klockan 18:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. ...

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans...

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i åttondelsfinalen, lyckades laget från Jönköping att segra i returmötet när Linde stod som gäster. Säsongen har därmed satt sin punkt för Linde Volley, som har en minst sagt udda säsong att se tillbaka på.

6 mars 2021 klockan 21:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Kollagebild Foto: Lindlöven och Hasse Persson

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, för fjärde året i rad, väljer att hylla sin stora eldsjäl Ernst Röös.
– Han har på ett eller annat sätt, hjälpt till med allt som han kan bidra med, berättar Henry Nordlund.

1 mars 2021 klockan 10:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo
Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg...
28 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

En förlust avrundade grundspelet
Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde ...
27 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-05-08 06:13