Publiken i Arenan fick jubla över två poäng i LIF:s sista hemmamatch för säsongen. FOTO: Hannes Feldin

LIF tog efterlängtad seger

LIF Lindesberg är äntligen ett vinnande lag igen. I säsongens sista hemmamatch sänkte man IFK Tumba, via de klara slutsiffrorna 36-28. Segern gör att LIF klättrar två platser upp i tabellen.

LIF Lindesbergs chanser till kvalspel är borta och IFK Tumba slåss för sin överlevnad. På torsdagskvällen drabbade lagen samman i säsongens sista match i Lindesberg Arena. Där var det hemmalaget LIF som direkt tog kommandot med 2-0, efter två fina framspelningar av Gustaf Ekström. Starten var överlag väldigt pigg från hemmalaget som fick bra utdelning på sina kontringar.

Efter 10 minuter var LIF uppe i en 9-3-ledning. Det hade man att tacka sitt disciplinerade försvar för, där man effektivt stängde ner Tumba. Allra längst bak visade dessutom Sébastien Ehnevid att hans formtopp var intakt med ett flertal räddningar.

Själva fick LIF maximal utdelning på sina avslut. Både Jesper Nilsson och Gustaf Ekström hittade rätt från distans. Det gjorde att den klara ledningen inte bara stod sig, utan snarare ökade än mer.

Tumba hittade inte alls igenom det ramstarka hemmaförsvaret, i synnerhet inte då Ehnevids storspel höll i sig. LIF å sin sida fortsatte att producera mål och Oskar Erixon satte 13-6 från straffpunkten. Mot slutet tappade man visserligen en aning, men ledningen var trots det klara 18-11 i halvtid.

”Skönt att vinna inför hemmapubliken”

Resultatet var något som gav ett aggressivare Tumba i upptakten av andra halvlek. LIF såg något brydda ut till en början, men kunde ganska snabbt växa in i halvleken. Det målmässiga övertaget minskade dock allteftersom att Tumba åt sig in i matchen.

– Vi spelar inte bra under den perioden, de kan knapra in på oss. Vi får en för lång startsträcka när vi bjuder dem på lillfingret och då blir vi lite stirriga, säger Herman Arenvang om starten på andra halvlek.

Med kvarten kvar att spela var LIF-ledningen nere i fem mål. I samma veva visades dessutom Oskar Erixon ut och Tumba fick en väg in i matchen. Men då klev Ehnevid fram, räddade en straff och gav LIF chansen att återigen öka på avståndet.

Jesper Nilsson byttes in och bidrog direkt med tre snabba mål. När sedan Sebastian Hammar satte 33-25 i öppet mål från egen planhalva var segern säkrad. Slutminuterna blev målrika, men allt annat än dramatiska och LIF kunde fastställa slutsiffrorna till 36-28.

– Det var skönt att vinna inför hemmapubliken i sista matchen för året. Riktigt fint!, konstaterar Oskar Erixon och summerar segern.

– Vi fick en riktigt bra start där vi sprang och kontrade väldigt mycket. Vi fick några enkla mål i början och stängde igen bakåt. Då blir det ett litet försprång på en gång, sen kunde vi hålla det hela vägen.

”Det har varit lite jobbigt”

32-åringen bidrog med två mål till segern, men spelade trots det en tillbakadragen roll. Kvällens stora segerorganisatörer var istället lagets yngre garde. Då kanske allra främst duon Albin Järlstam och Jesper Nilsson, som tillsammans stod för 11 mål.

– De har en bra högstanivå. Båda har ett fint skott och stor explosivitet, framförallt Jesper är väldigt explosiv. Men handbollen är ett spel där det tar tid att lära sig att komma rätt i position och känna tajmingen. Där måste vi jobba med dem, säger Arenvang om duon.

I och med segern tog LIF två kliv uppåt i tabellen till en sjätteplats. Säsongens sista match spelas nästa helg, då man möter ett avsågat Varberg på bortaplan.

– Det är en match kvar nu och den ska vi också se till att vinna. Då kan vi gå in med en god känsla till nästa säsong, förklarar Oskar och får medhåll från tränare Arenvang.

– Vi vill vinna och vi vill komma uppåt i tabellen. Det har varit lite jobbigt att sjunka mer och mer i tabellen. Lag som jag tycker att vi är bättre än har gått om oss bara för att vi slarvat bort poäng.

Matchfakta LIF Lindesberg-IFK Tumba:
Resultat: 36-28 (18-11)
Publik: 612
Mål LIF: Jesper Nilsson 6, Bashkim Gashi 6, Jesper Jakobsson 6, Albin Järlstam 5, Freddy Lindblad 4, Gustaf Ekström 4, Oskar Erixon 2, Sebastian Hammar, Ricky Nordahl, Rasmus Martinsson

Övriga resultat från Allsvenskan:
Warta-Varberg 28-30

Tabellen från Svensk Handboll:

Publicerad 19 mars 2015 klockan 20:46

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-20 09:50