Förutom att rädda bollar stod Sébastien Ehnevid på söndagen även för ett mål. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

LIF vann utan att övertyga: ”Genomför på ett godkänt sätt”

Försäsongen gick på söndagen vidare för LIF Lindesberg via seger mot HK Country. Slutsiffrorna skrevs till 30-29, något som satte punkt för LIF:s fyra dagar långa träningsläger på västkusten. Den brandgula truppen vänder nu hem till Lindesberg där man nästa helg står värd för Bergslagen Sparbank Cup.

På söndagseftermiddagen klev LIF Lindesberg in till sin tredje träningsmatch inom loppet av bara sju dagar. HK Country stod för motståndet och matchen spelades i Skövde, med avkast 15.00. Träningsmötet utvecklade sig till en jämn fight, men där LIF satt i förarsätet större delen av matchen.

I halvtid var det brandgul ledning med 15-13 och även i andra halvlek höll övertaget i sig. Framåt levererade flertalet spelare, även målvakten Sébastien Ehnevid som skrev in sig i målprotokollet. Den goda utdelningen gav slutligen seger för LIF, som vann med de knappa siffrorna 30-29. Vinsten över det nyligen nedflyttade Country var dock inget som imponerade.

– Handbollsmässigt skulle jag vilja säga att det var en ganska dålig match. Det har ju flera förklaringar. Dels har vi ett långt träningsläger bakom oss, det gjorde att det var många trötta ben och huvuden. Men jag tycker ändå att vi genomför matchen på ett godkänt sätt, summerar LIF-tränaren Tobias Pettersson.

LIF har under de senaste fyra dagarna befunnit sig i Strömstad på läger. Laget reste dit i torsdags och spelade på fredagen mot norska Halden, något som alltså följdes upp av ny fight idag mot Country. Utöver de två matcherna har samlingen ägnats åt träning och även varit ett sätt att svetsa samman den brandgula truppen.

– Det har varit givande på många sätt. Att komma ihop som grupp är alltid bra, sen har vi fått chansen att träna väldigt många handbollspass. Flera bitar har fallit på plats både truppmässigt och handbollsmässigt, det känns riktigt bra, berättar Joakim Bååk.

Spelar cup på hemmaplan nästa helg

Den normalt sett framträdande niometersspelaren fanns inte med på planen mot Country. Tillsammans med Jacob Nelson stod ”Jocke” över matchen, samtidigt som juniorerna Axel Rämhed och Karl Zetterlund fick chansen att visa upp sig. Dessutom testade LIF ett nytt ansikte i form av Linus Olausson, som noterades för fyra mål.

Så här långt in på försäsongen har Tobias Pettersson roterat runt på gott om spelare. Det är ett medvetet val av tränaren, som velat spela in sin trupp. Tre träningsmatcher är nu avverkade och bland LIF-spelarna hittar handbollsrytmen alltmer tillbaka.

– Ja, man börjar så sakteliga att komma in i det. För många av oss var Bodö den första handbollsmatchen på väldigt länge, förklarar ”Jocke” Bååk och utvecklar sig.

– Konditionen hos oss är bra, men just handbollskondition är väldigt specifik med många starter och stopp. Nu börjar matchtempot att komma mer och mer. Men det finns mycket mer att hämta innan vi har fått allting på plats.

Försäsongen går med andra ord vidare för LIF, som kommande vecka ställs inför nya utmaningar. Till helgen arrangerar klubben sin årliga turnering Bergslagen Sparbank Cup. Gästande lag är RP Linköping och Guif, två lag som LIF spelar mot i Arenan fredag respektive söndag.

– Det känns som att det bör bli två bra matcher med motstånd på en lagom nivå. Guif är en något tuffare uppgift, RP inte fullt lika tuff, konstaterar Tobias Pettersson.

Matchfakta HK Country-LIF Lindesberg:
Resultat: 29-30 (13-15)
Mål LIF: Jesper Nilsson 5, Jesper Jakobsson 4, Linus Olausson 4, Oskar Erixon 4, Bashkim Gashi 4, Sebastan Hammar 4, Axel Rämhed 2, Karlo Seric, Gustaf Ekström, Sébastien Ehnevid

Publicerad 14 augusti 2016 klockan 21:01


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-21 04:59