Jesper Nilsson levererade i offensiven och bidrog med fem mål till LIF-vinsten. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

LIF:s sköna trendbrott: Skrällvann mot serieledaren

Efter fyra tunga matcher tog LIF Lindesberg en mycket efterlängtad seger. Borta mot serieledande OV Helsingborg stod brandgult för en riktig skräll. I andra halvlek vände LIF underläge till ledning och sprang till slut ifrån till seger med siffrorna 27-22.

Klyschan säger att det är i motvind som draken lyfter. Möjligen stämde det in på LIF Lindesberg, som efter fyra raka matcher utan seger slog till med en riktig triumf på fredagen. Borta mot serieledande OV Helsingborg bröt LIF den negativa sviten och vann med imponerande 27-22. Ett resultat som gjorde den långa resan hem till Lindesberg klart enklare.

– Det är mycket skönare att åka hem så här, än att behöva sitta och grubbla. Det känns väldigt bra, medger en nöjd Herman Arenvang.

Tränaren fick se sitt LIF inleda starkt, där man matchade OV väl i upptakten och även tog en tidig ledning. Inför ögonen på hela 1236 åskådare tog sig skåningarna dock ikapp och förbi till en 9-6-ledning när den första halvleken gick mot sitt slut. LIF hämtade upp till tio lika, men tappade på nytt och såg ut att gå till halvtid i två måls underläge. Men med klockan på 29.59 skickade Jacob Nelson in reduceringen till 11-12 och gav brandgult en god känsla in vill vilan.

Väl tillbaka för den andra halvleken rivstartade LIF. Med tre raka mål gick laget förbi OV och upp i ledning, ett övertag som man såg till att hålla fast vid. När matchen gick in i sin avslutande tredjedel lade LIF in ytterligare en växel och gick inom loppet av sex minuter från ledning med 16-14 till 22-16.

– Försvarsspelet är riktigt bra, där plockar Fatlum bort deras bästa målskytt från första halvlek. Då håller vi emot dem samtidigt som målen trillar in för oss och vi rycker ifrån dem, förklarar Arenvang.

”Vi har inte tvivlat på vår kapacitet”

Rycket skulle även räcka hela vägen fram till seger. För även om målskyttet skenade iväg en aning i slutskedet höll LIF hela tiden ett tryggt avstånd. Oskar Erixon fastställde segersiffrorna till 27-22, något som gav brandgult två efterlängtade poäng och en rejäl knäpp på serieledande OV:s näsa.

– Vi vet att spelar vi bra så är vi med. Serien är så pass jämn att vi kan knipa såna här matcher. Vi har inte tvivlat på vår kapacitet, sen är det här så klart lite överraskande i och med att vi i de tre senaste bortamatcherna inte alls varit bra, resonerar Arenvang kring resultatet.

Hans lag har haft flera tuffa veckor bakom sig, med negativa resultat och kritiska röster utifrån. Att man nu lyckades bryta trenden har Arenvang sina förklaringar till.

– Försvarsspelet sitter genom hela matchen. Gustaf Ekström är bra som ett nav där och Karlo och Fatlum gör det också riktigt bra. Sen har vi stabilitet i anfallen, vi fick bort missarna och dipparna.

Segern mot OV gav LIF en viktig poängmässig injektion. Laget kliver nu upp på elva inspelade poäng, något som gör att man tar sig längre bort från det nedre kvalstrecket och samtidigt närmar sig det övre. Näst på tur står ett hemmamöte med IFK Tumba och Arenvang ger sin syn på kommande uppgifter.

– Man kan väl säga som så att vi har tre matcher kvar innan juluppehållet. Vi får ju fortsätta att utveckla det som vi gjort nu och det som vi hittat rätt i, med ett bra go i laget. Om vi fortsätter på den nivån kommer vi att göra det svårt för Tumba på torsdag.

Matchfakta OV Helsingborg-LIF Lindesberg:
Resultat: 22-27 (12-11)
Publik: 1236
Mål LIF: Jesper Nilsson 5, Fatlum Ahmeti 5, Bashkim Gashi 4, Jacob Nelson 3, Oskar Erixon 3, Joakim Bååk 2, Sebastian Hammar 2, Gustaf Ekström 2, Freddy Lindblad

Tabellen från Svensk Handboll:
Tabell Allsvenskan

Publicerad 27 november 2015 klockan 20:37


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Anders Svanstedt vinner med Juni Rapid Foto: Timmy Lundegård

Lunchvinnare på Fornaboda Travbana

Torsdagslunchen bjöd på soliga travtävlingar ute på Fornaboda Travbana. Flera fina återseende gjordes, där Fornabodapubliken dels fick återse den tidigare hemmahästen Certainly som vinnare, men även en möjlig deltagare i Stoderbyt.

5 augusti 2021 klockan 15:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna t...

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Double Exposure och Örjan Kihlström vinner Bergslagsloppet på nytt banrekord. Foto: Timmy Lundegård

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt banrekord från Double Exposure som segrade i Bergslagsloppet, så bjöds segrarna på höga jubel och applåder från den glada publiken.
– Det här måste vara ett nytt publikrekord i landet efter den eländiga pandemin, menar Örjan Kihlström.

8 juli 2021 klockan 00:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Travets golfchampion ska koras!
Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangö...
6 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp
Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje onsdagskväll under somrarna. Efter ett...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”
Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsfö...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Mika Forss och Lady Zappa segrar Midsommarloppet 2021. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet

Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även körde hem dagens stora huvudlöpning Midsommarloppet. Detta efter seger i både försök och final.
– Det är första gången som jag tar fem segrar i Sverige, säger Mika Forss.

26 juni 2021 klockan 20:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp...

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Annons

Piri-Piri segrade i årets upplaga av Lindesbergs Stora Pris Foto: Anna Frössevi

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade med mycket glädje. I ett av huvudloppen, Lindesbergs Stora Pris, kryddades det dessutom med snabba fartresurser. Segrande Piri-Piri vann nämligen loppet på den hittills snabbaste tiden, i loppets historia.

29 maj 2021 klockan 22:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina...

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi ...

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley döms till stor skuld
Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en st...
3 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall
Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det ...
15 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret
Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger ...
4 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-31

2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-08-06 05:32