LIF:s sköna revansch – malde ner jumbon

LIF Lindesberg tog en härlig revansch från senast. I returmötet hemma mot jumbon Eskil svarade laget för en gedigen insats och vann med 29-22, efter att ha haft en tremålsledning i halvtid. Segern gör att laget går till julvila med ordentligt häng på topplagen.

Det var revansch som skulle jagas när LIF Lindesberg tog emot Eskil på onsdagskvällen. Förra veckans svaga insats och kryss skulle nu vändas till seger. Och LIF inledde väldigt beslutsamt. Ricky Nordahl öppnade målskyttet från sin kantposition och Jacob Nelson kontrade kort därefter in 2-0.

Hemmalaget gick upp i en 3-0-ledning, mycket tack vare ett rakt och effektivt anfallsspel. Samtidigt var man skickliga att plocka ner Eskils attacker. Gästerna smög dock med och tio minuter in var ställningen 8-4 till LIF.

– Vi snackade om att vi skulle hjälpa varandra och stå upp för varandra. Borta i Eskilstuna gjorde vi inte det. Här spelar vi mycket mer som ett lag än förra gången och alla sa inför att vi skulle ha kul ute på planen. Det gav verkligen resultat, berättar Karlo Seric om LIF:s fina start.

Därefter körde plötsligt båda lagen fast i offensiven. Bäst utdelning hade dock Eskil, som utnyttjade LIF:s måltorka till att minska gapet till endast två mål. Även om Sebastian Hammar till slut bröt måltorkan hade LIF fortsatta problem framåt och med 23 minuter på klockan kom kvitteringen.

– Vi gör ju mål hela tiden i början och då är det lätt hänt att man seglar iväg och tycker att ”det här är roligt”. Och det var ju roligt, men vi måste ju göra grundjobbet. Det är lätt att man tummar på grundjobbet när det rullar på så enkelt, förklarar Herman Arenvang lagets dipp.

Avgjorde i mitten av andra

Hemmalaget kopplade dock omgående en ny tvåmålsledning, via mål av Jesper Nilsson och Ricky Nordahl. Slutminuterna blev sedan aningen låsta och Eskil såg ut att få det sista ordet med en sen reducering. Men LIF tog time-out, satte upp ett vackert anfall och med 29.57 på klockan lyfte Oskar Erixon in 15-12. Det målet gjorde att laget kunde gå till vila med en skön tremålsledning.

Efter halvtid klev sedan Gustaf Ekström ut och kryddade den ledningen till fyra mål. Mycket mer fanns dock inte att hämta i målväg i upptakten av andra. Båda lagen bjöd på en hel del slarv i offensiven, samtidigt som målvakterna klev fram med fina parader.

Nio minuter in lyckades dock Nelson elegant rulla in 18-13, ett mål som var halvlekens blott fjärde. Men två snabba reduceringar från Eskil väckte nytt liv i matchen. När sedan Oskar Erixon missade en straff och gästerna kontrade in ännu ett mål, ja då var ledningen plötsligt nere i 18-16. Då spände LIF musklerna, fick med sig en utvisning och smällde in tre snabba mål.

– Det kommer av att vi börjar producera mål framåt. Vi håller hela tiden emot bakåt, men vi bränner egna lägen och är inte tillräckligt skarpa. Till slut så reder det ut sig och vi drar ifrån dem, förklarar Arenvang.

Den färska femmålsledningen satte LIF i en fin sits inför de avslutande tio minuterna. Med sina tre första mål för kvällen ökade Karlo Seric även på till 27-19. Segern kändes då säkrad, inte minst när Sébastien Ehnevid fortsatte att stänga igen bakåt. LIF spelade behärskat av matchen och Albin Järlstam kunde fastställa segersiffrorna till klara 29-22.

”Måste fortfarande tänka framåt”

Vinsten över Eskil gör att LIF tar sig över kvalstrecket. Laget har visserligen en match mer spelad, men kommer maximalt att vara två poäng bakom fjärdeplatsen lagom till jul.

– Ja det är riktigt bra. Vi ligger ju med där uppe nu, summerar Arenvang tabelläget.

Tränaren beskriver segern som resultatet av ett bra försvarsspel, i alla fall under 40 av matchens minuter. Vinsten säkrades helt då LIF gjorde sitt ryck i andra halvlek. En som bidrog starkt till det var Karlo Seric, som med tre mål avgjorde matchen.

– Ja det är riktigt skönt att visa vad man går för. Att kunna bevisa att man kan spela på en bra nivå, ler 18-åringen.

Att hans LIF Lindesberg nu kan fira jul med en seger i bagaget tycker Karlo är extra värdefullt. Men linjespelaren menar samtidigt att den stora uppgiften kvarstår till våren.

– Det var väldigt viktiga poäng kände vi. Riktigt skönt att få avsluta före julen med en vinst. Men vi måste fortfarande tänka framåt och tänka att vi har halva säsongen kvar.

Matchfakta LIF Lindesberg-Eskil:
Resultat: 29-22 (15-12)
Publik: 533
Mål: Jesper Nilsson 6, Jacob Nelson 6, Gustaf Ekström 4, Karlo Seric 3, Sebastian Hammar 3, Oskar Erixon 2, Ricky Nordahl 2, Bashkim Gashi, Jesper Jakobsson, Albin Järlstam

Tabellen från Svensk Handboll:

Publicerad 17 december 2014 klockan 20:25

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Vilken hjälte! Jonathan Frykholm stod emot samtliga 47 skott från Väsby och höll därmed nollan. Det tappra jobbet gav Lindlöven tre mycket viktiga poäng till tabellen. Foto: Hasse Persson

bildspel Hamburgare och tvåmålsseger i Lindehov

När restaurangkedjan Brödernas lag, Väsby IK HK, gästade Lindehov så käkades det hamburgare på läktaren. Som en rolig pik på Väsbys nya partner för säsongen, så hade Lindlöven egna hamburgare till pangpriser. En lyckad förtäring för föreningen som även fick en lyckad onsdagskväll på isen, där Lindlöven höll sig lugna och kontrollerade Väsbys 47 målförsök.

21 februari 2024 klockan 23:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ingrid Nilsson ingår i U21-landslaget. Foto: Magnus Nilsson

Lokala judotalanger uttagna till landslagets grupper

Svenska judoförbundets landslagsorganisation uppdaterade nyligen sina listor över de aktiva som blivit uttagna till landslagen samt utvecklingsgrupperna. Bland namnen finns flera av Frövi judos talanger, bland annat Ingrid Nilsson, som efter dubbla SM-guld var en given kandidat.

21 februari 2024 klockan 14:42 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Två röda kort fällde LIF Lindesberg

Med två röda kort, en skadad spelare och två frånvarande nyckelspelare så var det hela fem viktiga spelare som fö...

Linde Sports Camp läggs ned efter 10 år

Under tio somrar har Linde Sports Camp varit en omåttligt populär sommarlovsaktivitet för kommunens unga. Genom å...

Martin Eriksson ny tränare för damlaget: ”Vi kan vinna serien”

Inför säsongen stod GSBK/IFK Lindesbergs damlag utan tränare, så för att laget ...

Det blev inte många mål när Lindlöven tog resan norrut. Trots lite mål så blev det desto fler poäng efter många mil på vägarna. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Lindlöven i tabelltoppen efter helgen

Efter förra helgens tråkiga resultat med dubbla förluster på hemmaplan, så kom det mer positiva toner efter denna hockeyhelg. Säsongens första norrlandsturné skulle avklaras med fokus på Sundsvall och Piteå, efter att säkrat tre viktiga poäng i Tyresö. Efter veckans sex poäng så avslutar Lindlöven helgen på toppen av tabellen som AllEttans nya tabelletta.

5 februari 2024 klockan 15:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ingrid Nilsson är tillbaka i toppform! Foto: Magnus Nilsson

bildspel 17 medaljer till Frövi judo efter helgens SM

4 guld, 8 silver och 5 brons blev facit för Frövi judo efter helgens Svenska Mästerskap i Trollhättan. Klubben ställde upp med deltagare i varje ålderskategori, och lyckades även plocka medaljer i samtliga, något som gjorde att man blev utsedd till näst bästa klubb av totalt 59 medverkande föreningar.

5 februari 2024 klockan 11:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Anna Bernholm avslutar framgångsrika karriären
Lördagens tävling vid Grand Slam i Paris blir den sista på världstouren för Anna Bernholms del, som nu har beslutat sig för att lägga judodrä...
1 februari 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dags för traktens knattar att ge sig ut i spåren igen
Bara några veckor innan Vasaloppets målgång i Mora, är det dags för den yngre generationen att genomföra sin egen upplaga av tävlingen, när ...
1 februari 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Förlust i helgen trots ökade publiksiffror
Trots att Lindlöven någorlunda kunde öka publiksiffrorna inför dubbelmatcherna i Lindehov, så slutade de två matcherna med förlust. Vid båda ...
30 januari 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

En pigg 90-åring firades med festligheter under lördagen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Stenkul firande när curlingklubben fyllde 90 år

Under lördagen firade Lindesbergs Curlingklubb 90-årsjubileum, något man naturligtvis ville uppmärksamma med både cupspel och festligheter på Lindesbergs Stadshotell, platsen där föreningen en gång bildades. Framtidsvisionen är att växa som klubb, och man hoppas att fler ska få upp ögonen för sporten.
– Det är roligt att spela curling, det är det allt handlar om, berättar ordförande Per Wernborg.

29 januari 2024 klockan 11:20 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

På fredag och lördag så är det dubbla matcher i Lindehov, där Lindlöven jagar sex poäng för att försvara sin nuvarande andra plats i tabellen. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fri entré till alla tjejer när Lindlöven spelar dubbelt

Inför helgens dubbelmatcher i Lindehov så bjuds alla tjejer på fri entré till två matcher som kan bli sevärda. Med tre raka segrar bakom sig så placerar sig Lindlöven på en andra plats i AllEttans tabell, en placering som truppen säljer sig dyrt för inför seriens andra halva. Hanviken och Nyköping gästar Lindesberg i vad som förväntas bli, två tuffa matcher.
– Bättre än så här blir det inte, säger Tomas Östlund.

25 januari 2024 klockan 22:41 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Omöjlig uppgift för LIF Lindesberg som föll mot Helsingborg

Det var på förhand en lång resa till en tung uppgift som väntade LIF Lindesberg. OV ...

Lindlöven klättrar efter tredje raka

Efter två överlägsna hemmasegrar mot norrlandslagen Kiruna och Boden, så fortsatte Lindlöven att rida på sin ...

Dubbla silver till Frövi judo på Pajulahti Games i Finland

Under den gångna helgen åkte Frövi judo med tre aktiva för att delta i Pajulahti Games 2024, som...

Vid fjorton tillfällen kunde Lindlöven jubla för mål. Dessutom blev det en skön stämning i truppen efter att hemmalaget tagit med sig sex poäng till AllEttan. Foto: Timmy Lundegård

Full pott när Norrland gästade Lindehov

Fjorton gjorda mål blev resultatet när AllEttans två nordligaste lag gästade Lindehov under helgen. Även om lördagens match mot tabelljumbon Kiruna IF inte blev lagets bästa, så spelade man istället säsongens kanske bästa match mot Boden under söndagen. Båda segrarna blev överlägsna, vilket gav Lindlöven sex välförtjänta poäng.
– Det var en bra helg, kommenterar Marcus Von Der Geest.

21 januari 2024 klockan 20:48 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel LIF Lindesberg plockar en viktig poäng

Det började bra för LIF Lindesberg som tog emot Redbergslid i Lindesberg Arena under lördagen. Med en tremålsledning ...

Nyängen slutar som klubbchef i Lindlöven

Under onsdagen meddelade Lindlövens IF via sin hemsida att klubbchefen, Filip Nyängen, avslutar sitt uppdrag på ...

Händelselös förlust efter Lindlövens tio matchfria dagar

Efter tio dagar av Lindlövens matchledigheter, så blev Vallentuna det första motståndet när ...

IFK Lindesberg söker klubbchef: ”Vill utveckla föreningen”

IFK Lindesberg är redo att ta nästa steg i utvecklingen och söker nu en klubbchef, ...

Lindlöven tar tre poäng efter dubbla matcher

Två matcher i Lindehov slutade med tre poäng för Lindlöven, som precis har inlett sin poängjakt i AllEttan. ...

bildspel LIF Lindesberg avslutar året med seger

Det blev en efterlängtad revansch för LIF Lindesberg när Tyresö gästade Lindesberg Arena under lördagseftermiddagen...

Efter succén med SOC så vänder sig Svenska Handbollsförbundet till Lindesberg även för den kommande sommaren med ett landslagsarrangemang. Arkivfoto: Hasse Persson

Nytt landslagsarrangemang för LIF Lindesberg

Efter sommarens arrangemangssuccé med Scandinavian Open Championship, så får LIF Lindesberg ännu en chans att arrangera en mästerskapsuppladdning. I augusti spelas Scandiberico Tournament i Lindesberg Arena, där fyra EM-förberedda ungdomslandslag i U18-klassen gästar Lindesberg.
– Vi är väldigt glada och stolta att få chansen, berättar Ricky Nordahl.

27 december 2023 klockan 19:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Odramatisk hemmaseger mot tabelltvåan
LIF Lindesberg inledde onsdagens hemmamatch mot tabelltvåan HK Varberg med 4-1 och därifrån så gick hemmalaget bara undan. Matchens första ...
13 december 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust i serieavslutningen: Nu väntar Allettan
Med platsen i Allettan säkrad så var det inget större allvar på spel när Lindlöven gick ut på isen för HockeyEttans säsongsavslutning. Äran...
10 december 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nytt rekord: Frövi judos damer svenska mästare för sjunde året i rad
Under lördagen avgjordes årets upplaga av Lag-SM i judo, som den här gången hölls i Eriksdalshallen i Stockholm. Frövi judos herrar ...
9 december 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-12-07

2023-12-05

2023-12-03

2023-12-01

2023-11-30

2023-11-29

2023-11-26

2023-11-25

2023-11-22

2023-11-20

2023-11-16

2023-11-15

2023-11-10

2023-11-04

2024-02-23 14:34