Linde föll i derbydrama

I ett stort derbydrama fick Lindesberg Volley se sig besegrade. Laget hade tagit sig tillbaka från underläge två gånger om, men när det skulle avgöras i femte set var Örebro starkast. Slutresultatet 2-3 innebär att lagen nu vunnit varsitt derby.

Onsdagens laddade derby fick precis den energiska start som många hade förväntat sig. Det var även hemmalaget Linde som var allra piggast, då man gick upp i en 5-2-ledning. Gästande Örebro svarade dock och tog sig hastigt både ikapp och förbi, något som fick tränare Isacsson att känna sig manad till en time-out.

Den fick även utdelning och Linde tog sig in i setet. Lagen följdes därefter länge åt, innan Örebro via tre raka bollvinster kunde gå ifrån till 15-18. I jakten på kvittering lyckades Linde minska avståndet och skapa stor dramatik. Men Örebro kunde hålla undan och vinna med 25-22, mycket tack vare ett spel helt olikt det från det föregående derbyt.

– Vi spelar mycket mer disciplinerat i vårat blockförsvar. Man ser att de gör poäng där ändå, men det gäller att spela tillräckligt bra för att få stopp dem tillräckligt många gånger. Jag tycker att vi gjorde det tidvis bra, berömmer Örebro-tränaren Oskar Jönsson Vikterlöf.

Precis som i matchöppningen tog sedan Linde en 5-2-ledning i det andra setet. Örebro tog sig även denna gång tillbaka, men hemmalaget återtog snabbt kommandot. Med ett imponerande spel och en Nette Peit i storslag ökade man ledningen bit för bit. I slutändan hade Linde inga större problem med att ta hem setet, något man gjorde med siffrorna 25-17.

”Derbymatch tyngre att förlora”

Hemmalaget tog även med sig det fina spelet in i tredje. Men gästerna stod upp bra, tog en knapp ledning och kunde allteftersom öka på den. Till slut var Lindes underläge uppe i 11-19 och trots att man kröp närmare vanns setet av Örebro.

1-2 och pressat läge alltså för Linde. Men med den pressen hängande över sig gick laget omedelbart gick ut och satte sin prägel på set nummer fyra. Med ett beslutsamt spel malde man ner Örebro och vann med övertygande 25-17.

– Där håller vi ihop spelet på våran sida och vi släpper inte in dem. Vi kommer till anfall och sätter upp blocket som vi har sagt att vi ska. Men sen så räcker det inte, för vi gör inget bra femte set, summerar Freja Morén.

För även om det blev ett dramatiskt avgörande slutade det inte lyckligt för Linde. Efter att ha hamnat i ett knappt underläge kämpade man sig tillbaka, tog ledningen och tappade den. Med matchens sista boll slog Örebro in 11-15 och säkrade den mycket tunga derbysegern.

– Det är jättetungt. Det är en derbymatch och det är alltid tyngre att förlora en sån, konstaterar Freja.

Tog en viktig poäng i GP-striden

Den svidande förlusten för Linde var samtidigt en skön revansch för Örebro. Oskar Jönsson Vikterlöf, som tog klivet från Linde till Örebro inför säsongen, har sett sitt lag slita hårt för poängen under hösten. Derbyvinsten gör nu att han kan börja blicka uppåt.

– Det var både skönt för poängen och kanske allra viktigast för självförtroendet. De tre lagen i toppen har ganska mycket mer poäng. Vi har inte så jättemycket tak, utan det är där under på plats 5-6 som vi ska ligga och då gäller det att plocka sina pinnar, säger Oskar.

Från Linde-håll kastar Freja beröm över Örebros insats. Sitt eget lag är hon mer kritisk till och hon vet även vart man förlorade matchen.

– Lite överallt. Vi tar inte tag i vårat spel på något sätt. Hade vi fått igång våran serve hade vi kanske fått igång våran servemottagning, men det känns som att det inte funkar på något plan.

Det blev trots förlusten en poäng för Linde. Den kan även visa sig viktig, då jakten på att säkra en GP-plats går vidare. Freja tar nu med sig poängen och laddar om för söndagens toppmöte borta med Engelholm.

– Det blir en tuff match. Vi har samtidigt spelat bättre mot bra motstånd och jag hoppas att vi kan göra det den här gången också.

Matchfakta Lindesberg Volley-Örebro Volley:
Resultat: 2-3 (22-25, 25-17, 20-25, 25-27, 11-15)
Publik: 274

Övriga resultat från Elitserien:
Katrineholm-RIG Falköping 3-0
Svedala-KFUM Göteborg 3-0
Engelholm-Gislaved 3-0

Tabellen från Svenska Volleybollförbundet:

Publicerad 3 december 2014 klockan 21:07

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Dagens insats går till Global Evolution som trots startgalopp flyger fram till en säker seger. Detta var en av Timo Nurmos och Jorma Kontios fem dagssegrar tillsammans. Foto: Timmy Lundegård

Nurmos är tillbaka som Fornabodamästare

Under årets travsäsong på Fornaboda så har Fornabodas flerfaldiga tränarchampion, Timo Nurmos, hållit en låg profil. Till säsongens åtta färdigkörda tävlingsdagar har stallet enbart gästat Lindesberg med tre hästar. Allt ändrades när den nionde tävlingsdagen tog fart, där Solvallastallet var tillbaka på Fornaboda och åkte hem med fem segrar på sex starter.

21 juli 2024 klockan 21:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

När Francesco Zet gästade vinnarcirkeln på Fornaboda så var publiken snabba med att omringa rektangeln på publikplats där hästen får skritta av sig. Både kusken Örjan Kihlström och tränare Daniel Redén var nöjda med prestationen. Foto: Timmy Lundegård

Tapper publik när världsstjärnan showar

Vädret blev inte det bästa men publiken trotsade smådropparna och visade att de kom för Francesco. Världsstjärnan var på plats och levererade för sin publik som fick applådera in den snabba hingsten till seger i Bergslagsloppet. Med Francesco i vinnarcirkeln så blev avskrittningsområdet omringat av Bergslagens travfans som på väldigt nära håll fick se en elithäst i sitt esse.

3 juli 2024 klockan 23:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fornaboda och STL Sommartrav är i stan

Med en dag kvar till Fornabodas stora tävlingsdag så tog sig travet in till Lindesberg. Under eftermiddagen hade ...

Världsklass när Francesco Zet gästar Fornaboda Travbana

På onsdag kommer en av världens bästa hästar, Francesco Zet, att gästa Fornaboda Travbana. Med ...

bildspel Hovsta tog de viktiga poängen under måndagen

Med förlust mot Skyllberg under torsdagen så fick IFK Lindesberg göra sig i ordning för det sista topplaget i ...

IFK Lindesberg kämpade bra under den första halvleken mot Skyllberg och såg även ut att kunna jämna ut ställningen inför den andra halvan. Många psykiska mål släpptes in och istället fick hemmalaget ta emot sin sjätte raka förlust. Foto: Timmy Lundegård

Mycket tung förlust för IFK Lindesberg

Det är tungt hos IFK Lindesberg. Under torsdagskvällen kom den sjätte raka förlusten för den unga truppen som ännu är rejält drabbat av skador och sjukdomar. Hemmalaget såg stridsvilliga ut inför den andra halvleken men visade inte alls samma motivation som vid den tidigare upphämtningen mot Örebro. Med flera raka förluster mot seriens tuffaste gäng så blir det allt svårare att kämpa sig tillbaka.

14 juni 2024 klockan 00:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Senaste hemmaförlusten blev den första på länge för IFK Lindesberg. Grabbarna visade däremot en fortsatt kämparvilja i ett hopplöst läge och kommer behöva göra en bra match på torsdag. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Inför IFK-Skyllbergs IK: ”Vi ska göra ett hårt jobb”

IFK Lindesberg är på väg ut ur en mycket tung period i spelschemat. På kort tid har det skadedrabbade laget fått möta seriens bästa lag i tabellen, där förlusttrenden har stigit. Enbart två lag saknas innan Lindelaget får börja möta tabellens nedra regioner. På torsdag gästas Fritidsbyn av tabellfemman Skyllberg innan spelschemats tuffa period avslutas med möte mot tabellfyran.

12 juni 2024 klockan 19:19 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Rivstart för rallyduo i jakten på SM-guldet
Spänningen stiger efter att den fjärde deltävlingen i Svenska Mästerskapet i rally 2024 avgjordes i Tierp. I sin Mitsubishi Mirage var Kim Nydén ...
12 juni 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Amanda och Elin tog silver vid historiskt Kata-EM
Kata-EM i Sarajevo blev ett historiskt mästerskap, då den Europeiska Judo Unionen för första gången godkände adaptiv kata som en officiell klass...
11 juni 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Bowlingfantast från Kumla ny ägare när ”Pinnen” säljer
Efter två år som ägare av Kajsa & Pinnens Bowling och Restaurang i Lindesberg, har nu Lars-Åke ”Pinnen” Johansson sålt verksamheten. Ny ä...
11 juni 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Mycket priser delades ut till de nio vinnarna under Fornabodas årliga Nationaldagstrav. Förutom de klassiska vinnarrosetterna så fanns det även priser från Kotten & Co, EnglunDesign och Lindesbergs Nya Gummiverkstad. Genrebild. Foto: Timmy Lundegård

Snabba upplopp under Nationaldagstravet

Trots en travdag med vissa förseningar och oklart väder, så blev det en lyckad dag på Fornabodas årliga Nationaldagstrav. Värmlandskuskarna Björn Goop och Per Nilsson körde till sig varsin dubbelseger, medan Olle Alsén stod för dagens snabbaste avslutning med Hemisphere som gick från sist till seger på upploppet.
– Segerkänslan kom först i mitten på upploppet, berättar Olle.

6 juni 2024 klockan 21:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

bildspel Modiga förare i snabba bilar när Trollrallyt gick av stapeln

Det bjöds på både regn och sol, men framförallt en massa glädje, när årets upplaga av Trollrallyt gick av stapeln under nationaldagen. Ett trettiotal modiga lådbilsförare begav sig ner för banan i jakten om att bli den snabbaste föraren.
– Det känns som att barnen tycker det är roligt och att de uppskattar det, konstaterar Ali Jamal Yassin, ordförande i arrangerande Bergslagens IF.

6 juni 2024 klockan 12:58 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Bildspecial: Studentbalen 2024

Startskottet för studentveckan har officiellt gått, och under lördagskvällen samlades Lindeskolans avgångselever för den ...

bildspel Världseliten gjorde upp om titlarna utanför Lindesberg

Under den gångna helgen samlades världseliten inom orienteringsskytte i Munkhyttan, strax utanför ...

Nykomlingarna bröt IFK Lindesbergs segersvit

Under torsdagskvällen bröts IFK Lindesbergs långa segersvit på hemmaplan inom Division 5, där det slutade med...

Trots ett tidigt 0-1, så slutade den senaste hemmamatchen med seger. Då mot det rutinerade IFK Örebro, nu gästas Fritidsbyn av nykomlingarna Ett Fyra. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Inför IFK-BK Ett Fyra: ”Gäller bara att få allt att sitta”

Det är ett skadedrabbat men hemmastarkt IFK Lindesberg som tar emot nykomlingarna BK Ett Fyra under torsdagen. Även om bortamötet mot topptippade Laxå slutade med en 4-0-förlust, där IFK Lindesbergs skadebänk var en stor orsak till förlusten så är det optimistiska tankar från hemmalaget.
– Vi är ett bra lag, det gäller bara att få allt att sitta, säger Martin Eriksson.

22 maj 2024 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Stort intresse för nya cykelleder i trollskogarna

Genom djupa trolska skogar, på rullstensåsar, längs sjöar och gamla gruvhål går den helt nya cykelleden ...

bildspel Anna Bernholm hyllades under Judofestivalen

Efter en lång och mycket framgångsrik karriär som en av världens bästa kvinnor inom judon, bestämde sig Anna ...

bildspel Judofestivalen slog nytt rekord – igen

Frövi judos omåttligt populära evenemang Judofestivalen slog storartat rekord, när man i helgen välkomnade mer...

Blandade händelser på ett varmt Fornaboda

Eftermiddagen på travet bjöd verkligen på en blandning av allt det goda. Alla typer av travlopp visades upp på ...

bildspel Glammigt och känslosamt när årets idrottsprestationer prisades på Lindeskolan

Judodräkter, hockeyskydd och fotbollsskor fick ge plats åt stiliga kostymer ...

bildspel Vänskap över gränserna under helgens judoevenemang

Under den gångna helgen genomfördes årets upplaga av Swedish A-judo Open i Lindesberg Arena. Ett ...

Hemmasegrarna fortsätter för IFK Lindesberg som snart har passerat ett år utan serieförlust på hemmaplan. Under torsdagen blev det en skön seger mot IFK Örebro. Foto: Timmy Lundegård

Pressat IFK Lindesberg kämpar sig till seger

Det blev ingen enkel uppgift för IFK Lindesberg som fick en tung press på sig av det gästande IFK Örebro. Trots ett tidigt 1-1 så hittade de gästande örebroarna flertalet målchanser, samtidigt som IFK Lindesberg kämpade för att få bollen närmare mittlinjen. Mot den andra halvleken tog hemmalaget kontroll över matchen och avgjorde med två avslutande mål.
– Momentumet ändrades väl nästan direkt i den andra halvleken, säger Loke Laurberg.

10 maj 2024 klockan 14:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Dubbel juniorglädje när Anna tog första segern
Med dagens teknologiska målkameror så händer det inte ofta att man inte kan skilja två hästar från varandra efter en jämn målgång. Under ...
9 maj 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

En fin och solig lunch inleder travsäsongen
Travsäsongen på Fornaboda är officiellt igång! Åtta lopp inledde travveckan där det blev två kuskar som tog fokuset när tävlingarna skulle ...
2 maj 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

På torsdag öppnar Fornaboda för en lång travsäsong
På torsdag så öppnas dörrarna till vad som kan vara den längsta travsäsongen på Fornaboda. Rekordmånga tävlingsdagar körs på Fornaboda ...
30 april 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-04-26

2024-04-24

2024-04-15

2024-04-10

2024-04-09

2024-04-05

2024-04-03

2024-03-28

2024-03-27

2024-03-26

2024-03-25

2024-03-20

2024-03-18

2024-03-17

2024-07-24 07:52