Linde föll i derbydrama

I ett stort derbydrama fick Lindesberg Volley se sig besegrade. Laget hade tagit sig tillbaka från underläge två gånger om, men när det skulle avgöras i femte set var Örebro starkast. Slutresultatet 2-3 innebär att lagen nu vunnit varsitt derby.

Onsdagens laddade derby fick precis den energiska start som många hade förväntat sig. Det var även hemmalaget Linde som var allra piggast, då man gick upp i en 5-2-ledning. Gästande Örebro svarade dock och tog sig hastigt både ikapp och förbi, något som fick tränare Isacsson att känna sig manad till en time-out.

Den fick även utdelning och Linde tog sig in i setet. Lagen följdes därefter länge åt, innan Örebro via tre raka bollvinster kunde gå ifrån till 15-18. I jakten på kvittering lyckades Linde minska avståndet och skapa stor dramatik. Men Örebro kunde hålla undan och vinna med 25-22, mycket tack vare ett spel helt olikt det från det föregående derbyt.

– Vi spelar mycket mer disciplinerat i vårat blockförsvar. Man ser att de gör poäng där ändå, men det gäller att spela tillräckligt bra för att få stopp dem tillräckligt många gånger. Jag tycker att vi gjorde det tidvis bra, berömmer Örebro-tränaren Oskar Jönsson Vikterlöf.

Precis som i matchöppningen tog sedan Linde en 5-2-ledning i det andra setet. Örebro tog sig även denna gång tillbaka, men hemmalaget återtog snabbt kommandot. Med ett imponerande spel och en Nette Peit i storslag ökade man ledningen bit för bit. I slutändan hade Linde inga större problem med att ta hem setet, något man gjorde med siffrorna 25-17.

”Derbymatch tyngre att förlora”

Hemmalaget tog även med sig det fina spelet in i tredje. Men gästerna stod upp bra, tog en knapp ledning och kunde allteftersom öka på den. Till slut var Lindes underläge uppe i 11-19 och trots att man kröp närmare vanns setet av Örebro.

1-2 och pressat läge alltså för Linde. Men med den pressen hängande över sig gick laget omedelbart gick ut och satte sin prägel på set nummer fyra. Med ett beslutsamt spel malde man ner Örebro och vann med övertygande 25-17.

– Där håller vi ihop spelet på våran sida och vi släpper inte in dem. Vi kommer till anfall och sätter upp blocket som vi har sagt att vi ska. Men sen så räcker det inte, för vi gör inget bra femte set, summerar Freja Morén.

För även om det blev ett dramatiskt avgörande slutade det inte lyckligt för Linde. Efter att ha hamnat i ett knappt underläge kämpade man sig tillbaka, tog ledningen och tappade den. Med matchens sista boll slog Örebro in 11-15 och säkrade den mycket tunga derbysegern.

– Det är jättetungt. Det är en derbymatch och det är alltid tyngre att förlora en sån, konstaterar Freja.

Tog en viktig poäng i GP-striden

Den svidande förlusten för Linde var samtidigt en skön revansch för Örebro. Oskar Jönsson Vikterlöf, som tog klivet från Linde till Örebro inför säsongen, har sett sitt lag slita hårt för poängen under hösten. Derbyvinsten gör nu att han kan börja blicka uppåt.

– Det var både skönt för poängen och kanske allra viktigast för självförtroendet. De tre lagen i toppen har ganska mycket mer poäng. Vi har inte så jättemycket tak, utan det är där under på plats 5-6 som vi ska ligga och då gäller det att plocka sina pinnar, säger Oskar.

Från Linde-håll kastar Freja beröm över Örebros insats. Sitt eget lag är hon mer kritisk till och hon vet även vart man förlorade matchen.

– Lite överallt. Vi tar inte tag i vårat spel på något sätt. Hade vi fått igång våran serve hade vi kanske fått igång våran servemottagning, men det känns som att det inte funkar på något plan.

Det blev trots förlusten en poäng för Linde. Den kan även visa sig viktig, då jakten på att säkra en GP-plats går vidare. Freja tar nu med sig poängen och laddar om för söndagens toppmöte borta med Engelholm.

– Det blir en tuff match. Vi har samtidigt spelat bättre mot bra motstånd och jag hoppas att vi kan göra det den här gången också.

Matchfakta Lindesberg Volley-Örebro Volley:
Resultat: 2-3 (22-25, 25-17, 20-25, 25-27, 11-15)
Publik: 274

Övriga resultat från Elitserien:
Katrineholm-RIG Falköping 3-0
Svedala-KFUM Göteborg 3-0
Engelholm-Gislaved 3-0

Tabellen från Svenska Volleybollförbundet:

Publicerad 3 december 2014 klockan 21:07

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphämtningar gjordes av hemmalaget, som inledningsvis ändrade 11-22 till 23-24. Med 1-2 i set och ett inledande 0-5 när det sista setet tog sin start, blev det däremot för mycket.

3 mars 2021 klockan 21:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg till att LIF inte fick någon utbetalning, när avsluten väl kom. När slutsignalen väl närmade sig, hade LIF minskat poänggapet från ett tolvmålsunderläge till en tiomålsförlust.

28 februari 2021 klockan 18:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlöven tog en poäng mot Kumla

Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla under söndagen, står man nu istället med två raka förluster och en förlorad bonuspoäng. Trots en förlust under söndagens förlängning mot Kumla, åker Lindlöven inte lottlösa hem.

21 februari 2021 klockan 19:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust mot snabbspelande Engelholm

Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt att möta tabelltreans spel vid flera tillfällen under matchen. Trots ett starkt hemmaspel vid sina ställen, fick Linde Volley se sig slagna efter tre set.
– De spelade mycket snabbare än oss, kommenterar Ida Larsson.

20 februari 2021 klockan 16:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny seger för Linde Volley

Efter fyra rysarset, kunde Linde Volley jubla in tre nya poäng till Elitseriens tabell. Starka prestationer gjordes från hela laget...

Jätteförlust mot Surahammar

Lindlöven hade inte sin bästa dag, när laget tog sig till Surahammar under söndagen. Bortamatchen slutade med en total ...

Bortaförlust trots upphämtning

Tabelltrean Kungälv bjöd på ett snabbt och högt tryck, när LIF gästade bohuslänningarna under lördagen. Motståndarlaget...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Lindlövens vinnarsvit avbröts på hemmaisen

Efter fyra raka triumfer såg det positivt ut för Lindlöven under fredagen. Trots brist bland hemmalagets backar, kunde man spela in 1-0 inför den andra perioden, men fick stora problem för resterande speltid. Att hemmastjärnan Max Lalander åkte på en skada, var inte heller något som hjälpte hemmalaget.

12 februari 2021 klockan 21:39 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Coronasäkrat Vasalopp för de små skidåkarna

Nästa söndag, den 21 februari, går Barnens Vasalopp av stapeln med start i Fritidsbyn i Lindesberg. Totalt ...

Lindlöven med fyra raka segrar

Lindlöven har hittat fram till ett riktigt vinnartåg. Under onsdagskvällen gästade man Grums, där man säkrade sin fjärde ...

bildspel Hemmaseger genom tre raka set

RIG Falköping bjöd upp till kamp när de gästade Arenan under lördagen. Trots tappra försök, fick man svårt att slå ett ...

Härlig hemmaseger i tabelltoppmötet

Det blev ett stort hemmajubel när Vårserien spelade ett tabelltoppmöte i Lindehov. Lindlöven låste matchen redan i den...

bildspel Farlig förlust för LIF Lindesberg

Det blev en tung match på hemmaplan när Kärra gästade Arenan. Trots en, målmässigt, jämn inledning, fick Kärra ett f...

Seger på bortais efter målrik drabbning

Målvakterna fick en tuff match, när Lindlöven gästade Malung under onsdagen. Elva mål spelades in under matchens g...

Alexander Sunnefors spelar in 1-0 Foto: Hasse Persson

bildspel Storseger när andra mötesomgången inleds

Med fint spel och Alexander Kovalonok tillbaka efter skada. Kunde Lindlöven gå undan till en storslagen seger, när vårseriens andra mötesomgång inleddes i Lindehov. Få målchanser gavs för båda lagen där Lindlöven visade toppkvalitet och visar att säsongens inledande matchspöke mot Kumla, är bortskrämt.

31 januari 2021 klockan 18:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Viktig bortaseger mot Vinslöv
Med en dröminledning kunde LIF Lindesberg spela hem två, otroligt viktiga poäng till tabellen. Revanschsugna Vinslöv fick en stor chans att ta sig...
30 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tung förlust på hemmaplan
Statistiken talade för vinst inför lördagens hemmamatch, men med både tränare Teemu Sarna och poänggöraren Martina Konecna frånvarande så ...
30 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Två poäng efter straffläggning
Surahammar var sist ut i vårseriens första mötesomgång och bjöd på en underhållande match. Efter ett chansartat drag från bortalaget tvingades...
24 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-24

2021-01-22

2021-01-20

2021-01-19

2021-01-16

2021-01-16

2021-01-15

2021-01-15

2021-01-14

2021-01-13

2021-01-13

2021-01-10

2021-01-09

2021-01-09

2021-03-05 05:21