Damjuniorernas vinst i seriespelet är bara en av många godsaker som LIF-lagen bjudit på. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

LIF:s ungdomliga succé: ”Bra flyt i föreningen”

Det blåser positiva vindar genom LIF Lindesbergs verksamhet. Den här säsongen har varit den framgångsrikaste på länge för klubbens många ungdomslag. Serievinster har blandats med finalspel i USM, något man nu hoppas bygga vidare på.

Handbollssäsongen 2014-15 går mot sitt slut och för LIF Lindesberg har den varit mycket lyckad. Klubben har fått se sina ungdomslag leverera både fint spel och goda resultat. Det i sig är tradition inom LIF, men den här säsongen har varit den bästa på länge.

– Historiskt har vi varit väldigt bra. Men vi har haft några år där vi kanske inte haft framgångar på det här sättet, säger Mikael Martinsson.

Tillsammans med Ramon Laurén och Herman Arenvang är det Martinsson som drar i trådarna på ungdomssidan. Han menar att klubben där varit slätstruken under flera års tid. En förklaring till det tror Martinsson har varit herrlagets framgångar. Spelet i Elitserien och all publicitet har tagit fokus från arbetet med klubbens ungdomar.

– A-lagsverksamheten för både damer och herrar är väldigt rolig att syssla med. Men grunden är ju ungdomarna och det ska vara vår ”grej” i föreningen. För mig personligen och för många andra är det ungdomarna som driver oss att hålla på, förklarar Martinsson.

Nu har alltså klubben hunnit ikapp med ungdomsarbetet och mer därtill. Framgångarna har avlöst varandra denna säsong, med hela tre lag framme vid USM steg 4. Av dessa tog sig dessutom A-pojkarna förra helgen hela vägen fram till finalspelet.

– Att de nådde finalspelet sätter kanske den där extra kryddan på allting. Det är jätteroligt och de har jobbat väldigt hårt, berömmer Martinsson.

”Vill ha utveckling på sikt”

Samtidigt som A-pojkarna nått finalspelet har Damerna stått för framgångar i seriespelet. Efter en lång och lyckad säsong stod man som seriesegrare. Det är något som även A-flickorna har chans på, då man toppar serien med en match mer spelad.

Totalt sett har säsongen bjudit på starka resultat från LIF:s många lag. Nu gäller det för klubben att hitta ett sätt att fortsätta utveckla sina unga spelare.

– Jag tror att man verkligen måste vara noga med att skilja på prestation och resultat. Det är jätteviktigt att inte resultatet tar överhanden, förklarar Martinsson.

– I ungdomsåren ska man inte kriga för att vinna varje match till varje pris. Utan ibland får man ta en förlust eller hitta ett annat sätt att hantera det hela. Vi vill ha utveckling på sikt, målet är ju att hålla kvar ungdomarna i handbollen så många år som möjligt.

Ynglingarnas framfart är något som även klubbens A-lag kan få nytta av framöver. Ju fler talangfulla ungdomar som klubben slussar fram desto fler kan ta plats på professionell nivå. Martinsson är övertygad om att ungdomssuccén gynnar hela LIF Lindesberg.

– Allt positivt som skrivs i media och allt positivt som sägs ger en spinning-effekt. Det blir positivt av allting. Det känns som att vi har ett bra flyt just nu i föreningen.

LIF:s resultat i USM med kommentarer från Martinsson:

Damjuniorer: Utslagna i steg 3
”Hade en väldigt tuff grupp med Skurup bland annat. De gjorde det bra och var inte alls långt ifrån att nå steg 4.”

Herrjuniorer: Utslagna i steg 4
”Åkte ut precis före finalspelet. Förlorade i den avgörande matchen och slutade trea.”

A-flickor: Utslagna i steg 3
”Hade också en god chans att gå vidare. Har haft en tunn trupp men de som varit med har gjort det bra.”

A-pojkar: Framme i finalspelet
”De jobbar väldigt bra och har en bra trupp med ett härligt go.”

B-flickor: Utslagna i steg 2
”De jobbar på väldigt bra och vi arbetar långsiktigt med dem. Deras utdelning kommer att komma till slut också.”

B-pojkar: Utslagna i steg 4
”Gjorde det väldigt bra och stod för en toppmatch mot Sävehof och lyckades vinna. Tyvärr räckte det inte hela vägen.”

Publicerad 26 mars 2015 klockan 16:45

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-20 09:14