För andra bortamatchen i rad kunde LIF Lindesberg fira två viktiga poäng. FOTO: Hannes Feldin

LIF tog andra raka bortasegern

Det blev som väntat målglatt när LIF Lindesberg gästade Rimbo Roslagen på lördagen. Efter 60 minuter av ren offensivlusta stod LIF som vinnare, via slutresultatet 30-37. Segern gör att laget nu tar upp kampen om kvalspel.

Ett pressat LIF Lindesberg rullade på lördagen till Sparbankshallen för möte med Rimbo Roslagen. Motståndet är känt sin irrationella spelstil, något som skulle komma att forma matchen. Efter att Rimbo tagit ledningen öppnade Albin Järlstam LIF:s målskytte till 1-1. Sebastién Ehnevid klev kort därefter fram med en fin räddning och Freddy Lindblad kunde kontra in 1-3.

Som väntat spelade Rimbo fartfyllt, aggressivt och öppnade upp enorma ytor. Det ledde till en extremt händelserik matchupptakt, något som LIF tog bäst till vara på och gästerna kopplade en fyramålsledning. Efterhand började dock laget att slå bort passningar och tappa udden i sina anfall. Det gjorde att Rimbo med 16 minuter spelat kunde gå ikapp till 11-11.

LIF återtog dock snabbt sin ledning och målen fortsatte att ramla in i en strid ström. Gästerna fick bättre grepp om matchbilden och kunde även rycka ifrån med fyra mål. Längst bak bjöd Sébastien Ehnevid på storspel mellan stolparna, bland annat via flera straffräddningar. Tack vare det kunde LIF gå till halvtid i ledning med 17-20.

– Det blir ju så otroligt många anfall om man jämför med andra matcher. Det är alltid konstigt att spela mot dem, konstaterar Ricky Nordahl och förklarar varför Rimbo är så unika.

– De har ju inte fysiken att spela traditionellt försvarsspel, så då väljer de ett annorlunda sätt. Man kan ju heller inte säga något annat än att killarna är duktiga individuellt. Sen försöker de att hetsa mycket och är på både spelare och domare och redan inför matchen så känner man ett hat mot dem.

Avgjorde med tio minuter kvar

Andra halvlek inledde LIF och Ehnevid i samma stil som man avslutade den första. Med fyra raka räddningar satte målvakten stopp för Rimbos framfart och laget kunde gå ifrån till 17-22, efter mål av Oskar Erixon. Det var ett avstånd som man höll intakt under halvlekens första tio minuter.

Spelmässigt gick tempot ner allteftersom. En anledning till det var LIF:s fina försvarsspel, något man visade upp i samband med dubbla utvisningar. Med sitt bästa försvar för dagen kunde LIF trots fyra man på planen spela oavgjort och strax därefter dundrade Jacob Nelson in 23-29.

Gästerna hade även en hel del tur, då Rimbo prickade målramen flera gånger om. LIF å andra sidan var effektiva. Tio minuter före slutet ökade Ricky Nordahl på ledningen till åtta mål och såg till att avgöra matchen.

– Vi tryckte mycket på varianten där jag springer in i mitten och det gav resultat. Det här är någonting som vi ska ta med oss till framtida matcher, att köra på det anfallsspel som fungerar. Ofta ändrar man bara för att man har flera kombinationer att välja mellan, menar Ricky som blev LIF:s bäste målskytt.

Med en säker ledning kunde sedan LIF spela av återstående tid. Ehnevid krönte även sin fina kväll med ytterligare parader och stannade på närmare 25 räddningar. När målfesten var över kunde slutresultatet skrivas till 30-37, något som tar LIF tillbaka in i kvalkampen.

”Huvudsaken är att vi gör flest mål”

I och med segern minskar man nu gapet till endast två poäng. Extra glädjande för LIF var IFK Ystads poängtapp, då tabellfyran kryssade mot Warta. Gällande LIF:s egna seger var det lagets andra i rad på bortaplan.

– Man vet att det kommer att bli mycket mål mot Rimbo, huvudsaken är vi gör flest. Det var två poäng som vi ville åt. Det här är en match där tålamod, disciplin och konstruktivitet var det som avgjorde, summerar Ricky.

Nästa match för LIF spelas först den 7:e mars. Då väntar IFK Ystad, Aranäs och VästersåsIrsta i tur och ordning och Ricky ser fram emot toppmatcherna.

– Ja, nu gäller att steppa upp och visa om vi har stake eller inte.

Matchfakta Rimbo Roslagen-LIF Lindesberg:
Resultat: 30-37 (17-20)
Publik: 494
Mål LIF: Ricky Nordahl 9, Bashkim Gashi 7, Jacob Nelson 6, Albin Järlstam 5, Oskar Erixon 4, Richard Eriksson 3, Freddy Lindblad 3

Övriga resultat från Allsvenskan:
IFK Ystad-Warta 24-24

Tabellen från Svensk Handboll:

Publicerad 14 februari 2015 klockan 17:37

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Announcement tog den bästa placeringen bland hemmaekipagen Foto: Timmy Lundegård

bildspel Sportslig bredd på Fornaboda

Montélopp, kallblodslopp och 3-åringslopp, det var en salig blandning bland det sportsliga när Fornaboda Travbana körde sin nästsista tävlingsdag för säsongen, förutom denna breda uppställning av lopp skulle Fornabodas årliga 2-åringslopp Fornaboda Grand Prix avgöras för 15:e gången i rad.

3 augusti 2020 klockan 17:57 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild på Berra Bus som slutade tvåa under Fornabodas tordagstävlingar Foto: Timmy Lundegård

Säsongens fjärde hemmaseger till Nidalee

Det var en solig dag på Fornaboda när nya lunchtävlingar skulle köras under torsdagen, flertalet hemmaekipage deltog under dagen och i det sjätte loppet lyckades gotlandsuppfödda Nidalee ha de kvickaste benen under målgången och gick mot en säker seger med sin tränare Kerstin Hell, en seger som är ”hemmalagets” fjärde för säsongen.

23 juli 2020 klockan 15:24 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Radetzky bjöd på uppvisning efter teknikstrul

Det blev en blöt och skitig tävlingsdag som kördes när Fornaboda Travbana arrangerade sin nionde tävlingsdag...

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver...

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen

Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för sä...

Årets Elitlopps-6:a Missle Hill segrade Bergslagsloppet på nytt banrekord Foto: Robin Falk

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med 100 000:- till vinnaren som huvudlopp, trots att dagen som brukar ses som en stor travfest för alla travälskare saknade sin publik så var travovalen i bästa skick där nya banrekord slogs.

2 juli 2020 klockan 00:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kenneth Haugstad segrade Midsommarloppets final med Manuzio Hanover Foto: Timmy Lundegård

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet

Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade hamburgare och snabbtravande hästar, det traditionella Midsommarloppet som kördes med två försök och en final stod som huvudlopp och bjöd på flera imponerande uppvisningar.

20 juni 2020 klockan 20:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation
Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av coronapandemin har nu börjat betalas ut. Stödet baseras på hur stora ...
16 juni 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Montéryttare tog en kuskdubbel
Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning Sofia Adolfsson på ...
14 juni 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet
Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att folkfesten blev inställd fick ...
6 juni 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Robin Thörn tar över som ny sportchef från och med augusti Foto: Örebrotravet

Han är Fornabodas nya sportchef

I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande sportchefen Claes Broberg, redan under mars, meddelat att han kommer att avsluta sin tjänst under juni för att jobba i högre positioner.

2 juni 2020 klockan 10:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Den svenska stjärnkusken Björn Goop deltog under Fornabodas söndagstävlingar. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet regnskurar bjöds det på snabba farter där man under dagen körde den sjätte upplagan av Stonas Stayerpokal, ett lopp som fick en överraskande vinnare.

24 maj 2020 klockan 20:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda

På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades ...

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för sä...

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan...

Annons

Arkivbild: Hannes Feldin

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. I vanliga fall sker utbetalningen i november månad, men i ett led att hjälpa föreningar under rådande omständigheter har Svenska Spel valt att göra en förskottsutbetalning, vilket gör att flera föreningar i Lindesbergs kommun får ett välkommet tillskott.

22 april 2020 klockan 15:01 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det...

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på ...

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska ...

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan ...

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för mä...

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

ARKIVFOTO: LindeNytt

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska volleybollförbundet via sin hemsida att slutspelets kvartsfinaler som skulle spelas under helgen nu ställs in.

14 mars 2020 klockan 11:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in
Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att kvällens innebandymatch i...
13 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Slutspelet inleds i kvartsfinalen
Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets kvartsfinal, efter två veckor ...
12 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Hemmaförlust utan publik
Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-11

2020-03-11

2020-03-10

2020-03-09

2020-03-08

2020-03-08

2020-03-07

2020-03-07

2020-03-05

2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-08-06 23:25