LIF vinnare i Idrottshuset, äntligen uppe på kvalplats

Örebromatchen slutade med två nya poäng för LIF Lindesberg. Inför 1650 åskådare förlängde laget sin nu tre matcher långa vinstrad, via seger med 30-26 mot Warta. Vinsten lyfter LIF över kvalstrecket och upp på en fjärdeplats.

Örebro välkomnade på onsdagskvällen LIF Lindesberg med snö och slask, men inne i Idrottshuset var stämningen på topp. När LIF och gästande Warta klev ut till avkast var läktarna välfyllda och ljudkulissen växte snabbt. Detta trots att gästerna öppnade aningen bättre.

Under fem täta inledande minuter satte sig Warta i förarsätet, med en konstant uddamålsledning. LIF växlade dock snart nog upp farten i offensiven och med sex minuter spelat skickade Fatlum Ahmeti in 4-3. Jacob Nelson hade kort därefter en kontring i stolpen, men den brandgula ledningen skulle komma att växa.

En urstark Jesper Nilsson bröt sig igenom och satte 8-5 i nät med kvarten spelad. Matchbilden talade då helt för LIF, som monterat ned Wartas attacker och därifrån snabbt ställt om. Men i takt med att den egna offensiven avtog skulle även LIF-ledningen krympa.

I halvlekens slutskede både utjämnade och trampade sig Warta förbi målmässigt. Oskar Erixon kvitterade dock på straff för LIF, men gästerna fick en sista attack före vilan. Den lyckades LIF bryta och med fyra sekunder till godo fastställde Jacob Nelson halvtidssiffrorna 14-13 till brandgults fördel.

Ryckte trots Nelsons röda kort

Det övertaget tappade man dock tidigt i andra, sedan Nelson tappat boll och bjudit på en omställning. Samme Nelson såg sedan till att återge LIF ledningen via ett starkt genombrott. Spelet öppnades under denna sekvens upp sig och lagens slarviga uppspel bäddade för flera kontringar.

Just i en omställning öppnades en yta upp sig för Warta att attackera på. Nelson upptäckte faran, men fyramålsskytten kom snett in i duellen och fick syna det röda kortet. Som om inte det räckte klev Joakim Bååk i samma veva av med en lårskada.

Tufft läge alltså för LIF, men målvakten Sébastien Ehnevid hade såväl ribban som stolpen med sig. Samtidigt fick laget utdelning framåt och när utvisningen var till ända hade LIF spelat 2-0. Med ett fortsatt stadigt försvar tvingade man Warta att skjuta ur svaga vinklar.

– Vi hanterar situationerna på ett bra sätt och krånglar oss ur svåra situationer. Det är det som är helt avgörande. Vi kan välja att stressa upp oss, men vi gör inte det. Vi spelar anfall för anfall och försvarsspel för försvarsspel och reder ut det, förklarar Herman Arenvang LIF-rycket i samband med den egna utvisingen.

”Ljudet i den här arenan är otroligt”

Två snabba mål från Fatlum Ahmeti och ett från Oskar Erixon tog därefter upp LIF i en fyramålsledning. Rycket var inte över där, utan Jesper Jakobsson satte 25-19 tio minuter från slutet. I mål växte Ehnevid alltmer och målvakten klev bland annat fram med en spektakulär straffräddning.

Tack vare det klev LIF in till matchens slutskede i en trygg ledning. Warta minskade visserligen avståndet till tre mål med knappa tre minuter kvar, men närmare än så kom inte gästerna. LIF höll ledningen hela vägen och Jakobsson satte punkt för målskyttet med sitt 30-26. På läktarna firade de 1650 åskådarna segern tillsammans med sina brandgula spelare.

– Det var fantastiskt, vilken publik! Kul att det var så många som ville titta, sen ljudet i den här arenan är helt otroligt, ler Oskar Erixon efter vinsten.

Högersexan var själv en starkt bidragande faktor till de två poängen. Med fem mål var Oskar LIF:s mest produktive spelare, tillsammans med utropstecknet Jesper Jakobsson. Den normalt sett defensive pjäsen visade vägen för laget och klev fram vid flera kritiska tidpunkter i matchen.

Lyfte över kvalstrecket

En annan faktor som ledde LIF fram till vinsten var försvarsspelet. Allra främst imponerande lagets spel i fem mot sex, där Warta hade stora problem att komma till lägen.

– Idag hade vi ändå lite problem, vi blir lite glesa. Men jag tycker att vi rättar till det till andra halvlek och blir tätare. Då får vi också sköna kontringar under perioden där i andra, säger Oskar om den defensiva insatsen.

Vinsten över Warta innebär att LIF vunnit tre matcher i följd. Formtoppen lyfter även laget över kvalstrecket till en fjärdeplats i tabellen, visserligen med en match mer spelad än Varberg. Oskar blickar framåt mot den slutspurt som väntar.

– Nu ska vi försöka att ta nästa match också och klättra i tabellen. Vi är uppe på kvalplats nu, så vi ska försöka att stanna där.

Ett orosmoment i LIF-lägret är dock Joakim Bååk. Spelmotorn klev av tidigt i den andra halvleken med en lårskada och de tidiga prognoserna talar om antingen kramp eller en muskelbristning. Bortsett från ”Jockes” skada är dock tongångarna positiva efter Örebromatchen, en insats som tränare Arenvang hittar fina tendenser i.

– Vi är rätt så bra tränade och det känns som att sista 10-15 minuterna har vi det rätta trycket. Är man bättre tränad så har man mindre skador. Nu kommer det att avgöras av vem som har fräschast trupp hela vägen in.

Matchfakta LIF Lindesberg-Warta:
Resultat: 30-26 (14-13)
Publik: 1650
Mål LIF: Oskar Erixon 5, Jesper Jakobsson 5, Jacob Nelson 4, Fatlum Ahmeti 4, Joakim Bååk 3, Gustaf Ekström 3, Jesper Nilsson 3, Bashkim Gashi 3

Tabellen från Svensk Handboll:
Allsvenskan tabell

Publicerad 10 februari 2016 klockan 20:36


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-21 01:58