Jacob Nelson utsågs till matchens lirare när han med nio mål såg till att sänka Rimbo Roslagen. FOTO: Hannes Feldin

LIF vann planeligt – upp på andraplats

LIF Lindesberg är ny tabelltvåa i Allsvenskan. Onsdagens hemmamöte med Rimbo Roslagen inleddes dock knackigt innan LIF kunde koppla greppet. Med nio mål såg sedan Jacob Nelson till att leda LIF till en i slutändan säker seger med siffrorna 36-32.

Det var ett LIF Lindesberg som på onsdagen kom till spel efter ett tio dagars uppehåll. Om det var något som störde laget i matchupptakten är oklart, men efter ett par minuter hade gästande Rimbo tagit en 0-2-ledning. LIF svarade dock omgående och kvitterade, bara för att se gästerna på nytt gå ifrån.

Det var ett scenario som sedan upprepade sig flera gånger, där LIF kvitterade men sedan återigen fick jaga. Det dröjde ända till den trettonde minuten innan Gustaf Ekström kunde smälla in LIF:s första ledningsmål. Kort därefter kontrade Ricky Nordahl in 8-6 och efter det kunde hemmalaget stänga ner Rimbo i försvaret och utöka ledningen.

Med 22 minuter spelat åkte så LIF på två snabba utvisningar. Pressat läge med andra ord, men då klev Alexander Johnsson fram med en enastående dubbelräddning. Målvakten följde sedan upp med ytterligare parader och LIF kunde gå till halvtidsvila med ett övertag på tre mål. Att man gjorde det var mycket tack vare Alexander Johnsson i målet.

– Ja, de räddningarna är jätteviktiga. Det gör att vi får med oss det där övertaget till halvtid. Det höjer ju publiken också och ger oss ännu mera energi, berömmer Herman Arenvang.

”Känns som att vi kontrollerar det”

Starten på andra halvlek blev dock inte lika lyckad för LIF. Inom loppet av lite mer än två minuter hade man fått se Rimbo smälla in tre mål och gå ikapp till 16-16. Hemmalaget replikerade dock och återtog omgående greppet om matchen.

Halvlekens präglades länge av ett svängigt spel med mycket mål och öppna ytor som lagen kunde utnyttja. LIF behöll dock sitt stabila tremålsövertag, mycket tack vare vasst målskytte av Jacob Nelson och Ricky Nordahl. Med sexton minuter på klockan dundrade den förstnämnde även in 28-24 och befäste ledningen som sedan Karlo Seric utökade.

– Det känns som att vi kontrollerar det. Även om det vart lite oroligt där när vi åkte på en utvisning och straff med sju minuter kvar. Där får man tacka ”Sebban” som var inne i mål och Alexander med sin dubbelräddning i första. Sånt knäcker motståndarna, menar Jacob Nelson.

För LIF höll därefter undan målmässigt, även om gästerna närmade sig en aning mot slutet. Med sitt nionde mål för kvällen stängde just Jacob tillställningen genom att sätta 36-32 med matchens sista kast. Matchens lirare var mycket nöjd med både sin egen insats och framförallt segern.

– Jag tycker att det är så jävla gött att vinna den här matchen, vi har laddat för den länge. Vi utför ändå det vi säger att vi ska göra och har en hyfsad disciplin. De vill stressa oss både i försvar och anfall, men vi faller inte in i det.

Toppmöte mot Karlskrona på söndag

Ytterligare en som var nöjd med prestationen var Herman Arenvang. Tränaren hade på förhand varnat för Rimbos säregna spelstil, där laget söker skott i alla möjliga och omöjliga lägen. Även om spelet var väldigt öppet och målrikt tycker Arenvang att LIF lyckades med sin matchplan.

– Det är en kontrollerad seger, men Rimbo är obehagliga. De spelar i ett lågt tempo nära oss och är skickliga på att skjuta från golvet. Alla söker skottlägen hela tiden, då blir det svårt att försvara sig.

Segern innebär två nya poäng för LIF och en färsk andraplats i Allsvenskan. Laget har dock två matcher mer spelat än trean HIF Karlskrona. På söndag drabbar även just de två samman i Karlskrona, ett toppmöte som Jacob Nelson vågar sig på att vara kaxig inför.

– Karlskrona är väl obesegrade? Ja inte efter söndag haha!

Matchfakta LIF Lindesberg-Rimbo Roslagen:
Resultat: 36-32 (16-13)
Publik: 810
Mål LIF: Jacob Nelson 9, Ricky Nordahl 8, Richard Eriksson 7, Gustaf Ekström 5, Oskar Erixon 4, Jesper Nilsson 2, Karlo Seric

Tabellen från Svensk Handboll:

Publicerad 5 november 2014 klockan 20:33

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Foto: Camilla Lagerman

Extramaterial: Molly 4, susar nedför Trollrallyts bana

Med 31 startade rallyförare blev nypremiären av Trollrallyt en riktig fest, både för barn och föräldrar. LindeNytt kan nu bjuda på ett fartfyllt ögonblick från lördagens tävlingar. Trollrallyts näst yngsta förare, 4-åriga Molly, körde AB Karl Hedins lådbil under lördagens race. Publiken hjälpte till att heja fram henne med både applåder och hejarop när hon susade nedför banan, med pappa tätt efter för extra säkerhet.

24 maj 2022 klockan 16:29 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

En intensiv judohelg är till ända. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Intensiv judohelg lockade deltagare från hela landet

Över 500 judokas från hela Sverige samlades under helgen i Lindesberg Arena, där Frövi Judos omåttligt populära evenemang Judofestivalen anordnades. Den intensiva judohelgen inleddes dock redan på fredagen, då Skol-RM avgjordes i arenan, där mellan- och högstadieelever gjorde upp om vem som var bäst i landet. Hemmaklubben korades till mästerskapets bästa klubb med sina totalt 15 medaljer, varav 8 guld.

23 maj 2022 klockan 12:37 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Högt intresse till Fornabodas ponnydag

Fornabodas årliga ponnydag kördes under söndagsförmiddagen. De två klassiska loppen Lindesbergs Lilla och Stora Pris...

bildspel Trollrallyts comeback blev en riktig fullträff

40 år efter att den allra första upplagan av Trollrallyt genomfördes i Lindesberg välkomnades den tillbaka ...

bildspel Lindedagen blev succé för sjätte året i ordningen

Den sjätte upplagan av Lindedagen blev återigen succé, då kommuninvånarna gick man ur huse och fyllde ...

Fredrik Klingvall från Linde Energi, Jeanette Andersson från Besök Linde samt Annelie Bergqvist och Malin Sjöholm från FALAB/LIBO planerar det sista inför morgondagens evenemang. Foto: Camilla Lagerman

Hållbarhet i fokus när kommunägda bolagen firar LindeDagen gemensamt

När LindeDagen går av stapeln för sjätte året i ordningen under onsdagseftermiddagen visar de kommunägda bolagen upp sina styrkor gemensamt för första gången. Förutom streetbasket, lådbilar och livräddning kommer man även kunna njuta av en stunds biomys med popcorn för att vila upp sig inför vidare promenad.
– Vi vill visa att vi gör det här tillsammans för en rolig och hållbar framtid, säger Fredrik Klingvall kommunikationsansvarig på Linde Energi.

17 maj 2022 klockan 10:19 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

På lördag den 21 maj arrangerar föreningen Fiskets dag i Svarttjärn. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Det våras för flugfiske i Svarttjärn

Cirka 100 kilo ädelfisk släpptes under torsdagen ut i Svarttjärn strax söder om Lindesberg, där flugfiskeföreningen Nattsländan har sitt fiskevatten. På lördag, den 21 maj, bjuder föreningen in allmänheten till Fiskets dag där man får möjlighet att prova sin fiskelycka.
– Det är egentligen den enda gången man får fiska med annat än flugfiskespön, så det är bara att plocka fram sin fiskeutrustning och komma, säger Jenny Sahlén, vice ordförande.

16 maj 2022 klockan 15:10 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Festligt när Idrottscollege prisade sina elever vid gala
Inte en träningsoverall fanns i sikte när Lindeskolans Idrottscollege prisade sina framstående elever under en efterlängtad idrottsgala på ...
11 maj 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Jimmy siktar mot världsrekord med sin specialbyggda Audi
I 15 månader har Jimmy Perssons Audi S2 stått i garaget hos PPF i Avesta, där en totalförvandling av den tidigare gula fyrhjulsdrivna ...
10 maj 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Montédebutant inleder Fornabodasäsongen
Man vet att sommaren är på väg när Fornaboda öppnar portarna för travtävlingar, och under söndagseftermiddagen var det äntligen dags för ...
8 maj 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

För 15-åriga Masha handlar idrotten om att kunna koppla bort allt som händer runt om för ett tag. Foto: Camilla Lagerman

Flydde kriget – nu har hon funnit sin inre frid genom Frövi Judo

Masha Beseza var 14 år när hon lämnade sitt hem i Odessa, den där tidiga morgonen för snart två månader sedan. Hennes 15-årsdag firade hon i Sverige, där hon och hennes familj numera bor hos en svensk familj i Löa. Något som varit mycket viktigt under hela Mashas uppväxt är idrotten, och då framförallt judon, som ger henne avkoppling från vardagen. Sedan knappt en månad tillbaka tränar hon tillsammans med Frövi Judos ungdomsgrupp, där hon snabbt blev en en i gänget.

5 maj 2022 klockan 12:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Glada och stolta medaljörer från Frövi Judo. Foto: Frövi Judo

Glädje och medaljregn på helgens tävling i adaptiv judo

I helgen arrangerades Swedish A-Judo Open i Lindesberg arena, där 53 deltagare från 9 olika klubbar deltog, bland annat aktiva från England och Åland. För Frövi Judos trupp slutade tävlingen med en fin resultatlista, toppad med 4 guld, 4 silver och hela 6 brons.
– Det var ett fantastiskt lyckat event från alla perspektiv, säger Frövi Judos Johan Orrbo.

3 maj 2022 klockan 10:25 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Nedräkning till Trollrallyt: ”Det ska bli så roligt”

Med knappt tre veckor kvar till nypremiären av 80-talets lokala succé, lådbilstävlingen ...

bildspel Förlust i ödesmatchen – LIF lämnar Allsvenskan

En handbollsepok är i graven. Efter sex säsonger i Elitserien som följdes upp av tolv raka säsonger i...

Ida Eriksson uttagen till judolandslaget

Efter ett mycket framgångsrikt tävlingsår, där hon bland annat lyckades knipa ett brons vid Prague European Open, ...

Annons

Sarbaz Qader och Alexander Scharnke är taggade på framtiden. Foto: Camilla Lagerman

BergslagsBurger får jättekontrakt – tar över travets restaurang

När Fornaboda Travbana slår upp portarna för säsongen den 8 maj, är det med välbekanta ansikten i anläggningens restaurang. Nya travkrögare är nämligen BergslagsBurger, med Alexander Scharnke, Martin Beme och nu även Sarbaz Qader vid rodret.
– Är vädret med oss, och coronan håller sig borta, så tror vi att det här kan bli toppen, säger Alex.

25 april 2022 klockan 11:13 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Ödesmatch väntar för LIF efter förlängningsseger

Över 1 200 personer gästade Lindesberg Arena för LIF Lindesbergs, kanske viktigaste match för säsongen...

Linde Volley förlorar Elitserieplatsen

Det blev seger under lördagens huvudmatch mot Elitseriesökande Göteborg men när det serieavgörande Golden Set kom ...

Amanda Orrbo nominerad till årets prestation vid Svenska Parasportgalan

Att Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon är ...

Teodor blev första stipendiaten från Hampus Anderssons minnesfond

I slutet av 2021 förlorade LIF Lindesberg sin högt älskade eldsjäl och glädjespridare, ...

LIF Lindesbergs bortgångne eldsjäl hedras med minnesfond

I slutet av förra året förlorade LIF Lindesberg en högt älskad eldsjäl och glädjespridare, när...

LIF slipper direkt nedflyttning!

Att hurra till ett negativt kval hör inte till vanligheten, men efter LIF Lindesbergs tunga säsong så får man bryta vanan. ...

Foto: Timmy Lundegård

Segerjubel i Lindehov!

Det blev ett högt jubel i Lindehov efter att Lindlöven säkrat en seger i den första slutspelsmatchen mot Väsby! 538 personer hittade ner till Lindehov där en mycket jämn och underhållande match tog plats. Lindlöven lyckades däremot att avgöra matchen i den tredje perioden, där man fick in två puckar på en minut.
– Det är små detaljer som avgör matchen och idag var det våran fördel, säger Simon Brännvall.

22 mars 2022 klockan 22:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlöven laddar för slutspel!
På tisdag gör Lindlöven sitt tredje slutspel till HockeyAllsvenskan någonsin! Motståndet är förra säsongens Allsvenska lag, Väsby IK HK, ett ...
21 mars 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tolv Lindevinnare på årets travgala!
Precis som tidigare säsong, så höll Örebrotravet och Fornaboda sin gemensamma travgala digital. Trots att publiken fick följa den årliga galan ...
20 mars 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

WSK missar kvalplatsen efter bortaförlust
En plats i kvalspelet till Division 1 låg i prispotten när WSK gästade Arboga för en uppladdad ödesmatch. Med en poängs försprång mot motstå...
19 mars 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-03-12

2022-03-11

2022-03-06

2022-03-06

2022-03-02

2022-03-01

2022-02-27

2022-02-26

2022-02-25

2022-02-23

2022-02-23

2022-02-22

2022-02-20

2022-02-20

2022-05-25 05:16