LIF tog ny seger – sänkte Elitserie-vinnarna

LIF Lindesberg visar upp en gryende form på försäsongen. Onsdagens premiärvinst mot HK Country följdes på söndagen upp av en ny seger. Denna gång genom 29-28 hemma mot mäktiga Elitserie-laget Guif, i en match där Oskar Erixon blev LIF:s främste målskytt.

I onsdags premiärspelade LIF Lindesberg för den här säsongen. Då vann laget med 23-20 hemma mot HK Country. När man idag gick ut för sin andra träningsmatch var det mot ett klart mer namnkunnigt motstånd, när Guif från Elitserien var på besök.

Eskilstuna-klubben har varit på träningsläger med sina ungdomslag i Lindesberg under helgen, något som gjorde att man hade ett stort stöd på läktarna. Men det var LIF-supportrarna som fick störst anledning till att fira. Detta sedan laget något överaskande vunnit med 29-28, efter att ha gått ifrån i matchens slutskede.

”Det kändes som att vi har kommit igång”

LIF stod för en fin insats, med ett positionsskickligt försvar och påhittigt anfall. En som var nöjd med både segern och prestationen var Oskar Erixon.

– Det var mycket, mycket bättre idag än i förra matchen mot Country. Både med tempo och bollsäkerhet och det kändes som att vi har kommit igång nu, tycker han.

– Vi är fortfarande inte där vi vill vara. Det är bara träning som gör oss bättre och bästa sättet att träna är ju att spela match.

LIF-ikonen var en av många som gjorde en riktigt fin insats och var svårfångad för Guif-försvaret. Med sina sex mål blev han även bäst i LIF för dagen. Själv vill den kvicke kantspelaren lyfta fram det fina passningsspel som laget visade upp.

ÖSK-värvningen debuterade med två mål

Ytterligare en som imponerade var Jesper Nilsson. 18-åringen anslöt till LIF från ÖSK tidigare under sommaren och dagens match var hans första i a-truppen. Nyförvärvet erkänner att det på förhand var nervöst, men att det släppte ganska snabbt.

– Guif är ett bra lag och man har lite respekt för dem. Men jag tyckte det flöt på bra och att vi gjorde en bra insats som lag, det var kul att få vara en del av det, säger Jesper Nilsson.

Med två mål såg han till att göra sin a-lagsdebut till en mycket lyckad historia. Han var dessutom inte den ende talang som fick speltid mot Guif. Linjespelaren Karlo Seric fick återigen chansen och gjorde precis som i onsdags två mål, samtidigt som Niklas Jansson fick vakta LIF-målet under halva matchen.

Spelar cup i Karlskrona nästa helg

– Det som är bra är att de som ska vara tongivande är tongivande idag. Gustav Ekström, Ricky Nordahl, Richard Eriksson och Fatlum drar ett grovjobb och sen kryddar vi med de andra. Vi har en stomme som gör ett bra jobb, säger Herman Arenvang.

LIF-tränaren berömmer sitt lags jämnhet i matchen. De svaga perioderna var få och när de väl kom lyckades laget ta sig ur dem snabbt. Ett problem man hade var i omställningarna, men det menar Arenvang att man fick ordning på i den andra halvleken.

– Mot de här riktigt bra lagen går det undan när man börjar tappa bollar. Det är där vi blir straffade i första halvlek, då gör vi mycket tekniska fel och så kontrar de direkt.

För LIF väntar nu fortsatta träningar under den kommande veckan. På fredag reser sedan laget till Karlskrona för att spela en cup tillsammans med Drott, Malmö och Hästö.

Matchfakta LIF Lindesberg-Guif:
Resultat: 29-28 (13-12)
Publik: 550
Mål LIF: Oskar Erixon 6, Jacob Nelson 4, Albin Järlstam 3, Fatlum Ahmeti 3, Ricky Nordahl 3, Richard Eriksson 3, Bashkim Gashi 2, Karlo Seric 2, Jesper Nilsson 2, Gustav Ekström

Publicerad 10 augusti 2014 klockan 17:02

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-01-30

2021-04-11 12:50