Förutom att rädda bollar stod Sébastien Ehnevid på söndagen även för ett mål. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

LIF vann utan att övertyga: ”Genomför på ett godkänt sätt”

Försäsongen gick på söndagen vidare för LIF Lindesberg via seger mot HK Country. Slutsiffrorna skrevs till 30-29, något som satte punkt för LIF:s fyra dagar långa träningsläger på västkusten. Den brandgula truppen vänder nu hem till Lindesberg där man nästa helg står värd för Bergslagen Sparbank Cup.

På söndagseftermiddagen klev LIF Lindesberg in till sin tredje träningsmatch inom loppet av bara sju dagar. HK Country stod för motståndet och matchen spelades i Skövde, med avkast 15.00. Träningsmötet utvecklade sig till en jämn fight, men där LIF satt i förarsätet större delen av matchen.

I halvtid var det brandgul ledning med 15-13 och även i andra halvlek höll övertaget i sig. Framåt levererade flertalet spelare, även målvakten Sébastien Ehnevid som skrev in sig i målprotokollet. Den goda utdelningen gav slutligen seger för LIF, som vann med de knappa siffrorna 30-29. Vinsten över det nyligen nedflyttade Country var dock inget som imponerade.

– Handbollsmässigt skulle jag vilja säga att det var en ganska dålig match. Det har ju flera förklaringar. Dels har vi ett långt träningsläger bakom oss, det gjorde att det var många trötta ben och huvuden. Men jag tycker ändå att vi genomför matchen på ett godkänt sätt, summerar LIF-tränaren Tobias Pettersson.

LIF har under de senaste fyra dagarna befunnit sig i Strömstad på läger. Laget reste dit i torsdags och spelade på fredagen mot norska Halden, något som alltså följdes upp av ny fight idag mot Country. Utöver de två matcherna har samlingen ägnats åt träning och även varit ett sätt att svetsa samman den brandgula truppen.

– Det har varit givande på många sätt. Att komma ihop som grupp är alltid bra, sen har vi fått chansen att träna väldigt många handbollspass. Flera bitar har fallit på plats både truppmässigt och handbollsmässigt, det känns riktigt bra, berättar Joakim Bååk.

Spelar cup på hemmaplan nästa helg

Den normalt sett framträdande niometersspelaren fanns inte med på planen mot Country. Tillsammans med Jacob Nelson stod ”Jocke” över matchen, samtidigt som juniorerna Axel Rämhed och Karl Zetterlund fick chansen att visa upp sig. Dessutom testade LIF ett nytt ansikte i form av Linus Olausson, som noterades för fyra mål.

Så här långt in på försäsongen har Tobias Pettersson roterat runt på gott om spelare. Det är ett medvetet val av tränaren, som velat spela in sin trupp. Tre träningsmatcher är nu avverkade och bland LIF-spelarna hittar handbollsrytmen alltmer tillbaka.

– Ja, man börjar så sakteliga att komma in i det. För många av oss var Bodö den första handbollsmatchen på väldigt länge, förklarar ”Jocke” Bååk och utvecklar sig.

– Konditionen hos oss är bra, men just handbollskondition är väldigt specifik med många starter och stopp. Nu börjar matchtempot att komma mer och mer. Men det finns mycket mer att hämta innan vi har fått allting på plats.

Försäsongen går med andra ord vidare för LIF, som kommande vecka ställs inför nya utmaningar. Till helgen arrangerar klubben sin årliga turnering Bergslagen Sparbank Cup. Gästande lag är RP Linköping och Guif, två lag som LIF spelar mot i Arenan fredag respektive söndag.

– Det känns som att det bör bli två bra matcher med motstånd på en lagom nivå. Guif är en något tuffare uppgift, RP inte fullt lika tuff, konstaterar Tobias Pettersson.

Matchfakta HK Country-LIF Lindesberg:
Resultat: 29-30 (13-15)
Mål LIF: Jesper Nilsson 5, Jesper Jakobsson 4, Linus Olausson 4, Oskar Erixon 4, Bashkim Gashi 4, Sebastan Hammar 4, Axel Rämhed 2, Karlo Seric, Gustaf Ekström, Sébastien Ehnevid

Publicerad 14 augusti 2016 klockan 21:01


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Slarvig förlust i den Allsvenska premiären

Premiären i Allsvenskan blev nog inte som LIF Lindesberg hade tänkt sig. Trots en tidig tremålsledning mot Torslanda så började slarvspelet att visa sig, vilket bjöd tillbaka motståndarlaget in i matchen. I den andra halvleken låg LIF dessutom i ett åttamålsunderläge, vilket blev för många mål att hämta in.

18 september 2021 klockan 17:57 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto från förra säsongen Foto: Hasse Persson

Dags för Allsvensk premiär!

På lördag är det äntligen dags för säsongspremiär i Handbollsallsvenskan! Försäsongen är färdigspelad och till helgen gästas Torslanda av det laddade LIF Lindesberg. Efter förra säsongens elfte plats, så har LIF värvat till sig nya och intressanta namn som ska hjälpa laget till en högre placering.

16 september 2021 klockan 14:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ingrid Nilsson knep brons på ungdoms-EM i judo

16-åriga Ingrid Nilsson från Lindesberg knep ett brons vid ungdoms-EM i judo i lettiska Riga. Mästerskapet ...

Hemmaseger avslutar travsäsongen

Det var årsfinal på Fornaboda under torsdagen och vad passar då bättre att avsluta säsongen, än med en hemmaseger? Det ...

bildspel Finsk femling på Fornaboda Travbana

Åtta Solvallavinnare och en överraskning från Årjäng blev facit när torsdagslunchens travtävlingar från Fornaboda ...

Lea sköt sig till 91 poäng i luftgevärskyttet, vilket var onsdagens bästa resultat. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Linde Sports Camp är igång!

Under onsdag förmiddag gick startskottet för det årliga sportlägret Linde Sports Camp. ”Sport Campen” arrangeras för åttonde året i rad och riktar sig till ungdomar som börjar i årkurs 4 till 6, där ungdomarna får chansen att testa på alla möjliga sporter från fotboll till karate.
– Syftet är att de deltagande ungdomarna ska få hitta något nytt, säger fritidskonsulent Jonas Andersson.

11 augusti 2021 klockan 15:59 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Anders Svanstedt vinner med Juni Rapid Foto: Timmy Lundegård

Lunchvinnare på Fornaboda Travbana

Torsdagslunchen bjöd på soliga travtävlingar ute på Fornaboda Travbana. Flera fina återseende gjordes, där Fornabodapubliken dels fick återse den tidigare hemmahästen Certainly som vinnare, men även en möjlig deltagare i Stoderbyt.

5 augusti 2021 klockan 15:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg
Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är ...
29 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust
OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snö...
28 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana
Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade dessutom vinnarcirkeln direkt...
27 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Skinny Dipping med segerkusken Kenneth Gorski och delar av ägarkretsen. Foto: Timmy Lundegård

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnarglädjen var däremot större där man även fick ta del av en svalkande hemmaseger, genom Skinny Dipping och Kenneth Gorski.
– Det var tacksamt att de körde i ett långsammare tempo där framme, säger vinnarkusken.

18 juli 2021 klockan 17:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Double Exposure och Örjan Kihlström vinner Bergslagsloppet på nytt banrekord. Foto: Timmy Lundegård

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt banrekord från Double Exposure som segrade i Bergslagsloppet, så bjöds segrarna på höga jubel och applåder från den glada publiken.
– Det här måste vara ett nytt publikrekord i landet efter den eländiga pandemin, menar Örjan Kihlström.

8 juli 2021 klockan 00:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista ...

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde ...

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp

Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje ...

Annons

Foto: Hasse Persson

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”

Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsföreningar. Nu öppnas möjligheter för restauranger och serveringsställen att hålla öppet längre, och dessutom kan idrottsföreningar släppa in sin efterlängtade publik på matcherna igen.

2 juli 2021 klockan 09:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet

Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska...

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens fö...

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp...

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan
Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda nyheter för sportkulturen, då ...
19 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”
Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma lös vid 15-tiden under tisdagen. Hästen tog sig ut på ...
18 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda
Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois ...
16 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-05-10

2021-05-08

2021-05-07

2021-05-03

2021-04-15

2021-04-04

2021-03-31

2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-09-18 19:49