Sébastien Ehnevid har upplevt motgångar förr och vet vad som krävs för att lyfta i tabellen. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

LIF vill lyfta efter tunga starten: ”Inte alls vad vi hade hoppats på”

Det blåser snåla vindar i LIF Lindesberg för tillfället. Laget sladdar på tabellens undre halva, formen dippar och man har fyra matcher i rad utan seger. Efter den darriga säsongsinledningen ger Sébastien Ehnevid sin syn på situationen och hur brandgult ska vända trenden.

I lördags gick LIF Lindesberg sitt femte nederlag för säsongen till mötes. Hemma mot IFK Ystad öppnade man dock starkt och ledde med 9-7 in bra bit in i den första halvleken. Men gästerna tog sig ikapp, gick förbi och seglade till slut ifrån till seger med siffrorna 26-25. Förlusten var LIF:s tredje med uddamålet för säsongen och man har fått nog av den varan.

– Absolut, vi är skittrötta på uddamålsförluster. Samtidigt upplever jag det som att det så klart är surt när man förlorar med ett mål, men att det är mer frustrerande att förlora som vi gör borta mot Warta och Varberg. Vi pratar ofta om prestationen och där är prestationen alldeles för dålig, resonerar Sébastien Ehnevid.

LIF-målvakten pekar på storförlusten helgen innan mot Varberg som klart mer kännbar. Där föll LIF med 34-21, efter en fullständig plattmatch från laget.

– Mot Ystad tycker jag ändå att det är en bra prestation. Sen är det väldigt tungt att det inte bär någon frukt överhuvudtaget, men om man jämför med Varbergsmatchen är vi ändå på väg i rätt riktning. Om vi lyckas komma upp i den nivån så vinner vi mot de flesta lagen i Allsvenskan, utvecklar ”Sebban”.

Förluster och poängtapp har annars präglat mycket av LIF:s säsongsinledning. Det i vanlig ordning topptippade laget inledde visserligen med tre raka vinster, men har därefter endast en seger på de sju senaste matcherna. Nu står man på två raka förluster och summan av kardemumman är en åttondeplats i tabellen, endast en poäng över det nedre kvalstrecket. Ett underbetyg medger ”Sebban”.

– Det är klart att det inte alls är vad vi hade hoppats på eller önskat oss. Men det har varit små marginaler i flera matcher och det är frustrerande när spelet inte funkar. Vi är överens om att vi måste jobba hårt och göra det bättre.

”Helsingborg är en väldigt tuff uppgift”

Tabelläget är dock inte fullt så dystert som placeringen ger sken av. Precis som tidigare år är Allsvenskan mycket jämn och LIF har bara fyra poäng upp till kvalstrecket mot Elitserien. ”Sebban” konstaterar att det denna säsong saknas ett riktigt strykgäng, något som skapat en oviss serie.

– Allsvenskan har blivit så att alla slår alla och det kommer nog att hända mycket fram tills i vår. Det gäller att prestera en bättre handboll än vad vi har gjort, då har vi alla möjligheter att skapa något bra.

Tiden talar dessutom för LIF. Hela 16 omgångar återstår att spela av säsongen och på träningsplanen drillar Herman Arenvang sina spelare vecka ut och vecka in. För tillfället ligger fokus på kommunikation i försvarsspelet, ett moment som emellanåt fungerade i lördags.

– Nu spelade vi faktiskt ganska bra mot Ystad, speciellt de första 20 minuterna. Vi möter två av Allsvenskan kanske bästa spelare i Henningsson och Knudsen och släpper bara in sex mål första 20. Det är så som vi vill spela och det kommer vi att ta med oss vidare, förklarar ”Sebban” och blickar fram emot morgondagens bortamatch mot serieledande OV Helsingborg.

– Det är en tuff match. OV är ett väldigt kompetent handbollslag och att spela borta i Helsingborg är en väldigt tuff uppgift. Men vi har själva förlorat lätta uppgifter också, så det vore väl typiskt om vi gick och vann nu.

”Ingen idé att tycka synd om oss själva”

Favoritskapet vilar dock tungt på motståndet OV inför fredagens fight. Samtidigt som skåningarna toppar serien på 17 poäng sladdar LIF klart längre ner. Formen är som sagt ett fortsatt frågetecken, ett frågetecken som spelarna nu vill sudda ut.

– Jag har varit med om både långa segersviter och långa förlustsviter och man rycks med lika mycket varje gång. Men man vet ju att det alltid vänder, åt båda hållen. Du kommer aldrig att gå obesegrad och du kommer aldrig att gå utan att någonsin mer vinna en match, berättar ”Sebban” och fortsätter.

– Det är ingen idé att måla fan på väggen och tycka synd om oss själva. Det är helt ointressant. För nu är det faktum att vi inte har så många poäng som vi önskat och inte spelat den handboll vi önskat. Då gäller det hårt jobb för att spela en bättre handboll och få poängen att trilla in.

Med sina 32 år har målvakten god rutin och han har i sin karriär upplevt både toppar och dalar. När LIF nu är inne i en tyngre period vet ”Sebban” vad som krävs för att laget ska lyckas lyfta.

– Det som är viktigt är att vi tror på varandra och den tron kommer att göra att vi tar oss ur den här svackan. Förhoppningsvis ringer du mig i vår och frågar oss om våra sju raka vinster.

Matchen:
OV Helsingborg-LIF Lindesberg : Allsvenskans 11:e omgång
Fredag 27/11 19.00 i Helsingborg Arena

Publicerad 26 november 2015 klockan 12:36


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Slarvig förlust i den Allsvenska premiären

Premiären i Allsvenskan blev nog inte som LIF Lindesberg hade tänkt sig. Trots en tidig tremålsledning mot Torslanda så började slarvspelet att visa sig, vilket bjöd tillbaka motståndarlaget in i matchen. I den andra halvleken låg LIF dessutom i ett åttamålsunderläge, vilket blev för många mål att hämta in.

18 september 2021 klockan 17:57 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto från förra säsongen Foto: Hasse Persson

Dags för Allsvensk premiär!

På lördag är det äntligen dags för säsongspremiär i Handbollsallsvenskan! Försäsongen är färdigspelad och till helgen gästas Torslanda av det laddade LIF Lindesberg. Efter förra säsongens elfte plats, så har LIF värvat till sig nya och intressanta namn som ska hjälpa laget till en högre placering.

16 september 2021 klockan 14:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ingrid Nilsson knep brons på ungdoms-EM i judo

16-åriga Ingrid Nilsson från Lindesberg knep ett brons vid ungdoms-EM i judo i lettiska Riga. Mästerskapet ...

Hemmaseger avslutar travsäsongen

Det var årsfinal på Fornaboda under torsdagen och vad passar då bättre att avsluta säsongen, än med en hemmaseger? Det ...

bildspel Finsk femling på Fornaboda Travbana

Åtta Solvallavinnare och en överraskning från Årjäng blev facit när torsdagslunchens travtävlingar från Fornaboda ...

Lea sköt sig till 91 poäng i luftgevärskyttet, vilket var onsdagens bästa resultat. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Linde Sports Camp är igång!

Under onsdag förmiddag gick startskottet för det årliga sportlägret Linde Sports Camp. ”Sport Campen” arrangeras för åttonde året i rad och riktar sig till ungdomar som börjar i årkurs 4 till 6, där ungdomarna får chansen att testa på alla möjliga sporter från fotboll till karate.
– Syftet är att de deltagande ungdomarna ska få hitta något nytt, säger fritidskonsulent Jonas Andersson.

11 augusti 2021 klockan 15:59 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Anders Svanstedt vinner med Juni Rapid Foto: Timmy Lundegård

Lunchvinnare på Fornaboda Travbana

Torsdagslunchen bjöd på soliga travtävlingar ute på Fornaboda Travbana. Flera fina återseende gjordes, där Fornabodapubliken dels fick återse den tidigare hemmahästen Certainly som vinnare, men även en möjlig deltagare i Stoderbyt.

5 augusti 2021 klockan 15:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg
Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är ...
29 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust
OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snö...
28 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana
Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade dessutom vinnarcirkeln direkt...
27 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Skinny Dipping med segerkusken Kenneth Gorski och delar av ägarkretsen. Foto: Timmy Lundegård

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnarglädjen var däremot större där man även fick ta del av en svalkande hemmaseger, genom Skinny Dipping och Kenneth Gorski.
– Det var tacksamt att de körde i ett långsammare tempo där framme, säger vinnarkusken.

18 juli 2021 klockan 17:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Double Exposure och Örjan Kihlström vinner Bergslagsloppet på nytt banrekord. Foto: Timmy Lundegård

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt banrekord från Double Exposure som segrade i Bergslagsloppet, så bjöds segrarna på höga jubel och applåder från den glada publiken.
– Det här måste vara ett nytt publikrekord i landet efter den eländiga pandemin, menar Örjan Kihlström.

8 juli 2021 klockan 00:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista ...

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde ...

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp

Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje ...

Annons

Foto: Hasse Persson

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”

Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsföreningar. Nu öppnas möjligheter för restauranger och serveringsställen att hålla öppet längre, och dessutom kan idrottsföreningar släppa in sin efterlängtade publik på matcherna igen.

2 juli 2021 klockan 09:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet

Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska...

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens fö...

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp...

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan
Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda nyheter för sportkulturen, då ...
19 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”
Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma lös vid 15-tiden under tisdagen. Hästen tog sig ut på ...
18 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda
Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois ...
16 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-05-10

2021-05-08

2021-05-07

2021-05-03

2021-04-15

2021-04-04

2021-03-31

2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-09-19 10:11