LIF:s premiärfest – vann inför storpublik

Den Allsvenska premiären blev precis den fest som LIF Lindesberg hade hoppats på. Efter en tung start med underläge och skada på Fatlum Ahmeti reste sig laget, vände och kontrade sönder Varberg. Segern skrevs slutligen till klara 37-30 inför ett kokande Lindesberg Arena.

LIF Lindesberg spelade på onsdagen säsongens första match hemma i Lindesberg Arena. Men premiären fick värsta tänkbara start för hemmalaget då Fatlum Ahmeti fem minuter in bars av med en, till synes, allvarlig knäskada. Vid den tidpunkten hade Varberg redan tagit en 0-4-ledning och LIF hunnit missa en straff.

Men där och då reste sig laget. Via en stark vändning gick LIF ikapp och förbi till ledning, något man höll fast vid hela vägen till halvtid. Resultatet 16-15 var ett styrkebesked av laget med tanke på den turbulenta matchinlednigen.

– Det är klart att den starten kan påverka. Men idag visar vi att sånt inte stör oss och vi kör på med vårat spel. Sen i andra halvlek så släpper vi verkligen på handbromsen och bara kör på, säger Oskar Erixon.

”Vi gör en bra Allsvensk match”

För efter en krampaktig första halvlek hittade LIF verkligen rätt efter paus. Laget stärkte upp defensiven och fick med sig flera utvisningar, något som gjorde att man gick ifrån till en 8-målsledning. Oskar berättar att halvtidssnacket hade en stor roll i avgörandet.

– Vi snackade mest om att inte stressa. Utan köra på med kontringar, att springa mycket och nöta ner dem istället för att bli just otåliga.

Till slut kunde LIF springa ifrån till slutresultatet 37-30. Den övertygande segern firades inför de 1102 på läktarna, en smakstart på säsongen helt enkelt.

– En typisk premiär. Det var lite spänt från början och det är mycket omständigheter som gör att vi skulle känna få det kämpigt. Men vi tuggar på och det känns stabilt. Vi gör en bra Allsvensk match och visar klass och det ger oss två poäng, summerar Ola Anto vinsten.

Noterbart för kvällen var att samtliga femton spelare fick speltid. Bland de som utmärkte sig starkast var 9-målsskytten Ricky Nordahl samt målvakten Alexander Johnsson, som svarade för flera viktiga parader.

Fatlums skada oroar

Allt var dock inte frid och fröjd i LIF. När segersången tystnat ekade oron över Fatlum Ahmetis tidiga skada genom Arenan. Frågan är nu vad som hänt skyttekungen och hur lång han kan komma att bli borta.

– Det är helt omöjligt att säga i nuläget. Vi får avvakta och se vad all röntgen kommer att säga och svar kommer förmodligen att komma fort, säger Anto.

Men Fatlums skada till trots så blev kvällen en stor premiärfest. En av alla som trivs med att vara igång med Allsvenskan igen är Oskar Erixon.

– Härligt att spela på riktigt och kul att det äntligen är igång!

Matchfakta LIF Lindesberg-Varberg:
Resultat: 37-30 (16-15)
Publik: 1102
Mål LIF: Ricky Nordahl 9, Jacob Nelson 6, Sebastian Hammar 6, Richard Eriksson 3, Oskar Erixon 3, Jesper Nilsson 2, Karlo Seric 2, Bashkim Gashi 2, Jesper Jakobsson 2, William Domås, Gustaf Ekström

Tabellen:
1 HP Warta                   1     37-15     2
2 IFK Tumba                 1     31-22     2
3 LIF Lindesberg           1     37-30     2
4 Skånela                      1     28-22     2
5 OV Helsingborg          1     30-26     2
6 IFK Ystad                   1     24-20     2
7 HIF Karlskrona           1     29-26     2
8 HK Aranäs                  1     26-29     0
9 VästeråsIrsta              1     26-30     0
10 BK Heid                    1     20-24     0
11 Rimbo Roslagen       1     22-28     0
12 Varberg                     1     30-37     0
13 Tyresö                      1     22-31     0
14 HK Eskil                    1     15-37     0.

Publicerad 24 september 2014 klockan 20:37

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-20 22:32