För Tim Swerkström och Niklas Welamsson, båda i blårandigt, väntar en resa till Marocko. FOTO: Golfhäftet Trophy

Linde-duon bäst i Norden: vinner golfresa till Marocko

Tim Swerkström och Niklas Welamsson har all anledning att fira. För en dryg vecka sedan tog Lindesbergs-duon hem slutvinsten i Golfhäftet Trophy vid BroHof Slott, en partävling med totalt 11 000 deltagare. Som pris väntar en golfresa till Marocko i vinter.

”Nordens största golftävling”. Med de orden marknadsför Golfhälftet Trophy sig. Den parvisa tävlingen sträcker sig över hela Norden, med totalt närmare 11 000 golfare på 105 olika kvalplatser. Ett av kvalen spelades i Lindesberg, den plats där de två slutgiltiga vinnarna just kommer ifrån.

För när den stora finalen spelades på BroHof Slott GC den 27:e juli var det Tim Swerkström och Niklas Welamsson som stod som segrare. Lindesbergs-duon har visserligen flera års golfande som meriter, men när det kommer till just parspel har man sällan slagit följe.

– Nej, vi har faktiskt inte gjort det. Första gången var i våras och då gick det bra för oss. Så vi bestämde att fortsätta med det, och det har ju fortsatt lika bra, berättar Tim Swerkström.

Resan i Golfhäftet Trophy tog för de båda killarna sin början vid hemmabanan i Linde den 7:e juni. Efter en lyckad runda gick duon in som vinnare, något som innebar en plats i finalen tillsammans med över 70 andra par. Tim förklarar varför just han och Niklas utgör ett så vasst golfpar.

– Vi kompletterar varandra, jag spelar inte alls lika bra själv. När jag slår bort mig slår han ett slag som räddar oss och tvärtom. Sen var det full storm också på tävlingen i Lindesberg. De flesta klarar inte av stormen, men vi spelar med den haha.

”Såg på listorna att vi låg i topp”

Den 27:e juli var det slutligen dags för Golfhälftet Trophy att kora sina vinnare. Finalen avgjordes på flotta BroHof Slott GC utanför Stockholm och i finalplatsen ingick en hotellvistelse. Tim och Niklas reste därför upp dagen före, för att sedan transporteras ut med buss på tävlingsdagen. Men väl ute på det gröna fältet började saker och ting illa för duon.

– En slog åt höger och en slog åt vänster på de första hålen. Då tänkte vi att ”nu kör vi bara, det är i alla fall kul att få spela på en ny bana”, förklarar Tim.

Efterhand hittade paret dock rätt i sina slag och när 18-hålsrundan gick in på sin andra halva växlade duon upp. Tim berättar att Niklas stod för de fina inspelen, samtidigt som han själv kunde putta. På det allra sista hålet satte Niklas en chip från fem meter utanför green och de gick in med ett oväntat bra resultat.

– Ja, först var vi ju förvånade att vi hade fått ett så bra resultat. Vi kände ju att det hade gått så dåligt i början. Men sen såg vi på listorna att vi låg i topp, så då var det bara att förbereda det obligatoriska talet, skrattar Tim.

Priset: en golfresa till Marocko

Ja, för de resultat som man spelat ihop i finalen räckte hela vägen till seger. Att kunna titulera sig som bäst av närmare 11 000 golfare är något som Tim har svårt att ta in.

– Ja, det är helt sjukt. Eftersom man inte är någon direkt golfnörd heller så känns det riktigt kul. Man förstår inte riktigt att vi kommit etta, säger han och tillägger att de båda bara gått ett tiotal rundor under året.

Men i vinter får de båda chansen till mer golfande. Priset för vinsten i Golfhäftet Trophy är nämligen en resa till Marocko, med ett femstjärnigt boende och golfbana i anslutning till hotellet. Duon lyfter mot sydligare breddgrader i december och även om det är en golfresa finns det även annat som lockar.

– Jag skulle tro att det nog främst blir sol och bad. Det är det som man ser fram emot mest haha!, avslöjar Tim.

Publicerad 7 augusti 2015 klockan 16:23


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-20 22:49