Sébastien Ehnevid har upplevt motgångar förr och vet vad som krävs för att lyfta i tabellen. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

LIF vill lyfta efter tunga starten: ”Inte alls vad vi hade hoppats på”

Det blåser snåla vindar i LIF Lindesberg för tillfället. Laget sladdar på tabellens undre halva, formen dippar och man har fyra matcher i rad utan seger. Efter den darriga säsongsinledningen ger Sébastien Ehnevid sin syn på situationen och hur brandgult ska vända trenden.

I lördags gick LIF Lindesberg sitt femte nederlag för säsongen till mötes. Hemma mot IFK Ystad öppnade man dock starkt och ledde med 9-7 in bra bit in i den första halvleken. Men gästerna tog sig ikapp, gick förbi och seglade till slut ifrån till seger med siffrorna 26-25. Förlusten var LIF:s tredje med uddamålet för säsongen och man har fått nog av den varan.

– Absolut, vi är skittrötta på uddamålsförluster. Samtidigt upplever jag det som att det så klart är surt när man förlorar med ett mål, men att det är mer frustrerande att förlora som vi gör borta mot Warta och Varberg. Vi pratar ofta om prestationen och där är prestationen alldeles för dålig, resonerar Sébastien Ehnevid.

LIF-målvakten pekar på storförlusten helgen innan mot Varberg som klart mer kännbar. Där föll LIF med 34-21, efter en fullständig plattmatch från laget.

– Mot Ystad tycker jag ändå att det är en bra prestation. Sen är det väldigt tungt att det inte bär någon frukt överhuvudtaget, men om man jämför med Varbergsmatchen är vi ändå på väg i rätt riktning. Om vi lyckas komma upp i den nivån så vinner vi mot de flesta lagen i Allsvenskan, utvecklar ”Sebban”.

Förluster och poängtapp har annars präglat mycket av LIF:s säsongsinledning. Det i vanlig ordning topptippade laget inledde visserligen med tre raka vinster, men har därefter endast en seger på de sju senaste matcherna. Nu står man på två raka förluster och summan av kardemumman är en åttondeplats i tabellen, endast en poäng över det nedre kvalstrecket. Ett underbetyg medger ”Sebban”.

– Det är klart att det inte alls är vad vi hade hoppats på eller önskat oss. Men det har varit små marginaler i flera matcher och det är frustrerande när spelet inte funkar. Vi är överens om att vi måste jobba hårt och göra det bättre.

”Helsingborg är en väldigt tuff uppgift”

Tabelläget är dock inte fullt så dystert som placeringen ger sken av. Precis som tidigare år är Allsvenskan mycket jämn och LIF har bara fyra poäng upp till kvalstrecket mot Elitserien. ”Sebban” konstaterar att det denna säsong saknas ett riktigt strykgäng, något som skapat en oviss serie.

– Allsvenskan har blivit så att alla slår alla och det kommer nog att hända mycket fram tills i vår. Det gäller att prestera en bättre handboll än vad vi har gjort, då har vi alla möjligheter att skapa något bra.

Tiden talar dessutom för LIF. Hela 16 omgångar återstår att spela av säsongen och på träningsplanen drillar Herman Arenvang sina spelare vecka ut och vecka in. För tillfället ligger fokus på kommunikation i försvarsspelet, ett moment som emellanåt fungerade i lördags.

– Nu spelade vi faktiskt ganska bra mot Ystad, speciellt de första 20 minuterna. Vi möter två av Allsvenskan kanske bästa spelare i Henningsson och Knudsen och släpper bara in sex mål första 20. Det är så som vi vill spela och det kommer vi att ta med oss vidare, förklarar ”Sebban” och blickar fram emot morgondagens bortamatch mot serieledande OV Helsingborg.

– Det är en tuff match. OV är ett väldigt kompetent handbollslag och att spela borta i Helsingborg är en väldigt tuff uppgift. Men vi har själva förlorat lätta uppgifter också, så det vore väl typiskt om vi gick och vann nu.

”Ingen idé att tycka synd om oss själva”

Favoritskapet vilar dock tungt på motståndet OV inför fredagens fight. Samtidigt som skåningarna toppar serien på 17 poäng sladdar LIF klart längre ner. Formen är som sagt ett fortsatt frågetecken, ett frågetecken som spelarna nu vill sudda ut.

– Jag har varit med om både långa segersviter och långa förlustsviter och man rycks med lika mycket varje gång. Men man vet ju att det alltid vänder, åt båda hållen. Du kommer aldrig att gå obesegrad och du kommer aldrig att gå utan att någonsin mer vinna en match, berättar ”Sebban” och fortsätter.

– Det är ingen idé att måla fan på väggen och tycka synd om oss själva. Det är helt ointressant. För nu är det faktum att vi inte har så många poäng som vi önskat och inte spelat den handboll vi önskat. Då gäller det hårt jobb för att spela en bättre handboll och få poängen att trilla in.

Med sina 32 år har målvakten god rutin och han har i sin karriär upplevt både toppar och dalar. När LIF nu är inne i en tyngre period vet ”Sebban” vad som krävs för att laget ska lyckas lyfta.

– Det som är viktigt är att vi tror på varandra och den tron kommer att göra att vi tar oss ur den här svackan. Förhoppningsvis ringer du mig i vår och frågar oss om våra sju raka vinster.

Matchen:
OV Helsingborg-LIF Lindesberg : Allsvenskans 11:e omgång
Fredag 27/11 19.00 i Helsingborg Arena

Publicerad 26 november 2015 klockan 12:36


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-01-30

2021-04-15 16:07