Även om skadorna var flera kunde Gustaf Ekström och hans LIF vinna borta mot BK Heid. FOTO: Hannes Feldin

LIF trotsade skadorna – vann i Göteborg

Efter två segerlösa matcher är LIF Lindesberg ett vinnande lag igen. Trots ett flertal skadeavbräck plockade laget med sig två poäng hem från Göteborg, via slutresultatet 27-22 mot BK Heid. Segern var LIF:s fjärde för säsongen och befäster lagets topposition.

LIF Lindesberg rullade på söndagen till Göteborg med två raka poängtapp bakom sig. Dessutom hade skadeläget förvärrats, då Oskar Erixon tvingades stå över mötet med BK Heid med ljumskbesvär. Trots det var det ett samlat och piggt LIF som gick ut till match.

LIF rivstartade bortamötet och gick upp i en stabil ledning. Under en fin första kvart visade gästerna upp rappa omställningar, kreativt anfallsspel och framförallt ett vattentätt försvar. När sjutton minuter var spelat hade man bara släppt in tre mål och ledningen var övertygande. Men då kom en dipp, som sedan pågick ända fram till halvtidspausen.

– Vi blir lite trötta och vi går ganska hårt på några spelare i och med alla skador. Det är väl en förklaring. Sen ska vi normalt vinna den här matchen och det är alltid svårt att vinna mot ett lag när man är så stora favoriter som vi är här idag, förklarar Ola Anto LIF:s tapp.

”Visar att vi är på banan”

BK Heid var inte sena med att utnyttja situationen och minskade avståndet till 17-13 i halvtid. I upptakten av den andra halvleken gick sedan LIF upp till en femmålsledning, innan Heid smällde dit tre raka bollar. Den knappa ledningen var dock inget som oroade Anto. Den assisterande tränaren säger att han kände sig lugn genom hela matchen, mycket tack vare LIF:s stabila spel.

Laget svarade även på reduceringarna genom att samla sig och återta greppet om matchen. Siffrorna var fortsatt relativt jämna, även om LIF försökte att döda matchen. Mot slutet kontrollerade man tillställningen och kunde till slut kvittera ut en trygg seger via resultatet 27-22, vilket satte punkt för de vinstfria sviten.

– Givetvis är det extra skönt och vi visar att vi är på banan. Det har vi visserligen varit hela tiden. Men som vi sagt tidigare har vi inte fått till den där fullträffen än genom en hel match, säger femmålsskytten Richard ”Solis” Eriksson om segern.

Spelfördelaren ser dagens insats som ett steg i rätt riktning i förhållande till de tidigare prestationerna. ”Solis” menar att segern var betydligt säkrare än vad resultatet speglar. Klasskillnaden mellan lagen var påtaglig och LIF var strået vassare på varje position. En som får extra mycket beröm av ”Solis” är den unge linjespelaren Karlo Seric, som stod för fem mål.

Med både Fatlum Ahmeti och Freddy Lindblad skadade landar allt ansvar på Karlo för tillfället. LIF dras överlag med ett flertal skador, något som enligt ”Solis” gör segern över BK Heid än mer imponerande.

– Självklart är det starkt, för vi saknar spelare på flera positioner. Men vi gör jobbet och visar att det inte spelar någon roll om någon är borta en match. Vi är med och vi strävar hela tiden efter att bli ännu bättre.

Flyttad match ger tid att läka skadorna

I och med segern befäste LIF sin position i toppskiktet av Allsvenskan. Säsongen är nu sex matcher långt gången, matcher som för LIF:s del resulterat i nio inspelade poäng. Även om tabellen är något haltande är lagets fjärdeplats ett fint kvitto på säsongsupptakten.

– Vi har sagt att vi minst ska ligga topp fyra. Ser man på det nu så har vi en oavgjord, en förlust och resten vinster och det är fullt godkänt om man summerar det. Sen har vi inte träffat rätt än som jag ser det och där har vi en stor reserv kvar, vilket är positivt, menar Anto.

Lagets assisterande tränare kan närmast se fram emot ett längre uppehåll. Den planerade hemmamatchen på onsdag mot Rimbo Roslagen har fått ändrat datum. Detta innebär att LIF inte har någon match förrän den femte november, något som ger tid för laget att läka skadorna.

– Ur den synvinkeln så är det absolut skönt. Sen kan jag tycka att det är lite Kalle Anka att ändra matchdatum så tätt inpå. Men det ger tillfälle att läka de skador vi har, förhoppningsvis kan Freddy vara tillbaka till den matchen, avslutar Anto.

Matchfakta BK Heid-LIF Lindesberg:
Resultat: 22-27 (13-17)
Publik: 82
Mål LIF: Ricky Nordahl 8, Karlo Seric 5, Richard Eriksson 5, Jacob Nelson 5, Gustaf Ekström 2, Jesper Jakobsson, Sebastian Hammar

Övriga resultat från Allsvenskan:
IFK Tumba-OV Helsingborg 21-27
Skånela-Tyresö Handboll 25-31
HK Aranäs-Warta 26-21

Tabellen från Svensk Handboll:

Publicerad 26 oktober 2014 klockan 16:27

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-01-30

2021-04-14 06:52