Oskar Erixon och hans LIF Lindesberg är fullpoängare efter två omgångar. FOTO: Hannes Feldin

LIF vann igen – bröt Tumba-sviten

Den Allsvenska säsongen har fått en drömstart för LIF Lindesberg. På söndagen satte laget punkt för sin två år långa förlustsvit borta mot Tumba, då man vann med 25-23. Freddy Lindblad gjorde bland annat fyra mål när LIF tog klivet upp på kvalplats.

LIF Lindesberg spelade på söndagen säsongens första bortamatch, då laget ställdes mot IFK Tumba. Men precis som i premiären mot Varberg fick LIF en tung start med tidigt 0-4-underläge. Därifrån jobbade man sig dock snabbt tillbaka och vann resterande halvlek med nio mål.

Inför den andra halvan var därmed ställningen 9-14. Men det som såg ut att bli en enkelt resa mot två nya poäng utvecklade sig till ett riktigt drama.

Femmålsledningen förvandlades hastigt och mindre lusigt till en uddamålshistoria, där Tumba tog över kommandot i matchen. Men LIF lät sig inte skrämmas av upphämtningen. Istället kunde laget under de avslutande fem minuterna fälla avgörandet, vilket mynnade ut i seger med siffrorna 25-23.

– Det är en svår bortamatch och vi gör det bra. Vi visar återigen moral som kommer igen från ett underläge. Det är lätt att vika ner sig, men vi jobbar oss ifatt, förklarar Herman Arenvang.

”Freddy och Karlo gör det jättebra”

LIF-tränaren är mycket nöjd med segern, men medger att det var precis så dramatiskt som siffrorna gjorde gällande. Med skyttkungen Fatlum Ahmeti borta fick Freddy Lindblad och Karlo Seric ansvara för linjespelet. Det var något som ungtupparna förvaltade genom att göra fyra respektive två mål.

– Freddy och Karlo gör det jättebra. Freddy är en skicklig linjespelare på att fånga upp bollar och skapa ytor och mål. Även Karlo gör ett stort jobb med två mål, berömmer Arenvang.

Vägen till segern lades dock inte så mycket via målskyttet. Istället var det defensiven som glänste i den målsnåla drabbningen. Bortsett från matchinledningen är Arenvang mycket nöjd med försvaret, där Alexander Johnsson återigen var stabil i målet.

Bröt förlustsviten mot Tumba

Utöver de två poängen innebar vinsten över IFK Tumba ett härligt trendbrott. LIF har haft svårt i bortamatcherna mot Tumba, med bland annat förluster de två senaste åren.

– Ja det var skönt, det var länge sen vi vann borta mot Tumba. De är bra där och kommer att ta flera skalper. Men vi känns väldigt homogena och även om vi inte fått det riktiga flytet än så har vi ändå inlett med två segrar, säger Arenvang.

I och med segern parkerar LIF som tabellfyra, något som innebär kvalplats. Säsongen är dock mycket ung och redan på fredag väntar ett tufft hemmamöte med VästeråsIrsta. Arenvang passar inför det på att ge sitt lag beröm för den fina seriestarten.

– Jag tycker att vi är starkare på flera sätt än mot förra året. Men det är många matcher kvar och vi måste leverera varje gång i spelar. Nu har vi en toppmatch mot VästeråsIrsta på fredag, det är något som vi ska sikta på att vinna.

Matchfakta IFK Tumba-LIF Lindesberg:
Matchfakta: 23-25 (9-14)
Publik: 284
Mål LIF: Freddy Lindblad 4, Ricky Nordahl 4, Albin Järlstam 3, Sebastian Hammar 3, Karlo Seric 2, Bashkim Gashi 2, Gustaf Ekström 2, Richard Eriksson 2, Jesper Jakobsson, Oskar Erixon, Jacob Nelson

Övriga resultat från Allsvenskan:
HK Aranäs-Tyresö 25-25
Skånela-BK Heid 32-21

Tabellen:
1 Skånela                        2     60-43     4
2 HIF Karlskrona             2     61-46     4
3 OV Helsingborg            2     60-47     4
4 LIF Lindesberg             2     62-53     4
5 HP Warta                     1     37-15     2
6 IFK Tumba                   2     54-47     2
7 VästeråsIrsta                2     58-54     2
8 IFK Ystad                     2     44-52     2
9 HK Aranäs                   2     51-54     1
10 Tyresö                        2     47-56     1
11 Varberg                      1     30-37     0
12 Rimbo Roslagen        2     46-60     0
13 BK Heid                      2     41-56     0
14 HK Eskil                     2     36-67     0

Publicerad 28 september 2014 klockan 18:43

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-20 21:55