Jacob Nelson utsågs till matchens lirare när han med nio mål såg till att sänka Rimbo Roslagen. FOTO: Hannes Feldin

LIF vann planeligt – upp på andraplats

LIF Lindesberg är ny tabelltvåa i Allsvenskan. Onsdagens hemmamöte med Rimbo Roslagen inleddes dock knackigt innan LIF kunde koppla greppet. Med nio mål såg sedan Jacob Nelson till att leda LIF till en i slutändan säker seger med siffrorna 36-32.

Det var ett LIF Lindesberg som på onsdagen kom till spel efter ett tio dagars uppehåll. Om det var något som störde laget i matchupptakten är oklart, men efter ett par minuter hade gästande Rimbo tagit en 0-2-ledning. LIF svarade dock omgående och kvitterade, bara för att se gästerna på nytt gå ifrån.

Det var ett scenario som sedan upprepade sig flera gånger, där LIF kvitterade men sedan återigen fick jaga. Det dröjde ända till den trettonde minuten innan Gustaf Ekström kunde smälla in LIF:s första ledningsmål. Kort därefter kontrade Ricky Nordahl in 8-6 och efter det kunde hemmalaget stänga ner Rimbo i försvaret och utöka ledningen.

Med 22 minuter spelat åkte så LIF på två snabba utvisningar. Pressat läge med andra ord, men då klev Alexander Johnsson fram med en enastående dubbelräddning. Målvakten följde sedan upp med ytterligare parader och LIF kunde gå till halvtidsvila med ett övertag på tre mål. Att man gjorde det var mycket tack vare Alexander Johnsson i målet.

– Ja, de räddningarna är jätteviktiga. Det gör att vi får med oss det där övertaget till halvtid. Det höjer ju publiken också och ger oss ännu mera energi, berömmer Herman Arenvang.

”Känns som att vi kontrollerar det”

Starten på andra halvlek blev dock inte lika lyckad för LIF. Inom loppet av lite mer än två minuter hade man fått se Rimbo smälla in tre mål och gå ikapp till 16-16. Hemmalaget replikerade dock och återtog omgående greppet om matchen.

Halvlekens präglades länge av ett svängigt spel med mycket mål och öppna ytor som lagen kunde utnyttja. LIF behöll dock sitt stabila tremålsövertag, mycket tack vare vasst målskytte av Jacob Nelson och Ricky Nordahl. Med sexton minuter på klockan dundrade den förstnämnde även in 28-24 och befäste ledningen som sedan Karlo Seric utökade.

– Det känns som att vi kontrollerar det. Även om det vart lite oroligt där när vi åkte på en utvisning och straff med sju minuter kvar. Där får man tacka ”Sebban” som var inne i mål och Alexander med sin dubbelräddning i första. Sånt knäcker motståndarna, menar Jacob Nelson.

För LIF höll därefter undan målmässigt, även om gästerna närmade sig en aning mot slutet. Med sitt nionde mål för kvällen stängde just Jacob tillställningen genom att sätta 36-32 med matchens sista kast. Matchens lirare var mycket nöjd med både sin egen insats och framförallt segern.

– Jag tycker att det är så jävla gött att vinna den här matchen, vi har laddat för den länge. Vi utför ändå det vi säger att vi ska göra och har en hyfsad disciplin. De vill stressa oss både i försvar och anfall, men vi faller inte in i det.

Toppmöte mot Karlskrona på söndag

Ytterligare en som var nöjd med prestationen var Herman Arenvang. Tränaren hade på förhand varnat för Rimbos säregna spelstil, där laget söker skott i alla möjliga och omöjliga lägen. Även om spelet var väldigt öppet och målrikt tycker Arenvang att LIF lyckades med sin matchplan.

– Det är en kontrollerad seger, men Rimbo är obehagliga. De spelar i ett lågt tempo nära oss och är skickliga på att skjuta från golvet. Alla söker skottlägen hela tiden, då blir det svårt att försvara sig.

Segern innebär två nya poäng för LIF och en färsk andraplats i Allsvenskan. Laget har dock två matcher mer spelat än trean HIF Karlskrona. På söndag drabbar även just de två samman i Karlskrona, ett toppmöte som Jacob Nelson vågar sig på att vara kaxig inför.

– Karlskrona är väl obesegrade? Ja inte efter söndag haha!

Matchfakta LIF Lindesberg-Rimbo Roslagen:
Resultat: 36-32 (16-13)
Publik: 810
Mål LIF: Jacob Nelson 9, Ricky Nordahl 8, Richard Eriksson 7, Gustaf Ekström 5, Oskar Erixon 4, Jesper Nilsson 2, Karlo Seric

Tabellen från Svensk Handboll:

Publicerad 5 november 2014 klockan 20:33

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-01-30

2021-04-12 17:32