Jacob Nelson utsågs till främste herrspelare i samband med LIF:s årsmöte på tisdagen. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

LIF vände blad med klart överskott

Det fortsätter att blåsa positiva vindar kring LIF Lindesberg. På tisdagens årsmöte redovisade klubben ett överskott på 160 000 kronor, en siffra man har ambitioner om att öka kommande år. Leif Karlsson sitter kvar som ordförande och får med sig tre nya ansikten i den nya styrelsen.

LIF Lindesberg höll på tisdagen sitt årsmöte i Lindesberg Arena. Ett 50-tal medlemmar fanns på plats för att väva samman det senaste verksamhetsåret.

– Vi kom fram till att det har varit en bra säsong med blandade sportsliga framgångar. Ekonomin går framåt och vi gör ett överskott på 160 000 kronor. Det hoppas vi fortsätta med nästa år med ett ännu bättre resultat, berättar Leif Karlsson.

Målsättningen för nästa år är att redovisa ett överskott på 200 000 kronor förklarar Karlsson. Han själv fick i samband med årsmötet fortsatt förtroende som ordförande i LIF.

Just styrelseposterna var en av kvällens huvudpunkter. Förändringarna var aviserade redan på förhand och den nya styrelsen innehåller tre nya namn. Gerd Sköld Ylikoski, före detta ekonomiansvarig på Libo, Lars Berglund, verksam på Bergslagens Sparbank och med ett förflutet som handbollsspelare i Boden, och tidigare LIF-spelaren Eddy Fransson får samtliga roller i styrelsen.

– Jag ser det här som en stark styrelse. Det är en styrelse som det känns att det ska bli kul att jobba med, slår Leif Karlsson fast.

”Utvecklingen av damsidan jätteviktig”

Karlsson tillträdde som ordförande i LIF för ett år sedan. När han nu summerar sitt debutår på posten ser han tillbaka på en fin tid.

– Det har varit ett fantastiskt roligt år och jag har fått många nya kamrater. Av alla föreningar jag varit ordförande i har det här samtidigt varit det som krävt mest att sätta sig in i. Men jag har ett bra samarbete med kansliet, framförallt arbetar jag och Sébastien mycket intimt tillsammans. Så det ska bli kul att fortsätta, jag är peppad!

Vid sidan av att utse den nya styrelsen delade LIF även ut tre priser. Utmärkelsen som Årets LIF:are tilldelades Anette Hedling, ansvarig för kioskverksamheten sedan flera år tillbaka. Priserna som Årets damspelare gick till Moa Henriksson och Årets herrspelare till Jacob Nelson. Nu tar klubben språng mot ett nytt år med nya sportsliga utmaningar.

– Ambitionerna för A-laget är ju samma som tidigare. Det är ju vårat flaggskepp, konstaterar Karlsson och pekar ut sitt eget mål.

– Jag ser utvecklingen av damsidan som jätteviktig. Vi måste få med damsidan bättre och därför har vi gjort organisationsförändringar, där Mikael Martinsson nu blir chef för damsidan. Han är mycket skicklig och kommer att ha en bra ledarstab under sig.

Den nya LIF-styrelsen:
Leif Karlsson
Håkan Persson
Lina Marklund
Johan Eriksson
Gerd Sköld Ylikoski
Lars Berglund
Eddy Fransson

Motivering Årets spelare dam:
Hon är en krigare som ger allt både på träningar och matcher och har under säsongen blommat ut som seniorspelare. Hon har varit tongivande i A-laget och som lagkapten i juniorlaget.
Moa Henriksson

Motivering Årets spelare herr:
Han har med sin proffsiga inställning, sin vilja att utvecklas och vinna varit en bärande spelare under säsongen. Han är målfarlig med sitt skott och sitt genombrott, han är ständigt ett hot för motståndarnas försvar. Han jobbar alltid hårt på träningarna och gör alltid sitt bästa.
Jacob Nelson

Publicerad 9 juni 2015 klockan 23:18


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlöven avgjorde i förlängning

Det var två jämna lag som möttes när Lindlöven gästade Köping under söndagseftermiddagen, efter en mållös period började målen spelas in från båda lagen och med 2-2 i slutet av den tredje perioden så blev det ett förlängningsspel som avgjorde utdelningen av de tre poängen.

25 oktober 2020 klockan 21:37 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Foto: Hasse Persson

Fjärde förlusten för Linde Volley

Med sin fjärde match inom Elitserien framför sig var det en ny bekantskap som skulle mötas i Lindesberg Arena, Umeå-laget IKSU Volleyboll gör sin första säsong i den högsta klassen efter att kvalat in från Division 1 och blev det tredje motståndet på Linde Volleys hemmaplan.

25 oktober 2020 klockan 20:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

LIF bjöd på show i Arenan

Med ett slarvigt spel, skott i stolparna och en återkommande Fatlum Ahmeti på LIF-bänken så hade inte Vinslöv någon rolig kvä...

Derbyseger för WSK

Efter att spräckt nollan med en färsk hemmaseger mot Kungsör så var det ett bortaderby mot Örebro som väntade för WSK-truppen, efter ...

Hemmaseger i Lindehov

Med ett segerlöst facit för säsongen gästade Surahammar Lindehov under onsdagskvällen, trots ett tidigt underläge för Lindlöven s...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust efter utdragen straffläggning

Efter ett två-målsunderläge mot tabelltvåan Skövde IK med tio minuter kvar så kom Lindlöven tillbaka starkt och såg till att matchen fick avgöras på straffar, väl i straffläggning krävdes det hela åtta straffskott från vardera lagen för att matchen till slut skulle få en vinnare.

18 oktober 2020 klockan 22:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Timmy Lundegård

WSK tar säsongens första hemmaseger

Med 3-3 inför den avslutande perioden mellan WSK och Kungsör var det en tillsynes jämn drabbning som väntade, trots flera mållägen under matchen så hade WSK svårt att spela in bollen hela vägen men visade vid matchavgörandet att hemmalaget var bäst för kvällen.

16 oktober 2020 klockan 23:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust efter en ljus inledning
Med Herman Bosson skadad stod LIF Lindesberg en huvudspelare kort när laget tog lagbussen till Göteborg för att spela mot Kärra HF, efter en ...
16 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ny förlust på hemmaisen
Med en ny spännande värvning i laget från SHL så var det ett förbättrat Lindlöven som hittades på hemmaisen under torsdagskvällen, ...
15 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ny succé för parahandbollen
Efter en lyckad tjejkväll i arenan så lyckades LIF Lindesberg att nå en ny milstolpe under föregående helg, föreningens parahandbollslag hade å...
14 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

En jämn drabbning i arenan

Det var inga stora marginaler som avgjorde söndagens Allsvenska hemmamatch mot Kungälv. Det var två jämna lag som gjorde upp redan från matchens första sekund där Gustaf Ekström med bara sekunden kvar lyckas spela in matchens avgörande mål, eller?

12 oktober 2020 klockan 00:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre nya poäng för Lindlöven

Efter en tung förlust på hemmaplan mot Kumla i fredags så väntade vad som på förhand skulle bli tyngre uppgifter, en bortamatch mot det välkänt tuffa Borlänge stod på matchschemat och trots en seg inledning från Lindlöven så kom Lindelaget ut ur matchen med bästa möjliga resultat.

12 oktober 2020 klockan 00:51 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust mot svårslaget Sala

Ännu utan förlust men samtidigt utan vinst var WSKs inledande facit när uppladdade Sala Silverstaden stod som nästa motstå...

bildspel Nära poäng för Linde Volley

Det var två jämna lag som drabbade samman i Lindesberg Arena under lördagseftermiddagen, Värnamo gästade arenan och trots en ...

bildspel Bildspel från Lindehovs hockeyfredag

BILDSPEL Kumla stod för säsongens andra motstånd i Lindehov, trots fina inspel och lägen för hemmalaget slutade ...

Annons

Nyförvärvet Joey Strada spelade in sitt första mål för Lindlöven Arkivfoto: Hasse Persson

Bortaseger för Lindlöven

Målen blev många under säsongens första bortamatch mot Malung under onsdagen men trots ett inledande underläge så kunde Lindlöven avgöra en stor del av matchen redan i den andra perioden genom Alexander Kovalonok.

7 oktober 2020 klockan 22:24 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Straffläggning avgjorde säsongspremiären

Det var heta känslor på Lindehov när Lindlöven inledde sin nya säsong inom AllEttan under söndagen. Målmä...

Tjejkväll ska få fler flickor att idrotta

Som ett steg för att få fler unga tjejer att idrotta väljer nu LIF Lindesberg att göra en satsning som är riktad...

Välförtjänt seger för LIF Lindesberg

Rimbo fick det svårt att utmana om segern under fredagskvällen när ett revanschsuget LIF Lindesberg klev in på ...

Seger efter förlängning

Det var en målrik första period för WSK som spelade sin första Division 2-match för säsongen, det inledande bortalaget IBK Kö...

bildspel Lyft för IFK Lindesberg under pandemin

Coronapandemin ställde in ett stort antal matcher och halverade tävlingssäsongen för IFK Lindesbergs herrlag. Men ...

Oavgjort efter en jämn kamp

LIF Lindesberg bjöd upp till jämn kamp mot det elitseriesatsande Amo HK. Trots en del slarv i anfallet under matchens gång visade...

Teemu Sarna är tillbaka i Linde Volley efter tre års frånvaro Foto: Hasse Persson

Linde Volley inleder Elitserien i arenan

Ifjol blev det en 6:e plats i Elitseriens tabell men med tio nya namn och ett helt nytt lag i laguppställningen så står Linde Volley redo för en ny säsong inom Elitserien, flera bekanta namn finns med i truppen och på lördag får laget sin första chans att testa sina nya spelare.

24 september 2020 klockan 13:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Säsongens första hemmamatch väntar
Med två tunga förluster bakom sig så gör LIF Lindesberg sin första hemmamatch för säsongen, på grund av situationen med covid-19 kommer dock ...
23 september 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Storförlust i Västerås
VästeråsIrsta är tillbaka i Allsvenskan efter att spelat upp sig från Division 1 och blev LIF Lindesbergs andra motståndare för säsongen. ...
20 september 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tuff inledning för LIF
Det blev en trist inledning inom Allsvenskans nya säsong för LIF Lindesberg. Det orangea laget inledde starkt med två inledande mål mot seriens ...
12 september 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-09-10

2020-09-07

2020-09-06

2020-09-04

2020-08-26

2020-08-24

2020-08-21

2020-08-16

2020-08-12

2020-08-10

2020-08-03

2020-07-23

2020-07-14

2020-07-08

2020-10-28 20:44