Med åtta mål ledde Joakim Bååk sitt LIF till en viktig seger på söndagen. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

LIF vände och vann, klättrade i tabellen

För andra matchen i rad plockade LIF Lindesberg med sig två värdefulla poäng. Borta mot Skånela vände brandgult underläge i halvtid till seger med siffrorna 29-27. Vinsten innebar att man passerade Skånela i tabellen, där LIF är ny femma.

LIF Lindesberg tog sig på söndagen an Skånela i ett nytt nyckelmöte runt det övre kvalstrecket. Bortafighten började dock tungt för LIF, som tidigt hamnade efter med tre mål. Laget kunde visserligen växa in i matchen, men Skånela drog på nytt ifrån och med 18 minuter spelat var ställningen 11-5.

Även i höstens möte mellan lagen hade LIF problem och laget satte sig där i ett åttamålsunderläge. Den här gången släppte man inte iväg Skånela till de siffrorna, utan med fem raka mål kapade LIF avståndet till 11-10. Mot slutskedet av den första halvleken ökade sedan underläget en aning och brandgult var tre bollar efter i halvtid.

Underläget stod sig en bit in i den andra halvleken och inte blev det bättre av att LIF åkte på ett flertal utvisningar. Trots det hämtade laget ikapp och Joakim Bååk kvitterade med kvarten kvar. När klockan så stod på 49 minuter skickade Fatlum Ahmeti in 23-24, vilket var LIF:s första ledningsmål i matchen.

– Vi fick en tung start. Men som i andra matcher det här året har vi en tro på att vi kommer att vända om vi håller oss till det vi gör, berömmer Joakim Bååk.

Dramatiken var dock inte över, för kort därefter fick Jesper Jakobsson syna det röda kortet. Men med en man mindre ryckte LIF osannolikt ifrån till en fyramålsledning och avgjorde matchen. Slutsiffrorna skrevs till 27-29, vilket gjorde att LIF krympte avståndet till endast en poäng upp till fjärdeplatsen.

– Även om vi säger att vi tar en match i taget är det så klart skönt att veta att kvalplatsen är inom räckhåll. Håller vi oss till det som vi kan och ska så kommer vi att knipa den där platsen, menar ”Jocke” Bååk.

Laddar om för Örebromatchen på onsdag

Vinsten över Skånela innebar att LIF tog klivet förbi i tabellen, upp på en femteplats. Starkt bidragande till de två tungt vägande poängen var ”Jocke”. Mittnian var tillbaka från sjukdom och ledde den brandgula offensiven med hela åtta mål, men lyfter samtidigt fram sina medspelare.

– Jag får fantastiskt fina anfall och behöver egentligen bara avsluta och sätta bollen i nät. Mina kollegor växlar bort dem helt, sen är det bara en tillfällighet att det är jag som tar skotten. Men det kändes väldigt bra och det var skönt att få utdelning.

I och med söndagens seger lämnar nu LIF bakom sig en tuff period med matcher mot fyra av de fem övriga topplagen. Näst på tur väntar ett bottenkämpande Warta på onsdag, en match som spelas i Idrottshuset i Örebro.

– Jag är fullt medveten om att det är Warta som väntar. Men det som känns extra är att vi ska spela i Örebro, vilket är första gången för mig sen jag stack härifrån, förklarar ”Jocke” och fortsätter.

– Det ska bli roligt att få komma dit och spela. Jag hoppas på mycket folk och ett bra tryck, så ska vi kunna bjuda på bra handboll också.

Matchfakta Skånela-LIF Lindesberg:
Resultat: 27-29 (15-12)
Publik: 385
Mål LIF: Joakim Bååk 8, Fatlum Ahmeti 6, Oskar Erixon 6, Bashkim Gashi 4, Gustaf Ekström 2, Jacob Nelson, Sebastian Hammar, Jesper Jakobsson

Övriga resultat från Allsvenskan:
OV Helsingborg-IFK Tumba 35-29

Tabellen från Svensk Handboll:
Allsvenskan tabell

Publicerad 7 februari 2016 klockan 17:47


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Träningspass som de såg ut innan covid-19. Arkivfoto: Ida Lindkvist.

Föreningens lösning när restriktionerna satte stopp: digitala träningspass

Efter ett tufft år med coronarestriktioner som gjorde gruppträningar i princip omöjliga, fick Lindesbergs allmänna gymnastikförening, LAGF, tänka om och utanför den så kallade boxen. Resultatet har premiär under tisdagskvällen, då det första Zumbapasset körs via den digitala plattformen Zoom.
– Jag hade några testpass i slutet av förra året för att testa hur det kändes, och för att lära mig Zoom ordentligt, och det var superroligt! säger instruktören Carolina Sixtensson.

19 januari 2021 klockan 15:32 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto Foto: Hasse Persson

Där satt den, Linde Volley!

Efter en dyster säsongshalva för Linde Volley utan poäng till tabellen så har Linde Volley hittat en stor spelarform. Under lördagseftermiddagen kom säsongens hittills största triumf där Lindelaget lyckades spela in sin första trepoängare, detta efter en nagelbitare mot nykomlingen IKSU.

16 januari 2021 klockan 15:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Förlust mot tabellsexan Karlskrona

Med lagets största målskyttar skadade så var det en tuff uppgift som väntade när Karlskrona gästade arenan under lö...

Tung förlust för gästande Lindlöven

Lindlöven är tre matcher in i Vårserien och placerar sig redan farligt i tabellen. Seriens andra förlust kom under ...

Målvakt från Aranäs till LIF Lindesberg

Med ett fortsatt skadat lag så fortsätter LIF Lindesberg att stärka upp i uppställningen. Simon Ongeri är det nya...

Mattias Persson har inlett arbetet med en isbana till ungdomarna Foto: Timmy Lundegård

En isbana till ungdomarna är på väg

Vad kan man tänkas göra en torsdagskväll i dryga tio minusgrader? Frågar man Lindlövens ungdomsledare Mattias Persson och Patrik Larshans är det ett perfekt tillfälle att påbörja en tillverkning av en isbana på Stadsskogsskolans fotbollsplan, som går till ungdomarna.
– Kommunen var jättepositiva till initiativet, säjer Patrik Larshans.

14 januari 2021 klockan 23:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Tråkig årspremiär på hemmaisen

Malung stod som första motstånd i Lindehov under det nya året. Trots återkommande namn i laguppställningen fick hemmalaget svårt att spela in de avgörande målen, efter en snabbspelad match där Lindlöven såg ut att ha allt under kontroll. Skotten blev många för Lindelaget som till slut fick se sig slagna med 1-3.

13 januari 2021 klockan 21:48 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nu är de populära skidspåren dragna igen
För traktens alla skidentusiaster blev den förra vintern en total katastrof då kallgrader och snö blev en bristvara. Vintern 2020/2021 har dock b...
13 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Förlängningsspel inledde Vårserien
Efter dubbla förluster mot Kumla i HockeyEttan så fick Lindlöven chans till ny revansch när vårserien skulle inledas. Trots tre nya namn i ...
10 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Linde Volley tar sina första två poäng
Det blev fjortonde gången gillt för Linde Volley som efter en poänglös höst, spelar in sin första seger under årets andra spelade match. ...
9 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivfoto: Hasse Persson

Femmålsseger för LIF Lindesberg

Med nya namn i spelartruppen blev det direkt seger för LIF Lindesberg som låste matchen efter en ren uppvisning i den inledande halvleken i mötet mot tabelljumbon AIK. Poänggapet minskades snabbt men varade inte länge då LIF fortsatte sin uppvisning som slutade med en bred segermarginal.

9 januari 2021 klockan 15:51 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

LIF-fostrade Martin Boija lånas ut till Handbollsligans tabelletta HK Malmö Foto: LIF Lindesberg

Martin Boija till Handbollsligan

Under onsdagen kunde LIF Lindesberg meddela att den LIF-fostrade högerspelaren Martin Boija lånas ut till Handbollsligans tabelletta HK Malmö. Förutom en stor chans till utveckling för Martin, innebär detta att det skadedrabbade LIF Lindesberg får nya namn i laguppställningen inför de kommande matcherna.

7 januari 2021 klockan 15:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Obesegrade Hylte Halmstad blev svårslagna

De obesegrade SM-favoriterna Hylte Halmstad gästade arenan under tisdagskvällen. Trots ett starkt spel från Linde ...

HockeyEttans vårserie inleds på söndag

Under måndagskvällen publicerade HockeyEttan ut de efterlängtade datumen för vårseriens matcher. Tre möten med ...

bildspel Hemmaförlust mot nästjumbon

Det som inleddes med en oavgjord halvlek blev sedan en stor förlust när det tidigare coronadrabbade Tyresö gästade Lindesberg ...

Annons

Jimmi Ehlers och Jeanette Holmskov tillsammans med stallets segerrikaste häst Certainly Foto: Timmy Lundegård

Rekordår för Stall Jimmi Ehlers

Att passera en miljon kronor som travtränare under samma säsong är en gräns som alla tränare satsar mot, för Kopparbergstränaren Jimmi Ehlers var det endast drygt
70 000:- som hindrade stallet från att nå den efterlängtade gränsen.
– Det har varit det bästa året vi har haft sedan vi flyttade till Kopparberg, säger Jimmi.

1 januari 2021 klockan 20:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Lindlöven missar AllEttan

Vinna eller försvinna. Det var förutsättningarna när det tidigare coronadrabbade Grums gästade Lindehov i en avgörande match, d...

Vilket lag vinner slaget om Råsvalen?

Sedan måndagseftermiddagen pågår ett intensivt och mycket prestigefyllt derby mellan kommunens två ishockeygiganter, ...

Tapper insats av skadedrabbat LIF

Med LIF Lindesbergs stora stjärnspelare Jesper Nilsson skadad fick Joel Karlström kliva fram som målskytt, när det ...

Linde Volley närmar sig tabellpoäng

Efter ett oväntat utdraget derbyspel under onsdagen följde Linde Volley upp de fina prestationerna och visade att det ...

Lindeskolans hockeygymnasium får fin kvalitetsstämpel

Lindeskolan stärker ytterligare sin position som idrottscollege, när hockeygymnasiet nu blir ett ...

bildspel Kylig straff gav två poäng

Med Lindens tidigare avgörande mot tabellettan Dalen i straffar så höjdes pulsen rejält när Lindlövens nästsista hemmamatch s...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Positiv derbyförlust för Linde Volley

Ett nytt derby mot Örebro spelades för en publiktom Lindesberg Arena, trots att Linde Volley ännu inte spelat in någon poäng till Elitserien så fanns ett hopp under onsdagen om att en ny spelare skulle hjälpa hemmalaget att avbryta den tråkiga derbytrenden.

16 december 2020 klockan 23:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

74 lokala föreningar fick dela på en miljon
Pandemin har slagit hårt mot både föreningar och organisationer på flera olika sätt. I år bestämde sig därför Bergslagens Sparbank att dela ...
15 december 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Förlust efter matchuppehåll
Efter tre veckors uppehåll från matchspel var det såklart taggat i LIF Lindesberg när man klev ut på Lindesbergs Arenas handbollsplan under sö...
13 december 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Poänglöst i årets sista bortamatch
Det var en positiv inledning för Lindlöven när man gästade Forshaga för årets sista bortamatch, med en stabil ledning i de första två ...
13 december 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-12-11

2020-12-09

2020-12-06

2020-12-05

2020-12-04

2020-12-02

2020-11-29

2020-11-28

2020-11-25

2020-11-22

2020-11-22

2020-11-21

2020-11-21

2020-11-20

2021-01-20 11:33