Jacob Nelson utsågs till matchens lirare när han med nio mål såg till att sänka Rimbo Roslagen. FOTO: Hannes Feldin

LIF vann planeligt – upp på andraplats

LIF Lindesberg är ny tabelltvåa i Allsvenskan. Onsdagens hemmamöte med Rimbo Roslagen inleddes dock knackigt innan LIF kunde koppla greppet. Med nio mål såg sedan Jacob Nelson till att leda LIF till en i slutändan säker seger med siffrorna 36-32.

Det var ett LIF Lindesberg som på onsdagen kom till spel efter ett tio dagars uppehåll. Om det var något som störde laget i matchupptakten är oklart, men efter ett par minuter hade gästande Rimbo tagit en 0-2-ledning. LIF svarade dock omgående och kvitterade, bara för att se gästerna på nytt gå ifrån.

Det var ett scenario som sedan upprepade sig flera gånger, där LIF kvitterade men sedan återigen fick jaga. Det dröjde ända till den trettonde minuten innan Gustaf Ekström kunde smälla in LIF:s första ledningsmål. Kort därefter kontrade Ricky Nordahl in 8-6 och efter det kunde hemmalaget stänga ner Rimbo i försvaret och utöka ledningen.

Med 22 minuter spelat åkte så LIF på två snabba utvisningar. Pressat läge med andra ord, men då klev Alexander Johnsson fram med en enastående dubbelräddning. Målvakten följde sedan upp med ytterligare parader och LIF kunde gå till halvtidsvila med ett övertag på tre mål. Att man gjorde det var mycket tack vare Alexander Johnsson i målet.

– Ja, de räddningarna är jätteviktiga. Det gör att vi får med oss det där övertaget till halvtid. Det höjer ju publiken också och ger oss ännu mera energi, berömmer Herman Arenvang.

”Känns som att vi kontrollerar det”

Starten på andra halvlek blev dock inte lika lyckad för LIF. Inom loppet av lite mer än två minuter hade man fått se Rimbo smälla in tre mål och gå ikapp till 16-16. Hemmalaget replikerade dock och återtog omgående greppet om matchen.

Halvlekens präglades länge av ett svängigt spel med mycket mål och öppna ytor som lagen kunde utnyttja. LIF behöll dock sitt stabila tremålsövertag, mycket tack vare vasst målskytte av Jacob Nelson och Ricky Nordahl. Med sexton minuter på klockan dundrade den förstnämnde även in 28-24 och befäste ledningen som sedan Karlo Seric utökade.

– Det känns som att vi kontrollerar det. Även om det vart lite oroligt där när vi åkte på en utvisning och straff med sju minuter kvar. Där får man tacka ”Sebban” som var inne i mål och Alexander med sin dubbelräddning i första. Sånt knäcker motståndarna, menar Jacob Nelson.

För LIF höll därefter undan målmässigt, även om gästerna närmade sig en aning mot slutet. Med sitt nionde mål för kvällen stängde just Jacob tillställningen genom att sätta 36-32 med matchens sista kast. Matchens lirare var mycket nöjd med både sin egen insats och framförallt segern.

– Jag tycker att det är så jävla gött att vinna den här matchen, vi har laddat för den länge. Vi utför ändå det vi säger att vi ska göra och har en hyfsad disciplin. De vill stressa oss både i försvar och anfall, men vi faller inte in i det.

Toppmöte mot Karlskrona på söndag

Ytterligare en som var nöjd med prestationen var Herman Arenvang. Tränaren hade på förhand varnat för Rimbos säregna spelstil, där laget söker skott i alla möjliga och omöjliga lägen. Även om spelet var väldigt öppet och målrikt tycker Arenvang att LIF lyckades med sin matchplan.

– Det är en kontrollerad seger, men Rimbo är obehagliga. De spelar i ett lågt tempo nära oss och är skickliga på att skjuta från golvet. Alla söker skottlägen hela tiden, då blir det svårt att försvara sig.

Segern innebär två nya poäng för LIF och en färsk andraplats i Allsvenskan. Laget har dock två matcher mer spelat än trean HIF Karlskrona. På söndag drabbar även just de två samman i Karlskrona, ett toppmöte som Jacob Nelson vågar sig på att vara kaxig inför.

– Karlskrona är väl obesegrade? Ja inte efter söndag haha!

Matchfakta LIF Lindesberg-Rimbo Roslagen:
Resultat: 36-32 (16-13)
Publik: 810
Mål LIF: Jacob Nelson 9, Ricky Nordahl 8, Richard Eriksson 7, Gustaf Ekström 5, Oskar Erixon 4, Jesper Nilsson 2, Karlo Seric

Tabellen från Svensk Handboll:

Publicerad 5 november 2014 klockan 20:33

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Det gästande BK Ett Fyra var för stabila under torsdagen. Trots att gästerna släppte in tre snabba mål så åkte man hem med tabellpoängen. Foto: Timmy Lundegård

Nykomlingarna bröt IFK Lindesbergs segersvit

Under torsdagskvällen bröts IFK Lindesbergs långa segersvit på hemmaplan inom Division 5, där det slutade med åtta raka triumfer. Seriens nykomlingar BK Ett Fyra visade sig stabila mot det skadedrabbade IFK Lindesberg, som ändå stod för en rejäl insats inom matchens sista kvart när de ändrade 0-5 till 3-5.
– Jag är kluven över dagens match, säger Niklas Christensson.

23 maj 2024 klockan 22:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Trots ett tidigt 0-1, så slutade den senaste hemmamatchen med seger. Då mot det rutinerade IFK Örebro, nu gästas Fritidsbyn av nykomlingarna Ett Fyra. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Inför IFK-BK Ett Fyra: ”Gäller bara att få allt att sitta”

Det är ett skadedrabbat men hemmastarkt IFK Lindesberg som tar emot nykomlingarna BK Ett Fyra under torsdagen. Även om bortamötet mot topptippade Laxå slutade med en 4-0-förlust, där IFK Lindesbergs skadebänk var en stor orsak till förlusten så är det optimistiska tankar från hemmalaget.
– Vi är ett bra lag, det gäller bara att få allt att sitta, säger Martin Eriksson.

22 maj 2024 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Stort intresse för nya cykelleder i trollskogarna

Genom djupa trolska skogar, på rullstensåsar, längs sjöar och gamla gruvhål går den helt nya cykelleden ...

bildspel Anna Bernholm hyllades under Judofestivalen

Efter en lång och mycket framgångsrik karriär som en av världens bästa kvinnor inom judon, bestämde sig Anna ...

bildspel Judofestivalen slog nytt rekord – igen

Frövi judos omåttligt populära evenemang Judofestivalen slog storartat rekord, när man i helgen välkomnade mer...

Real News blev tävlingsdagens första vinnare bland varmbloden. Treåringen har en framgångsrik syskonskara och kan mycket väl bli att jämföras med dessa i framtiden. Foto: Timmy Lundegård

Blandade händelser på ett varmt Fornaboda

Eftermiddagen på travet bjöd verkligen på en blandning av allt det goda. Alla typer av travlopp visades upp på Fornabodas tävlingsoval i det stekheta vädret, som lockade till sig drygt 180 personer till publikplatsen. Flera fina klasshästar visade upp sig i solen, med flera kändare kusk- och tränarnamn på besök. Framåt tävlingarnas slut så uppstod däremot en olycka, vilket gav tävlingarna en tråkigare avslutande ton.

19 maj 2024 klockan 22:17 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Många ville ta bild med gymnasiechef Staffan Hörnberg. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Glammigt och känslosamt när årets idrottsprestationer prisades på Lindeskolan

Judodräkter, hockeyskydd och fotbollsskor fick ge plats åt stiliga kostymer och vackra klänningar, när årets Idrottsgala gick av stapeln på Lindeskolan under onsdagskvällen. En gala där årets främsta prestationer bland eleverna på Idrottscollege utsågs, under mycket festliga och glammiga former. Det finaste priset, Årets Idrottare, tilldelades i år Algot Eknor Grönlund, för sina framgångar inom armbrytningen.
– Det känns jättebra, jag skulle ljuga om jag sade något annat, säger han efter prisutdelningen.

15 maj 2024 klockan 22:28 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Vänskap över gränserna under helgens judoevenemang
Under den gångna helgen genomfördes årets upplaga av Swedish A-judo Open i Lindesberg Arena. Ett uppskattat evenemang, som lockade ett 80-tal ...
14 maj 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Pressat IFK Lindesberg kämpar sig till seger
Det blev ingen enkel uppgift för IFK Lindesberg som fick en tung press på sig av det gästande IFK Örebro. Trots ett tidigt 1-1 så hittade de gä...
10 maj 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Dubbel juniorglädje när Anna tog första segern
Med dagens teknologiska målkameror så händer det inte ofta att man inte kan skilja två hästar från varandra efter en jämn målgång. Under ...
9 maj 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Även om Björn Goop blev säsongspremiärens största vinnare med totalt fyra segrar, så var det Jörgen Westholm som inledde säsongen med Kurtz. Foto: Timmy Lundegård

En fin och solig lunch inleder travsäsongen

Travsäsongen på Fornaboda är officiellt igång! Åtta lopp inledde travveckan där det blev två kuskar som tog fokuset när tävlingarna skulle summeras. Trots att Jörgen Westholm blev tränaren att inleda säsongen med två raka segrar, så var det Björn Goop som avslutade lunchen med en fyrling i de tre sista loppen. Båda kuskarna var även snabba på att berömma tävlingsovalen.
– Det ska grabbarna som sköter banan ha cred för, sade Jörgen Westholm.

2 maj 2024 klockan 18:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

På torsdag är det årspremiär på Fornaboda. Årets travsäsong är rekordlång där säsongsavslutningen körs i början av september. Arkivfoto: Timmy Lundegård

På torsdag öppnar Fornaboda för en lång travsäsong

På torsdag så öppnas dörrarna till vad som kan vara den längsta travsäsongen på Fornaboda. Rekordmånga tävlingsdagar körs på Fornaboda Travbana där man strösslar säsongen med både Breeders Crown och STL Sommar med dubbla kallblodslopp. Ett väskförbud har däremot blivit uppsnackat men inför torsdag så gäller enbart restriktioner.
– Skulle det bli beslut på ett väskförbud så kommer vi att erbjuda picknickkorgar, säger Björn Andersson.

30 april 2024 klockan 17:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

IFK Lindesberg rivstartar till ny seger

Inte ens en bortaspelare som tidigare har varit aktiv i Lille och FC Zürich kunde stoppa IFK Lindesbergs hemmaform. Ä...

Inför IFK Lindesberg-Pålsboda GoIF: Hemmalaget i favoritposition

Med ett rejält flyt på hemmaplan så är det inte samma tryck borta. I lördags blev det fö...

Dubbla medaljer för Frövi judo efter mäktig tävlingshelg

Efter en intensiv tävlingshelg kan Frövi judo återigen stoltsera med två nya mä...

Hemmatrenden håller i sig! IFK Lindesberg höll nollan i 89 minuter mot IFK Askersund och tog en behaglig seger i Frövi. IFK Lindesberg har med detta ännu inte förlorat en hemmamatch sedan juni 2023. Foto: Timmy Lundegård

Storslagen seger efter tidig fyramålsledning

Trots hårda vindar så blev det en klar och mersmakande seger för IFK Lindesberg, som under lördagen gjorde sin första hemmamatch för säsongen. Hemmatruppen gick ut hårt till den första halvleken och svarade för en toppinsats med 3-0 efter matchens första tjugo minuter. Nollan höll sig länge och även om det blev trötta ben mot slutet, så blev det en behaglig seger som gav tre poäng.

10 april 2024 klockan 23:16 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Inför IFK-IFK Askersund: Hemmapremiären spelas i Frövi

Säsongens första match inom Fotbollsfemman är avgjord, där det blev en snöplig förlust för IFK ...

IFK Lindesberg inleder säsongen på bortaplan

Efter fem matcher under försäsongen så är det äntligen dags för IFK Lindesberg att inleda årets ...

Svahns utspel – antydde att media sprider ”fake news”

Onsdagens stora politikerdebatt i Lindesberg fokuserade till största del på frågorna g...

LIF Lindesberg återvänder till Ettan som jumbo

Trots otroliga matcher på hemmaplan så faller LIF Lindesberg på sina tunnare bortamöten. Tisdagens ...

Amanda Orrbo är årets mottagare av UPP-priset. Foto: Privat

Amanda Orrbo tilldelas prestigefyllt pris

Vartannat år delar Svenska Downföreningen ut det prestigefyllda UPP-priset i syfte att lyfta fram personer som bidrar till att förbättra möjligheterna för personer med Downs syndrom. I år heter pristagaren Amanda Orrbo från Lindesberg.
– Hon blev väldigt rörd och känner sig hedrad, säger pappa Johan Orrbo.

25 mars 2024 klockan 11:35 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindlövens slutspelsäventyr är över
Resan i säsongens slutspel till Allsvenskan är över för Lindlövens del. Trots att man inte har släppt in ett enda mål mot Brödernas/Väsby IK ...
20 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Fornaboda plockade flest priser på Travgalan
Varje år så har Örebro och Fornaboda en gemensam travgala där man tillsammans hyllar regionens största prestationer. Båda banorna har sju egna ...
18 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF Lindesberg avgör mot tabellsexan
Det var vinna eller försvinna när LIF Lindesberg skulle spela sin sista hemmamatch inom Allsvenskans grundserie. En hemmaförlust mot tabellsexan ...
17 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-03-17

2024-03-15

2024-03-14

2024-03-13

2024-03-09

2024-03-06

2024-03-05

2024-03-04

2024-03-04

2024-03-03

2024-02-29

2024-02-28

2024-02-27

2024-02-25

2024-05-23 23:26