Förutom att rädda bollar stod Sébastien Ehnevid på söndagen även för ett mål. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

LIF vann utan att övertyga: ”Genomför på ett godkänt sätt”

Försäsongen gick på söndagen vidare för LIF Lindesberg via seger mot HK Country. Slutsiffrorna skrevs till 30-29, något som satte punkt för LIF:s fyra dagar långa träningsläger på västkusten. Den brandgula truppen vänder nu hem till Lindesberg där man nästa helg står värd för Bergslagen Sparbank Cup.

På söndagseftermiddagen klev LIF Lindesberg in till sin tredje träningsmatch inom loppet av bara sju dagar. HK Country stod för motståndet och matchen spelades i Skövde, med avkast 15.00. Träningsmötet utvecklade sig till en jämn fight, men där LIF satt i förarsätet större delen av matchen.

I halvtid var det brandgul ledning med 15-13 och även i andra halvlek höll övertaget i sig. Framåt levererade flertalet spelare, även målvakten Sébastien Ehnevid som skrev in sig i målprotokollet. Den goda utdelningen gav slutligen seger för LIF, som vann med de knappa siffrorna 30-29. Vinsten över det nyligen nedflyttade Country var dock inget som imponerade.

– Handbollsmässigt skulle jag vilja säga att det var en ganska dålig match. Det har ju flera förklaringar. Dels har vi ett långt träningsläger bakom oss, det gjorde att det var många trötta ben och huvuden. Men jag tycker ändå att vi genomför matchen på ett godkänt sätt, summerar LIF-tränaren Tobias Pettersson.

LIF har under de senaste fyra dagarna befunnit sig i Strömstad på läger. Laget reste dit i torsdags och spelade på fredagen mot norska Halden, något som alltså följdes upp av ny fight idag mot Country. Utöver de två matcherna har samlingen ägnats åt träning och även varit ett sätt att svetsa samman den brandgula truppen.

– Det har varit givande på många sätt. Att komma ihop som grupp är alltid bra, sen har vi fått chansen att träna väldigt många handbollspass. Flera bitar har fallit på plats både truppmässigt och handbollsmässigt, det känns riktigt bra, berättar Joakim Bååk.

Spelar cup på hemmaplan nästa helg

Den normalt sett framträdande niometersspelaren fanns inte med på planen mot Country. Tillsammans med Jacob Nelson stod ”Jocke” över matchen, samtidigt som juniorerna Axel Rämhed och Karl Zetterlund fick chansen att visa upp sig. Dessutom testade LIF ett nytt ansikte i form av Linus Olausson, som noterades för fyra mål.

Så här långt in på försäsongen har Tobias Pettersson roterat runt på gott om spelare. Det är ett medvetet val av tränaren, som velat spela in sin trupp. Tre träningsmatcher är nu avverkade och bland LIF-spelarna hittar handbollsrytmen alltmer tillbaka.

– Ja, man börjar så sakteliga att komma in i det. För många av oss var Bodö den första handbollsmatchen på väldigt länge, förklarar ”Jocke” Bååk och utvecklar sig.

– Konditionen hos oss är bra, men just handbollskondition är väldigt specifik med många starter och stopp. Nu börjar matchtempot att komma mer och mer. Men det finns mycket mer att hämta innan vi har fått allting på plats.

Försäsongen går med andra ord vidare för LIF, som kommande vecka ställs inför nya utmaningar. Till helgen arrangerar klubben sin årliga turnering Bergslagen Sparbank Cup. Gästande lag är RP Linköping och Guif, två lag som LIF spelar mot i Arenan fredag respektive söndag.

– Det känns som att det bör bli två bra matcher med motstånd på en lagom nivå. Guif är en något tuffare uppgift, RP inte fullt lika tuff, konstaterar Tobias Pettersson.

Matchfakta HK Country-LIF Lindesberg:
Resultat: 29-30 (13-15)
Mål LIF: Jesper Nilsson 5, Jesper Jakobsson 4, Linus Olausson 4, Oskar Erixon 4, Bashkim Gashi 4, Sebastan Hammar 4, Axel Rämhed 2, Karlo Seric, Gustaf Ekström, Sébastien Ehnevid

Publicerad 14 augusti 2016 klockan 21:01


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Timmy Lundegård

Kraftmätning väntas när Bergslagens Snabbaste ska avgöras

Lördagen den 20 augusti är det åter dags för kommunens bilentusiaster att besöka Linde Raceway, där den andra och sista tävlingen i Bergslagens Snabbaste ska avgöras. SHRA:s tävlingsgeneral Mikael ”Blomman” Blomberg avslöjar för LindeNytt att en kraftmätning inom familjen kommer att äga rum på rakan, då hans båda söner ställer upp – med varsin bil.
– Ena grabben vann förra gången, så nu håller vi på att fixa en till bil, så det blir slaget mellan Blombergsbröderna som ska slåss mot varandra, skrattar han.

12 augusti 2022 klockan 09:31 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

LIF Lindesberg tog en seger mot Svenska Mästaren Ystads IF. Foto: Hasse Persson.

Uddamålseger mot Sveriges bästa lag!

Det färska SM-vinnande laget Ystads IF gästade Lindesberg Arena under onsdagskvällen, för en match inom Svenska Cupen. Ett roligt besök där många nog redan på förhand, trodde att Division 1-laget LIF Lindesberg skulle få svårt att hänga med. Så blev det däremot inte. Efter en otrolig andra halvlek så slutade matchen med uddamålsseger till hemmalaget!

11 augusti 2022 klockan 10:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Linde Sports Camp igång för nionde året i ordningen

För nionde året i ordningen är omåttligt populära Linde Sports Camp i full gång, i och runt ...

LIF Lindesberg möter SM-vinnande Ystads IF

Försäsongen har bara börjat för LIF Lindesberg där man på en match mot VästeråsIrsta, håller sig obesegrade...

Familjeglädje på Fornaboda

Inför fredagens lunchtävlingar så hade kusken, Valentin Prevost, stora delar av familjen på plats för en trevlig lunch på ...

Foto: Carlos Ferreira

Ingrid Nilsson uttagen till U18-VM

I slutet av förra veckan kammade Frövi Judos supertalang Ingrid Nilsson hem ett välförtjänt guld vid Ungdoms-OS i Slovakien. Nu väntar nya utmaningar för 17-åringen som nyligen blivit uttagen till U18-VM som avgörs i Sarajevo senare i augusti.

3 augusti 2022 klockan 08:29 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Axel Thybeck från Lindesberg sprang hem ett guld i O-ringen. Foto: Aron Broman

Axel från Lindesberg segrare i O-ringens H15-klass

Efter två års uppehåll kunde världens största orienteringstävling, O-ringen, återigen hållas i Uppsala under helgen. Tusentals tävlingssugna deltagare var anmälda, däribland Axel Thybeck från Lindesberg, som efter samtliga fem etapper stod som totalsegrare i klassen H15. Nu siktar 15-åringen mot ungdoms-SM som går av stapeln i Stockholm under september.
– Jag är jättenöjd, säger en glad Axel till LindeNytt.

1 augusti 2022 klockan 11:59 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

GULD till Ingrid Nilsson på Ungdoms-OS
Frövi Judos supertalang Ingrid Nilsson kammade under torsdagen hem ett guld vid Ungdoms-OS i slovakiska Banská Bystrica. Därmed skriver hon även ...
29 juli 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Ehlers säkrar en ny hemmaseger!
Det var fina tävlingar när Fornaboda körde eftermiddagstrav under onsdagen. För 17:e året i rad skulle Fornaboda Grand Prix avgöras, medan den ...
27 juli 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Läskiga figurer och mycket skratt när Gammelstock hade premiär
Med inspiration hämtad från det franska maratonloppet Médoc Maraton gick den allra första upplagan av Gammelstock av stapeln i Gammelbo under lö...
23 juli 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Aleksander Lazarevic förlänger sitt uppdrag som ungdomsansvarig för IFK Lindesbergs pojklag. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Aleksander Lazarevic om framtidsvisionerna för IFK: ”Behöver hjälp”

Aleksander Lazarevic förlänger sitt uppdrag som ungdomsansvarig för pojklagen inom IFK Lindesberg ytterligare ett år. För LindeNytt berättar han om visionerna för klubbens framtid, pojklaget han själv tränar, samt en uppmaning till kommunen om att föreningen behöver hjälp.
– Jag vill hävda att vi är den största ungdomsföreningen i kommunen, men vi behöver hjälp för att kunna utveckla verksamheten, säger han.

22 juli 2022 klockan 19:48 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Andreas Andersson fick ett sent telefonsamtal som gav seger. Han körde in Brown Sugar Frost till seger. Foto: Timmy Lundegård

Glada vinnarkänslor på Fornaboda

Fornaboda Travbana invigde den nya veckan med flera långväga gäster. Trots deltagande av ett kallblod från Jägersro och en favoritspelad duo från Kalmar, så fick inte segerrosetterna åka långt från ”Sveriges grönaste travbana”. Istället höll sig vinnarna i trakterna där en sent inhoppad kusk bjöd på dagens stora skräll.

18 juli 2022 klockan 19:01 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Hör motorerna vråla på Linde Raceway

Med 5000 personer i publiken och en mängd hungriga hästkrafter under huvarna blev StreetWeek 2022 en rekordstor ...

bildspel Motorfest blev folkfest med rekordpublik

Med en rekordstor publik på Linde Raceway gjorde StreetWeek återtåg med råge och visade att motorsport kan vara en ...

bildspel Motorfesten har anlänt till Lindesberg

Under torsdagskvällen rullade de första ekipagen tillhörande motorfesten StreetWeek in i Lindesberg inför fredagens ...

Annons

Ida Eriksson satsar mot OS i Paris 2024. Foto: Camilla Lagerman

Ida Eriksson uttagen till SOK:s stödprogram inför OS-satsningen

Sveriges Olympiska Kommitté utökar nu sitt framgångsrika stödprogram Topp och Talang med fem nya namn, däribland Frövi Judos Ida Eriksson. Stödet från SOK gör det nu möjligt för Ida att kunna lägga fullt fokus på sin satsning mot OS i Paris 2024.
– Det känns förstås väldigt bra! Det är ett viktigt steg på vägen och samtidigt väldigt motiverande att lägga i en växel till, säger hon till LindeNytt.

11 juli 2022 klockan 10:57 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Händelserika söndagstävlingar på travet

Det blev en utdragen och minst sagt händelserikt när Fornaboda avslutade veckan med säsongens sjunde tävlingsdag...

Deeply Express hade stor uppvisning

Tre starter, tre segrar. Hemmahästen Deeply Express vet fortfarande inte hur det är att förlora och har, trots tunga lopp ...

Joakim blev femte vinnaren i minnescupen

I helgen spelades tenniscupen, Thomas Erikssons Cup 2022, på Lindesbergs Tennisklubbs enda grusbana. Segern gick till ...

bildspel SHRA är tillbaka med högljudda krafter!

Det var högljudda och häftiga hästkrafter som visades upp när SHRA arrangerade sin första tävling på Linde ...

Noraseger i Midsommarloppet

Fri entré, väl använda gratisbussar och trettio plusgrader. Det var travfest på Fornaboda när banan arrangerade sina årliga ...

bildspel Fina resultat för Frövi Judo på Special Olympic Games

4 guld, 3 silver och 1 brons blev resultatet för Frövi Judo efter helgens Special Olympic Games som ...

Irqua Soleil Am, tränad av Johan Söderberg från Skinnskatteberg, blev säsongens första hemmavinnare. Foto: Timmy Lundegård

Säsongens första hemmaseger är säkrad!

Trots en hel del teknikproblem under torsdagens lunchtävlingar så fick Fornabodapubliken ta del av säsongens första hemmaseger. Irqua Soleil Am blev segervapnet som kördes av Eskilstunakusken Per Lennartsson, vilket gav tränande Johan Söderberg, sin första seger sedan 2003.

16 juni 2022 klockan 22:54 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

SHRA tar dragracingen åter till sitt ursprung med ”Bergslagens Snabbaste”
Den numera klassiska dragracingtävlingen Linde Open förblir liggande i dvala även i år, men motorklubben SHRA har nya planer för sommaren, nä...
15 juni 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Solig aktivitetsvecka lockar till lek och skratt
Det fullkomligt bubblar av skratt och lek vid det lilla grönområdet på Björkhyttevägen där LIBO fram till och med torsdag anordnar sin ...
15 juni 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

LIBO startar sommarlovet med aktivitetsvecka
Med start klockan 10.00 på måndag drar LIBOs aktivitetsvecka igång på Björkhyttevägen i Lindesberg. Under veckan ges barn och ungdomar mö...
9 juni 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-06-06

2022-06-01

2022-05-31

2022-05-30

2022-05-24

2022-05-23

2022-05-22

2022-05-21

2022-05-18

2022-05-17

2022-05-16

2022-05-11

2022-05-10

2022-05-08

2022-08-12 15:07