LIF:s sköna revansch – malde ner jumbon

LIF Lindesberg tog en härlig revansch från senast. I returmötet hemma mot jumbon Eskil svarade laget för en gedigen insats och vann med 29-22, efter att ha haft en tremålsledning i halvtid. Segern gör att laget går till julvila med ordentligt häng på topplagen.

Det var revansch som skulle jagas när LIF Lindesberg tog emot Eskil på onsdagskvällen. Förra veckans svaga insats och kryss skulle nu vändas till seger. Och LIF inledde väldigt beslutsamt. Ricky Nordahl öppnade målskyttet från sin kantposition och Jacob Nelson kontrade kort därefter in 2-0.

Hemmalaget gick upp i en 3-0-ledning, mycket tack vare ett rakt och effektivt anfallsspel. Samtidigt var man skickliga att plocka ner Eskils attacker. Gästerna smög dock med och tio minuter in var ställningen 8-4 till LIF.

– Vi snackade om att vi skulle hjälpa varandra och stå upp för varandra. Borta i Eskilstuna gjorde vi inte det. Här spelar vi mycket mer som ett lag än förra gången och alla sa inför att vi skulle ha kul ute på planen. Det gav verkligen resultat, berättar Karlo Seric om LIF:s fina start.

Därefter körde plötsligt båda lagen fast i offensiven. Bäst utdelning hade dock Eskil, som utnyttjade LIF:s måltorka till att minska gapet till endast två mål. Även om Sebastian Hammar till slut bröt måltorkan hade LIF fortsatta problem framåt och med 23 minuter på klockan kom kvitteringen.

– Vi gör ju mål hela tiden i början och då är det lätt hänt att man seglar iväg och tycker att ”det här är roligt”. Och det var ju roligt, men vi måste ju göra grundjobbet. Det är lätt att man tummar på grundjobbet när det rullar på så enkelt, förklarar Herman Arenvang lagets dipp.

Avgjorde i mitten av andra

Hemmalaget kopplade dock omgående en ny tvåmålsledning, via mål av Jesper Nilsson och Ricky Nordahl. Slutminuterna blev sedan aningen låsta och Eskil såg ut att få det sista ordet med en sen reducering. Men LIF tog time-out, satte upp ett vackert anfall och med 29.57 på klockan lyfte Oskar Erixon in 15-12. Det målet gjorde att laget kunde gå till vila med en skön tremålsledning.

Efter halvtid klev sedan Gustaf Ekström ut och kryddade den ledningen till fyra mål. Mycket mer fanns dock inte att hämta i målväg i upptakten av andra. Båda lagen bjöd på en hel del slarv i offensiven, samtidigt som målvakterna klev fram med fina parader.

Nio minuter in lyckades dock Nelson elegant rulla in 18-13, ett mål som var halvlekens blott fjärde. Men två snabba reduceringar från Eskil väckte nytt liv i matchen. När sedan Oskar Erixon missade en straff och gästerna kontrade in ännu ett mål, ja då var ledningen plötsligt nere i 18-16. Då spände LIF musklerna, fick med sig en utvisning och smällde in tre snabba mål.

– Det kommer av att vi börjar producera mål framåt. Vi håller hela tiden emot bakåt, men vi bränner egna lägen och är inte tillräckligt skarpa. Till slut så reder det ut sig och vi drar ifrån dem, förklarar Arenvang.

Den färska femmålsledningen satte LIF i en fin sits inför de avslutande tio minuterna. Med sina tre första mål för kvällen ökade Karlo Seric även på till 27-19. Segern kändes då säkrad, inte minst när Sébastien Ehnevid fortsatte att stänga igen bakåt. LIF spelade behärskat av matchen och Albin Järlstam kunde fastställa segersiffrorna till klara 29-22.

”Måste fortfarande tänka framåt”

Vinsten över Eskil gör att LIF tar sig över kvalstrecket. Laget har visserligen en match mer spelad, men kommer maximalt att vara två poäng bakom fjärdeplatsen lagom till jul.

– Ja det är riktigt bra. Vi ligger ju med där uppe nu, summerar Arenvang tabelläget.

Tränaren beskriver segern som resultatet av ett bra försvarsspel, i alla fall under 40 av matchens minuter. Vinsten säkrades helt då LIF gjorde sitt ryck i andra halvlek. En som bidrog starkt till det var Karlo Seric, som med tre mål avgjorde matchen.

– Ja det är riktigt skönt att visa vad man går för. Att kunna bevisa att man kan spela på en bra nivå, ler 18-åringen.

Att hans LIF Lindesberg nu kan fira jul med en seger i bagaget tycker Karlo är extra värdefullt. Men linjespelaren menar samtidigt att den stora uppgiften kvarstår till våren.

– Det var väldigt viktiga poäng kände vi. Riktigt skönt att få avsluta före julen med en vinst. Men vi måste fortfarande tänka framåt och tänka att vi har halva säsongen kvar.

Matchfakta LIF Lindesberg-Eskil:
Resultat: 29-22 (15-12)
Publik: 533
Mål: Jesper Nilsson 6, Jacob Nelson 6, Gustaf Ekström 4, Karlo Seric 3, Sebastian Hammar 3, Oskar Erixon 2, Ricky Nordahl 2, Bashkim Gashi, Jesper Jakobsson, Albin Järlstam

Tabellen från Svensk Handboll:

Publicerad 17 december 2014 klockan 20:25

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Hemmahästen Danois Simoni inledde dagen med en seger Foto: Timmy Lundegård

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois Simoni travade in som dagens första vinnare. Glada känslor blev det där kuskande Jeanette Holmskov, bjöd på en vinnargest när duon passerade mål.

16 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

22-åriga Simon Gorski, Fornabodas yngsta kusk, tog sin första kuskseger på Solvalla Arkivfoto: Timmy Lundegård

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att Fornabodas yngsta travkusk, 22-åriga Simon Gorski, kört hem sin första seger tillsammans med Skall Ha på Solvalla.
– Jag har väl sett om loppet minst fem gånger efteråt, säjer Simon.

10 maj 2021 klockan 14:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter
Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu ...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen...

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom d...

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och ...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans...

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

Foto: Hasse Persson

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphämtningar gjordes av hemmalaget, som inledningsvis ändrade 11-22 till 23-24. Med 1-2 i set och ett inledande 0-5 när det sista setet tog sin start, blev det däremot för mycket.

3 mars 2021 klockan 21:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng
VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under matchens gång, kunde inget...
2 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Linde Volley laddar mot slutspel
Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett ...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas
Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, f...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-28

2021-02-27

2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-05-17 12:03