LIF tog poäng i sista minuten

Det såg svårt ut för LIF Lindesberg när man gick in för matchens sista minut. Trots en femmålsledning i den första halvleken så ändrades ställningen till 30-32, när matchen skulle avgöras. Med en stark insats från hemmalaget fick man med sig två snabba mål på 45 sekunder, medan målvakt, Tom Shev Tov, säkrade en poäng till tabellen.

Inga vaccinationspass behövdes när publiken gästade Lindesberg Arena för en ny hemmamatch under lördagen. Tabellsexan VästeråsIrsta HF gästade Arenan i en match som på förhand skulle bli tuff.
Motståndarna kommer nyligen från seger mot Kungälv medan LIF Lindesberg har haft svårt att hitta ett spel utan tekniska fel.

Väl igång i matchen kunde LIF omedelbart ta kommandot. Trots en jämn inledning med 1-1 efter två spelade minuter, visade LIF Lindesbergs anfall vara starkare än Västeråsförsvaret. Både Oskar Cosmo och Filip Ottosson fick fina lägen och kunde båda göra två raka mål vardera medan Västerås hade svårt att ta sig igenom det aggressiva LIF-försvaret.

Med 13-8 började hemmalagets spel svaja vilket gav Västerås en chans att jämna ut målsiffrorna. Gästerna tog ikapp och fick även med sig ett mål på öppen kasse under en utvisning på målstarka Max Broman.

En tuff situation i anfall med tre sekunder kvar, gav LIF en målchans som togs av Jesper Nilsson. Skottet kom i ett sex mot fem spel där bollen tog sig in i nätet när slutsignalen gav signal för halvtidsvila.

Med en tremålsledning och ett starkare försvarsspel in för den avgörande halvleken fanns det ännu förhoppningar för två, mycket viktiga, poäng.

Ett målbyte inledde halvleken där Asso Eliassi, med hjälp av stolpen, fick med sig dubbla bollar i bortanätet. LIF-spelet gav vika där Västerås bjöds in till nya målchansen och kvitteringen, 23-23, kom snabbt. Anfallsspelet i bortalaget var i högsta växeln och efter flera kvitteringar, kunde Västerås ta ledning med tretton minuter kvar av matchen.

Även tränare ”Preben” fick en svettig match på bänken. Foto: Hasse Persson.

Flera mardrömsnyheter kom för LIF, där lagets stora målskytt Oskar Cosmo tilldömdes ett rött kort efter att armarna lagt sig för nära halsen på en motståndare.

När minuten återstod såg det mörkt ut för LIF. Med 30-32 på poängtavlan påbörjades en intensiv sista minut. Det blev ett hektiskt ”man mot man-spel” på planen som visade sig vara till hemmalagets fördel. Två bollar stals vilket även skapade två mål, där en kvittering säkrades med trettio sekunder kvar.

Västerås fick det sista anfallet där matchens sista skott kom med bara sekunder kvar. Hemmamålvakten Tom Shev Tov hade en tuff halvlek bakom sig men skapade ändå matchens största jubel, efter att han räddat matchens sista skott som säkrade en poäng till tabellen.

Den färska poängen är viktig för LIF Lindesberg som nu delar bottenplaceringen med både Kärra och Anderstorp. Med -78 i målskillnad placerar sig LIF som nästjumbo och är i stort behov av poäng för att undvika en automatisk nedflyttning till Division 1.

Resultat LIF Lindesberg-VästeråsIrsta HF
Slutresultat
: 32-32 (18-15)
Matchvärd: Lågprisvaruhuset Mejk
Publik: 418 personer

Målgörare: Max Broman (5), Filip Ottosson (5), Fredrik Karlsson (4), Asso Eliassi (4), Oskar Cosmo (4), Jesper Nilsson (3), Joakim Bååk (3), Fabian Lindholm (2), Joel Karlström (1), Erik Persson (1)

Räddningar:
Tom Shev Tov: 24 skott, 7 räddningar (29%)
Lucas Wallinder: 18 skott, 4 räddningar (22%)

Matchens Lirare: Filip Ottosson

Nästa planerade match: Onsdag 16:e februari vs Anderstorps SK i Anderstorps Sporthall med matchstart kl. 19.00

Publicerad 12 februari 2022 klockan 21:46

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Förskoleklassarna från Löa med fler av deras finurliga holkar. Foto: Jennie Einarsson

Löa friskola till final – i SM i fågelholk

Av totalt 450 inskickade bidrag till SM i fågelholk har Naturskyddsföreningen nu utsett 15 finalister. Bland dessa härstammar inte mindre än två stycken bidrag från förskoleklassen på Löa friskola, som med fantasi och finurlighet skapat bidragen ”Trulle” och ”Ugglis”.
– Vi såg när de presenterade finalisterna på en livesändning. De blev så glada när de visade upp de 15 finalisterna, däribland våra två bidrag, att de skrek rakt ut, berättar Annette Alexandre, klasslärare för förskoleklassen på Löa skola.

30 mars 2023 klockan 14:49 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

AnnonsFoto: Fredrik Norman

Vårstädning på is efter snöfallet

På måndag i nästa vecka var det tänkt att Samhällsbyggnad Bergslagen skulle påbörja årets stora vårstädning av grus efter vinterns halkbekämpning. Efter gårdagens kraftiga snöfall har man dock tvingats att planera om det hela.
– Det här hade vi ju inte räknat med, men som jag sa tidigare så finns det alltid risk att vi måste planera om när vädret överraskar på det här sättet, förklarar Mikael Dahlin, enhetschef gata på Samhällsbyggnad Bergslagen.

30 mars 2023 klockan 11:53 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Lindeskolans unga företagare prisades vid pitchtävling

Under onsdagen avgjordes årets pitchtävling för UF-företag på Lindeskolan i Lindesberg. Bergslagens...

Misstänkta föremålet bortforslat: ”Sannolikt inte helt ofarligt”

Strax innan klockan 20:30 på tisdagskvällen anlände Nationella bombskyddet ...

Större avspärrning i Gusselby – har kallat in bombskyddet

UPPDATERAT. Polisen har under tisdagen spärrat av ett område i Gusselby där ett misstänkt ...

Bild: Barnkalasfestivalen

Vinn biljetter till Barnkalasfestivalen

Söndagen den 7 maj arrangeras Barnkalasfestivalen i Lindesberg arena. En festival för de allra minsta, där de kan få uppleva idoler som Mamma Mu och Kråkan, Pettsson och Findus samt trollkarlen Daniel Kane. Efter föreställningarna ges även möjlighet att fotograferas med karaktärerna. Nu kan LindeNytt, i samarbete med Besök Linde, ge två av er chansen att vinna varsin biljett till den efterlängtade festivalen.
– Det här blir superkul för barnen! säger eventstrateg Jeanette Andersson.

28 mars 2023 klockan 11:41 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Piasavakvastens högtid är kommen. Foto: Fredrik Norman

Då drar vårstädningen igång

Som ett säkert tecken på att våren är i antågande drar Samhällsbyggnad Bergslagen igång vårstädningen under nästa vecka. Det innebär att körbanor i Lindesbergs kommun ska sopas rent från sand som använts för halkbekämpning under vintern.
– Vi vill informera fastighetsägare om att det är dags att börja sopa ut sand från sina fastigheter, säger Mikael Dahlin, enhetschef för avdelningen gata på Samhällsbyggnad Bergslagen.

27 mars 2023 klockan 12:43 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Man körde av vägen – blåste positivt
En man i 35-årsåldern misstänks för rattfylleri av normalgraden sedan denne kört av vägen strax utanför Vedevåg.
27 mars 2023 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Kommunen dementerar avtal gällande guidningar i Stripa
Tidigare i veckan rapporterade LindeNytt om att ett nytt samarbete mellan föreningen Industrilandskap Bergslagen och Lindesbergs kommun skulle mö...
24 mars 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Bil i lågor efter trafikolycka
En personbil har kört av vägen utanför Fellingsbro. Enligt polisen skall bilen ha börjat brinna efteråt. - Det rör sig om en singelolycka. ...
24 mars 2023 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Markus Lundin, Kristdemokraterna. Foto: Camilla Lagerman

Mindre barngrupper i förskolan kan äntligen bli verklighet

INSÄNDARE/DEBATT: Kristdemokraterna (KD) har länge arbetat för att mindre barngrupper ska bli verklighet i Lindesbergs kommun. Redan i en intervju inför valet 2014 presenterade Markus Lundin (KD) sina tankar om att minska barngrupperna i förskolan.

24 mars 2023 klockan 12:58 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Foto: Jennie Einarsson

bildspel Axel Schylström och Charlie Eriksson bjöd på en livsviktig show: ”Måste våga prata”

Inför en näst intill fullsatt aula bjöd duon Axel Schylström och Charlie Eriksson publiken på en minst sagt livsviktig show. Den två timmar långa föreställningen kastade publikens känslor mellan högt och lågt, mellan tårar och skratt, när de pratade om sina livsresor som båda hade den gemensamma nämnaren psykisk ohälsa.
– Fyra människor i Sverige tar sitt liv varje dag, det är mänskliga tragedier som går att förhindra genom att vi pratar om det, säger Charlie.

23 mars 2023 klockan 11:38 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Sluthängt på arenan för ungdomar – tidigare stängning från och med fredag

Från och med fredag 24 mars ändrar Lindesberg arena sina öppettider i ...

Brotorpsskolan förlorade kvartsfinalen i Vi i femman

Efter gårdagens tuffa kvartsfinal i Vi i femman mot Karl Johans skola 5C så fick man slutligen erkänna ...

Nytt samarbete ger grönt ljus för guidningar i Stripa Gruva

Under 2015 tog det kommunala bolaget Besök Linde AB över ansvaret att driva byggnadsminnet Stripa...

AnnonsBilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivfoto: Fredrik Norman

Banarbete påverkar busstrafiken på sträckan Frövi-Örebro

Från lördag 25 mars till och med torsdag 30 mars är järnvägsövergången vid Avdala avstängd för trafik. Avstängningen medför att linje 314 mellan Örebro och Frövi tidvis leds om, samt att en extrabuss trafikerar sträckan Örebro till Avdala. Detta med anledning av att Trafikverket genomför ett banarbete på sträckan Frövi-Örebro.

21 mars 2023 klockan 10:25 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Klass 5A laddar för kvartsfinal i Vi i femman

2440 klasser och närmare 50 000 elever kämpade för att kvalificera sig till kvartsfinalen i Vi i femman. Av de...

bildspel Derbyseger gör LIF Lindesberg obesegrade i serien

Efter fullt tryck i arenan med 1 642 personer på läktarna, så blev det en derbyseger för LIF Lindesberg. ...

35 år som tränare: ”Har gjort mig till en bättre människa”

Efter hela 35 år som tränare brinner passionen för fotbollen fortfarande lika ...

Två män grovt misshandlade i natt

Natten till fredag skall två män i 20-årsåldern respektive 45-årsåldern ha blivit misshandlade i centrala Lindesberg. G...

Trädgårdsmästarens tips inför våren och odlingssäsongen

Våren närmar sig med stormsteg och det börjar så smått bli dags att ruska liv i växtligheten ...

Handbollsderby med Publikkronan avslutar säsongen

Handbollssäsongen i Lindesberg avslutas med ett handbollsderby med fri entré, där varje gästade person st...

Foto: Fredrik Norman

Undersökning visar att det preventiva arbetet mot självmord behöver förbättras

Nyligen publicerade den ideella organisationen Suicide Zero sin kommunbarometer, en undersökning som beskriver kommunernas arbete med att förebygga suicid. Kommunernas enkätsvar poängsätts och rangordnas därefter utifrån sina totalpoäng. Lindesbergs kommun deltog i år för första gången, och fick totalt 10 poäng, precis över det ”röda strecket”.

15 mars 2023 klockan 13:52 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Kosmetiska åtgärder löser inte skolstöket
INSÄNDARE/DEBATT: Vill man på riktigt komma tillrätta med stök i skolorna räcker det inte med kosmetiska åtgärder!
15 mars 2023 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Fonus startar samtalsgrupp för människor i sorg: ”Lätt att bli ensam”
När en närstående avlider kan det kännas som att tiden stannar till, och för många blir praktiska vardagssysslor svåra att ta sig an. För att ...
14 mars 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Miljöpartiets Per Bolund besökte Linde energis anläggningar i Fellingsbro
I ett ymnigt snöfall besökte Miljöpartiets språkrör, Per Bolund, Linde energis nya solpark, Solvallen, i Vässlingby. Besöket var en del i den f...
14 mars 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-03-13

2023-03-13

2023-03-13

2023-03-13

2023-03-13

2023-03-12

2023-03-11

2023-03-10

2023-03-09

2023-03-09

2023-03-08

2023-03-07

2023-03-06

2023-03-06

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2023-03-31 08:40