Även om skadorna var flera kunde Gustaf Ekström och hans LIF vinna borta mot BK Heid. FOTO: Hannes Feldin

LIF trotsade skadorna – vann i Göteborg

Efter två segerlösa matcher är LIF Lindesberg ett vinnande lag igen. Trots ett flertal skadeavbräck plockade laget med sig två poäng hem från Göteborg, via slutresultatet 27-22 mot BK Heid. Segern var LIF:s fjärde för säsongen och befäster lagets topposition.

LIF Lindesberg rullade på söndagen till Göteborg med två raka poängtapp bakom sig. Dessutom hade skadeläget förvärrats, då Oskar Erixon tvingades stå över mötet med BK Heid med ljumskbesvär. Trots det var det ett samlat och piggt LIF som gick ut till match.

LIF rivstartade bortamötet och gick upp i en stabil ledning. Under en fin första kvart visade gästerna upp rappa omställningar, kreativt anfallsspel och framförallt ett vattentätt försvar. När sjutton minuter var spelat hade man bara släppt in tre mål och ledningen var övertygande. Men då kom en dipp, som sedan pågick ända fram till halvtidspausen.

– Vi blir lite trötta och vi går ganska hårt på några spelare i och med alla skador. Det är väl en förklaring. Sen ska vi normalt vinna den här matchen och det är alltid svårt att vinna mot ett lag när man är så stora favoriter som vi är här idag, förklarar Ola Anto LIF:s tapp.

”Visar att vi är på banan”

BK Heid var inte sena med att utnyttja situationen och minskade avståndet till 17-13 i halvtid. I upptakten av den andra halvleken gick sedan LIF upp till en femmålsledning, innan Heid smällde dit tre raka bollar. Den knappa ledningen var dock inget som oroade Anto. Den assisterande tränaren säger att han kände sig lugn genom hela matchen, mycket tack vare LIF:s stabila spel.

Laget svarade även på reduceringarna genom att samla sig och återta greppet om matchen. Siffrorna var fortsatt relativt jämna, även om LIF försökte att döda matchen. Mot slutet kontrollerade man tillställningen och kunde till slut kvittera ut en trygg seger via resultatet 27-22, vilket satte punkt för de vinstfria sviten.

– Givetvis är det extra skönt och vi visar att vi är på banan. Det har vi visserligen varit hela tiden. Men som vi sagt tidigare har vi inte fått till den där fullträffen än genom en hel match, säger femmålsskytten Richard ”Solis” Eriksson om segern.

Spelfördelaren ser dagens insats som ett steg i rätt riktning i förhållande till de tidigare prestationerna. ”Solis” menar att segern var betydligt säkrare än vad resultatet speglar. Klasskillnaden mellan lagen var påtaglig och LIF var strået vassare på varje position. En som får extra mycket beröm av ”Solis” är den unge linjespelaren Karlo Seric, som stod för fem mål.

Med både Fatlum Ahmeti och Freddy Lindblad skadade landar allt ansvar på Karlo för tillfället. LIF dras överlag med ett flertal skador, något som enligt ”Solis” gör segern över BK Heid än mer imponerande.

– Självklart är det starkt, för vi saknar spelare på flera positioner. Men vi gör jobbet och visar att det inte spelar någon roll om någon är borta en match. Vi är med och vi strävar hela tiden efter att bli ännu bättre.

Flyttad match ger tid att läka skadorna

I och med segern befäste LIF sin position i toppskiktet av Allsvenskan. Säsongen är nu sex matcher långt gången, matcher som för LIF:s del resulterat i nio inspelade poäng. Även om tabellen är något haltande är lagets fjärdeplats ett fint kvitto på säsongsupptakten.

– Vi har sagt att vi minst ska ligga topp fyra. Ser man på det nu så har vi en oavgjord, en förlust och resten vinster och det är fullt godkänt om man summerar det. Sen har vi inte träffat rätt än som jag ser det och där har vi en stor reserv kvar, vilket är positivt, menar Anto.

Lagets assisterande tränare kan närmast se fram emot ett längre uppehåll. Den planerade hemmamatchen på onsdag mot Rimbo Roslagen har fått ändrat datum. Detta innebär att LIF inte har någon match förrän den femte november, något som ger tid för laget att läka skadorna.

– Ur den synvinkeln så är det absolut skönt. Sen kan jag tycka att det är lite Kalle Anka att ändra matchdatum så tätt inpå. Men det ger tillfälle att läka de skador vi har, förhoppningsvis kan Freddy vara tillbaka till den matchen, avslutar Anto.

Matchfakta BK Heid-LIF Lindesberg:
Resultat: 22-27 (13-17)
Publik: 82
Mål LIF: Ricky Nordahl 8, Karlo Seric 5, Richard Eriksson 5, Jacob Nelson 5, Gustaf Ekström 2, Jesper Jakobsson, Sebastian Hammar

Övriga resultat från Allsvenskan:
IFK Tumba-OV Helsingborg 21-27
Skånela-Tyresö Handboll 25-31
HK Aranäs-Warta 26-21

Tabellen från Svensk Handboll:

Publicerad 26 oktober 2014 klockan 16:27

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Skinny Dipping med segerkusken Kenneth Gorski och delar av ägarkretsen. Foto: Timmy Lundegård

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnarglädjen var däremot större där man även fick ta del av en svalkande hemmaseger, genom Skinny Dipping och Kenneth Gorski.
– Det var tacksamt att de körde i ett långsammare tempo där framme, säger vinnarkusken.

18 juli 2021 klockan 17:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Double Exposure och Örjan Kihlström vinner Bergslagsloppet på nytt banrekord. Foto: Timmy Lundegård

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt banrekord från Double Exposure som segrade i Bergslagsloppet, så bjöds segrarna på höga jubel och applåder från den glada publiken.
– Det här måste vara ett nytt publikrekord i landet efter den eländiga pandemin, menar Örjan Kihlström.

8 juli 2021 klockan 00:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista ...

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde ...

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp

Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje ...

Foto: Hasse Persson

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”

Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsföreningar. Nu öppnas möjligheter för restauranger och serveringsställen att hålla öppet längre, och dessutom kan idrottsföreningar släppa in sin efterlängtade publik på matcherna igen.

2 juli 2021 klockan 09:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Mika Forss och Lady Zappa segrar Midsommarloppet 2021. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet

Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även körde hem dagens stora huvudlöpning Midsommarloppet. Detta efter seger i både försök och final.
– Det är första gången som jag tar fem segrar i Sverige, säger Mika Forss.

26 juni 2021 klockan 20:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nystartat juniorlag i Lindlöven
I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, ...
20 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Fornaboda inledde travveckan
Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes ...
14 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!
Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas publikplats. Ett insl...
6 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivfoto: Timmy Lundegård

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina första entrébiljetter sedan säsongen 2019. Enbart hundra platser får fyllas, vilket enbart sker genom förköp via tickster.com.

1 juni 2021 klockan 18:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Piri-Piri segrade i årets upplaga av Lindesbergs Stora Pris Foto: Anna Frössevi

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade med mycket glädje. I ett av huvudloppen, Lindesbergs Stora Pris, kryddades det dessutom med snabba fartresurser. Segrande Piri-Piri vann nämligen loppet på den hittills snabbaste tiden, i loppets historia.

29 maj 2021 klockan 22:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina...

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

Annons

Hemmahästen Danois Simoni inledde dagen med en seger Foto: Timmy Lundegård

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois Simoni travade in som dagens första vinnare. Glada känslor blev det där kuskande Jeanette Holmskov, bjöd på en vinnargest när duon passerade mål.

16 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter
Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu ...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande
En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i ...
21 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-03-03

2021-03-02

2021-03-01

2021-07-26 06:27